Intel(R) Pentium(R) 4 3.0 HT sock 478 (hlp plz

poruka: 17
|
čitano: 4.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Intel(R) Pentium(R) 4 3.0 HT sock 478 (hlp plz)

Pozdrav svima na forumu !!!

Pogledati sliku !!!

Na slici vidite  vrstu proc i MB.

Imam stariju MB s proc 1.8 i kupio sam proc 3.0 HT i ugradio ali se pojavio problem.

Doticni proc 3.0 radi na 2.0...izgleda da MB ne podrzava ovu vrstu proc iako je socket isti (478).

Pitanje je dali mogu nekako "natjerati" proc da radi na originalnoj freq 3.0 Ghz ?????

Molim vas ako ikako možete pomoci jako mi je bitno tih uskracenih 1.0 Ghz.

HVALA UNAPRIJED !!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 0:42 (mirsaga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ako smijem da stavim link od MB gdje se vidi koje procesore podrzava:

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/845GE_Max_(MS-6580_V2.0).html

ako sam dobro shvatio ne podrzava ovaj procesor ali pa kako onda radi ikako ????!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Podržava. Multi ti je na 15 a treba bit na 23 (fsb x multi = cpu clock).

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 1:04 (F1-IVO).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Intel(R) Pentium(R) 4 3.0 HT sock 478 (hlp plz
F1-IVO kaže...

Podržava. Multi ti je na 15 a treba bit na 23 (fsb x multi = cpu clock). 

hvala ti na odgovoru i još jedno pitanje šta da napravim sada da to radi na 3.0 ?????

napominjem da sam amater pa ako može malo detaljnjije.

HVALA još jedanput !!!

17 godina
neaktivan

Probaj podesit kao na slici:

Ali bi te molio da pričekaš da još netko potvrdi da je to to jer sitna je ura i nisam siguran šta pričam:(

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

evo u BIOS-u sam omogućio funkciju za HT i sada je jedina razlika što ga je prepoznao ali i dalje radi na 2.0

uporedite slike:

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Probaj podesit kao na slici: Ali bi te molio da pričekaš da još netko potvrdi da je to to jer sitna je ura i nisam siguran šta pričam:(

OK. Sačekaću do sutra pa ću probati.

Hvala puno i laku noć !!!

13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Probaj podesit kao na slici: Ali bi te molio da pričekaš da još netko potvrdi da je to to jer sitna je ura i nisam siguran šta pričam:(

kod mene stoji ovako :

CPU ratio selection....................... Locked

CPU FSB clock............................... 133

AGP/PCI clock................................ 66.67/33.33

ostalo je sve kao na tvojoj slici

i što sad da napravim ?????

15 godina

Po slici se vidi da imaš revision BIOS-a 3.9

Zadnja verzija je 4.0. sa boljom podrškom za HT

Link za Bios

Moguće je isto da je BIOS, zapamtio postavke starog procesora, probaj u manualu pogledat gdje mu se nalazi jumper za CLS (clear cmos)

Evo što piše u readme fajlu od zadnjeg BIOSA

2.  This BIOS fixes the following problems of the previous version:
-   Support CPU with HT function.

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 12:04 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

tvoja MBO (chipset) ne podržava FSB 800MHz, na 533 je downclock za trećinu (3->2GHz). Postoje razne verzije P4 CPUa, sa i bez HTa, na 533 i 800, količina cachea i generacije jezgre. Najvažnija je jezgra (nortwood, prescott, tj voltaža) dok FSB nije problem osim za ovaj slučaj = brzina.

-nema pomoći, osim zamjene ploče (nema, neisplativo) ili CPUa na 533-FSB (na popisu je max 2.8GHz).

edit: evo i popisa podržanih CPU za MBO:

Ništa od tog nije ispaltivo, jer u usporedbi s novijom generacijom (npr wolfrdale jezgra) svaki iz te serije je barem dvostruko slabiji bez obzira na gigahertze... za igre (i internet, video) je skoro beskoristan jer nema novije SIMD instrukcije (SSE3-4).

Kad se tomu doda ciejna RAMa, jeftinije je kupiti novu MBO+CPU+RAM (najjeftinije <800kn s 4GB) koji će biti daleko jači nego stari CPU pa da je i na 5GHz... Današnji Celeron je jači, pa čak i Atom na 1.8-2.0 jer ima prave dvije jezgre i novije instrukcije.

ipak provjeri ali novija ver.BIOSa ima neke opcije... možeš i overclockat FSB na npr 667 (to bi trebalo raditi) ali pošto je stara konfiguracija mogući su problemi.

edit: P4 ima QPI tako da 100x4=400FSB, 133x4=533FSB. Za OC ako može-ako ima opciju, postavi na 166-167 -> 667, ali je teško očekivati da chipset može izdržati više od 15% OCa, vjerojatno može do cca150=>600.

edit:

damar kaže...

Imam starije računalo s identičnim procesorom 3.0 na Asrockovoj ploči P4i65GV i to kod mene to izgleda ovako:

-naravno, jer je i865 chipset. Podržava FSB 200 (800). Kod zaključanog množitelja je nemoguće osim preko FSBa mijenajti clock. Stari chipset ide do 133 (533), po specifikacijama. Samo je stvar sreće-stabilnosti.. da možda radi na nekom clocku između 133-200.

VAŽNO!

-kod OCa (pogotovo ovako visokog) isključiti HDD, sve postavke za RAM i VGA spustiti na najsporije npr RAM na 100MHz, lockati AGP ako ima tu opciju itd.. Tek kad se provjeri da pali, testirati na LiveCDu, MemTest par minuta.. spojiti HDD i podići OS. HDD-kontroler (pogotovo SATA) je najosjetljivija komponenta za OC, lako se zbrljavi sistem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 12:45 (ihush).
15 godina
neaktivan

Kao što kaže kolega iznad, matična ti ne podržava taj FSB, trebao si provjerit prije kupnje, u specifikacijama matične ti uvjek piše maxFSB

16 godina
neaktivan

Imam starije računalo s identičnim procesorom 3.0 na Asrockovoj ploči P4i65GV i to kod mene to izgleda ovako:

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

http://www.msi.com/product/mb/845GE-Max.html#/?div=CPUSupport

evo za autora teme

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=P4i65GV

i za ovog iznad.

Na linkovima je sve jasno, matične podržavaju određeni FSB, ako staviš proc s većim FSB om, radit će ali na nižem taktu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

...probao sam u BIOS-u podignuti FSP sa 133 na 200 ali kad snimim i izađem tj dignem sistem ništa se ne događa tj ostaje opet na 133 i opet uđem u BIOS a FSP vraćen na 133.

OK znači kako sam ja shvatio nema mi pomoći moram se pomiriti s tim da radi na 2.0 !!!!!!

{#}

Hvala vam svima koji ste mi pokušali pomoći !!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mirsaga kaže...

...probao sam u BIOS-u podignuti FSP sa 133 na 200 ali kad snimim i izađem tj dignem sistem ništa se ne događa tj ostaje opet na 133 i opet uđem u BIOS a FSP vraćen na 133.

OK znači kako sam ja shvatio nema mi pomoći moram se pomiriti s tim da radi na 2.0 !!!!!!

{#}

Hvala vam svima koji ste mi pokušali pomoći !!!!!!

- ?? ako ne radi na 200 (očekivano), to ne znači da ne može raditi na nekom između... to se otkriva postupnim podizanjem npr na 140, 150...

Ali, sam clock nije pretjerano važan, u normalnom radu nebi primjetio bitnu razliku između 2-3 GHz, dok je za igre ionako najvažnija VGA, pa možeš ostaviti defaultno.

13 godina
neaktivan

Ako može još jedno pitanje,molio bih nekog da potvrdi da moja ploča podržava ovaj procesor

http://ark.intel.com/products/27123/Intel-Celeron-D-Processor-345-(256K-Cache-3_06-GHz-533-MHz-FSB)

i dali je bolje staviti njega ili ostaviti ovaj moj HT bez obzira što radi na 2.0??????????????

HVALA !!!

edit: 

izgleda da ne podržava ovaj procesor 

RK80546RE083256
NE80546RE083256
BX80546RE3066C3453.06 GHz, Prescott, FSB533, L2 Cache 256KB4.02.00Not supported  

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/845GE_Max_(MS-6580_V2.0).html

jesam u pravu ???????'

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 16:40 (mirsaga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-točno, ne podržava. (generacija... jezgra-voltaža uz to što su za noviji socket-775)

-btw, taj celeron je podjednak ovom starom P4-3.0HT, svaka generacija celerona je podjednaka prethodnoj generaciji pentiuma.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice