Pa stvar je u tome da rockit vec ima na trzistu delid tool, a imas vec i za printanje 3d tool cca 10-15eur. Ja sam se opskrbio davnih dana
Intel Kaby Lake
- poruka: 638
- |
- čitano: 108.485
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Intel Core i3-7350K TRAY 1550kn .
Kako ga seru s tim cijenama, muko moja...
Sto je najgore, bilo koji ddr3 quad pa i FX 8xxx je bolja kupovina od tog preplacenog govanceta
Da, ta i3-ca je smijesno skupa, al je zato novi pentiumcek za 500kn sa 4 thread-a lijepa stvar..
Da, ta i3-ca je smijesno skupa, al je zato novi pentiumcek za 500kn sa 4 thread-a lijepa stvar..
g4560 je u sustini ta i3 samo nije clockana tako visoko, zar ne?
Nema avx instrukcije i vjerojatno ima malo manje cache-a..
I više nego lijepa, samo što ga kod nas još nigdje nema.
Nema avx instrukcije i vjerojatno ima malo manje cache-a..
Koliko je to vazno za neki budzet gaming, 0%?
Koliko je to vazno za neki budzet gaming, 0%?
Totalno nevažno za gaming.
Kupio ja u uzishopu :D
Razgrabilo se u roku odmah, a nije ni čudo kad je takva cijena.
Kupio ja u uzishopu :D
ovaj?
https://www.uzishop.hr/intel-procesori/12193-intel-pentium-g4560-35ghz-3mb-kutija.html
negdje sam pročital da idu na 5GHz bez problema
Nemam ja MBO za to, prodao sam svoj i5 6500 za 1400kn, a uzeo ovaj za 500. Toliko su me svi na forumu tlačili da je i3 4160 loš za igranje, da sam uzeo 6500. Meni nije bilo nikakve razlike skoro, te sad nimalo nemam problema s ovim pentiumom u igrama. Pogotovo na 60hz monitoru me boli kifla jel je 100fps u igri ili 59 :P
Kom treba, super, meni na kraju stvarno ne treba i5, a 1k kn razlike je...
Nemam ja MBO za to, prodao sam svoj i5 6500 za 1400kn, a uzeo ovaj za 500. Toliko su me svi na forumu tlačili da je i3 4160 loš za igranje, da sam uzeo 6500. Meni nije bilo nikakve razlike skoro, te sad nimalo nemam problema s ovim pentiumom u igrama. Pogotovo na 60hz monitoru me boli kifla jel je 100fps u igri ili 59 :P
Zanimljivo, 3 i više puta je skuplji i5 6500 a nema šanse da je ni duplo jači, taj pentium je trenutno best buy do 1000kn.
Slazem se u potpunosti s tobom.
ovdje na forumu kako cijena raste tako i7 postaje da ga uzimaju samo debili ili oni s punim depovima, i5 su nepotrebne, i3 su odjednom preskupe, a pentiumi u 2017g odjednom ubijaju
Silent horror1992 taj i3/pentium s mid end grafom ce u bf/gta5 raditi jedva na 50% cak i manje, da taj i5 je duplo jaci jer ce ti grafa davati 100%...LP
Samo sam tebe čekao xD
Ma sve stoji, ako imaš love za to, patiš na 120 fps-a u 4k, kupuj!
Nek ju iskorištava na 80% u igrama kad meni za 1080p rezu i igre koje igram nije potrebno ništa više od toga. A taj g4560 je bolji za igre nego fx6300 (bar sudeći po benchevima sa interneta).
Svakom svoje, za gaming na budžetu za 500kn je stvarno dobar cpu ako ga usporedimo da je skok sa g4400 ogroman, a cijena ista.
Taj Pentium je sada stvarno way to go za budget računala općenito te za budget gaming računala. Tako je to trebalo biti i prije da za 500kn imaš odličan CPU za široke mase a ne da trebaš izdvojiti više od 1000kn. Taj CPU ubija jer ga može napajat bilo kakvo napajanje a dovoljan je za sve što treba prosječnom korisniku. Odlično stvarno.
a da prvo definiramo sta je to prosjecni korisnik? jedan bleji od 60fps-a, drugi o 120, treci o 4k, cetvrti se uopce ne igra, petom je dovoljan i mobitel! taj pentium i je odlican i neznam zasto ga je intel uopce izdao jer je njim ubio sve i3...mozda to i zele, pripremaju teren za nesto novo! i9?
Kako je već rečeno, za prosječne korisnike mrak procesor za male novce, a Bože moj nemam ništa protiv onih koji si žele i mogu
priuštiti i7 model.
Pa jesu da ubili su i3 i pokazali da je to bilo apsolutno skandalozno do sada kada si neke modele i3 plaćao 1000kn recimo. I trebaju ubit i3, odnosno nitko ne treba kupovati i3 pa nek ga ubiju.
gle imao sam g3258 i i3 4160 to "nisu procesori za igranje"...cs-a, lol i ostale nezahtjevne i prastare cca dx9 igre da ostalo koma...
Pa jesu da ubili su i3 i pokazali da je to bilo apsolutno skandalozno do sada kada si neke modele i3 plaćao 1000kn recimo. I trebaju ubit i3, odnosno nitko ne treba kupovati i3 pa nek ga ubiju.
cek taj se pentium moze overklokati? jer ako moze cemu onda onaj otkljucani i3?
ovdje na forumu kako cijena raste tako i7 postaje da ga uzimaju samo debili ili oni s punim depovima, i5 su nepotrebne, i3 su odjednom preskupe, a pentiumi u 2017g odjednom ubijaju
Silent horror1992 taj i3/pentium s mid end grafom ce u bf/gta5 raditi jedva na 50% cak i manje, da taj i5 je duplo jaci jer ce ti grafa davati 100%...LP
Prvo, nitko nije rekao da je debil ili milijunaš onaj koji kupi i7, nit da i5 nisu potrebni, nit da pentiumi ubijaju u 2017.
Za multimediju i nezahtjevan gaming ako ne želiš dat za procesor 1500kn koliko dođe najjeftiniji i5 nemaš šta drugo kupit nego tog pentiuma, koji je ajmo reć i3 za kojeg se otkako FX više nema smisla stalno preporučuje za nezahtjevno igranje i multimediju.
Ti se toliko uzbudiš kad neko kaže da može živit bez i7 da to nisu istine.
kad pokrenes nesto posteno uzbudit ces se i ti bez uvrede, pricam/o realno nista vise!
evo sad vrtim gta5 i sve mi steka(cpu na 95%) s gtx980 i 6600k na 4.7ghz, odoh se ubit..ili po i7
Jakovp ako nisi znao nova pravila omogucuju prijavu konstantnog td bez razloga...cisto za informaciju!
Jakovpako nisi znao nova pravila omogucuju prijavu konstantnog td bez razloga...cisto za informaciju!
Pa nije za hardcore profi gamere s GTX 1080 i slično te ako imaš monitor s preko 60Hz, ali za "obične" ljude koji igraju nešto na kompu (a takvih ti je najmanje 90%) i briga ih je samo da im igra na očigled ne trza je super !! Nemoš reć da ne valja za običan puk ako ne daje milijun fps-a u nekim CPU bound igrama a i tamo daje preko 60 fps. Dakle, super cpu i rekao bih s obzirom na cijenu daleko najbolja ponuda od Kaby Lake serije.