Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 614.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
10 godina
Intel i5 Club

Ma ne vjerujem. Stavljal sma ga 5 puta valjda.. A i kod ovog mugena stvarno nemaš što fulati, imaš 2 šrafa koja stegneš do kraja i to je to.

Budm pogledal koji je prime, ne znam na pamet.

Jedno offtopic pitanje, što se tiće ove ploče, dal bi dobio kakvu prednost prelaskom na z97- pro gamer, dal je stvarno zvuk na njoj bolji ili je samo glasniji zbog pojačala?

Ostale prednosti ne vidim, jer sam i onak na ovu stavil drivere od z97 serije i sve od reda radi, to je i tip za ljude koj isu na z87 seriji, provjerite čipove, većina drivera vam je stara, a možete staviti novije od z97.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
Karlek_19 kaže...

Ma ne vjerujem. Stavljal sma ga 5 puta valjda.. A i kod ovog mugena stvarno nemaš što fulati, imaš 2 šrafa koja stegneš do kraja i to je to.

Budm pogledal koji je prime, ne znam na pamet.

Jedno offtopic pitanje, što se tiće ove ploče, dal bi dobio kakvu prednost prelaskom na z97- pro gamer, dal je stvarno zvuk na njoj bolji ili je samo glasniji zbog pojačala?

Ostale prednosti ne vidim, jer sam i onak na ovu stavil drivere od z97 serije i sve od reda radi, to je i tip za ljude koj isu na z87 seriji, provjerite čipove, većina drivera vam je stara, a možete staviti novije od z97.

Stvarno cudno visoka temperatura, koliki je vcore bio u prime-u?

Zvuk je bolji sa ALc1150 u odnosu na ALC892, al sad bas da ces to primjetit bez vrhunskih slusalica - tesko. Samo zbog toga nema smisla prelazit na drugu plocu...

10 godina
Intel i5 Club

Onda ostajem na ovoj. Stvarno je ploča dobra, za sad nemam zamjerki.

Bio je negde ko ovaj sad ja mislim, oko 1,7V - 1,8V. Ali sad je kod kolege kojem sam prodao dosta niža pod Mugen 2, što me iznenadilo. Ipak je ovaj MAX kao naprednija verzija Mugena 4.

Zbilja ne znam gdje bi fulao, staviš zrno riže paste i pritegneš 2 šrafa do kraja navoja. Nema neke filozofije oko hladnjaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ja imam i5 3330 Ivy Bridge stock nikad cockan,imam msi mbo sa Z77a chipsetom MSI Z77A-G45,to sam se malo zeznuo trbo sam na tu mbo K cpu stavit.

thermaltake cooler super zadovoljan

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

neki cilj mi je 4.5GHz, dalje nisam ni mislio ić, samo da proc bude siguran i da ne ide preko 80 pri full loadu. 
Će pasti cijena, i koliko otprilike za taj proc kad dođu ovi novi Skylake? 
Nisam dosad pratio kako se kreću intelove cijene, a nije mala investicija dati 2000kn za proc i još kojih 1300 za matičnu (Asus Z97-A), a i vidit' ću da uzmem Mungen Max odmah uz to sve.

Druga opcija mi je polovni, kojih baš i nema sad, samo me strah kod takvih proceva jer ne znam ko je njega koliko mučio OC-om

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 11:54 (VedranMik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma uzmi ivy bridge neki i5 K procesor ne treba ti najnoviji,jedino radi socketa,a najesen dolaze AMD ZEN cpu 14nnm

treba vidjet njih,ja mislim da ce biti dobri i povoljni

~^iGoR~
15 godina
protjeran
igor1311 kaže...

ma uzmi ivy bridge neki i5 K procesor ne treba ti najnoviji,jedino radi socketa,a najesen dolaze AMD ZEN cpu 14nnm

treba vidjet njih,ja mislim da ce biti dobri i povoljni

Na jesen mozda, samo sigurno ne 2015.

Nemojte se nadat padu cijena intel procesora izlaskom nove generacije, ne dogadja se...

10 godina
neaktivan

Hm, ja se molim nekom čudu. Kad točno izlazi Zen? Moram ovako i onako i matičnu novu ako budem išao na 4690k.

11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Postovanje bugovci posto sam pocea radit pa razmisljam dali se isplati ici s i5 3330 na i7 4790k samo gaming znam da se i7 ne preporucuje al ciljam na nju? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

NE isplati se, pogotovo ako nemaš neki moćan multi GPU sustav. A ako već i ciljaš na i7 onda pričekaj još 3 mjeseca izlazak Skylake generacije pa vidi onda.

15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Za igre i5 4690k. Naravno, ako imas novca mozes ti kupiti i i7 al ne dobijes u igrama doslovno nista. 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav ekipa,

Pošto imam namjeru uskoro kupiti i5 procesor, zanima me koja su tri najbolja? Znači top 3?

Ja sam gotovo pa odlučio da kupim i5-4590 3.3 GHz 6MB, pa mi recite kakav je on, da li ima neka druga, bolja opcija itd...

p.s. Ne namjeravam igrati igre, čisto da se zna...

Hvala puno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 22:04 (mack83).

0 0 hvala 0
12 godina
ja sam uzeo upravo taj, nije bio najskuplji, a opet nije najslabiji, ide do 3,7ghz i ima neke funkcije vise od najslabijeg 4460
uglavnom zadovoljan sam svime, osim temperaturom zbog koje sam i investirao 400 kunica u novi cooler
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
ja sam uzeo upravo taj, nije bio najskuplji, a opet nije najslabiji, ide do 3,7ghz i ima neke funkcije vise od najslabijeg 4460
uglavnom zadovoljan sam svime, osim temperaturom zbog koje sam i investirao 400 kunica u novi cooler

Stvarno? Pa i5 ispod 4ghz je hladan ko špricer kad ga se undervolta, dovoljan je i stock hladnja..

12 godina
kod nas u zadru je ovih dana preko 30, kod mene doma i malo vise...
sa sve 4 jezgre na 3,7 proc ide na 75 stupnjeva pod vortex plus hladnjakom na occt linpack testu (imas fotke na temi slike vaseg hardwarea)
sad ne prelazi 61 sa be quiet hladnjakom i potpuno je tih - ja zadovoljan
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
sa sve 4 jezgre na 3,7 proc ide na 75 stupnjeva pod vortex plus hladnjakom na occt linpack testu (imas fotke na temi slike vaseg hardwarea)

Kljucno je smanjit napon na najnizu dovoljnu razinu. Al 75C u linpack testu je odlicna temperatura...

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

pa picajzlo imamo isti cpu, na kolikom je naponu pod primeom@3,7ghz?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
ansha kaže...

Kljucno je smanjit napon na najnizu dovoljnu razinu. Al 75C u linpack testu je odlicna temperatura...

pa i smanjen je za 80mv, a 60stupnjeva je još bolja temperatura + tišina

Stjepanj kaže...

pa picajzlo imamo isti cpu, na kolikom je naponu pod primeom@3,7ghz?

imaš na fotkama podatke sa hwmonitora, prva je na stock, druga undervoltan

12 godina
protjeran
Intel i5 Club

Koliko je Xeon E3-1220v3 4x 3.10GHz jaci procesor od i5 4460 i dali je uopce jaci ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Silent horror1992 kaže...

Koliko je Xeon E3-1220v3 4x 3.10GHz jaci procesor od i5 4460 i dali je uopce jaci ?

isti vrag, 4460 je noviji, stovise ima i integriranu grafu za svaki slucaj...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Momci pitanje, koje su temp. sa stock coolerom na i5-4690K bez OC-a na igrama poput GTA V, BF4...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Pozdrav narode, evo jedno malo pitanjce...imam I5 4670k i posto su mi stari ramovi pregorili uzeo sam nove ( AMD R5 1600MHz ), pa me sad zanima dali ja na svom PCu mogu OC-ati te ramove na 1866MHz ili moj CPU to ne dopusta...jer na AMD racunalu bez beda OCam a na ovom PCu imam problem.

Sad be znam jeli to do CPUa ili mozda sam ja nesto u BIOS-u za*ebo

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 20:46 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ili da ostaviš tako pošto ti je apsolutno svejedno u praksi jel RAM na 1600 ili 1866 Mhz.

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Bok evo da se i ja priključim.

Interesira me da li su ove temp dolje sigurne za proc i grafu:

MAINBOARD:Asus Ranger VII

CPU: I5-4670k @4,4 GHz ( Idle 40 C; 100 % Load 70 C )

GPU: GTX 770 ( Idle 39 C; 100 % Load 81 C )

COOLER: Prolimatech B81 6 Pipes 1 vent 120mm

NAPON 1,245 V

Temp u sobi 30 C

Poz

0 0 hvala 0
14 godina

Odgovor za tvoj upit o temperaturama je DA, sigurno je.

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

70C je sigurna temperatura, al ovisi s kojim testom je opteretio cpu. Meni je razlika izmedju AIDA-e (samo cpu stress) i prime-a oko 30C, a u oba slucaja je cpu na 100%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Odgovor za tvoj upit o temperaturama je DA, sigurno je.

ansha kaže...

70C je sigurna temperatura, al ovisi s kojim testom je opteretio cpu. Meni je razlika izmedju AIDA-e (samo cpu stress) i prime-a oko 30C, a u oba slucaja je cpu na 100%.

Hvala na odgovoru.

test je prime

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Na naponima >1.25V obavezno koristi prime 26.6 verziju, a ne 28.5.

Small fft test na 28.5 verziji "kolje" haswella sta se temperatura tice i nije ga preporucljivo koristiti.

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
protjeran
Intel i5 Club

Pozdrav,

Planiram kupiti i5-4460 pa me zanima što se može igrati s tim procesorom odnosno njegovom grafičkom?

Znači, PC bi bio bez diskretne grafičke, pa me zanima integriran grafički sustav tog procesora koliko je jak.

Ako može par primjera igara koje vrti u full hd-u, nisam neki gejmer, igrao bi par godina starije naslove.

P.S. Može i prijedlog nekog drugog i5 procesora koji je otprilike u tom cjenovnom rangu, a ima bolju integriranu grafičku, ako takav postoji.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2015 22:14 (tommy_vercetti).

0 0 hvala 0
14 godina

Pa ništa normalno ne možeš igrati, pogotovo na FHD rezoluciji. Ako ti se igra s integriranom grafom na FHD-u (mada ne shvaćam tu logiku) onda čekaj još mjesec dana do Skylake procesora i uzmi i5. Inače, ako nisi zahtjevan gamer onda si za i5 kupiš FX 6300 i neku polovnu grafu i igraš šta hoćeš. Ne shvaćam zašto bi kupio i5 da se igraš tako ?? Kupi si onda bolje u pola para AMD APU.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice