DDR5 8733...
Zato jer on to može

DDR5 8733...
Zato jer on to može

Oces reci nigdje tj beskorisno
mozda je to bitno blagajnici u Konzumu
Oces reci nigdje tj beskorisno
mozda je to bitno blagajnici u Konzumu
AWS (ElastiCache), Google Cloud, Alibaba, Oracle, Ericsson i još puno drugih ga koriste, kao i svi kojima treba
superbrzo keširanje podataka u Python, Node.js, Java, Go, PHP...
Ali odakle bi ti to znao, ti koristiš računalo za igranje
Škicnuo sam par stranica ove teme.
Molim admina za preimenovanje naslova iste u:
https://www.asml.com/en/news/press-releases/2026/high-na-euv-reaches-new-readiness-milestone
Tata Intel je evo poceo prvi koristiti najnapredniji litografski stroj s High-NA EUV tehnologijom, veci, jaci, brzi
Ocekujemo niti manje niti vise nove najjace procesore od njih sljedecih 10-tak godina
Intelov plan za 2027:
Siječanj – ožujak 2027: Prvo stižu 28-jezgreni modeli potpuno nove serije "DS".
Ožujak – travanj 2027: Dolaze klasični, otključani 28-jezgreni "K" modeli za overclocking.
Ožujak – svibanj 2027: Srednja klasa od 16 i 8 jezgri.
Kraj 2027 (svibanj – rujan): Na samom kraju stiže flagship od 52 jezgre
Cijena oko 900 €.
Cijena oko 900 €.
Onda je to jeftikaner ako će biti toliko intel je svjestan koliko je loš.
Tješi se ti tješi znaju oni bolje od tebe zašto će biti jeftikaneri. Top proizvod uvijek bilo i bit će ima brutalnu cijenu ne pita se koliko košta. Stoga tvoja teorija ne drži vodu.
Intel je budget brend, pa će zato biti i jeftiniji. Ono što je Radeon u svijetu grafičkih kartica, to je Intel u svijetu procesora. Nije Jensen bez razloga koristio Ryzen procesore za gaming benchmark svojih RTX-ica 5000, odnosno najboljih grafičkih kartica na svijetu koje i Boris kupuje, zna Jensen što je najbolje upariti sa svojim proizvodima. Sad samo čekam da Boris napiše kako NVIDIA nema pojma što je najbolje
.
Intel je budget brend, pa će zato biti i jeftiniji. Ono što je Radeon u svijetu grafičkih kartica, to je Intel u svijetu procesora. Nije Jensen bez razloga koristio Ryzen procesore za gaming benchmark svojih RTX-ica 5000, odnosno najboljih grafičkih kartica na svijetu koje i Boris kupuje, zna Jensen što je najbolje upariti sa svojim proizvodima. Sad samo čekam da Boris napiše kako NVIDIA nema pojma što je najbolje
.
Je, kad bi stavio zadnju gen intela na testiranju 5000 serije onda bi 5090 bila u rangu 9070xt.. nemere to tako
Najači 24core ultra 285T cijena 700€, za god dana flagship cpu sa 52 jezgre će stavit cijenu 900$ uz hiperinflaciju, ima smisla.
Najači 24core ultra 285T cijena 700€, za god dana flagship cpu sa 52 jezgre će stavit cijenu 900$ uz hiperinflaciju, ima smisla.
Neznam od kud vam tih 900$/€ nije ni bitno bitnije je da vam amd trenutno prodaje pišljivi 32t cpu za 1000, tako da ovaj Intelov top end bi trebao kostati barem 5000 sudeci koliko trenutno i mid Ultra daje u MT
Moja opaska o cijeni se više vezala uz to da je Intel zapravo oduvijek imao dobre cijene, tu i tamo su bili neki uber modeli ali generalno su davali procesore za mase nesto poput golfa 2
Neznam od kud vam tih 900$/€ nije ni bitno bitnije je da vam amd trenutno prodaje pišljivi 32t cpu za 1000, tako da ovaj Intelov top end bi trebao kostati barem 5000 sudeci koliko trenutno i mid Ultra daje u MT
Ti si potvrdio da će bit jeftini. Ovako nešto neče ispod 2000$ i to je malo.
Ti si potvrdio da će bit jeftini. Ovako nešto neče ispod 2000$ i to je malo.
pa jebem te čorava nisam napisao jedan model vec opcenito..
Nekada nisu bili jeftiniji bio si manga imat intela, izgleda kako su poglupili sada i sutra prodavat bolji jači jeftiniji proizvod od konkurencije. Zašto je onda amd gpu jeftiniji od nevidije jel zato jer imaju bolji proizvod? Ajd da doživimo i to bolje jače jeftinije to će biti presedan u svijetu prodaje.
Kolega Borise, poradite malo na komunikacijskim vještinama, nije j..m te ćorava, nego "niste dobro pročitali, a očito je". 
A kolegi 2 preporučujem da se ne hvata samo za ono što želi čuti, nismo djeca, ili ipak? Slinimo tu po fakin procesorima.
Nekada nisu bili jeftiniji bio si manga imat intela, izgleda kako su poglupili sada i sutra prodavat bolji jači jeftiniji proizvod od konkurencije. Zašto je onda amd gpu jeftiniji od nevidije jel zato jer imaju bolji proizvod? Ajd da doživimo i to bolje jače jeftinije to će biti presedan u svijetu prodaje.
Ocigledno nisi relevantan da meni pricas sto se onda moglo kupiti a sto sada jer sam ih se nakupovao stotine(tada nisam jos ni djecu imao:), nekada je "obiteljski" covjek s prosjecnom ili malo nadprosjecnom plaćom mogao biti "PC Master Race".
Danas za takav PC moras dizati kredit/ rate ili štedjeti godinu dana, sto je uz djecu i troskove života znacajno teze, gpu/ram nebum uopce spominjao.
Tako da bez obzira sto ti pričao Intel je i u doba teskog monopola na trzistu zaista svima davao razumne i stabilne cijene, kao što rekoh kad imas svoje tvornice i resurse bez obzira na monopol nije bilo ptrebe za divljanjem cijena, to što tvoj AMD ide preko 7 ruku pa te taj cpu kosta i po 600 ili 1000€ je njihov problem tj tvoj, ja ne kupujem crvene
Ocigledno nisi relevantan da meni pricas sto se onda moglo kupiti a sto sada jer sam ih se nakupovao stotine(tada nisam jos ni djecu imao:), nekada je "obiteljski" covjek s prosjecnom ili malo nadprosjecnom plaćom mogao biti "PC Master Race".
Danas za takav PC moras dizati kredit/ rate ili štedjeti godinu dana, sto je uz djecu i troskove života znacajno teze, gpu/ram nebum uopce spominjao.
Tako da bez obzira sto ti baljezgao Intel je i u doba teskog monopola na trzistu zaista svima davao razumne i stabilne cijene, kao što rekoh kad imas svoje tvornice i resurse bez obzira na monopol nije bilo ptrebe za divljanjem cijena
Još ne sretoh relavantanijeg nepristrano objektivnog recezenta od tebe ahahaha, hajde stepanje ljubi te majka jesi uokvirio toga sa slike iznad kreveta. U tebe je i kokain plave boje.
Tako da bez obzira sto ti baljezgao Intel je i u doba teskog monopola na trzistu zaista svima davao razumne i stabilne cijene, kao što rekoh kad imas svoje tvornice i resurse bez obzira na monopol nije bilo ptrebe za divljanjem cijena, to što tvoj AMD ide preko 7 ruku pa te taj cpu kosta i po 600 ili 1000€ je njihov problem tj tvoj, ja ne kupujem crvene
Na stranu što si iritantan, al' *ebo te led, de malo odvadi. Ono, baš si ih na stotine nakupovao :D
Ah, zaboravih tvoj omiljeni emoticon