Đabe si krečio.
Plus zato jer je na mdma dok se spomene intel.
Đabe si krečio.
Plus zato jer je na mdma dok se spomene intel.
Ljudi, jel bi bilo ok upgrejdat proc 12400f sa neki malo jaci proc serije 12 ili 13?
Gledam opet da je jaci od navedenog a da ne trosi ko lokomotiva i da ne grije kao najveca zega u ljeti
Naravno da nema smisla ići na malo jače. Kada radiš nadogradnju, neka bude poštena, na značajno jače. Čak niti po mojem mišljenju 12600KF ti nije neki velik skok u performansama, iako bi imao 16 "threadova" s njim. Minimalno iz 12. generacije na i7-12700F otiđi. Ili iz 13. na i5-13500. Recimo ta oba procesora između imaju po 20 threadova i to je pristojna nadogradnja. A imaju i veći cache, više su frekvencije jezgre i posebno u 13. generacji su jezgre još jače.
Ljudi, jel bi bilo ok upgrejdat proc 12400f sa neki malo jaci proc serije 12 ili 13?
Gledam opet da je jaci od navedenog a da ne trosi ko lokomotiva i da ne grije kao najveca zega u ljeti
Bilo bi kad bi imao rtx 4080 barem, sa tom rtx 4070 nebus vidio nikakvu razliku ni da kroz vremeplov dohvatis 18900k
Zasto mislis da korisnici raptora uopce moraju razmisljati od refreshu? pa i raptor trenutno dere konkurenciju po pitanju performansi u svemu...
Onaj ko kupuje hardver jel ga voli imat i jel mora imati najjace i najjnovije i dalje nece razmisljati koliko sta trosi i koliko sta kosta nego ce otici i uzeti bez obzira jel taj deal ima ili nema previse smisla...
Najbolji su ovi kaj spominju Skylake eru a Skylake ih je derao sve do zen 3 u tom gamingu koji je odjednom postao kruna svega, dok su se prije preorucavali defektni i poluispravni zen 1 i zen 2 modeli di si morao drzat krunicu da ti ram na 3000MHz CL 26 upali sa 10-15% slabijim gaming performansama od intela.
Vishera dinastiju proizvoda i 10 godišnje stajanje u mjestu da ne spominjem
Poanta je u tome kako se priča kad se Intel "nasvira" razvaljuje sve redom tu se vidi da to nije baš tako. Čak niti 5600mhz ne pokazuje neke extra performanse u igricama.
Jebeš potrošnju, to 60W više topline ljeti u sobu samo za CPU, tj. duplo više topline od konkurencije. To znači duplo gori od konkurencije. Ali sobzirom da nema konkurencije koga brige, intel inside_______
Nema veze manje ću gledati telku pa ću uštediti struju bitno da je 13600KF u kompu (uskoro).
Da li ti prije nego izvalis nesto ovdje razmislis o tome sto kazes? Razlika u potrosnji u 8 satnoj upotrebi je ravno 1kunu iliti po novoj valuti 0,14 €
Ti ga isto ides smarat odma sa kompleksnim stvarima, treba mu prvo objasnit kak da uopce propisno PBO ukljuci da se ne bruka po benchmarcima.
Druga stvar, covjek je 3 dana trazil fake recenziju od nekog no namer-a da opravda taj svoj r5 7600x chiplet odpadak, samo kaj mu za pocetak treba objasnit da na 2560x1440p max postavkama u igrama i uz rtx 4080 bude razlika između proceosara nikakva sve i da je r5 5600 u kombinaciji, za takav test se gleda 1080p na low ako se testira snaga procesora.
Treca stvar, mogo se bar malo bolje potrudit a ne ovakvku komediju od usporedbe stavit koja je ocita sa Jupitera pa 13600k na skoro 1.4v između ostalog trosi u skoro svim igrama ravno 110w bez ikakve oslicalcije ovisno o samom opterecenju kao i ostali procesori, a u zadnju igru koja je Hogwarts lik stavi u opis Atomic Heart i tamo 13600k proc bude na 115w a zazuzece proca oko 35%, a u Cyberpunk i Spiderman gdje proc ide na 70% trosi 110w
U Cyberpunku je cak 7600x dal vise fps bez obzira na 5% manje zauzece grafe
Sa amd publikom uvijek neka komedija
Ali kad se Intel nasvira na all core ma nema dalje 110w. Još jedino da neke rame ubaci na 12000mhz možda bi se i izvuklo nekaj iz tog procesora.
Jbt ovaj da je upalio PBO na Ryzenu presavinuo bi ga pravo. Evo da te demantiram odmah još jedno masakriranje u nabijanju fps-a
To je potrošnaj zbog puno malih jezgri.
Nema veze manje ću gledati telku pa ću uštediti struju bitno da je 13600KF u kompu (uskoro).
Pa na kraju ti efikasniji intel kad bude ti komp jedno 5 puta dulje u idle stanju a tamo inteli troše 20w manje od Ryzena, sa druge strane pod load-om tih 30w razlike ionako opravda sa 20% vecim perofrmansam u široj paleti uporabe.
Covjece ne kopcas osnove testiranja a baljezgas i radis cirkus od sebe, i jos uvijek niste skuzili kolko ti je retardiran onaj link a napisao sam jos gdje i kako i zasto. Ne vrijedi ovdje objasnjavat....
Poanta je u tome kako se priča kad se Intel "nasvira" razvaljuje sve redom tu se vidi da to nije baš tako. Čak niti 5600mhz ne pokazuje neke extra performanse u igricama.
Poanta je da intel na stocku razvaljuje (evo ti link od momka kojeg vi crveni jako volite, da nemrete reci da je fake)
dali treba kachiti gang bang koji se deshava kad se sve "nasvira"
Moras biti objektivan kod svega a ne braniti neobranjivo
forumaš
Kog briga opet za to tvoje ako pricamo AM5 i LGA 1700 platformama, nevjerojatno
forumaš
Kog briga opet za to tvoje ako pricamo AM5 i LGA 1700 platformama, nevjerojatno
Ja volim kad se priča o onome kaj ja imam, ne zanima me AM5 i malojezgreni.
Meni se brzo diže.
ja imam plug and play i radi na baretiju od 9V i diže se ko malojezgreni delidator.
Ma slabo je to bude nam Jacked linkao 1min ulaska sa svojim tuniranim ramom. Prošli put je provalio da boot time ovisi o tome dok poslika s mobitelom
Tebi se isto brzo diže.
Pa za pocetak samo da na intel stave full brzinu memorije sa kojima mogu raditi kao sta rade sa ryzenima, a ne da ih testiraju sa k plus modulima od 6GHz
Ma slabo je to bude nam Jacked linkao 1min ulaska sa svojim tuniranim ramom. Prošli put je provalio da boot time ovisi o tome dok poslika s mobitelom
Ovo kaj vi slikate je BIOS time, a ne full boot, full boot traje i nakon BIOS-a. Ugasi komp upali štopericu pa tek onda imas mjerodavan full time boot kad vas moram ucit
PS
A komedija je da zapravo na najjeftinijim modelima boot bude najbrzi a na jacim plocama sporiji...
Ali ne ovisi o brzini slikanja mobitelom . Daj nam baci da vidimo kaj se sramiš.
Na stranu trolanje, što Intel planira poduzeti kako bi smanjio tu drastično veću potrošnju u usporedbi s konkurencijom? S takvim omjerom potrošnja/performanse te inferiornom platformom, teško mogu konkurirati AMD-u. Pored 7800x3d, morate biti dosta neinformirani da biste kupili Intel s ovakvim proizvodima kakvi su trenutno dostupni. Ono što je svakako zanimljivo vidjeti gledajući komentare i na stranim tech portalima jest da najveći hejteri AMD-a koji se uz to nazivaju hardware znalcima posjeduju AMD procesor, što jasno govori da imaju trenutno najbolje proizvode na tržištu. Intel je toga svjestan i vjerujem rade punom parom na nasljedniku.
što Intel planira poduzeti kako bi smanjio tu drastično veću potrošnju u usporedbi s konkurencijom?
Poduzeo je , napravio je malojezgrene procesore.