Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.299
|
čitano: 3.112.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
2 godine
Intel Club (opća tema o procesorima)

Čisto za kontekst, rig lika iz prethodnog videa. Zaista impresivne brojke kako god okreneš, mora se priznat. Čak ni potrošnja nije enormna koliko može bit. Vjerojatno korištenjem svih jezgri ide i preko 400w samo procesor. Samo baš ne kužim poantu kad moš imat 80-90% (zavisno o upotrebi i više) perfomansi za 10% cijene sa 7800x3d, plug & play  Ako misliš ganjat rekorde onda da, izbor je samo jedan, ali ako samo gejmaš ... Što bi reko ganjač sličica "it's not that serious".

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 17:33 (PlayPetepp).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ima 130 fpsa, a ja 112 a vjerovatno moj cijeli komp košta ko njegov CPU i ploča bez hlađenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
forumaš kaže...

Ima 130 fpsa, a ja 112 a vjerovatno moj cijeli komp košta ko njegov CPU i ploča bez hlađenja

Ti kad bubneš odma oduzmes covjeku 50 IQ jedinica. Naravno da ti imas 112 fps bez pola postavki, bez path ray tracinga tj bez ikakvog ray tracinga i na debelo nizoj rezoluciji. I uz to bez 50% detalja koje ti FSR ne pokazuje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 17:40 (Jacked).
16 godina
Jacked kaže...
forumaš kaže...

Ti kad bubneš odma oduzmes covjeku 50 IQ jedinica. Naravno da rti imas 112 fps bez pola postavki, bez ray tracinga i na debelo nizoj rezoluciji. I uz to bez 50% detalja koje ti FSR ne pokazuje 

Ne koristim viruse (ray tracing) i igram se savršeno fludno na kompu koji sam paltio kikiriki, za razliku od tog drloga za koji treba trafo stanica, suhi led i raditi godinu dana bez gableca 

2 godine
protjeran

Vec svima ide na usi to tvoje igranje na konzolaškom presetu sa budget konfom u duetu sa radeon featurima koje mogu gledati samo ljudi sa vidom ko u krtice, uz trocifreni input lag i ispranu grafiku bez pola prikazanih objekata i detalja. A vec si sto puta dokazao da nebi ucio ni da ti nwko izbusi rupu sa šarafcigerom na ekranu i tebi je ave super lijepo i fluidno.

Pusti nas koji nismo ostali u 2015toj da uzivamo u miru u buducnosti i popratnim tehnologijama koje theraju sve kompanije i izdavcke kuce.

A u vezi intela jesi tolko corav pa ne vidis kakvoa je vrsta hlađenja i uz to monitoring ili se samo cirkusiraš i radis dvorsku ludu od sebe sa tim kiseljenjem non stop po temam intela i nvidia-e. Kupio si Radeonku kuzimo pogrijesio si proci ce te i drugi put ces pametnije, deal with that 

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina

Ha ha tek se zagrijavam....

edit; igra nije bila nadograđena i nisam upalio OC profil na grafi, i eto moja konzola bez malih jezgri na 144 fpsa 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 18:40 (forumaš).
16 godina

Kada izlaze 14gen procesori za laptope?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Ako samo misliš nabijat igrice ja bi opet radije maznijo 13600k i ušparanih 100 ojra gurnio u bolju grafulju i puno više profitirao nego sa 7800X3D i slabijom grafuljom. A ako pogledaš van igrica onda bi radije maznio 13700kf za istu cijenu (ili dodao još 30 ojra pa uzeo K verziju sa iGPU) i pojeo 7800X3D u večini produkcijskog softwera. Tako da iskreno ne razumijem baš hvalospjeve za 7800X3D osim za samoopravdavanje svoje kupovine!

Isto kao što intelova 14 generacija nije vrijedna spomena i jedina korisna stvar je što će 13 past cijene a razlika izmuđu njih je doslovno nikakava, tako u AMD več zadnjih par smisla imaju samo X3D procesori, a ovo druge je totalno svejedno jesu li lili nisu izbacili, što se vidi i u samoj prodaji.

Ali možda treči igrač u skoroj budućnosti premješa karte i AMD i Intelu, jer ARM i RISC-V znaju bit konkretna konkurencija u kratkom roku ako im uspiju planovi. A svi smo iskreno željni konkurencije jer ova dva su postala dosadna polako....

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran

Nikonja ne vidim svrhu niti jednog od ova dva procesora ako ti zapinje razlika od 100e za gpu. Pretpostavka je onda da se ide na neki medium po pitanju gpu a.

Radije bih onda gurao na ryzenu 5 7600.

Ne vidim svrhu 7800x3d i rx 7800 radije 7600 i gpu 7900xt/4070ti

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

Slučajno naletio, bome zanimljiv test pogotovo ova tvrdnja AC, no opcenito cijeli test

Moj PC  
0 0 hvala 0
23 mjeseca
PlayPetepp kaže...

Čisto za kontekst, rig lika iz prethodnog videa. Zaista impresivne brojke kako god okreneš, mora se priznat. Čak ni potrošnja nije enormna koliko može bit. Vjerojatno korištenjem svih jezgri ide i preko 400w samo procesor. Samo baš ne kužim poantu kad moš imat 80-90% (zavisno o upotrebi i više) perfomansi za 10% cijene sa 7800x3d, plug & play  Ako misliš ganjat rekorde onda da, izbor je samo jedan, ali ako samo gejmaš ... Što bi reko ganjač sličica "it's not that serious".

Jedan od gadnijih buildova koje sam vidio u zadnje vrijeme.

9 godina
nikonja kaže...

Ako samo misliš nabijat igrice ja bi opet radije maznijo 13600k i ušparanih 100 ojra gurnio u bolju grafulju i puno više profitirao nego sa 7800X3D i slabijom grafuljom. A ako pogledaš van igrica onda bi radije maznio 13700kf za istu cijenu (ili dodao još 30 ojra pa uzeo K verziju sa iGPU) i pojeo 7800X3D u večini produkcijskog softwera. Tako da iskreno ne razumijem baš hvalospjeve za 7800X3D osim za samoopravdavanje svoje kupovine!

Isto kao što intelova 14 generacija nije vrijedna spomena i jedina korisna stvar je što će 13 past cijene a razlika izmuđu njih je doslovno nikakava, tako u AMD več zadnjih par smisla imaju samo X3D procesori, a ovo druge je totalno svejedno jesu li lili nisu izbacili, što se vidi i u samoj prodaji.

Ali možda treči igrač u skoroj budućnosti premješa karte i AMD i Intelu, jer ARM i RISC-V znaju bit konkretna konkurencija u kratkom roku ako im uspiju planovi. A svi smo iskreno željni konkurencije jer ova dva su postala dosadna polako....

TD, socket AM5 ima budućnost od vjv bar 2 godine, dok Intelov (barem još sada za Raptore) jednostavno nema.

Kupiš za 4 godine jeftinog polovnog a moćnog Ryzena i dobro prođeš, na dugi rok.

That being said, Intel trenutno jest povoljnija kupnja.

2 godine
Inochulum kaže...
PlayPetepp kaže...

Jedan od gadnijih buildova koje sam vidio u zadnje vrijeme.

Function > form

7 godina
EricCartman kaže...
nikonja kaže...

TD, socket AM5 ima budućnost od vjv bar 2 godine, dok Intelov (barem još sada za Raptore) jednostavno nema.

Kupiš za 4 godine jeftinog polovnog a moćnog Ryzena i dobro prođeš, na dugi rok.

Evo ja imam npr 12700k več točno dvije godine (kupio ga odmah nakon izlazka za 320 ojra - ista cijena još uvijek), i iskreno mi ne pada na pamet bar još 3 godine mjenjat CPU, a nakon toga če sve skupa bit staro 5 godina i bez imalo razmišljanja kupim novi CPU i matičnu u kompletu što me dođe cca 500 ojra jer sve ostalo u kutiji ostavim kako je, osim ako odlučim apgrejdat grafičnu negdje usput. A kako čitam po forumu velika večina mjenja CPU u prosjeku svako cca 4-5 godina a tada AMD dugovječnost več pada u vodu. Uglavnom radije bi da se AMD fokusira i malo umiri Intel jer od zdrave konkurencije svi imamo koristi na kraju. (Za razliku od ovog šta Nvidia radi jer su skoro u poziciji stavit koju god žele cijenu i svi će kupit jer nemaju izbora)

3 godine
neaktivan
nikonja kaže...

Evo ja imam npr 12700k več točno dvije godine (kupio ga odmah nakon izlazka za 320 ojra - ista cijena još uvijek), i iskreno mi ne pada na pamet bar još 3 godine mjenjat CPU, a nakon toga če sve skupa bit staro 5 godina i bez imalo razmišljanja kupim novi CPU i matičnu u kompletu što me dođe cca 500 ojra jer sve ostalo u kutiji ostavim kako je, osim ako odlučim apgrejdat grafičnu negdje usput. A kako čitam po forumu velika večina mjenja CPU u prosjeku svako cca 4-5 godina a tada AMD dugovječnost več pada u vodu. Uglavnom radije bi da se AMD fokusira i malo umiri Intel jer od zdrave konkurencije svi imamo koristi na kraju. (Za razliku od ovog šta Nvidia radi jer su skoro u poziciji stavit koju god žele cijenu i svi će kupit jer nemaju izbora)

Zašto je loše imati opciju nadogradnje? Ne škodi, a ovaj drugi dio nisam baš shvatio, pa AMD i je fokusiran, zato i imamo jaku konkurenciju u CPU segmentu, a rezultat toga je da je Intel nemiran, za razliku od Skylake ere gdje su se umirili, a u GPU segmentu imamo monopol, to je istina, no u CPU segmentu obje kompanije rade punom parom i udaraju se sa svih strana.

9 godina
nikonja kaže...
EricCartman kaže...
nikonja kaže...

Pogledaj mi pod moj PC, aktualna kanta doma, stara je 10 godina, i tek sada razmišljam zamijeniti cijelu platformu.

A da je mogao ići bolji proc, nitko sretniji od mene.

12 godina
Takvi su rijetki su, obično ljudi zamijene cijelu platformu nakon 4-5 godina ili više.
Pogledaj samo vlasnike prvih rajzena na forumu, velika većina ih je zamijenila i 3xx ploče kad su mijenjali procove
3 godine

Jel' može 14xxx procesor na Z690/B660 ploču, jesu li podržali odnosno hoće li intel dozvoliti proizvođačima ploča podržati nove procesore?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Solidne ploče su oko 120 eura, jako dobri procesori oko 150 eura ne kužim kakav to problem predstavlja na period od tri do četiri godine. Pa najbolje da ih poklone onda. Problem je u default postavkama kupca samo naj, samo xtreme jerbo ako to ne mogu kupit hebeš sve ostalo.

0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
notloB kaže...

Jel' može 14xxx procesor na Z690/B660 ploču, jesu li podržali odnosno hoće li intel dozvoliti proizvođačima ploča podržati nove procesore?

Pa pise 12, 13gen  and more

13 godina

Pa od 12th do 14th gen sve isti kuki +-100mhz boost koji bi bio razlog da ne dozvole nekome sa 12th gen prelazak na supersonični 14th gen na b660,z690.

0 0 hvala 0
3 godine

Ja sam kupio svoju ploču upravo s ciljem apgrejda na procesor novije generacije, mijenjat ću je jedino ukoliko u međuvremenu izađe neka superturbohiper tehnologija bez koje će mi otpasti uho bez nove ploče.

mislioc kaže...

Pa od 12th do 14th gen sve isti kuki +-100mhz boost koji bi bio razlog da ne dozvole nekome sa 12th gen prelazak na supersonični 14th gen na b660,z690.

Pa da se prodaju nove ploče s novim čipsetima, što drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2023 13:47 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pa koliko vidim B860, B890 nisu izašle, a ove nisu nove stare su već preko godine.

0 0 hvala 0
3 godine
mislioc kaže...

Pa koliko vidim B860, B890 nisu izašle, a ove nisu nove stare su već preko godine.

Ok, onda da prodaju nove ploče sa starijim čipsetima Z790, B760, ne i Z690...

Mogli su ne izdati bios koji će omogućiti rad sa novim procesorima na starijim pločama Z690 etc, jer im se može i jer trebaju prodati nove ploče.

2 godine
protjeran
notloB kaže...

Naravno da može, ali zasšto bi uopce isao na z690 kada se za iste pare kupi z790 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2023 16:16 (Jacked).
3 godine
Jacked kaže...
notloB kaže...

Naravno da može, ali zasšto bi uopce isao na z690 kada se za iste pare kupi z790 

Možda netko već ima staru Z690 ploču pa bi nadogradio procesor.

Majke ti upitam jedno pitanje i dobijem ih natrag još 48... koji vam je?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2023 16:24 (notloB).
17 godina

Proizvodni proces mora imati dobre prinose, a kod Intela je to nula bodova cijelu 2024 godinu.

Intel 14 Gen morat če izgurat cijelu 2024 i to vs Zen 5.Dakle za Desktop, ali i dalje za ostale potrebe.U 2025 godini šta god Intel izbaci, nosit če se samo sa Zen 6 to je to bez komplikacija.

Sječaš se Intel 10nm, i kolko dugo su bili neupotrebljivi+skupi sa masovnu upotrebu!

AMD proizvodi na več odavno uhodanim(visoki prinosi)TSMC 4nm ili 5nm proizvodnim procesima.Tu nema nikakvih problema, a sve ostalo kod Intela samo su PR/marketing tablice da donekle zadovolje dioničare.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2023 22:02 (rambox).
9 godina
rambox kaže...

Proizvodni proces mora imati dobre prinose, a kod Intela je to nula bodova cijelu 2024 godinu.

Intel 14 Gen morat če izgurat cijelu 2024 i to vs Zen 5.Dakle za Desktop, ali i dalje za ostale potrebe.U 2025 godini šta god Intel izbaci, nosit če se samo sa Zen 6 to je to bez komplikacija.

Sječaš se Intel 10nm, i kolko dugo su bili neupotrebljivi+skupi sa masovnu upotrebu!

AMD proizvodi na več odavno uhodanim(visoki prinosi)TSMC 4nm ili 5nm proizvodnim procesima.Tu nema nikakvih problema, a sve ostalo kod Intela samo su PR/marketing tablice da donekle zadovolje dioničare.

AMD proizvodi tuđim procesom, njegov vlastiti je "left behind". Intel mora pljunut lovu za svoj vlastiti. I jednom kad ga je razvio,

na koju foru AMD više ne konkurira ni cijenom ni performansama na toj 7nm razini kad je na njemu imao toliku prednost tolike godine? Osim onog 3D cache gaming procesora.

16 godina

Đabe si krečio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice