Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.326
|
čitano: 3.124.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club

https://m.youtube.com/watch?v=gNCEFJc61g0

Rastavljanje na proste faktore, steta sto nije ubacio jos igara da se vidi jos veca dominacija.

EDIT: Procesori su stock i koristen je b-die 3200 cl14, znaci sve skupa ide na ruku Ryzenu i opet corak...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2018 13:21 (war3_tft).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Za 3800 kn i mora "rasturati".

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rasturao je on i dok je bio 2850 ;)

Treutno su cijene katastrofa to stoji , al isto tako je katastrofalno glupo uzimati neki kratak period prenapuhanih cijena kao mjerilo.
13 godina
Intel i7/i9 Club

A dobro sad baš 20-30-40 fps-a sim tam tak svejedno.

1 0 hvala 0
13 godina
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Sudeći kako je Rzen 1600/1700 pojeftinio ultra je glupo vjerovati kako AMD nema prostora prilagoditi buduće cijene, pogotovo jer jurišaju sa 7nm.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mislioc kaže...

A dobro sad baš 20-30-40 fps-a sim tam tak svejedno.

Dati 10000 kn samo za grafu i igrati ispod 4K, bogohulje.

13 godina
protjeran
Zakaj nisu prilagodili dok je Intel imao normalne cijene i dominirao ih od i3 do i7 po prodaji? Mogu oni ici do jedne granice, al to cemu se ti nadas je "upitno".

Sto se 7nm tice bit ce zanimljivo, valjda nece god dana bugove ispravljati kao na prvom Ryzenu...
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

I da ih ispravljau imaju godinu dana prednosti do prvih 7nm od Intela, ako ne i više

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Intel i7/i9 Club

Baš se veselim ovom novom z390 chipsetu i i3 9350k (5.0ghz njam).

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2018 13:44 (mislioc).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Jel intel ispravio sve one sigurnosne propuste? Bio je šuplji poput sira

edit; nadam se da više neće varati i na "recenzijama"

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2018 13:47 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7/i9 Club

Deda ti si Intel huligan!

1 0 hvala 0
13 godina
Intel i7/i9 Club

Pa nisu varali nego su recenzenti u full retard modu.

Oni su se samo smješkali i kimnuli glavom "dioničarima".

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2018 14:04 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

Pa nisu varali nego su recenzenti u full retard modu.

Oni su se samo smješkali i kimnuli glavom "dioničarima".

Gledaj, to je problem kod naručenih testova. PT su napravili test po Intelovim uputama.

Premisa je da su glupi više nego neprincipijelni, iako ja mislim da su predugo u tom poslu da nitko od njihovih inženjera koji su pripremali test nisu točno znali zašto se pojedini test izvodi tako kako se izvodi.

Primjer - "sve stock", intelu na memoriji podese timinge i profil, AMD-u downclockaju memoriju, ali ne podese timinge niti profil - malo čudno, ne? Inženjeri koji slažu testne mašine ne shvačaju da dajuču Intelu aftermarket (među najboljima na tržištu) noctua hladnjak sa kvalitetnom termalnom pasto, dok AMd ima stock cooler sa stock pastom, ne rade nikakvu "umjetnu prednost" za intel.

AMD uključe game mod za sve naslove (efektivno režuči broj jezgri u svim naslovima, gdje to ima smisla i gdje nema).

Itd, itd itd.

To samo u rukavicama, džentlmenski itd. možemo reć da nije bilo varanje i štimanje rezultata. I to u slučaju kad se zna da intel po jezgri ima 500Hz prednosti u prosjeku i da će zbog toga u svima igrama imati prednost koja će bit vidljiva prilikom testiranja - to nije bilo dovoljno nego se moralo maksimalno hendikepirat konkurenciju kako bi djelovalo da u prosjeku ima 40-60% bolji rezultat u igrama 10 dana prije nego bilo koji drugi recenzent smije svoje rezultate objavit, a u tijeku su prednarudžbe.

Ako to nije varanje, ne znam što jest.

PT se trenutno izvlači, Intel se pravi blesav, ali mislim da ni jednima ni drugima ovo nije trebalo. S time da je PT jako, jako jeftino prodao svoje ime.

15 godina
Intel i7/i9 Club

Evo malo benchmarka 

AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7/i9 Club

Jel netko jos ima ovu SurSvc.exe Intel(R) System Usage Report aplikaciju sistemsku u windowsima jer ona mi iz nekog razloga povecava rad procesora u idle izmedju 15-20% posto sam danas jos jedan testni video napravio vezano za bf 1 u rezzi od 2560 x 1440 i procesor mi je opet bio zakucan na 100% 

to sam sad primjetio nakon sto sam video snimio nesto malo gledao i vidim tu sistemsku datoteku aktivnu 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2018 22:51 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Evo kako je zapravo proteklo testiranje 9900k vs u 2700x u PT-u

P.S. Najjaci dio je na 1:36

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2018 13:03 (war3_tft).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Intel i7/i9 Club

Izašao prvi "confirmation" 

Gigabyte izbacio OC guide za 9900k 5ghz+

KLIK!

Dobre i ne tako dobre informacije.

- 9900k ide sa dobrom pločom na 5ghz easy (1.3v) a izgleda i sve do 5.3ghz all core (1.42v).

- Power draw na 5 ghz je 250w = RIP useri sa z370 serijom i jednim power 8 pinskim power connectorom. Ako Vrm i izdrži (VRM na z390 Gigabyte MASTER 12phase je na 90 stupnjeva na 5ghz) power delivery nece biti dostatan za 5ghz overclock sa AVX loadom te će downclockati ili jednostavno shutdownati/nedaj bože pregoriti.

- Temperature su blago rečeno katastrofa - testirano i svi confirmationi u guideu su sa Bitspower custom loopom i temperature sežu na svim testovima do 100 stupnjeva sa prime 95 avx load. Znači 5ghz plus full custom loop = temperature koje idu do 100 i preko 100 stupnjeva u loadu (110 je limit postavljen) - ako mislite imalo overclockat ovaj CPU sretno sa llc coolerima i ultimativnim 240mm AIO solucijama uzdizanim u nebo.

informacijama dobivenim iz gore priloženog pdf-a možemo zaključiti da je ovo odličan procesor koji će imati brutalne performanse ali se isto tako i brutalno grije te traži vrh high enda z390 chipseta i vrhunsko custom loop hlađenje da bi se moglo imalo overclockati i biti 100% stabilno.

Neka računica za ovo držati stabilno na 5ghz +

cca 4500-5500 kn za procesor

cca 2000-2500 kn za ploču

cca 2000-xxxx kn za custom loop hlađenje

#YOLO
    Moj PC  
    2 0 hvala 2
    17 godina
    odjavljen
    Intel i7/i9 Club

Intelovi fanovi sve to zaslužuju

Moj PC  
    6 0 hvala 0
    8 godina
    protjeran
    Intel i7/i9 Club

Fail teže kategorije... jbt 250w na 5ghz sa 1.3V... 

Za usporedbu 8700k na 1.35V ima 170w pod avx loadom, ovo je skoro 50% veci tdp, a trebao bi biti veci za nekih 35%, znaci da lupa 220-230w, tih 20-30w bi znacilo 5-10°C nize temp, a ovaj da nije zavaren bi lupao 150°C pod majonezom, pod majonezom nebi mogao drzati 4ghz 

Moj PC  
    3 0 hvala 1
    8 godina
    protjeran
    Intel i7/i9 Club

U Messeru trljaju ruke, sad krenu cisterne sa tekucim dusikom na sve strane 

Moj PC  
    3 0 hvala 0
    10 godina
    odjavljen
    XXX kaže...

naravno da zaslužuju najbolje

17 godina
    odjavljen
    Glavas_ZG kaže...
    XXX kaže...

naravno da zaslužuju najbolje

Kad kupuješ

15 godina
    Intel i7/i9 Club

pomalo se treba okrecati crvenoj platformi hahah intel podbacio katasrofa mislim zbog nadolazeceg ryzen 3 ako stvarno bude na 4.5ghz all core to ce biti odlicno jos uz to 20-30% nize cijene R.I.P intel.

Sto se opet tice kloka mislim da ce ih stjepko sve povaliti u ti recenzijama kad AC frezer 120mm dodje pa pokaze zube kako se hladi 270w kad moze 170W sto nebi mogao i malo vise.

AMD AntiBoy
    Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2018 20:26 (dreadmoore).
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    17 godina
    odjavljen
    Intel i7/i9 Club

Ne kužim pa Intel je već sada RIP

Moj PC  
    2 0 hvala 0
    9 godina
    4.5ghz je realno, ali ne i toliko niže cijene, 7nm je skuplji...

Mnogi će se razočarati cijenama, vjerojatno početne budu i skuplje od početnih prve generacije
    Baci neku ponudu za bilo kakav ssd i 8gb ddr4 rama
    15 godina
    XXX kaže...

Pa nije sto se tice gejminga tu je jos IN naravno ako imas monitor od 144hz ili 240hz tu je dobar protiv ryzena 

AMD AntiBoy
    15 godina
    petarjukic kaže...
    4.5ghz je realno, ali ne i toliko niže cijene, 7nm je skuplji...

Mnogi će se razočarati cijenama, vjerojatno početne budu i skuplje od početnih prve generacije

Pa uz usporedbu intela mislim da ce biti nize kako god okrenes 

AMD AntiBoy
    17 godina
    odjavljen
    dreadmoore kaže...
    XXX kaže...

Pa nije sto se tice gejminga tu je jos IN naravno ako imas monitor od 144hz ili 240hz tu je dobar protiv ryzena 

Štima, ali zaključani i3 4/4 proc košta isto kao i otključani 6/12 kod AMD-a

8 godina
    protjeran
    dreadmoore kaže...

pomalo se treba okrecati crvenoj platformi hahah intel podbacio katasrofa mislim zbog nadolazeceg ryzen 3 ako stvarno bude na 4.5ghz all core to ce biti odlicno jos uz to 20-30% nize cijene R.I.P intel.

Sto se opet tice kloka mislim da ce ih stjepko sve povaliti u ti recenzijama kad AC frezer 120mm dodje pa pokaze zube kako se hladi 270w kad moze 170W sto nebi mogao i malo vise.

ma nisu oni to dobro namontirali blok, pa zato takve temps, sad kad stjepko i susjedi to rasture, ima da ac liquid 120 hladi 350w ispod 80°C 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice