Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.126.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club
Friday kaže...

Uzimas?

Najvjerojatnije, osim ako starijih modela ne bude na velikom popusta sad kad budu ovi crni petci...

14 godina
Friday kaže...

Uzimas?

Sve je u stazicama. 

15 godina
Intel i7/i9 Club

Nije lose za sve na ultra 2018-10-12 16:46:50 - bf1
Frames: 84089 - Time: 600000ms - Avg: 140.148 - Min: 112 - Max: 200 mjereno sa frapsom al sam primjetio ima nekakvog BN u ovom Bf1 zasto sam neznam.

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2018 17:20 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

al sam primjetio ima nekakvog BN u ovom Bf1 zasto sam neznam.

To ti je od stjepanja poucak - gdje god ima kompjuter ima i bottleneck

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

al sam primjetio ima nekakvog BN u ovom Bf1 zasto sam neznam.

To ti je od stjepanja poucak - gdje god ima kompjuter ima i bottleneck

ma nije od stjepka evo vidis bas sam  na brzinu napravio video 

jer procesor je u nekim trenutcima i na 98% i vidi se BN 

AMD AntiBoy
13 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

pitaj lava i wartft-a oni vjerojatno znaju rijesnje tvom problemu, vjerojatno da upalis vsync jer ono kaj ce ti vise od 60fps-a na 60hz ekranu(ili bilo koji drugi), svi pro gameri koji koriste ulmb su za njih debili, jer oni pametnjakovici koriste neku sinkronizaciju, to je sad in kad nemas dovoljno fps-a tj love za posten hwlp

Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2018 23:52 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

pitaj lava i wartft-a oni vjerojatno znaju rijesnje tvom problemu, vjerojatno da upalis vsync jer ono kaj ce ti vise od 60fps-a na 60hz ekranu(ili bilo koji drugi), svi pro gameri koji koriste ulmb su za njih debili, jer oni pametnjakovici koriste neku sinkronizaciju, to je sad in kad nemas dovoljno fps-a tj love za posten hwlp

Da kad upalim vsync opet je zauzece procesora preko 70-80% sto znaci da je  do servera druge mi logike nema.E sad mislim da je glupo o tome govoriti ali imam osjecaj kao da ovi privatni serveri ili sto vec kako da ih nazovem imaju ubacenu neku scryptu.Koja povecava opterecenje i rad

procesora zasto to je sad veliko pitanje, opet kazem mozda je halucinacija ali me nebi iznenadilo da ne se ljudi nebi bavili nekim nacinom mininga i crypto valutama dok se ti igras on tebe iskoristava kao radilicu.Evo ja takvo misljenje imam mislim cime se ljudi sve ne bave ovo me nebi bas ni

iznenadilo od sebe polazim da znam nacin kako to napraviti di bi mi kraj bio.

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 0:28 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Stjepanj kaže...

Da kad upalim vsync opet je zauzece procesora preko 70-80% sto znaci da je  do servera druge mi logike nema.E sad mislim da je glupo o tome govoriti ali imam osjecaj kao da ovi privatni serveri ili sto vec kako da ih nazovem imaju ubacenu neku scryptu.Koja povecava opterecenje i rad

procesora zasto to je sad veliko pitanje, opet kazem mozda je halucinacija ali me nebi iznenadilo da ne se ljudi nebi bavili nekim nacinom mininga i crypto valutama dok se ti igras on tebe iskoristava kao radilicu.Evo ja takvo misljenje imam mislim cime se ljudi sve ne bave ovo me nebi bas ni

iznenadilo od sebe polazim da znam nacin kako to napraviti di bi mi kraj bio.

BF5 sa vsync izgleda jako dobro i osjecaj fluidnosti je savrsen.

Inace, ovo za majnanje tesko da moze biti istina - jer tesko da od BF servera mozes preuzeti nesto sto je executable i onda jos to pokrenuti.

Freak Show Inc.
14 godina
Intel i7/i9 Club

Jel može Intel pasti niže. 

3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

zahvaljujući brzoj reakciji bottleneck formula spašena od ralja palčić bojne, ništa ovdje više nije sveto 

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina

Ma ja onako kazem ali evo ako pogledamo navodim primjer ako se sjecate kad ste odlazili na npr pirat bay dok pretrazujes torrente u nekom trenutku ta web stranica je povecavala iskoristivost procesora a nista niste skinuli.

Onda nedavno je izaslo vezano za wifi mining bilo je dovoljno da se spojis na wifi koji ima scryptu tako iskoristava tvoj procesor za isto mining monera.

Sad na koji nacin to funkcionira neznam nisam programer ili neki softwer expert.

Netko kaze lako je to napraviti dok drugi kazu da je tesko neznam nisam pokusavao.

Ali evo jedan dovoljan primjer bi bio vezano za bf serijal prethodne verzije svaki put kad bi se trebao spojiti na neki server morao si ici preko web stranice, cak ima ona web stranica kako tu scryptu ubaciti u svoj web kad se to globalno pogleda mali je postotak ljudi koji zna ili moze primjetit da mu se nesto cudno dogadja sa racunalom i  da mu je procesor zakucan na 100%.

AMD AntiBoy
13 godina
protjeran
Stavi mu slabiju grafu pa javi rezultat jel do servera...teska izmisljotina.lp
Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Opet ti o ULMB-u kojeg vecina pro igraca ne koristi, u startu te ogranicava sa rr-om monitorima tj monitore sa 144hz panelima moras staviti na 120hz da bi mogao upaliti ULMB, a ove sa 240hz panelima moras spustiti za skoro 100hz na 144 da bi ga mogao upaliti, pa ti meni nadi pro igraca koji si uzme 240hz monitor i ond aga spusti na 144hz, tolko o tvojem razumijevanju i logici.  Druga stvar kod ULMB-a je sto je tehnologija katastrofa za oci pa ga vecina niti ne koristri iz tog razloga, nekome tko ne primjecuje tearing niti na usporenoj snimci, isto kao niti nepodnosljivi ghosting bi ULMB jos i mogao proci. 

Pa naravno da cu koristiti monitore sa adaptive syncom bilo da mi je FPS zakucan il da fluktuira posto je to jedini nacin da se rijesis tearinga, dodatna prednost je ta sto je input lag koji daju g-sync/freesync minimalan tj tolko je malen da v-sync off (gdje naravno imamo najmanji input lag) na 144hz tek ima prednost kad je FPS u igri 5 puta veci od rr-a monitora, ima sve ovdje pa se educiraj klik, samo pazi tekst je na engleskom.

Stvarno je dno kad se netko tko onog AOC-a katastrofalne kvalitete, sa nepostojecom ergonomijomm, osrednjom kvalitetom slike i mrljavim prikazom bahati sa lovom... usput dal se drze Zalman Z3 i ona MS tipkovnica?

On topic: Dosta se pricalo o onom sponzoriranom clanku o 9900k gdje su razlike naspram Ryzena bile astronomske, e pa nakon sto je Steve iz Gamers Nexusa posjetio Principled Technologies koji su radili testiranja i objasnio im neke stvari 

ekipa je bila dovoljno fer da prihvati svoje greske te su napravili testiranja kako spada i korigirali testove
. Za razliku od njih Intel se i dalje pravi mutav. 

13 godina
protjeran

Ulmb ne koriste pro gameri? Ti si izgleda s kruske pao...svi profici imaju 240hz monitire s ulmb, nitko normalan ne igra s nekakvom sinkronizacijom to je samo u tvojoj glavi.lp

Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 10:22 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ma necu rezu cu promjeniti i vidjet cu ako opet bude na 70-80% iskoristivost vcrs nekad ili sutra.
AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Meni je bilo krivo šta moj monitor nije imo ULMB kaj sam naručio jučer al sad kad si reko da moram spuštati hz da bi ulmb radio drago mi je kaj sam uzo taj koji sam i mislio.

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Ma necu rezu cu promjeniti i vidjet cu ako opet bude na 70-80% iskoristivost vcrs nekad ili sutra.

Tebi s gtx 1070 ce rasteretiti cpu ako ces ici na 1440p, s jacom grafom je to jedva vidljivo, s gtx1080ti se 6core,4c/8t i dalje muci s visokim loadom..lp

Intel Core™ i7 Forever
15 godina
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

Tebi s gtx 1070 ce rasteretiti cpu ako ces ici na 1440p, s jacom grafom je to jedva vidljivo, s gtx1080ti se 6core,4c/8t i dalje muci s visokim loadom..lp

Znam da bi trebao zato i kazem ili je do servera mislim da cu uslikati server pa ga potrazite pa se spojite na njega pa vidite o cemu se radi jer to sam naletio na jedan takv dok drugi radi sasvim normalno zato sam i postao sve ono gore vec navedeno.Inace igram najvise mapu pustinju s onim vlakom tu mi radi perfektno znaci procesor load je neki 50-60%.Dok se spojim na ovaj sto sam sinoc video napravio kod njega se mape mjenjaju procesor je non stop u nekom visokom loadu sto znam da se prije nije dogadjalo.

Sad sam na laptopu na poslu a neda mi se patch skidati od 1gb da postam sliku pa cu je nekad vcrs poslati.

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 10:42 (dreadmoore).
15 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Recenzija Z390 ploca na Toms hardwareu pokazuje nesto sta nece bas obradovat potencijalne kupce novog 9900K - all-core OC je na svim plocama bio nizi od max turba tj. 5ghz, a Z370 ploce su imale problema i sa throttleanjem. 

OC potencijal ce dakle sasvim sigurno bit nizi od 8086K a mozda/vjerojatno i od 8700K...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Recenzija Z390 ploca na Toms hardwareu pokazuje nesto sta nece bas obradovat potencijalne kupce novog 9900K - all-core OC je na svim plocama bio nizi od max turba tj. 5ghz, a Z370 ploce su imale problema i sa throttleanjem. 

OC potencijal ce dakle sasvim sigurno bit nizi od 8086K a mozda/vjerojatno i od 8700K...

Znaci da idemo ipak na X?

Freak Show Inc.
9 godina
ansha kaže...

iz 100 različitih izvora 100 različitih podataka. Dok toms hardware reporta throttlanje i katastrofu, hardware unboxed reporta da će 9900k bez ikakvog problema moći OC-at na bilo kojoj high end z370 ploči bez ikakvih problema.

Svuda se da naći mješanih mišljenja pa mislim da treba čekati jednostavno reviewe za 6 dana i biti siguran onda.

Kada razmišljam logički idem po ovom zaključku VRM bi svakako trebao biti zadovoljavajuć sa high end z370 ploča. Ako čisto usporedbe radi uzmemo za primjer Asus maximus seriju razlika izmedju HERO X i HERO XI što se tiče VRM-a je neznatna po nekim analizama ekipe sa overclock.net foruma do 5% maximum odnsono margin of error samo zbog izbora komponenti VRM-a - konfiguracija i broj faza ostaju isti kao i z370.

Osim toga ima nešto bolji heatsink i dodatnu 4 pinsku power utičnicu.

Jedino što je pitanje dal će za ove naše 24/7 overclockove od 5-5.3 ghz na cca 1.3-1.4v biti dovoljno napajanje kroz single 8 pin kabel? 

8 pinski kabel bi trebao imati propusnost od max 235w a neki spominju da overclockani 8700k na 1.35-1.4v već vuče graničnu vatažu za single 8 pinski kabel, dok drugi spominju da je 235w moguće dobiti iz 8 pinskog kabela no to nije jedino napajanje koje ploča dobija te je moguće dobiti i ostatak napajanja kroz ATX kabel i da bi svakako trebalo biti dovoljno za bilo kakav ambient cooling OC. Odnsono da dodatni 4 pinski kabel za napajanje potreban jedino i isključivo u slučaju LN2 OC-a i da će prije doći do thermal limita na samom hlađenju procesora nego što će VRM na high end z370 pločama početi throttlati.

Također 9700k bi trebao trošiti dosta manje struje od 9900k i zbog nedostatka hyperthreadinga trebao bi biti prilično sličan po power consumptionu kao 8700/8086k.

#YOLO
15 godina
protjeran

Ne treba cekat review-e kad to na Toms-u jest review samo su brojke zamjenili sa postotcima. Vecina high-end ploca nece imat problema ali mid range ploce kao msi gaming pro carbon thottleaju. 

Preko 5ghz all-core nisu uspjeli ni na jednoj od testiranih ploca a spominju i cpu temperature kao ogranicavajuci faktor :)

Single EPS konektor je dovoljan, jedna asrock OC formula je obarala razne rekorde sa 7980xe pod LN2 a ima 8+4 pin. Tu pricamo o blizu 1kW 

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

ekipa je bila dovoljno fer da prihvati svoje greske 

Sad je pitanje da li je "ekipa" toliko nesposobna da prvi puta nije znala napraviti testove na način da obje platforme predstavi u fer okolnostima, ili su bili plaćeni da to naprave na prljav način.

Ne znam koja je od ove dvije stvari gora, ali najgore kaj su jedni i drugi toliko podcijenili sve i vjerovali da to nitko neće primjetiti, kao da dolaze iz paralelnog svemira, Intel pogotovo

13 godina
Intel i7/i9 Club

Tom's mi je pao u očima kod one nebuloze sa just buy it.

Sklon sam vjerovanju da će procovi bez majoneze i sitnim poboljašanjima na platformi ići nešto sitno više nego 8700k.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Friday kaže...

Znaci da idemo ipak na X?

Normalno, ne mogu bit na istoj platformi na kojoj ce mozda Stjepko bit... Nedopustivo, a i lane-ovi i 100+ GB/s memorija...

14 godina
ansha kaže...
a i lane-ovi i 100+ GB/s memorija...

8 godina
Pozdrav svima. Godinu dana sam bio odsutan tako da nisam pratio stanje s procesorima itd. Pitanje je sta bi preporucili i7 7700k ili i7 8700 non k. Pc bi se koristio za gaming, photoshop itd. Komponente bi vjerovatno uzimao preko oglasa pa sta je po vama bolja opcija?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Li0nHeart kaže...
Pozdrav svima. Godinu dana sam bio odsutan tako da nisam pratio stanje s procesorima itd. Pitanje je sta bi preporucili i7 7700k ili i7 8700 non k. Pc bi se koristio za gaming, photoshop itd. Komponente bi vjerovatno uzimao preko oglasa pa sta je po vama bolja opcija?

Od to dvoje 8700 non k svakako...

15 godina
Li0nHeart kaže...

8700

AMD AntiBoy
13 godina
Li0nHeart kaže...

Strpi se tjedan da vidiš rece 9xxx procova. Možda se bude dalo pickat nešto, cijene su sad brrrr.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice