Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.370
|
čitano: 3.135.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
Re: Intel i7 Club
ansha kaže...
nicky.sl kaže...

Na 4 je 1.18v na 4.2 je 1.25v a na 4.4 sa 1.30v je proša cinebench al je pa na onom asusovom testu a više struje me strah dodavat.

Nigdi nemogu nać podatak koja mu je najviša sigurna voltaža.

Premočan je cpu al nisam zadovoljan s klokanjem.

Koliki ti je Cinebench score na 4.4ghz?

evo ga:

neda mi se
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

i jel se debeli grije?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

i jel se debeli grije?

Očito mu nevaljaju senzori il Asšrot ne čita dobro te senzore al u leru pokazuje manju temperaturu nego je u prostoriji, dođe do oko 60c a u prostoriji je bilo oko 20c. Radijator od Corsaira bude onako mlak tako da mi se čini da nije grijalica u pitanju.

neda mi se
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Gle, stjepko definitivno ne bi preporucio vise od 1.8 volti. Sve do toga je sigurno

Freak Show Inc.

3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
ansha kaže...

Kaby je tezak fail od upgrade-a cak i za intelove standarde. Ako je u Aidi na 100°C, onda je u primeu valjda na 450°C...

Koliko ja vidim ovaj lik i ima prime95 upaljen u pozadini....

mojpismonosa
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

LJudi moji ja sam zabrinut, Amd izlazi s Zen procesorom koji je na 95w i to zalemljen, s obzirom kako se Amd overkloka brutalno bez obzira na broj jezgara(barem ja nisam primjetio da se itko zalio)

gotovi smo s i7 clubom pa molim da se svi uskoro prebacimo u neku novu odgovarajucu temu ovdje ce ostati samo "pogani"!lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Gle, stjepko definitivno ne bi preporucio vise od 1.8 volti. Sve do toga je sigurno

tako je! evo tu sam skoro presao svoju psiholosku granicu

jer me zena nazivcirala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 0:35 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...
ansha kaže...

Kaby je tezak fail od upgrade-a cak i za intelove standarde. Ako je u Aidi na 100°C, onda je u primeu valjda na 450°C...

Koliko ja vidim ovaj lik i ima prime95 upaljen u pozadini....

Pa ima... na tom taktu s Primeom 100 je sasvim razumljivo.

prodajem jednu od mašina
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Sad gledam test tog 7700, pa moj 6700 ima skor 923 u cinebench-u na stocku. Dakle 7700 ne donosi zapravo nista?

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
Tek ce canonlake donijeti bolje perfomanse, naravno ako zen bude dobro prosao, ako ne sljedi nam jos jedna revizija skylaka ovog puta zalemljeni ihs 😂
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

LJudi moji ja sam zabrinut, Amd izlazi s Zen procesorom koji je na 95w i to zalemljen, s obzirom kako se Amd overkloka brutalno bez obzira na broj jezgara(barem ja nisam primjetio da se itko zalio)

gotovi smo s i7 clubom pa molim da se svi uskoro prebacimo u neku novu odgovarajucu temu ovdje ce ostati samo "pogani"!lp

A ti si baba vanga pa znas kako ce se Zen clockat? To je arhitektura koja nema nikakve veze sa fx-om tako da nitko nema pojma kako ce se clockat.

13 godina
protjeran
A ti kao tocno znas da nema apsolutno nikakve veze? Evo da ja tebi postavim u istom tonu, ansha partibrejker..
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Sad gledam test tog 7700, pa moj 6700 ima skor 923 u cinebench-u na stocku. Dakle 7700 ne donosi zapravo nista?

Da, ne donosi. Nije ni Broadwell-E trebao postojati, pa se dogodio zbog milkanja. ;)

prodajem jednu od mašina
15 godina
Stjepanj kaže...
A ti kao tocno znas da nema apsolutno nikakve veze? Evo da ja tebi postavim u istom tonu, ansha partibrejker..

Ništa stjepko predji ti na Amd posto ti očito voliš brojke preko 5.0Ghz 

13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Stjepanj kaže...

Ništa stjepko predji ti na Amd posto ti očito voliš brojke preko 5.0Ghz 

evo cekamo svi taj Zen "ko ozeblo sunce", razmazio nas 1366 socket s svojim i7-micama koje su po defaultu isle 2ghz iznad stockato je bilo brutala!

17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ne vjerujem da će se ZEN neš posebno klokati, možda neke druge revizje kad usavrše novi proizvodni proces.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

I ja nisam sklon nekom mišljenju da će se summit ridge dobro clockati. Mislim zbog tog, jer vidi se već da će postojati dva sr7 8c/16t procesora od 350 i od 500 dolara. Razlika u taktu između njih dvoje je čini mi se samo 300mhz. E sad, zašto bi amd prodavao dva relativno ista procesora po cijeni od 150 dolara više za ovaj malo jači ako bi se procesori mogli dobro clockati???!!! Pa onda niko neće uzeti ovaj od 500 dolara.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Chico12 kaže...

I ja nisam sklon nekom mišljenju da će se summit ridge dobro clockati. Mislim zbog tog, jer vidi se već da će postojati dva sr7 8c/16t procesora od 350 i od 500 dolara. Razlika u taktu između njih dvoje je čini mi se samo 300mhz. E sad, zašto bi amd prodavao dva relativno ista procesora po cijeni od 150 dolara više za ovaj malo jači ako bi se procesori mogli dobro clockati???!!! Pa onda niko neće uzeti ovaj od 500 dolara.

vjerojatno će ga izdati sa stock višim klokom koliko su sigurni da ide svaki, jer im treba što jači proc za nadmetanje s intelom, a ovo im je jako veliki ulog

također, ne znam jer nisam pratio zadnje vrijeme najave, možda će ovaj jeftiniji biti zaključan po intelovom poganom receptu, pa zato tako velika razlika

12 godina
picajzla0707 kaže...
Chico12 kaže...

vjerojatno će ga izdati sa stock višim klokom koliko su sigurni da ide svaki, jer im treba što jači proc za nadmetanje s intelom, a ovo im je jako veliki ulog

također, ne znam jer nisam pratio zadnje vrijeme najave, možda će ovaj jeftiniji biti zaključan po intelovom poganom receptu, pa zato tako velika razlika

Sve je to po Intelovom receptu, uzmite za primjer i7 6800k i i7 6850k i njihovu razliku u cijeni a praktično i nema puno razlike među njima.

Svaka roba ima svog kupca.

neda mi se
16 godina
Intel i7 Club

Evo LINK za Štefa,da može gledat live stream za ZEN reveal :D naravno i vi se možete poslužiti,da vidimo hoće li ponuditi konkurenciju intelu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Intel i7 Club

Možda ova tema nije potpuno prigodna za ovo pitanje, ali imam priliku kupiti i7-3770k za 1400 i i7-6700k za 2400, prvi korišten drugi nov. Je li 6700k toliko moćniji da dam 1000kn koje ajmo reć nisu toliki problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja bih uzeo 3770k a ostatak love uložio na nešto drugo, ima smisla kupiti skylake samo ako ides kompletno na novu platformu
12 godina
SnakeST kaže...

Možda ova tema nije potpuno prigodna za ovo pitanje, ali imam priliku kupiti i7-3770k za 1400 i i7-6700k za 2400, prvi korišten drugi nov. Je li 6700k toliko moćniji da dam 1000kn koje ajmo reć nisu toliki problem?

Ja bi išao na i7 6700k jer je to trenutno aktualan proc s ogromnim izborom matičnih ploča dok i7 3770k koristi z77 ploče koje je jako teško naći a i kad se nađu cijene su pretjerane a povijest upitna.

neda mi se
17 godina
Intel i7 Club

Koliko vidim on već ima p67 ploču tak da se ne isplati uzimati skylake jer ta nadogradnja košta puno vise

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Patrick_cro kaže...

Koliko vidim on već ima p67 ploču tak da se ne isplati uzimati skylake jer ta nadogradnja košta puno vise

Ima on i i7 3770 bez k tako da ako ne misli klokat na barem 4.4 to nema smisla minjat.

Ja bi taj i7 + matičnu prodao i išao na novo.

neda mi se
17 godina
Pa vjerojatno će clockati kad se već premišljanja o 3770k procesoru, makar bih i ja taj 3770 clocknuo, šteta je bilo koji proc držati na stock taktu pa makar i zaključani
15 godina
protjeran
SnakeST kaže...

Ako je za igre onda ostavi proc i uzmi novu grafu, gtx 1070 recimo..

11 godina
SnakeST kaže...

Vidiš ovako: i7 3770k ćeš vrlo teško natjerati preko 4.5ghz stabilno jer se grije užasno. Za takve stvari ti treba neka, recimo, vrlo dobra matična ploča koja košta papreno, upitna joj je prošlost i drže ih na cijeni kao zlato. I da, vodeno!!!

i7 6700k na stock frekvenciji je jak kao i7 3770k na 4.5ghz, ako ne, možda i jači. To je fantastičan cpu kojeg možda trenutno i ne moraš overclockati jer je ultra, papreno brz i na stock frekvenciji od 4-4,2ghz. Manje bi te koštao skylake i7, obična b150 ploča i neki bezz cooler nego ovo gore, plus 3+ godina je novije.

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Naravno da je 6700K na stocku brzi i od najklokanijeg 3770K...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ima već p67 ploču i da ga oc na 4.4ghz sasvim dovoljno, za skylake nije samo 1k kn nadogradnja jer treba i nova ploca, ddr4 ram itd.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice