Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.340
|
čitano: 3.130.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7 Club

Ljudi ne znam za vas, al ja Stjepku skidam kapu za ovo...Zapravo, svatkome tko ima muda za delidanje .....

Inače, što mislite koliki je radni vijek toliko OC-anog proca sa tim naponom ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 23:04 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Intel i7 Club

Koliko sam pratio, nije ga delidao već polirao.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
DarthMarkus kaže...

Ljudi ne znam za vas, al ja Stjepku skidam kapu za ovo...Zapravo, svatkome tko ima muda za delidanje .....

Ako nije na -100°C onda mu je radni vijek ravno nula... 1.4V je plafon za haswell sa vodom/zrakom, 1.8V je sumanuto i mozes imat degradaciju nakon jednog boot-a...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 23:16 (ansha).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Dajte ljudi o kakvoj degradaciji pricate?

Pa ne vrtim ja procesore na tom naponu po cijele dane niti ih opterecujem,

to je samo za ulazak u windowse, odvrtiti po koji benchmark za forum, napraviti nekad validaciju ako je moguce ili ss, pokazati frendu, pricati s ostalima o tome itd...

To sve traje par minuta ako je rijec o standardnim naponima oko 1.4V koji mogu proci s nekim boljim hladenjima, sve preko se radi s manje opterecenja ili nikakvog!

Naravno treba opreza malo i procitati 1-2 stavke sta ne treba ugasiti da cpu ne rikne sljedece sekunde, iako su po default-u opcije zastite upaljene ne, a znamo da rijetki vole prčkati po tome(iako do toga na vecini ploca zapravo niti nemozete doci)!

Evo gori primjer koji se moze desiti iz prosle godine koji mi se desio:

Jedan kojem sam prodao tamo neku i5-icu me zove i veli da ga je spalio, ja pitam pa kako?, on veli da ga je krivo stavio u socket(neznam uopce na koju foru je spustio nozicu ako nije sjeo:) da je sve sjebo i kaj da radi sad dali ce mu priznati garanciju...dakle htio sam reci da cete prije nesto fizicki sjebati nego da drkate po biosu i igrate se hw boga na par sekundi ili minuta!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 23:47 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni je potpuno ogavno tako ubijati lagano hardware sa sumanutim voltazama koje nisu ni za LN2 a ne za normalno hladjenje.

Odvratno mi je. Nikada svoj procesor ne bi izlozio tome. Cilj je dobiti vidljivo pobolsanje sa sto manje voltaze. Ja vise volim da mi CPU treba sto nizu voltazu za neki normalan srednji klok ili default voltazu cak nego traziti neki ekstremni klok sa ko zna koliko voltaze preko. Nikada ne bi to uradio i zato mi procesori rade i posle nekoliko godina kao i na pocetku.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
17 godina
Imas ti njih sta su krkali taj procesor preko 2v, mislim da sam vidio jednog na 2.35v na ln2, ali to mu nije pomoglo da bude medu prvih 5, idealan napon za taj proc pod ln2 je oko 1.8-1.9v, treba se poigrati s drugim opcijama a ne samo krkati napon. Sta se tice dugotrajnosti nece mu nista biti ako da imas sa cime hladiti i drzis to u prihvatljivim temperaturama. Po tome bi moj q6600, e4400, e7200 i5 3570k trebali odavno vrisnuti. Nije oc za nekoga tko to ne kuzi i neda mu se istrazivati sve opcije u biosu. Ta stabilan 24/7 se trazi uvijek najoptimalniji napon i takt s kojim ga mozes drzati na sigurnim temp. Eto ja sad i5 3570k drzim na 4.2ghz sa 1.135 za 24/7 jer ga trenutno ne koristim puno a ide bez beda na 4.7ghz za 24/7 sa normalnim naponom. Ako netko gazi proc stalno na visokim temp normalno da ce prije degradirati ali za izvrtiti bench i valifikaciju nema apsolutno nikakvih problema. Ako ces stalno benchati onda je vec pozeljno da mozes drzat cpu pod odredenom temp. Ja cekam da jos malo zahladi pa ce ici malo na luftanje komp da probam izvuci jos koji mhz.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina

Konstatacija koja se tu i tamo provlači da CPU debelo kaska generalno za GPU radi igara je glupost tolika da je apsurdno o tome uopće komentirati !!Pa zar to nije jasno već svima ??

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Zato si ti presao s fx na i7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Ako nije na -100°C onda mu je radni vijek ravno nula... 1.4V je plafon za haswell sa vodom/zrakom, 1.8V je sumanuto i mozes imat degradaciju nakon jednog boot-a...

Haswell na 1.4 može lako "riknuti", a kod opterećenja će sigurno doći i do štete. 1.4 možeš koristiti samo pod tekućim dušikom. Preživjet ćeš boot, par bencheva, ali... 1.35 je maksimum koji bi smio koristiti na Haswellu. 1.8 ga može insta-killati.

15 godina

Eto tonci ocito kod stjepana moze raditi na 1.8 a da ne crkne sto bi znacilo nepije ti vode ta prica o 1.8v instant kill

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 14:22 (dreadmoore).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

je tonci toliko lako rikavaju da jos do dana danasnjeg nisam naso niti jedan tekst o tome da se netko pohvalio, cak niti o degradaciji...i lamborghini gallardo moze pod punim gasom izdrzati cca 20sati to ne znaci da ga nebus nikad stisnuo prek 320 jer kao steti mu...praksa je pokazala da problema na kratke staze nema pogotovo ako su temp pod kontrolom!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

je tonci toliko lako rikavaju da jos do dana danasnjeg nisam naso niti jedan tekst o tome da se netko pohvalio, cak niti o degradaciji...i

E bas kad si to napomenuo jedan je lik namazao pastu na pinove procesora koliko se sjecam nije mu crkao procesor ali opet mozda se zavaram bila je tema na forumu ovdje

17 godina
Nije to pasta, to je silikon grease i koristi se pri ss hladenju da ti pinovi ne oksidiraju
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

kako ce mu ista biti kad se sve gasi instantno na 90°c, daj se smirite plasljivci!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kako ce mu ista biti kad se sve gasi instantno na 90°c, daj se smirite plasljivci!lp

Ne gasi se na 90C....

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ma jok, tebi na 140°c mozda?

najvise sto sam uspio vidjeti medu milijon BSOD-ova(i to je jedan od nacina gasenja) u 20g je bilo 96°c...

svaka ploca ima zastitu na maximalnih 90°c osim ako je ne maknes!

Druze moj tito ja govorim iz iskustva kaj se desava!

ti se mozda igras na 1.2V pa niti neznas

pa evo ti odgovor ravno iz intela ako je zastita ugasena:

Tjmax is the temperature at which the CPU will perform animmediate shut down to prevent imminent thermal damage. Intel ballparks Tjmax to be around 130C."

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 15:57 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Eto tonci ocito kod stjepana moze raditi na 1.8 a da ne crkne sto bi znacilo nepije ti vode ta prica o 1.8v instant kill

Stjepanj, moguće je. Ne znam za te jeftinije procesore s 4 jezgre, ali Haswell-E 6-8 ne smiješ staviti 24/7 na više od 1.35V. 1.4V ako si sretan, ali ne bih se igrao time. 1.98V je hard maksimum, ali to nije upotrebljiv napon pod vodom. Probaj. Ne možeš izgubiti ništa osim procesora od par stotina eura, što i nije tako strašno ako ti novac nije problem.

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ja sam furao preko 1.4V na 5960X, doduse na kratke staze, everyday mi je bio oko 1.3V.

Postao sam puno pazljiviji nego prije, vjerovatno cu na 6950X biti jos oprezniji, jednom sam sjebao cpu, tj. degradiro i zijanio pare, ne bih to da ponavljam.

Stjepanj vjerovatno zna, u pitanju je i7 970 kojeg sam mucio davno ovde dok je jos cele bio pa sam gruhao skoro 1.5V, qpi preko 1.4 i itd, izgubio je oko 400 MHz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 16:37 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Ja sam furao preko 1.4V na 5960X, doduse na kratke staze, everyday mi je bio oko 1.3V.

Postao sam puno pazljiviji nego prije, vjerovatno cu na 6950X biti jos oprezniji, jednom sam sjebao cpu, tj. degradiro i zijanio pare, ne bih to da ponavljam.

Stjepanj vjerovatno zna, u pitanju je i7 970 kojeg sam mucio davno ovde dok je jos cele bio pa sam gruhao skoro 1.5V, qpi preko 1.4 i itd, izgubio je oko 400 MHz.

vadio sam dusu iz i7 920, i7 860, i5 2500k, 2600k, i7 3820, 3930k, 4790k takoder sve preko 1.5 nikad da bi mi falio koji mhz, no ponavljam najvjerojatnije bi i krepali ili degradirali da se to drzalo neko vrijeme, par sekundi ili koja minutica na 80-90°c tokom nekog testa nemoze nista napraviti, prije ce mu nastetiti temperatura nego visok napon!

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ma jok, tebi na 140°c mozda?

najvise sto sam uspio vidjeti medu milijon BSOD-ova(i to je jedan od nacina gasenja) u 20g je bilo 96°c...

svaka ploca ima zastitu na maximalnih 90°c osim ako je ne maknes!

Druze moj tito ja govorim iz iskustva kaj se desava!

ti se mozda igras na 1.2V pa niti neznas

pa evo ti odgovor ravno iz intela ako je zastita ugasena:

Tjmax is the temperature at which the CPU will perform animmediate shut down to prevent imminent thermal damage. Intel ballparks Tjmax to be around 130C."

lp

E vidis meni su normalno radili na 94-95C i 5820K i 4690K, nikakvog preventivnog shutdown-a nije bilo...

16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

I ja sam podigao na 1.5V 5960X (za 4.9GHz) ali to nije dobro i vrlo je opasno za CPU. To ne radiš na kupljenom, samo testnom. :) http://valid.canardpc.com/204cdz

ansha kaže...

E vidis meni su normalno radili na 94-95C i 5820K i 4690K, nikakvog preventivnog shutdown-a nije bilo...

Meni se 5960X shutdowna na 95°C.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 18:49 (Tonči).
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ma izdrziljiva su roba jako procesori, tesko je to i da ga namjerno ides kurit unistit, jedan frajer na jednom drugom forumu je tjerao 2 godine i5 4690k na 5GHz@1.4v i procesoru nista nije bilo, hladio ga je sa H110i mislim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 19:18 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ja neznam Luci kako ti trpis taj i5, ja evo vec dvije noci imam nocne more...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Meni je takodjer malo cudno to sto sve jezgre na i5 idu na skoro 99% u gamingu. Nije ugodno oku, ali sve dok je GPU usage na 99% mislim da je ok. Sad nisam siguran osjeti li se micro stuttering zbog visokog zauzeca procesora.

14 godina
Stjepanj kaže...

ja evo vec dvije noci imam nocne more...

Sam si si kriv, ostali su naviknuti na slabije, ti i ja nismo.

Neki dan sam ti rekao svoje mišljenje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 19:30 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Meni je takodjer malo cudno to sto sve jezgre na i5 idu na skoro 99% u gamingu. Nije ugodno oku, ali sve dok je GPU usage na 99% mislim da je ok. Sad nisam siguran osjeti li se micro stuttering zbog visokog zauzeca procesora.

naravno, evo malo igram bf3 mp i trzucka tu i tamo, iritantno, fps pada na neprihvatljivih 35fps-a!

15 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Prakticki je nemoguce da usage i cpu-a i gpu-a istodobno bude 99%..

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Jbg, da ocu sad odma pređem na i7 6700k al glupo mi je davat pare za platformu na izlasku, sada ubrzo izlazi i ZEN i kaby lake pa se valja strpiti. Ajd ovaj Witcher 3 sam 90 posto vremena ionako po šumi i poljima tak da tu sve radi super, a imam ga brat bratu jos oko 150 sati odigrati posto ja bas u zadnji detalj procesljam igru, tako da do nove godine sam na Witcheru.

Nakon toga odigram par ovih manje zahtjevnih naslova koji mi cekaju vec duze na redu, tako da cu izdrzati. Uostalom ionako skoro stalno imam preko 60 FPS pa mi je svejedno dok god mogu to odrzavati.

Do sada sam imao 2 puta mali zatrzaj u igri, inace stuttera bas i nema bez obzira na zagusen procesor.

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Prakticki je nemoguce da usage i cpu-a i gpu-a istodobno bude 99%..

Nisam mislio doslovno, nego sam htio reci da sve cetiri jezgre rade na jako visokom usageu - 90% pa vise, ali ipak gpu usage ostaje zakucan na 99% i sudeci po klipovima na youtube, rekao bih da visoki cpu usage ne predstavlja problem.

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Nisam mislio doslovno, nego sam htio reci da sve cetiri jezgre rade na jako visokom usageu - 90% pa vise, ali ipak gpu usage ostaje zakucan na 99% i sudeci po klipovima na youtube, rekao bih da visoki cpu usage ne predstavlja problem.

ali ansha misli dosovno crno na bijelo 99 vs 99...ni mhz manje ni vises njim nemres razgovarati o nicemu

evo bas JA igram bf3 mp:

cpu na 90%+ gpu na 99%+-

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 20:03 (Stjepanj).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice