Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.338
|
čitano: 3.129.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Problem je sto ovi koji pitaju za 6+ corove nekoriste ga za zaradu...vec sve pomalo, novcani gubitak za 2g je ubi boze na high end hw! Dvaput sam se zajebo rekao vise neces😎
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Pa ovo je bar jednostavno.. jači je oko 50% a dobar je zalog za budućnost zato što će s vremenom dolazit sve više aplikacija i igara koje znaju baratat s 6 jezgri s HTom.

Je, pricamo o tome vec jako dugo...Evo samo sto nisu igre pocele koristiti. Osim igara - sta jos nam treba? Gdje ti je potreban visok stupanj paralelizacije?

Trenutno se sve svodi na renderiranje/video obradu i kompresiju. A to nas dovodi do vrlo malenog broja ljudi kojima to realno treba. Za ostalih 99.8% ljudi - ne bas.

Ali bitno da je generalni zakljucak rasprave "Ma bolje ti je dodati jos malo love i uzet 6 core pa si miran". Lol, i onda neki klinjo nagovori starog da mu pljune vise love pa ce biti "miran". A i igre sa torrenta ce se brze raspakirati.

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
eVGA-011 kaže...

A onda odjednom nije dovoljno i ispada da je bolje da si pre 2 god uzeo ono jace za malko vise.

Ljudi guraju novu generaciju kartica na procesorima starim 5 godina bez problema. Tako da prica o necemo sto za dvije godine nije dovoljno - bas i nema smisla.

Uostalom, ovdje pricamo o high-end segmentu i bilo kakvvo pozivanje na logiku i razboritost nema smisla. To su igracke koje ce si priustiti samo oni osjetno dubljeg dzepa i tu prica staje. Na kraju krajeva, rijetkima je stvarno potrebno dvije dodatne jezgre. Oni koji nesto renderiraju (profesionalno) ce svakako ici na dual-socket ploce. 2011 platforma je za tatine decke i money bag ekipu koja si voli priustiti nesto dobro bez realne potrebe za time. Po meni je argument "ma uzet cu si, ko ga jebe" posve dovoljan. Sve drugo je bulsit. Ima onaj neki tu lik na forumu koji slaze stroj za 100k+ kuna. Samo ga benchmarking zanima jer se voli kurciti. I to je OK, barem ne sere bezveze...

To sam ja, jelde, hahaha. 

17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
Friday kaže...
eVGA-011 kaže...

A onda odjednom nije dovoljno i ispada da je bolje da si pre 2 god uzeo ono jace za malko vise.

Ljudi guraju novu generaciju kartica na procesorima starim 5 godina bez problema. Tako da prica o necemo sto za dvije godine nije dovoljno - bas i nema smisla.

Uostalom, ovdje pricamo o high-end segmentu i bilo kakvvo pozivanje na logiku i razboritost nema smisla. To su igracke koje ce si priustiti samo oni osjetno dubljeg dzepa i tu prica staje. Na kraju krajeva, rijetkima je stvarno potrebno dvije dodatne jezgre. Oni koji nesto renderiraju (profesionalno) ce svakako ici na dual-socket ploce. 2011 platforma je za tatine decke i money bag ekipu koja si voli priustiti nesto dobro bez realne potrebe za time. Po meni je argument "ma uzet cu si, ko ga jebe" posve dovoljan. Sve drugo je bulsit. Ima onaj neki tu lik na forumu koji slaze stroj za 100k+ kuna. Samo ga benchmarking zanima jer se voli kurciti. I to je OK, barem ne sere bezveze...

To sam ja, jelde, hahaha. 

Da, to si ti i meni je to OK. Malo suluda cifra za komp, ali da si potrosio 3x vise novca na neki dobar motor - nitko ne bi rekao ni slovo, ne? Licemjerje.

Ali realno, ako si doom/battlefield/lisa ann/ms word korisnik - ne treba ti takav stroj. I glupo bi bilo da kazes da si to uzeo da budes miran. Uzeo si jer mozes i jer volis imati dobar stroj. Svi mi bismo uzeli da mozemo. Ali fora je u tome da budes iskren i kazes "kupio sam ga jer zelim imati dobar stroj". A ne kenjati "bit cu miran". LOL...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ma jok da budem miran, nema te rijeci u mene, kupio sam jer sam zelio to, imao novac i tu se prica zavrsava, vec cu sljedece godine druge grafe kupovati.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Ma jok da budem miran, nema te rijeci u mene, kupio sam jer sam zelio to, imao novac i tu se prica zavrsava, vec cu sljedece godine druge grafe kupovati.

Jbg, bolje da si rekao da renderiras - sad ce ispast da sam u pravu

Mislim, da ne bi bilo zabune - ni meni moj 6700k nije potreban. Virtualke, SQL, VS, Battlefield... to sve radi i na i5. Volimo imati dobre stvari i nema nista lose u tome. Ljudi se vade da je dugorocno kao bolje imati 2 jezgre vise. Pa brate mili nakon 2-3 godine ces svakako gledati da ubodes nesto novo ako spadas u ekipu koja si moze priustiti novi 6 core proc. Bedastoce...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 16:21 (Friday).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

A to nas dovodi do vrlo malenog broja ljudi kojima to realno treba. Za ostalih 99.8% ljudi - ne bas.

Ali bitno da je generalni zakljucak rasprave "Ma bolje ti je dodati jos malo love i uzet 6 core pa si miran". Lol, i onda neki klinjo nagovori starog da mu pljune vise love pa ce biti "miran". A i igre sa torrenta ce se brze raspakirati.

Ok, ali gdje je granica? Jer ako ćemo realno, isplativije je uzet i7-6800k umjesto i7-6700k nego i7-6700k umjesto i5-6600k. 6800k za 30% veću cijenu donosi ~50% više performansi dok 6700k u odnosu na i5 donosi tek ~35% perf za ~45% veću cijenu.

Dakle ako možeš opravdat i7-6700k onda ne vidim zašto ne bi mogao i recimo i7-6800k..

Will this run on my 486?
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jel netko zainteresiran imam jedan 4770k viska! sve na pm!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 18:01 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Leopard_st kaže...

Mile. što točno slažeš sad ?

17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ok, ali gdje je granica? Jer ako ćemo realno, isplativije je uzet i7-6800k umjesto i7-6700k nego i7-6700k umjesto i5-6600k. 6800k za 30% veću cijenu donosi ~50% više performansi dok 6700k u odnosu na i5 donosi tek ~35% perf za ~45% veću cijenu.

Dakle ako možeš opravdat i7-6700k onda ne vidim zašto ne bi mogao i recimo i7-6800k..

Tih 50% vise performansi je nategnuta teza. Ima 50% vise jezgri, ali nizi takt. I da je takt jednak - radi se o 50% sirove snage koja nece na vidjelo isplivati gotovo nikad. 6700K se vec jako tesko pravda (gameri uglavnom uzimaju i5 osim ako imaju dosta love, masa ih uzima AMD).

A ako cemo usporedjivati 6600k i 6800k onda je jaci proc skuplji cca 80%. A za tu razliku u cijeni uzmes novi i5 (ako ga bude) za 2 godine i opet si na zadnjoj generaciji i imas up to date stroj. Da ne spominjem kako je najjeftinija 2011 ploca 200 eura.

Imam kolegu u firmi koji je nedavno slozio dosta dobar stroj (6700k, 32 gb ram, evga 1080, M.2 SSD, neki bolesni utrawide monitor...). Znam da se ne igra nesto puno, pa sam ga pitao zasto je isao bas na takav stroj. Kaze da mu je dopizdio laptop i da hoce nesto dobro. Jasno kao dan.

A gdje je granica? Nemam pojma, nitko ne zna... Valjda osjetis po novcaniku ili po necem drugom.

Nemam nista protiv toga da ljudi kupuju bijesne strojeve, naprotiv. Samo ne volim kad zbog neznanja ili gluposti preuvelicavaju svoje potrebe ("mozda bude trebalo", "bit cu miran", itd...). A pogotovo ne volim da neki srednjoskolac sad ovo sve procita i onda ode udaviti starce da mu iskesiraju 25.000 kn za stroj jer ce mu u protivnom morati kupiti novi za dvije godine.

Jbg, nece valjda uzeti 6600k ko neki socijalni slucaj...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Tih 50% vise performansi je nategnuta teza. Ima 50% vise jezgri, ali nizi takt. I da je takt jednak - radi se o 50% sirove snage koja nece na vidjelo isplivati gotovo nikad. 6700K se vec jako tesko pravda (gameri uglavnom uzimaju i5 osim ako imaju dosta love, masa ih uzima AMD).

A ako cemo usporedjivati 6600k i 6800k onda je jaci proc skuplji cca 80%. A za tu razliku u cijeni uzmes novi i5 (ako ga bude) za 2 godine i opet si na zadnjoj generaciji i imas up to date stroj.

Kako neće isplivat nikad? Kao da nema već sad programa i igara koje znaju koristit više od 4 jezgre, a da ne govorimo za 2-3 god šta će sve poizlazit.

A ovo drugo - za 2-3 godine uzmeš novi i5 zadnje gen i šta dobiješ, 5-10% up na performansama?  I dalje jako daleko od i7-6800k koji je od i5-ice duplo jači.. 

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

A ovo drugo - za 2-3 godine uzmeš novi i5 zadnje gen i šta dobiješ, 5-10% up na performansama?  I dalje jako daleko od i7-6800k koji je od i5-ice duplo jači.. 

U kojim situacijama to "duplo jaci" dolazi do izrazaja? Osim raspakiravanja torrent igara i cinebencha... Pricamo o vulgaris korisniku.

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

U kojim situacijama to "duplo jaci" dolazi do izrazaja? Osim raspakiravanja torrent igara i cinebencha... Pricamo o vulgaris korisniku.

Pa ako pričamo o vulgaris korisniku onda takvom ne treba ništa bolje od i5-ice. Ali ako taj vulgaris korisnik ne misli mijenjat konfu bar 5-6 godina a spreman je istrest 3k kn za i7-6700k onda mu je opet bolje rastegnit se malo više do i7-6800k jer će tamo za 5-6 god tih 50% vjerojatno činit razliku recimo između igrivo - neigrivo, a uzimanjem 6700k umjesto 6800k bi uštedio možda tek oko 1500kn, opet nedovoljno da uzme bilo šta za tih 5-6 god.

Will this run on my 486?
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Stjepanjšta planiraš uzet kad prodaš 4790k? Da neće bit nešto na x99? Morat ćeš stavit drugi avatar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Stjepanjšta planiraš uzet kad prodaš 4790k? Da neće bit nešto na x99? Morat ćeš stavit drugi avatar...

Stjepanj je mudra lija, on će utopit hasu dok još čemu vrijedi pa će ubost novog zena. Samo će onda morat mijenjati i potpis. xD

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Friday kaže...

Pa ako pričamo o vulgaris korisniku onda takvom ne treba ništa bolje od i5-ice. Ali ako taj vulgaris korisnik ne misli mijenjat konfu bar 5-6 godina a spreman je istrest 3k kn za i7-6700k onda mu je opet bolje rastegnit se malo više do i7-6800k jer će tamo za 5-6 god tih 50% vjerojatno činit razliku recimo između igrivo - neigrivo, a uzimanjem 6700k umjesto 6800k bi uštedio možda tek oko 1500kn, opet nedovoljno da uzme bilo šta za tih 5-6 god.

Znaci dati 1500 kn vise sada da bi za 5-6 godina mozda imao nekakav gain od toga...

Za 5-6 godina ces vrlo vjerojatno za 1500kn moci naci polovan proc koji ce tom 6800k jebat sve po spisku. 

Bilo bi zanimljivo provjeriti na ark-u koji su to 4/6 core procesori bili izdavani prije 5 godina i da li broj jezara danas znaci razliku izmedju igrivo/neigrivo (i koja je razlika u cijeni bila)

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Znaci dati 1500 kn vise sada da bi za 5-6 godina mozda imao nekakav gain od toga...

Za 5-6 godina ces vrlo vjerojatno za 1500kn moci naci polovan proc koji ce tom 6800k jebat sve po spisku. 

Pa s obzirom na tendenciju jako malih pomaka među generacijama - jako teško da ćeš moći naći neki rabljeni za 1500kn koji razvaljuje i7-6800k. Uzmimo za primjer i7-3930k, sad mu je već 5 godina, i koji to rabljeni od 1500kn je jači od njega koji na 4.5GHz u cinebenchu napuca preko 1100cb?

Ok od njega sad nema neke koristi u igrama jer još uvijek rijetko koja zna koristit 6c/12t, ali je vrlo izgledno da će se to promijenit u sljedećih par godina dolaskom Zena pa i spuštanjem 6jezgr procesora u mainstream. 

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ja ali ako ti za 5-6 godina rikne MBO platil buš polovnu ko suho zlato.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Svaku ćeš za 5-6 godina platit ko zlato. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Osima ako i dalje ne izlaze nove pa ima povoljnih polovnih 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Stjepanj šta planiraš uzet kad prodaš 4790k? Da neće bit nešto na x99? Morat ćeš stavit drugi avatar...

skylake, za pocetak zelim probati i5 6600k no budem vidio sta mogu dobiti, nije mi zurba, muci me BN jer devil na 4,6ghz je i dalje slab...lp

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Svaki od tih procesora ce bit bottleneck ubuduce koji izade za grafe iz high enda a da ne pricam za enthuzijast grafe. Procesori su vec ove godine definitivno izgubili korak za grafama iz navedenih razreda na 1080p i 1440p, ako mislite izbjec bottleneck sa takvim grafama sparajte za 4k, 5k i slicne monitore sa ogromnom rezolucijom da sav posao stavljaze na graficku, u tome je jedini spas. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Svaki od tih procesora ce bit bottleneck ubuduce koji izade za grafe iz high enda a da ne pricam za enthuzijast grafe. Procesori su vec ove godine definitivno izgubili korak za grafama iz navedenih razreda na 1080p i 1440p, ako mislite izbjec bottleneck sa takvim grafama sparajte za 4k, 5k i slicne monitore sa ogromnom rezolucijom da sav posao stavljaze na graficku, u tome je jedini spas. 

Cekaj, sto ti tocno sada znaci bottleneck? O kojim igrama, rezolucijama i framerate-ovima pricamo?

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ja sam mislio da znas sta je bottleneck 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...
Lucidius kaže...

Cekaj, sto ti tocno sada znaci bottleneck? O kojim igrama, rezolucijama i framerate-ovima pricamo?

vecina novih igara na Fullhd-u ne drzi 99% framerate na maxu cak i s proslim generacijama, r9 3xx i gtx 9xx pa na vise! s recimo gtx 1070 u 90% igara vec imas BN na toj rezi!

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

zajebava te, zeli ti ga zabiti

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ja sam mislio da ti znas procitati i shvatiti pitanje...

Stjepanj kaže...

vecina novih igara na Fullhd-u ne drzi 99% framerate na maxu cak i s proslim generacijama, r9 3xx i gtx 9xx pa na vise! s recimo gtx 1070 u 90% igara vec imas BN na toj rezi!

Ne drzi 99% framerate na maxu?

Cekaj, pricamo o tome da grafa ne radi na 100% dok je procesor konstantno zakucan na 100%?

Mislim, znam sta je bottleneck ali zelim dobiti punu sliku o tom "problemu". Prije koji dan se javio neki jajan u BF4 temu i kuka kako ga jebe sto ne moze dizi framerate na vise od 350 u CS-u. Njemu je to bio svojevrstan bottleneck. Mislim, to je slucaj za psihijatriju...

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

jbga "eno" Asus ti izbacuje 240hz monitor pa pitaj njih i one koji ga kupuju dali posjecuju ljude u bijelim kutama! valjda shvacas zasto grafa nekima "mora" davati maximalu!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Kad vec moram crtat, bottleneck znaci to da je proc zakucan na 100 posto, a grafe tipa gtx 980ti/1070 i jace zapinju u nekim dijelovima i na 80 posto GPU usage-a, ponekad zna doci i do stuttera (igra se zatrzne), jedino rjesenje je ici na 4k rezoluciju ili vecu, tamo se poprilicno reducira CPU usage, a grafe rade konstano na 100 posto. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

jbga "eno" Asus ti izbacuje 240hz monitor pa pitaj njih i one koji ga kupuju dali posjecuju ljude u bijelim kutama! valjda shvacas zasto grafa nekima "mora" davati maximalu!lp

Pricamo o liku koji igra na vulgaris monitoru.

Lucidius kaže...

Kad vec moram crtat, bottleneck znaci to da je proc zakucan na 100 posto, a grafe tipa gtx 980ti/1070 i jace zapinju u nekim dijelovima i na 80 posto GPU usage-a, ponekad zna doci i do stuttera (igra se zatrzne), jedino rjesenje je ici na 4k rezoluciju ili vecu, tamo se poprilicno reducira CPU usage, a grafe rade konstano na 100 posto. 

Cekaj, o kojem framerate-u pricamo dok je proc na 100% a grafa na 80% na 1080p rezi?

Freak Show Inc.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice