Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.127.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club

Pa oni će mu reći da CPU radi u okvirima zadanih parametara i to je to. Ako se komp ne gasi ili ne pregrijava ili krepa nema se na što žalit.

17 godina
Intel i7 Club

Rekli su mi da radi po specifikacijama proizvodaca gdje voltaza moze varirati i ici skroz do 1.5v.

Ali su napomenuli da mogu iskljuciti turbo i eist opciju i da ce tada biti na 1.2xv odnosno nece ici iznad 1.3v.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da ti je najbolje spakirati tu plocu i zamijeniti za neki z170 model
jer je steta taj proc drzati na default taktu, mozda ti sad ne treba ali u buducnosti ce sigurno zatrebati, mislim da je rok 8dana za povrat robe bez objasnjenja
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Intel i7 Club

Ma stara je ploca vec 3 mjeseca, a i7 sam nabavio jako povoljno od kolege forumasa i jako sam zadovoljan videnim performansama.

S obzirom da sam se jako razocarao u ove nebuloze oko zakljucavanja voltaze, oc mogucnosti i ostalih stvari vjerovatno cu pregrmiti tih 1000kn za z170 plocu i stari i5 prodati kao combo uz mbo.

Ali ono na kraju koliko god jeftino dobio i7 na kraju cu skoro bit u minusu.

A OC me ne zanima kao takav, prerastao sam to nekako i nemam vise vremena se igrati tim stvarima. Mislim da je realnost kada ce defaultnih 4.0ghz bitu preslabo za taj i7 da ga razlika od nekih 600mhz bas i nece puno spasiti.

Kad dodem s posla cu ugasiti turbo i eist bas da vidim sto ce se dogoditi s voltazom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav, trebao bi Vašu pomoć i unaprijed se svima zahvaljujem. Stigao mi je danas za stari socket 1156 jedan Xeon X3470.

Instalacija je prošla uredno i OS je instalirao 8 procesora u Device manager, pretpostavljam zbog HT-a, 4+4, pošto se radi o ekvivalentu starog i7 870.

E sad, niti BIOS, niti CPU-Z, ne prikazuju procesor ispravno, oba vide 2 jezgre i 4 threada.

Napravio sam već clear CMOS, nije pomoglo, postoji li mogućnost da procesor ispravno prikaže i koristi sve svoje fizičke i logičke jezgre?

Ploča je ASUS P7P55D, podržava dotični CPU koliko sam gledao po Webu i forumima.

Ne razumijem zašto je OS instalirao 8 procesora, čak i msconfig nudi 4 jezgre, ali BIOS ne, CPU-Z ne.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Sta task manager kaze?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Friday kaže...

Sta task manager kaze?

Ne bi vjerovao, ali proradilo je. Šta sam napravio, petljao po BIOS-u oko onih virtualizacija i čuda pod CPU configuration, ni sam ne znam, stavio HT na Enabled, stavio Active CPU Cores na All, bez diranja, i to je to.

Digao ga na 3.6ghz, tražim jedino prikladnu voltažu.

Slika u prilogu.

Inače komp ne da je prodisao, nego mi je drago da sam se nagovorio na ovo čudo za okruglih 400kn sa shippingom.. Kolega sa jednog inozemnog foruma ima i5 6500 i ovaj Xeon, odvrtio je svu silu testova sintetike i igara, kaže da su u 1-2% dok je Xeon na 3.6-4ghz.

Da i to vidimo..

In the name of tragedy...
17 godina
Intel i7 Club

UPDATE:

Ugasim eist i turbo boost, voltaža fiksna na 1.3v xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Pogledaj ako ima loadline calibration pa i to ugasi, ako ne ide nista onda odi na msi forum pa probaj tamo upitati, makar nisam bas vidio da pisu o toj ploci, mozda da probas novi bios ako je izasao za nju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Zadnji bios je gore.

Vodim već bitku s njima jer tvrde da po intelu sve do 1.5v je ok :D

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=276099.0

Šteta je što nema nikakav dokaz od intela da je fakat 1.2v default.

Evo npr ovi pričaju da je 1.3-1.35 ok ako je turbo boost uključen.

http://www.overclock.net/t/1579319/intel-core-i7-6700k-voltage

Tko tu koga?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 21:21 (amd freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Max voltaža po intelu za skylake je 1.52v pa se oni hvataju za to. 

17 godina
Ma prodaj tu plocu cim prije i odi na neku z170, cak i najjeftinija z170 bi trebala ici sa oc na 4.5ghz, od jeftinijih gledaj gigu hd3 ddr4. Preveliki napon daje procu, ako se ne varam stock napon je 1.2v s tim da svaki proc moze imat razlicit napon, ovisi dosta kakav primjerak dobis i kakvu plocu imas.
17 godina
Intel i7 Club

Mislim da ću uzet Gigabyte Z170X-Gaming 3 za 1200kn.

Jedno je jesno, ovo je bila druga šansa za msi, hvala i nikad više.

Jedno je zaključat opcije za frekvenciju, ali zaključavat mi voltažu je fail.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 22:10 (amd freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Treća šansa za msi, i to samo zato jer je ravno soma kuna, zadnji z170a chipset.

Nadam se da je sad to to. Ajmo sad sve ponovo slagati :(

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Meni je isto visok stock napon na mom 6700K. Varira od 1.312 do 1.328V kada sam u UEFI-ju. Mislio sam da je moj primjerak los, ali ocito ih ima jos. Smijesno je kada pogledam reviewere na netu, njihovi rade na oko 1.2V i vec se fino clockaju sa naponom koji je meni na stocku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
alen29 kaže...

Meni je isto visok stock napon na mom 6700K. Varira od 1.312 do 1.328V kada sam u UEFI-ju. Mislio sam da je moj primjerak los, ali ocito ih ima jos. Smijesno je kada pogledam reviewere na netu, njihovi rade na oko 1.2V i vec se fino clockaju sa naponom koji je meni na stocku.

Gle, ne mora biti da je proc los. Ploce nabijaju suludi napon. Pa moja isto po defaultu tjera na 1.3+ a ja ga vozim na 1.152-1.168. Podesis si napon kako ti pase i gotovo.

Freak Show Inc.
17 godina
Intel i7 Club

Ja sam stavio fiksno na 1.2 i uključio turbo i eist. Stabilno i hladno.

Čak kad sam stavio i novu ploču defaultna auto voltaža je bila ista kao na prijašnjoj ploči, pa mi se čini da to najviše ovisi o proizvođaču.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Imam problem s i7 6700K. Namontirao sam Scythe Fuma hladnjak, stavio oba venta i prilikom izvođenja Prime-a temperatura proca je 100C. To mi zvuči prilično nemoguće jer je Idle 35-37 C. Pomislio sam da sam krivo namontirao hladnjak, ali onda bi i idle temperatura otišla u nebo. Može pomoć? Matična je Asrock Z170 Fatality K6.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
intelduo1 kaže...

Imam problem s i7 6700K. Namontirao sam Scythe Fuma hladnjak, stavio oba venta i prilikom izvođenja Prime-a temperatura proca je 100C. To mi zvuči prilično nemoguće jer je Idle 35-37 C. Pomislio sam da sam krivo namontirao hladnjak, ali onda bi i idle temperatura otišla u nebo. Može pomoć? Matična je Asrock Z170 Fatality K6.

ili ga nisi dobro namontirao ili nemas paste 3 ne postoji

15 godina
Intel i7 Club

Zanima me s kojom verzijom prime95 small fft testirate stabilnost i7 6700k

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dreadmoore kaže...
intelduo1 kaže...

ili ga nisi dobro namontirao ili nemas paste 3 ne postoji

Raskopao sam opet ploču i skužio sam da je ostala folija na hladnjaku, bravo za Scythe jer foliju na prvu nisam uopće vidio. Nema oznaku Peel ili nešto. Sve prošlo ok srećom.

14 godina
dreadmoore kaže...

Zanima me s kojom verzijom prime95 small fft testirate stabilnost i7 6700k

V28.9, Build 2.

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Prime ce ga zagrijat ludjacki ali je meni bio jako los za testirat stabilnost..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Intelburn test na very high 15 krugova, brzo ces vidjeti jer stabilan ili nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

A koju temperaturu najvise dozvoljavate sto se tice i7 6700k

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Zatim pokrene OCCT na Large Data Set i sruši mu se za 10 sekundi.

16 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

A koju temperaturu najvise dozvoljavate sto se tice i7 6700k

Preko 65 stupnjeva ne za 24/7

mojpismonosa
17 godina
Almin94 kaže...
Patrick_cro kaže...

Zatim pokrene OCCT na Large Data Set i sruši mu se za 10 sekundi.

Probao oba isti klinac, cak intel burn test ga vise optereti

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Vjerujte da za stabilnost treba puno vise od obicnih petnaest krugova Prime95. Eh kad se samo sjetim... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Ma tko prica o primu? Isprobaj intelburntest na max pa ces vidjeti, badava vrtjeti prime 12-24h

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice