Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.305
|
čitano: 3.118.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Re: Intel i7 Club

Dok gledas koliko te dodje novi procesor ako shebes onda se definitivno isplati, ima i jednostavnijih metoda plastika isprintana 3d printerom i samo u skripac se stavi i polako zateze i to je to. Ja cu vjerojatno kupovati kasnije za svoj ivy a lagano se vrati ulozen novac ili kasnije prodas drugome tako da to nije problem. Siguran sam da na forumu ima zainterisiranih koji bi delidali procesor i spremni su platiti uslugu jer razor metoda i vice nisu bas pouzdane.Evo besplatno file za delid tool samo naci nekog tko moze isprintati

https://www.youmagine.com/designs/skylake-delid-tool

Evo ima kod mene u blizini 3d printera pa mogu i saznati cijenu koliko dodje da se isprinta pa kasnije javim

Edit: Evo gledao okolo i ima po 10-15Eur printanje. Nisam 100% siguran za materijal koji bi trebao biti ali mislim da je pla sasvim ok onda je to 10eur, ovaj od 15 eur je neka jos tvrda plastika. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 14:30 (Patrick_cro).
16 godina
Intel i7 Club

ako je ovaj uredjaj garancija da mi proc nece otic k vragu svojom nestrucnoscu onda bih ga kupio,al opet,ako se netko sa iskustvom usudi to napraviti iz ove teme ja sam spreman doci do njega platiti da mi napravi...sam se ne usudim to raditi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako hoces jeftino i sigurno proci onda uzmi ovo za 15 eur + dostava 6.20 eur za hrv najjeftinija sa trackingom. Trosak ispod 200kn a mozes upotrijebiti vise puta ili prodati dalje dok ti vise ne treba. Tesko da ce netko htjeti uzeti proc od 2k kuna i onda ici razer metodom a pogotovo sta nije njegov, mala greska i ode sve u klinac krasni.
16 godina
Intel i7 Club

daj link,jer ovo je u casekingu 60,a drugi link je za 3d printanje sablona...pa neka link bude tu ako ce kome jos trebati

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma samo odes na taj link koji sam dao i nadje ti u okolici 3d printere i odaberes kod koga ces isprintati. Ako ne mozes naci mogu i ja naruciti i poslati. Dostava 6.20 eur sa tracking numberom jer drugacije nebih slao da nebi kasnije bilo da nisam poslao, ovako sve crno na bijelom.

Samo klikni na print on 3d hub

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 19:31 (Patrick_cro).
15 godina
Intel i7 Club

Evo da se i ja prikljucim temi sa svoje dvije i7-ice.
Postavio sam ove rezultate i u teme ali da se i tu nadovezem sa par detalja i misljenjem. : )

1. i7-4770HQ
Dotican se nalazi u macbook pro-u.. : )
Uhvati solidnih 591 cb u cinebenchu u idealnim uvjetima(fanovi na max, drzi laptop u zraku :D )..bez toga dolazi do thermal throttling-a i nekakav prosjecni skor benchanja kad throttla je 570. Frekvencija padne sa 3.0 na cca 2.7. Kod drzanja laptopa u zraku frekvencija na solidnih 3.0 drzi. : )
Razmisljao sam se uzeti nekakvu podlogu sa ventilatorom za one trenutke kada gurnem proc malo jace ali nisam do sada nasao niti jednu koja mi se svidjela. : )
A laptop se 90% vremena kada ga koristim niti ne zagrije dovoljno da cujem ventilatore sto mi je odlicno..tisina <3

2. i7-6700K
Iznimno zadovoljan navedenim procesorom..hladi ga fractal kelvin s24, idle temperatura 21-23 stupnja, full load na cca 65 stupnjeva.
Imam lagani OC od 4.5-4.8(4.5 na 4 jezgre pa 100Mhz + na jednu jezgru manje, do 4.8 na jednoj jezgri).
Za cinebench sam digao sve jezgre na 4.8 i dobio 1043cb.
Cpu-z bench sam uspio odraditi i na 4.9 i dobio single 2492, multi 10910(1.76 verzija).
Kada pokusam cinebench na 4.9 redovito il crash-a CB il dobijem blue screen :D

I zadnji bench koji sam odradio je 3d mark, physics score 15440 na 4.8 sve jezgre. : )
Napomena: sada mi je palo napamet da sam mozda 3d mark odradio na 4.9, morat cu provjeriti jos jednom kad dodem do komp-a pa editiram post ako bude trebalo 
Previse oc kombinacija sa nejednakim frekvencijama po svim jezgrama.
Novi sam u OC-anju pa jos uvjek ucim sto smijem a sto ne i kako to sve ide :D
Vjerojatno bih ga mogao gurnuti malo dalje..Cisto brojkica radi digao sam jednu jezgru na 5 Ghz(nisam iskljucio druge jezgre samo manji oc) i pokrenuo cpuz single core bench..scor isti kao na 4,9 makar bench odradi na 5Ghz.

Voltaza je sa svim ovim kombinacijama postavljena na 1,425V, no sve manje od 4,8(skupa sa 4,8 na svim jezgrama) i na full load-u cpu-z prikazuje cca 1,252V.
Ako imate kakav savjet ili opomenu za oc, rado poslusam 
I to bi bilo to 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 10:40 (leo_91).
Moj PC  
8 0 hvala 6
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

da bi "čovjek reč rekel"! ljepo si ti to sve poslozio i upregnuo za "pocetnika"!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Intel i7 Club
Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Cini se da je 6950X djubre za ohladit, sa 1.375V i 4.4ghz im je pod wprime-om otisao do 104°C package temp. pod H110i GT 

Ocekivano broadwell-e se clocka losije od haswell-e..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

A kolko vidim i razlike su mizerne naspram i7 6800k i i7 5820k, a posto se Haswell bolje kloka bez problema presisa Broadwella.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

A kolko vidim i razlike su mizerne naspram i7 6800k i i7 5820k, a posto se Haswell bolje kloka bez problema presisa Broadwella.

Pa nije bas da ga presisa al budu tu negdje. 

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa ako ce Broadwell zapinjati na 4.4GHz, a vidim da Haswelli idu i preko 4.7GHz sigurno ce ga Haswell presisati. Razlika izemđu Broadwella i Haswella je otprilike 200MHz veci takt na Haswellu je podjedanko snazi Broadwella na 200MHz manjem taktu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije baš sad koliko sam vidio da se tako lako clockaju full stabilno na 4.7Ghz i više !

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

4.5ghz je neki prosjecni max. za 24/7 na haswell-e, ovdje ce to biti oko 4.2-4.3ghz kako se sad cini. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 3
10 godina
Intel i7 Club

vidio sam sad da su izašli broadwell e procesori u prodaju, pa sad ne znam jel mi pametnije ići na ovu kombinaciju - Intel Core i7-6800K + ASUS X99-A Sockel 2011-v3 ATX  ili na ovu -  Intel Core i7-6700K + MSI Z170A GAMING M5

glavna namijena je gaming, trenutno će biti jedna grafa ali mi i nije loše da si imam opciju za godinu dvije napraviti neki crossfire/sli bez da moram mijenjati matičnu i proc, pa sam si zato razmišljao uzeti ovaj novi proc, al eto trebam savjet u svakom slučaju

edit: već sam postavio dosta slično pitanje nekoliko stranica iza, i većinom ste mi savjetovali 6700k, sad pitam čisto je li ima smisla zbog nekog futureprofa proca i matične

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 11:31 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
S high-end socketom ces jedino dobiti nakrcanu plocu koja ce vjerojatno brzo riknut,(poprilicno velik postotak kvarljivosti) nedaj boze van garancije onda ces biti u minusu, danja prodaja vrlo teska, s godinama gubitak vrijednosti ogroman! Uzmi obicni i7 s 4 jezgre i amen! Danas nakon ca 2-3g ispada da jedan i7 3820/4820k nemres prodat za 500kn...tako ce i tebi biti!lp
14 godina
Cansee kaže...

vidio sam sad da su izašli broadwell e procesori u prodaju, pa sad ne znam jel mi pametnije ići na ovu kombinaciju - Intel Core i7-6800K + ASUS X99-A Sockel 2011-v3 ATX  ili na ovu -  Intel Core i7-6700K + MSI Z170A GAMING M5

glavna namijena je gaming, trenutno će biti jedna grafa ali mi i nije loše da si imam opciju za godinu dvije napraviti neki crossfire/sli bez da moram mijenjati matičnu i proc, pa sam si zato razmišljao uzeti ovaj novi proc, al eto trebam savjet u svakom slučaju

edit: već sam postavio dosta slično pitanje nekoliko stranica iza, i većinom ste mi savjetovali 6700k, sad pitam čisto je li ima smisla zbog nekog futureprofa proca i matične

Kupi jeftiniju soluciju odnosno i7 6700K i dobar hladnjak za OC odnosno preostali novac investiraj u bolju/snažniju single grafu.Za sada ne češ osjetiti neku bitnu razliku u igrama naspram 6 core pogotovo ne u dalekoj IT "budučnosti" gdje će postojati jači/bolji procesori od tog 6800K i opet češ biti  u sitaciju da možeš odabrati bolji proc odnosno platformu.

Pod drugo možda je pametnije još malo pričekati zbog "Kaby Lake i7" i Z270 ploča koji će se moči kupiti sada uskoro,iako su najave da neče biti brži barem "malo" od Sky Lakea.

Gdje se jede jedem,gdje se pije pijem,gdje se radi nesmetam!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 12:44 (3n3m1).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
S high-end socketom ces jedino dobiti nakrcanu plocu koja ce vjerojatno brzo riknut,(poprilicno velik postotak kvarljivosti) nedaj boze van garancije onda ces biti u minusu, danja prodaja vrlo teska, s godinama gubitak vrijednosti ogroman! Uzmi obicni i7 s 4 jezgre i amen! Danas nakon ca 2-3g ispada da jedan i7 3820/4820k nemres prodat za 500kn...tako ce i tebi biti!lp

Trenutno polovne X79 ploce na ebay-u kostaju vise nego nove X99 u ducanu...

13 godina
protjeran
Mora da su jako popularne...;)
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Mora da su jako popularne...;)

Tocno tako, bidanje ide na 250-300€ za ploce bez garancije. Vidim da ne pratis aktualna dogadjanja, potraznja je ogromna za X79 plocama jer u njih ide E5 2670 koji se prodaje za 50€ a ima multithreaded performanse do ibera naklokanog 6700K.

17 godina
Intel i7 Club

Moja ce uskoro na prodaju x79. Popularne su zato sta ima jako jeftino uzeti e5 2670 a dual cpu motherboard rastura i 5960x u multiju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
A sve je to ok no onaj tko zivi od toga zaboli ga ona stvar za tom starudijom...
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
A sve je to ok no onaj tko zivi od toga zaboli ga ona stvar za tom starudijom...

Lol, pojasni? Cinjenica je da nemas pojma kolka je trenutno pomama za X79 plocama i jeftinim xeonima.

17 godina
Stjepanj kaže...

kako mislis zaboli ga. pa ta starudija rastura 5960x a vjerojatno i noviji 6950x a u pola cijene. Znaci 2 radne stanice si slozis za iste pare koliko bi platio novu platformu. 

13 godina
protjeran
Pa tko ce normalan a ima za 5960 ici sklapati to, daj molim te, ostali su nebitni kao ona dva stara xeona od anshe...gluposti za one koji imaju previse slobodnog vremena pa time zele nesto zaraditi ili usparati, no na kraju svi zavrse isto prodaju se za kikiriki...no dobro svi imamo neko svoje veselje!lp
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Pa tko ce normalan a ima za 5960 ici sklapati to, daj molim te, ostali su nebitni kao ona dva stara xeona od anshe...gluposti za one koji imaju previse slobodnog vremena pa time zele nesto zaraditi ili usparati, no na kraju svi zavrse isto prodaju se za kikiriki...no dobro svi imamo neko svoje veselje!lp

Normalno, zasto dat manje kad mozes puno vise za iste performanse. Jel tebi neugodno pisat takve moronarije? Ono bar malo?

13 godina
protjeran
To bus isto rekao za x99 za 3g?
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
To bus isto rekao za x99 za 3g?

Sta cu rec? Za 3g cu u svoju X99 maticnu ubacit 22 jezgrenog Broadwell Xeona ako me bude volja..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice