Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.290
|
čitano: 3.103.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Evo nakon duzeg vremena sam se odlucio ispolirati cpu, i eto zapeo me bas ovaj i7 4790K!

ako netko nije mozda vidio temu evo je ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/poliranje-i7-4790k/234710.aspx

Pa evo i rezultat tog truda od 30min i 14kn:

Lp svima?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 22:24 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
Intel i7 Club

Jutros lemia neke pi.darije po sobi, zapalia parket pa iša prozračit sobu, i usput vidit temperature s otvorenim kućištem i ventovima na full

Evo dva videa i dva screena od tog projekta

IDLE

LOAD (Prime95)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 10:24 (LogicusMPS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel i7 Club

Poruka videa i posta je da treba lemit i palit parket u sobi kako bi imao niske temperature. 

15 godina
itomic009 kaže...

Poruka videa i posta je da treba lemit i palit parket u sobi kako bi imao niske temperature. 

Točno to!! Hahhahahaha

15 godina
Intel i7 Club

Evo diga sam 6700K na 4.5, testira za sad Primeom95 20+ minuta, SmallFTT nisu temperature bogzna koliko visoke :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 9:51 (LogicusMPS).
Moj PC  
1 0 hvala 4
13 godina
Intel i7 Club

Pa normalno da su dobre temperature kad je zimulja van samo takva!!

Evo pogledaj moje ddole na slikama,prozor on i prozor off!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Eto i mene u i7 clubu sa 5820k konacno sve stiglo mi i stavio u kuciste.

Samo jos imam neke sitnice za sloziti probat malo bolje kablovinje presloziti :) pa cu postat tamo pod hardware

i7 5820k

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 20:27 (marac1988).
Moj PC  
6 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Isplati li se prijeci s i5 3570 na i7 3770 ?Opcenito mislim na gaming

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

i7 je more F proff tako da je

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

i7 je more F proff tako da je

Bas gledam na njuski,jedna i7ca 3770 i to za 2000,2100,2300kn.Nekako mi je to puno

11 godina
Za gaming ne!! A i sami7 3770 više nije futureproof, iako je još dobar procesor. Uzmi u razmatranje da je već star 4 godine. 😊😊😊
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Za gaming ne!! A i sami7 3770 više nije futureproof, iako je još dobar procesor. Uzmi u razmatranje da je već star 4 godine. 😊😊😊

Onda nista ne diram.Skupljat lovu pa prijec na novi socket,u skorijoj buducnosti

17 godina
Intel i7 Club

mozes i tako

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Ne moras jos nista dirati. Ako pc koristis iskljucivo za gaming i internet onda i5 3570 neces morati mijenjati minimum 3 godine. Uparen sa dobrom grafickom i ssd-om taj procesor melje sve živo. A mijenjati ga za istu generaciju pa bila to i i7 se ne isplati.
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina

Al baš je urnebes kod nas, gotovo nema razlike u cijeni između 6700 i 6700k... A u Linksu je čak obični 6700 skuplji XD

Inače, friški i ponosni vlasnik obične 6700, za 2750kn s alzashopa.. Puno noći probdio razmišljajući dal da se dignem na k verziju, al na kraju sam se utješio da za 15 posto višu cijenu po većini testova k ima u stock verziji 5-10 posto bolje performanse, a s nekim bazičnim oc-om 15-20 posto. Granično isplativo. Još ak non-k overclock proradi kako treba (da se vide temp i da podržava c stanje)...

13 godina
Chico12 kaže...
Ne moras jos nista dirati. Ako pc koristis iskljucivo za gaming i internet onda i5 3570 neces morati mijenjati minimum 3 godine. Uparen sa dobrom grafickom i ssd-om taj procesor melje sve živo. A mijenjati ga za istu generaciju pa bila to i i7 se ne isplati.

Kako god okreneš i7 3770K je bolji i više future proof nego i5 3570,ako možeš prodat i5 i nadoplatit malo za i7 3770K napravit češ dobru stvar,mijenjanje cijelog socketa nije nimalo jeftino,ovaj procesor još dugo bez problema može gurat večinu grafičkih kartica!!

Evo pogledaj u potpis moju konfu,što bih dobio sa Z170 socketom i i7 6700K a što ne mogu imat sad s ovom konfom?Hebeš ga to su zahebane stvari,dal napravit totalni (nepotrebni) preokret i sve prodat i preć na novi socket ili upgredat na nešto malo bolje na trenutnom socketu!

Vjeruj mi ne prođe dan kad ne razmislim prodat svoj proc,matičnu i rame i kupit Z170,i7 6700K i DDR4,ali kad pogledam cijene odmah se prizemljim!

i7 6700K           3200 kn

Asus          2200 kn

DDR 4 x 8GB     600 kn

--------------------------------------

6000 kn

Za ovo svoje trenutno mogu uvatit oko 3000 kn!

Super je stvar kad možeš postepeno nadograđivat,ali promjenom socketa moraš sve od jednom!!

Ali jedna stvar koja ide u prilog  promjeni je što sadašnja konfa što više čekam više para gubim,jer kad tad ću morat upgredat!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 21:19 (volegradele).
11 godina
Jeste bolji niko to ne osporava, ali nije future proof. To sam samo napomenuo.
A pogotovo ako je za gaming, prelazak na i7 nema nikakvog smisla.
17 godina
Intel i7 Club

Ima ako mislis ic na high end cf ili sli svake godine kao u mom slucaju

Ovaj i7 je filano cf,sli zadnjih 4 godine istog...

No bojim se da za nex gen pascal ili artic island nece vise biti

Jak sto se tice hig enda...a mislim nakon gro godina prec na amd i zen

Arhitekturu.   Uglavnom vidjet cemo .... :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Kako god okreneš i7 3770K je bolji i više future proof nego i5 3570

to ti opravdavaš vlastiti izbor i7 vs i5, nego što imaš neke koristi 

za usporedbu - ne znam baš je li i danas velika korist u primjerice prvim i5 ili i7 u gejmingu, mislim da su oba podjednako slaba za novije igre

13 godina
picajzla0707 kaže...
volegradele kaže...

Kako god okreneš i7 3770K je bolji i više future proof nego i5 3570

to ti opravdavaš vlastiti izbor i7 vs i5, nego što imaš neke koristi 

za usporedbu - ne znam baš je li i danas velika korist u primjerice prvim i5 ili i7 u gejmingu, mislim da su oba podjednako slaba za novije igre

Ma znam ja to sve,vjeruj mi,ja samo prešao sa i5 3570K na i7 3770K,nešto sam sitno nadoplatio,vrlo povoljno sam prošao,činjenica stoji da taj procesor još duuugo može bit vrlo dobara,!

Poznata je stvar da kod nas ovisnika o hardweru večina stvari je nepotrebna i neiskorištena (čast izuzecima),ali uvik te crv kopka!!

A to da su podjednako slaba za igranje ne bih se baš složio s tobom??

možeš to malo elaborirat!?

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 21:39 (volegradele).
12 godina
volegradele kaže... 

A to da su podjednako slaba za igranje ne bih se baš složio s tobom??

možeš to malo elaborirat!?

iskreno ne mogu, bubnuo sam to više kao pretpostavku

ustvari i mene to zanima kako se nose prve serije i7 i i5 na primjerice istoj brzini u igrama, naravno ne samo u bf4 i kolika je ustvari razlika

11 godina
Čini mi se da i5 750 ide lako na 4ghz, tako da ne vidim razloga zašto ne bi pumpao gtx 960-970 easily.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Sutra mi dolazi i7 870, trebam još neku grafu nabaviti pa vam mogu baciti neke testove, naspram i7 920 valjda ćće biti nekog učinka :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Skoro pa isti procesori. Nećeš osjetiti nikakvu razliku 😞😞.
I7 870 je maaaalo bolji na stock brzinama, ali i7 920 je bolji overclocker.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Čini mi se da ovo ''future proof'' služi samo kao dobar alibi za kupovanje onoga što želimo u odnosu na ono što je dovoljno za naše potrebe.

Taj future proof ima rok trajanja do izbacivanja nove generacije, tad je nova generacija future proof,a trebao bi imati malo duži rok od jedne generacije,to mu i je smisao imena jel.

Ne vidim kako je Skylake vise future proof od recimo i7 4790k, i7 3770k, i7 2700k u kontesktu gaminga, (tu se mogu ubacit i 2550k, 3570k, 4690k).

Ako je Skylake future proof znači da bi trebao dugo trajati, no zar nije Skylake tanak ko papir i savija se pod većim coolerima, kako to može biti future proof osobina.

Uz to,u kontekstu tehnologije future proof izraz zvuči pomalo ironično.

Battlelog: Glavas_ZG

2 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

nece mi proc preko 4,5 nakon delidda, ima koji expert za pomoci na koje voltaze da gledam :/?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Luka123 kaže...

nece mi proc preko 4,5 nakon delidda, ima koji expert za pomoci na koje voltaze da gledam :/?

Pa nije delid utjecao na clockerske sposobnosti cipa, samo imas 10-15C nize temperature. Neki 4770K ne idu na 4.5ghz ni sa ludjackim naponima (1.4V+)

13 godina
Intel i7 Club

isao sam 1.39 max i aida 64 stress je bio ok. Prime ga odma rusi. Mislio sam na postavke koje trebam paziti prilikom postavka u biosu, jer temperature su pale jako. Cak kad sam aidu vrtio na 4,8 bila negdje max 65-70.

Jeli netko moze svoj profil pokazati za devils canyon? Ako je stjepanj ocao dual core preko 5ghz valjda ja mogu i delidani i7 na 4,8

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Luka123 kaže...

isao sam 1.39 max i aida 64 stress je bio ok. Prime ga odma rusi. Mislio sam na postavke koje trebam paziti prilikom postavka u biosu, jer temperature su pale jako. Cak kad sam aidu vrtio na 4,8 bila negdje max 65-70.

Jeli netko moze svoj profil pokazati za devils canyon? Ako je stjepanj ocao dual core preko 5ghz valjda ja mogu i delidani i7 na 4,8

mislis i7 na 5,1

samo moj nije delidan! moras(mislim nemoras:) mu za pocetak roknut jaci napon cisto da ti normalno ude u windowse onda polako smanjuj...no prije toga preporucio bi ti Intel Extreme Tuning Utility jer je tako lakse klokati, cpu se ne muci s velikim oscilacijama u cpu i naponu tokom dizanja cijelog sistema! tamo ljepo dignes napon i onda samo dizes jezgre dok ne krepa! ponavaljas to dok ne nades neku svoju stabilnost!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice