Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.278
|
čitano: 3.088.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Intel i7-5960X @ 125 bootstrap, 3,5GHz. Crysis 3, Fields (Welcome to the Jungle, P2), 5120x2880 (5K), Medium/High detalji, 2x GTX 970 (stock).

Ista scena odmah nakon loada. Framerate mjeren FRAPS-om i Nvidia ShadowPlayom. 20-26 FPS, ovisno o tome kako što proleti po mapi. U pravilu sjedi na oko 22-24 (standardna fluktuacija).

4 core

4 core + HT (8 logičkih)

8 core + HT (16 logičkih)

Meni dovoljno, vi slobodno kupite 4 Xeona i7 s 18 jezgara za igre. :)

@Leopard: ne znam kako si ti uspio uposliti 12 jezgara, stvarno nemam pojma. Ako misliš na mravlji load od par postotaka, to je normalno i nema veze s opterećenjem igre.

4 jezgre 4 jezgre
4 jezgre i HT 8 logičkih 4 jezgre i HT 8 logičkih
8 jezgara i 16 logičkih (HT) 8 jezgara i 16 logičkih (HT)
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 20:40 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Moze biti da sam pogresno vidio, davno je bilo, anyway, doduse ja sam igrao na dosta dosta manjoj rezi.

single gpu all the way xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 20:50 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Intel i7 Club

Ma nije meni problem ni ako stvarno treba, ali ja zaista ne mogu pronaći igru koja traži više od 4 komada. Volio bih da ima takve, imao bih dodatni razlog za zadovoljstvo što imam 8/16.

14 godina
Puls3 kaže...

Zdravo svima !

Trenutno su mi temperature dok igram (pogledaj sliku) sa stock Intel coolerom pošto idu sve topliji dani zanima me da li će biti kakvih problema dok krene ljeto ? Ne bih trošio novac na hlađenje ako nema potrebe pošto svakako stoji na stock 4Ghz ugašen turbo. Ali rekoh bolje da pitam ništa me ne košta.

bump*

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 23:26 (Puls3).
15 godina
Intel i7 Club

Koju termalnu pastu koristiš? Ove temperature su OK. Ako slučajno koristiš neku termalnu pastu "šklj" marke zamijeni je nekom vrhunskom kao npr. Noctua i slično pa ćeš imati najbolji mogući (stock) rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 23:30 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
Puls3 kaže...

Zdravo svima !

Trenutno su mi temperature dok igram (pogledaj sliku) sa stock Intel coolerom pošto idu sve topliji dani zanima me da li će biti kakvih problema dok krene ljeto ? Ne bih trošio novac na hlađenje ako nema potrebe pošto svakako stoji na stock 4Ghz ugašen turbo. Ali rekoh bolje da pitam ništa me ne košta.

bump*

72 je max što intel dopušta no pustimo ta s*ranja sa strane.

U realnosti cpu može ići do 90-92 prije nego krene throtlati prije je bilo 105 no djubrad spustila vrijednost kad su lem prestali koristiti kao tim jer je jeftinije.

Ako ti temp pređu 80 uvijek imaš najbolju zamjenu za stock lc cc 95

Također pastu možeš promijeniti na mx2 ako nemaš kvalitetnu.

Edit:vidim kolega napiso.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 23:33 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...

U realnosti cpu može ići do 90-92 prije nego krene throtlati prije je bilo 105 no djubrad spustila vrijednost kad su lem prestali koristiti kao tim jer je jeftinije.

moze ici na 90 malo sutra(pocela bi se topiti plastika na kucistu)jer  haswell na 65°c u kuciste ispusta takvu toplinu da su to strahote(imam jednog:), kamoli na 70 ili vise stupnjeva, i moram reci da taj malac LC-cc95 haswella jako tesko hladi( drasticno manja razlika u odnosu starijih/hladnijih generacija cpu-a s stock coolerima vs lc95)! mora se ici na jaci cooler ako se temperature zele drzati u nekakvim normalama kao i sve ostale komponente unutar kucista!(imao sam ga vise puta pa znam)LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ikarus01 kaže...

moze ici na 90 malo sutra(pocela bi se topiti plastika na kucistu)jer  haswell na 65°c u kuciste ispusta takvu toplinu da su to strahote(imam jednog:), kamoli na 70 ili vise stupnjeva, i moram reci da taj malac LC-cc95 haswella jako tesko hladi( drasticno manja razlika u odnosu starijih/hladnijih generacija cpu-a s stock coolerima vs lc95)! mora se ici na jaci cooler ako se temperature zele drzati u nekakvim normalama kao i sve ostale komponente unutar kucista!(imao sam ga vise puta pa znam)LP

Vjerujem tebi forumašu s hands on iskustvom.

No i drugi su ga imali

http://www.overclock.net/t/1398276/haswell-ocing-max-temp-limits/10

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2210400/4790k-temperatures.html

Samo da još napomenem 4770 i devil canyon nemaju isti tim.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 0:00 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ma ovo za 90 stupnjeva je bila zayebancija, jer to cudo na 90°c stupnjeva oce spaliti sve oko sebe! znam ja kaj se desava na granici od 90 bez brige jos od kad je izasao prvi i7!(jadan je trpio overklok od defaultnih 2.6 na 4.5ghz i naravno nekad odbijao suradnju kad dotakne 90°c:)

4770 i devil canyon  nemaju isti tim da slazem se, ali devils se u prosjeku kloka za 100mhz vise pa ti vidi kolika je to onda razlika u timu! zato i je ponovno popljuvan od strane overklokera!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 0:20 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Intel i7-5960X @ 125 bootstrap, 3,5GHz. Crysis 3, Fields (Welcome to the Jungle, P2), 5120x2880 (5K), Medium/High detalji, 2x GTX 970 (stock).

Ista scena odmah nakon loada. Framerate mjeren FRAPS-om i Nvidia ShadowPlayom. 20-26 FPS, ovisno o tome kako što proleti po mapi. U pravilu sjedi na oko 22-24 (standardna fluktuacija).

4 core

4 core + HT (8 logičkih)

8 core + HT (16 logičkih)

Meni dovoljno, vi slobodno kupite 4 Xeona i7 s 18 jezgara za igre. :)

@Leopard: ne znam kako si ti uspio uposliti 12 jezgara, stvarno nemam pojma. Ako misliš na mravlji load od par postotaka, to je normalno i nema veze s opterećenjem igre.

Smanji rezu pa probaj. Stavi 1440p il 1080p. Ovako je ogroman load na grafičku karticu i ona je "BN" u ovoj situaciji. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Ne bi trebalo utjecati, jer je to ionako maksimum koji SLI grafe mogu povući od CPU-a s obzirom da CPU njima priprema podatke. Napravio sam za tvoj gušt i ista je stvar. 1080 - 70-80 FPS, CPU jednako nebitan.

14 godina
Intel i7 Club

pozdrav. nakon rasprave koju matičnu uzeti za 5820k i sanjanja o asusici e ws, dosanjao sam najjeftiniju prihvatljivu opciju, iliti asus x99-a. takvo se stanje potrefilo a ja se nadam da će služiti koju godinu bez reklamacija. jedina stvar o kojoj se još premišljam je ssd i nikako da nađem prijeko potreban razlog da ga ugradim u računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dax-lax kaže...

pozdrav. nakon rasprave koju matičnu uzeti za 5820k i sanjanja o asusici e ws, dosanjao sam najjeftiniju prihvatljivu opciju, iliti asus x99-a. takvo se stanje potrefilo a ja se nadam da će služiti koju godinu bez reklamacija. jedina stvar o kojoj se još premišljam je ssd i nikako da nađem prijeko potreban razlog da ga ugradim u računalo.

Uzmi x99-a ako mozes, maticna je ipak vrijedna investicija i baza PC-ja.

Ako ti stvar radi koje ces najvise osjetit brzinu sustava nije bitna, onda nemoj uzimat SSD.

SSD je zapravo vrag, jednom kad ga probas vise nikad neces htjet na klasicni HDD,

dapace postat ces alergican na sustave bez istog. Tako je dobro...

mojpismonosa
14 godina
Intel i7 Club

već je x99a u pogonu kod mene. čekam još samo da mi se hdd zamijeni jer nova tošiba 2tb već tvornički nije radila. uglavnom, render  mi je dosta brži nego na 3770k pa sam koliko toliko zadvoljan s novom platformom iako prelazak nije bio planiran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dax-lax kaže...

Misliš li praviti hackintosh? Os x i linux bolje rade na hdd-u od windowsa. U mene se snow leopard pali za 29s a windows 8 nisam brojao, ali puno više mu treba. Na winsima mi hard disk hrže ko lud, na ubuntuu i snow leopardu je neosjetno tih. Ipak razmisli o ssd-u, isplati se makar zbog ostalih komponenti koje misliš stavljati.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 12:46 (Chico12).
14 godina

ne mislim koristiti ništa drugo osim winsa. ssd će sljedećom plaćom onda sjest. pa neću ništa instaliravat gore dok ne kupim. btw, stavio za test disk od prošlog builda koji je bio građen oko z77 platforme na kojem su winsi 8.1 i svi driveri starog chipseta. nisam se nadao da će sve uredno upaliti na cijelom novom sustavu ali eto, iznenadilo me. jedino ne mogu maknut asus ai suite koji mi stalno izbacuje grešku napona jer je valjda sve malo izmjenjeno za razliku od z77

15 godina
Intel i7 Club

Cijena SSD-a je toliko pala da već možeš si priuštiti one najbolje. Ja koristim Samsung 840 Pro 256 GB i ako možeš naći dobru priliku obavezno uzmi taj. OS se digne za 2 sekunde a ima i Rapid mode koji kreira RAMdisk pa kešira često korištene podatke u njega i na taj način dodatno ubrazava rad sa računalom i štedi pisanje podataka u SSD.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Cijena SSD-a je toliko pala da već možeš si priuštiti one najbolje. Ja koristim Samsung 840 Pro 256 GB i ako možeš naći dobru priliku obavezno uzmi taj. OS se digne za 2 sekunde a ima i Rapid mode koji kreira RAMdisk pa kešira često korištene podatke u njega i na taj način dodatno ubrazava rad sa računalom i štedi pisanje podataka u SSD.

plan je uzet 850 pro 256 zbog 10god gare

15 godina
Intel i7 Club

Još bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

primjetio sam da na ovom procu 5820k nema velikih temperaturnih razlika među jezgrama. max 2-3 stupnja razlike a ne kao kod 3770k i po 10 i više stupnjeva povremeno 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Lololololo

Linusova water cooled soba

https://instagram.com/p/0cO2jgSbPF/

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Lololololo

Nije li to s onim kucistem plus sistemom hladenja sto dode preko 2000 dolara?

Stalno to teasa da ce bit ubrzo. Ovo sumnjam da je od whole room water cooling projekta...

jup, bijah u pravu: https://instagram.com/p/0bXlEPybI-/?taken-by=linustech

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 3:25 (Mojpismonosa).
14 godina
Mojpismonosa kaže...
drakula789 kaže...

Lololololo

Nije li to s onim kucistem plus sistemom hladenja sto dode preko 2000 dolara?

Stalno to teasa da ce bit ubrzo. Ovo sumnjam da je od whole room water cooling projekta...

jup, bijah u pravu: https://instagram.com/p/0bXlEPybI-/?taken-by=linustech

Jep. Kućište od slovenskog LD coolinga sa kompresorom iz škrinje. Samo ne znam čemu h110 u pozadini ispod napajanja. 

14 godina
Intel i7 Club

Malo sam se igrao sa naponom na svojem i7 4790K i ustanovio kako matična ploča automatski daje 1.086V +/- na 4000Mhz Cpu-u kad je pod punim opterećenjem što mi se činilo malo previše.

Kada bih pokrenuo neku igru (Dying light, CS-GO, Crysis 3 itd...) temperature bi skočile na 69°C što i nije toliko loše uzmemo li u obzir da se radi o Intel-ovom stock hladnjaku.

Međutim kako meni Vrag ne da mira završio sam u BIOS-u i tamo namjestio Adaptive Voltage i - offset tako da je trenutno max 1.017V +/-

Evo i Validacija

Naravno odmah sam testirao u igrama da vidim razliku u temperaturi i da li je uopće i ima i stvarno sam ostao ugodno iznenađen. Temperature se spustile s 69°C na maximalnih 51°C. 

Što stvarno ne razumijem je to što nisam mnogo spustio napon a razlika u temperaturi je ogromna. Zar je moguće da bude tako drastična razlika ?

Razmišljao sam o kupnji nekog aftermarket coolera za Cpu jer 69°C je malo previše (moje mišljenje) međutim sad nemam potrebe jer 4000Mhz-a mi je sasvim dovoljno za svakodnevni rad a temperature su odlične.

1.086V 1.086V
1.017V 1.017V
Zmaj od Bosne
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

70C nije previše a sad ti sigurno ne treba jači cooler, pogotovo ako nećeš clockat.

12 godina
Puls3 kaže...

...

hm, može li se nešto slično napraviti na non k procovima i h97 pločama i ima li nekih posljedica osim smanjene temperature

sorry za upad u klub, ali samo pitam kad se tu već govori o tome

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 14:08 (picajzla0707).
14 godina

Ako misliš na smanjenje napona možeš slobodno ukoliko to dopušta ploča odnosno CPU. Ne znam jel to moguće na non K Haswell procesorima. Nema nikakvih štetnih posljedica ako je sustav stabilan.

12 godina
itomic009 kaže...

Ako misliš na smanjenje napona možeš slobodno ukoliko to dopušta ploča odnosno CPU. Ne znam jel to moguće na non K Haswell procesorima. Nema nikakvih štetnih posljedica ako je sustav stabilan.

nedavno sam stavio novi bios s kojim je otključano i klokanje (vjerojatno radi onog pentiuma), pa pretpostavljam da ploča dopušta čačkanje po naponu

probat ću kad uhvatim vremena, pa javim, fala u svakom slučaju

hm, još jedno pitanje - ovih dana bi trebao uzeti kvalitetnije napajanje od ovog lc office series (ciljam na xfx xtr 550w), pa jel bolje radi stabilnosti čačkati kad to promjenim ili je nebitno

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 14:35 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Pa ako sam ja to radio na h81, onda on na svojoj moze sigurno! Kaj se tice offseta+|- e to je drugi par gaca, treba pogledati u biosu dali ima tu opciju..lp
14 godina
picajzla0707 kaže...
Puls3 kaže...

...

hm, može li se nešto slično napraviti na non k procovima i h97 pločama i ima li nekih posljedica osim smanjene temperature

sorry za upad u klub, ali samo pitam kad se tu već govori o tome

Evo kako opcija izgleda u BIOS-u kod mene, trebalo bi nešto takvog biti i kod tebe.

Zmaj od Bosne
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice