Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.278
|
čitano: 3.088.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
Intel i7 Club

Nema na cemu !!!

Jos cu kasnije zavrtit na 4.6

Evo zavrtija sam i na 4.6 Ghz

i7 2600k 4.6Ghz i7 2600k 4.6Ghz

i7 2600k

-- 3.5 Ghz = 1903

-- 3.9 Ghz = 2121

-- 4.6 Ghz = 2496

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 22:56 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Re: Intel i7 Club
Mojpismonosa kaže...

U redu, vjerujem da quad channel nije tu za vraga, svejedno tvrdim da

95% forumasa to ne treba, pogotovo oni koji nista ozbiljnijeg ili zahtjevnijeg

ne rade od igranja.

Inace, o kojim se programima i uvijetima radi? I jesi li siguran da to nije

zbog 4 jezgre vise u odnosu na mainstream platformu?

Takoder, kad kazes puno, sto to znaci.

Dobio sam dojam da stjepanju i ne treba racunalo za nesto takvo

A valjda razlikujem jezgru od memorije :D

Da, vrlo je specifično (nisu komercijalni) i za dio posla trebam jezgre, ali i veliki bandwidth. Single-core mi ne znači puno zato ga držim na stocku fiksno, ali kad koristim, onda je 100% load 100% vremena. Dosta mi je važno da se tada ne grije i da je super-stabilan.

14 godina
Intel i7 Club

Zdravo svima ! 

Ploča mi trenutno daje CPU-u 1.086V na 4.000Mhz (turbo isključen) da li je to mnogo ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 10:20 (Puls3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Puls3 kaže...

Zdravo svima ! 

Ploča mi trenutno daje CPU-u 1.086V na 4.000Mhz (turbo isključen) da li je to mnogo ?

nije puno, nemas brige.. ja svoj drzim na 4.7GHz, 1.2V (sto isto nije puno), do 1.3V si siguran :)

10 godina
neaktivan
Pozdrav.
Molim vas vaše mišljenje za i7 4770k -http://www.njuskalo.hr/procesori/procesor-intel-core-i7-4770k-oglas-14319753
Uz to imam par nedoumica,razlog prodaje takvog CPU-a te 1000kn manja cijena od kupljene.te kakva je situacija sa zagrijavanjem istog?prodaje i H90 vodeno hlađenje Sad sam u nedoumici jedino al je to sve "čisto" da nije nešto potrgano il sl. jer nevidim razlog prodaje takvog procesora nit 3 tjedana starog.
15 godina
Intel i7 Club

A mozda je kupljen na nekim kombinacijama da moze izvuci novce iz firme, tko ce ga znati.

Inače košta 2750kn u dućanu, mislim da je jedan od najtoplijih procesora, kojem temperatura od 85-90°C na stock hladnjaku totalno normalna. Preporuka je svakako da se stavi neki drugi cooler, iako i stock cooler radi sasvim dobro (bez overclocka)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa i ta cijena od 2100 kn je previše kad ih je bilo za 1700 ili 1800 kn dok nije dolar otišao gore. A sad, boli te briga zašto prodaje ako je sve ispravno. Intel stock cooler počevši od Ivy Bridge serije pa na dalje nije adekvatan jer je hlađenje smeće a Intel je to dodatno naglasio stavljanjem smeća od paste ispod IHS-a. I onaj tko ne clocka i7 ili i5 ja bih savjetovao nekakav aftermarket hladnjak jer Intelov bude i bučan a ne ohladi CPU. 

10 godina
neaktivan
Pa i čitao sam dosta po forumima i recenzijama da se taj i7 4770k dosta zagrijava te ako se nema dobar cooler budu temp. dosta visoke.Zato sam i tražio još vaše mišljenje.Zasad sam na toplo-hladno relaciji šta se tiče tog procesora.
14 godina

Te i7 ne možeš hladit ako digneš napon ni sa kakvim zračnim hladnjacima ili ovim običnim vodenim. I to nje zato što ti hladnjaci ne mogu ohladit nego radi fušarenja Intela. Jedino delid pomaže da se može normalno clockat i hladit.

10 godina
neaktivan
Imam sad 2000kn i očito je da nenogu kupit neki noviji i7 procesor.Ovaj iz oglasnika se zeznuo pa sad prodaje taj procesor jer ga nemože rashladit nikako.Na to sam i posumnjao prvo kad sam vidio oglas.
14 godina
Intel i7 Club

Razlog prodaje sigurno nije zagrijavanje procesora jer se ti procevi (ib i hw) na default kloku griju unutar dopuštenih specifikacija. Druga je stvar što je to od početka moglo i puno bolje da nisu fušarali s majonozem pod ihs-om. Po meni je to jedan od najboljih haswell proceva a sigurno i najprodavaniji i7 do danas. Što se tiče hlađenja, računaj na aftermarket hlanjak za bilo koji i7. Po meni oglas nije ništa sumnjiv, jedino da je i dalje dosta skup. I da, teško da ćeš u oglasniku naći skuren/neispravan procesor zadnjih generacija. Ili radi ili ne. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 17:47 (dax-lax).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Lako moguce da je los primjerak pa treba puno napona za sitan overclock, ima 4770ki sta trebaju >1.3V za 4.2ghz a 1.3V se ne da hladit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Lako moguce da je los primjerak pa treba puno napona za sitan overclock, ima 4770ki sta trebaju >1.3V za 4.2ghz a 1.3V se ne da hladit.

pa po defaultu imaju velik takt + turbo neam tu nekog overkloka jer su vec pri kraju, da ne govorim za 4790k! moj proc podnosi undervolt od lijepih -90+mv (prime95/100% stabilan/96% -110mv:), po defaultu mi ga s zadnjim biosom ploca kuri za +100mv...bolesno (jadan pri 3,9 radi na 1.191V)! veci je problem u "plocama" a ne samom procesoru koji i nemoze biti toliko los primjerak! barem se ja ne slazem s tim!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Stjepanje cinjenica je da je ogromna razlika u overclock potencijalu medju pojedinim procovima i to kad ih se testira na istim plocama, jedan radi na 4.5ghz sa 1.15V a drugi nece na 4.3 sa 1.4V.

To je stvar srece, al nije opet neka teagedija da proc radi na 4.2 recimo umjesto 4.5ghz jer je u praksi razlika zanemariva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

I šta onda preporučate,imam sad tih 2000kn i jel mogu uzet kakav i7 procesor za to ili da uzmem i5?Nekih 200-300kn max gore nije problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ApretaH kaže...

I šta onda preporučate,imam sad tih 2000kn i jel mogu uzet kakav i7 procesor za to ili da uzmem i5?Nekih 200-300kn max gore nije problem.

pogledaj ovaj oglas

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
14 godina
ApretaH kaže...

Pa nemaš šta drugo nego i7 ako imaš 2 cigle. Nađi neki dobar oglas i kupuj. Novi ti je preskup a da daš 2 milje kuna za i5 bi ti bilo kao da se upucaš pištoljem u jednu nogu ! Dakle, glupo bi bilo.

16 godina
odjavljen

Pa baš i ne. i7 mu vjerojatno neće napraviti baš nikakvu razliku u odnosu na i5 ako koristi računalo za igre i sl. Najbitnija stvar mu je takt. Sve drugo je manje bitno.

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Kak vam se krecu temp cpu bez oc(i7 4790k @ 4.0GHz)?

Meni sa cooler master nepton 240m u idle je 20-22°C, dok u load 49-51°C 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kole2689 kaže...

Kak vam se krecu temp cpu bez oc(i7 4790k @ 4.0GHz)?

Meni sa cooler master nepton 240m u idle je 20-22°C, dok u load 49-51°C 

Kako si u idlu uspio dobiti 22°C???

Kod mene sve stock, idle 28-30ºC load s turbom 55-60ºC to su neke vršne vrijednosti po hwinfo ( igre a ne stress test ), Corsair H110 ( 2X Noctue 140mm ).

17 godina
Intel i7 Club

Ili mu je u sobi oko 18°C, ili mu merenje nije tačno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jesu to temperature pod full opterecenjem sa avx instrukcijama tipa prime 28.5?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Jesu to temperature pod full opterecenjem sa avx instrukcijama tipa prime 28.5?

Ja to ne smijem ni pokrenuti, komp povuce +400W i temp od do 90C.

multi-gpu 4 ever
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Zato i pitam, nema sanse da je 4790K na 50C u loadu sa avx-om, bez obzira na hladjenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Zato i pitam, nema sanse da je 4790K na 50C u loadu sa avx-om, bez obzira na hladjenje.

pa nije stvar u hladenju(iako ima 2x vodeno) vec idle temperaturi od mizernih 20°c! to mijenja stvar za cca 10°c+, posto se idle temperature uglavnom krecu oko 30°c(recimo po mom nekom iskustvu i procitanom) no ako je u kuci/sobi hladno yebaji ga imat ce bolje temperature! i koliko vidim veli na 4ghz ne s turbom na 4.4?! no eto cekamo svi odgovor

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 20:34 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Sta je idle bitan? Meni je idle 3-4C iznad ambijentalne, kad mi je 18C u sobi padne do 21-22C. Nista cudno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Sta je idle bitan? Meni je idle 3-4C iznad ambijentalne, kad mi je 18C u sobi padne do 21-22C. Nista cudno...

naravno! evo meni je u sobi 28°c, cpu se przi u idleu na cca 38°c dok ovo pisem!

16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ovako. Vi likovi s -5 stupnjeva celzijusa temperaturama u sobi gdje je 40, prime95 + avx, podsjecate me na ovo

mojpismonosa
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže... 

naravno! evo meni je u sobi 28°c, cpu se przi u idleu na cca 38°c dok ovo pisem!

Svaka ti cast, al 28C je meni cista sauna, 18C mi je idealno zimi...

13 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...

Ovako. Vi likovi s -5 stupnjeva celzijusa temperaturama u sobi gdje je 40, prime95 + avx, podsjecate me na ovo

nes vjerovati no o tome sam razmisljao onak da stavim barem 5komada u  seriju i probam... steta sto nema temperatura s "samo" 20 komada! zimali bi neku usporedbu

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 21:44 (Stjepanj).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice