Evo mali update.
Jučer mi draga kupila Zalmana CNPS10X Quiet, naravno odmah sam ga ugradio. Slike ću uskoro staviti pod odgovarajuću temu.
Hladanjak je mrcina, ali stvarno mrcina. Taman mi je stao iznad rama tako da nisam izgubio slotove, ali da sam uzeo dominatore sigurno bi izgubio 2 slota.
Ugradnja je veoma jednostavna (čak i za mene koji sam to prvi put radio).
Neki se žale da je teško staviti ventilator, ali ja sam ga probao par puta skinuti na suho i vidjeti koji je najbolji način za stavljanje tako da je i to prošlo glatko.
Temperature sa 45-47 stupnjeva pale na 34-35 na najnižim okretajima. Ma milina. Da ne vidim da se fan vrti nebih ni znao da radi.
E ali imam jedan problem. Sa coolerom je došao i fan mate 2.
Kad sam spojio vent preko fan matea ovaj je uvijek vrtio na najnižoj brzini. Nije reagirao na podešavanja, stalna brzina oko 680 rpm-a.
Kad sam spojio vent direktno na matičnu kao i svaki drugi stock cooler, matična sama određuje brzinu vrtnje i drži ga između 880 rpm-a u idleu i 1000 u loadu. Temperatura ne prelazi 40 stupnjeva.
Da li možda trebam disableat automatsko korigiranje brzine vrtnje venta u biosu matične, ili je fan mate jednostavno pokvaren (ili kablovi ne valjaju)?
Nije da mi fan mate nešto posebno treba, mogu ga i ovako ostaviti, ali kad već košta kolko košta mislim da je onda red i da sve radi. A i matična bez veze diže brzinu vrtnje venta jer mi je i na 680 rpm-a temperatura bila praktički ista, možda jedan stupanj razlike.
Unaprijed zahvaljujem na pomoći.