Hladnjak za Procesor AMD Phenom II X4 965 BE BOX

poruka: 45
|
čitano: 13.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo mali update.

Jučer mi draga kupila Zalmana CNPS10X Quiet, naravno odmah sam ga ugradio. Slike ću uskoro staviti pod odgovarajuću temu.

Hladanjak je mrcina, ali stvarno mrcina. Taman mi je stao iznad rama tako da nisam izgubio slotove, ali da sam uzeo dominatore sigurno bi izgubio 2 slota.

Ugradnja je veoma jednostavna (čak i za mene koji sam to prvi put radio).

Neki se žale da je teško staviti ventilator, ali ja sam ga probao par puta skinuti na suho i vidjeti koji je najbolji način za stavljanje tako da je i to prošlo glatko.

Temperature sa 45-47 stupnjeva pale na 34-35 na najnižim okretajima. Ma milina. Da ne vidim da se fan vrti nebih  ni znao da radi.

E ali imam jedan problem. Sa coolerom je došao i fan mate 2.

Kad sam spojio vent preko fan matea ovaj je uvijek vrtio na najnižoj brzini. Nije reagirao na podešavanja, stalna brzina oko 680 rpm-a.

Kad sam spojio vent direktno na matičnu kao i svaki drugi stock cooler, matična sama određuje brzinu vrtnje i drži ga između 880 rpm-a u idleu i 1000 u loadu. Temperatura ne prelazi 40 stupnjeva.

Da li možda trebam disableat automatsko korigiranje brzine vrtnje venta u biosu matične, ili je fan mate jednostavno pokvaren (ili kablovi ne valjaju)?

Nije da mi fan mate nešto posebno treba, mogu ga i ovako ostaviti, ali kad već košta kolko košta mislim da je onda red i da sve radi. A i matična bez veze diže brzinu vrtnje venta jer mi je i na 680 rpm-a temperatura bila praktički ista, možda jedan stupanj razlike.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 9:06 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hladnjak za Procesor AMD Phenom II X4 965 BE B

ja imam spojen vent sa potenciometrom na način koji si ti opisao sa uključenom auto regulacijom i to radi,a kada diseblam auto u biosu, maximalni rpm se pojača za 15%.Na auto regulaciji pojačavanjem potenciometra povećavaju se okretaji,i to je odlična stvar,provjeri još jednom način spajanja potenciometra sa ventom na cpu fan na matičnoj .

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 9:29 (muhaqeri).
15 godina
neaktivan

A provjerio sam. Nije ništa složeno. Jedan kraj kabela ide u fan mate, na drugi se spaja vent, a treći ide na matičnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koji bi bio najbolji do 300 kuna da zamijenim stock od phenoma 955, jer dok je u loadu ubija atmosferu u sobi Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Leon93 kaže...

koji bi bio najbolji do 300 kuna da zamijenim stock od phenoma 955, jer dok je u loadu ubija atmosferu u sobi Plač

Ako već daješ tolko novaca, probaj se malo rastegnit do mugena 2.

15 godina
neaktivan

a mislio sam, znaci meni je ovaj stock sad na 6ici, radi oko 1800 rpm, ali nakon par partija cod-a se digne do 50 stupnjeva i imam lokomotivu u sobi 5500 rpm, u uzi izbor sam uzeo freezer 64 i kanata 3, to je do 200 kuna, a mugena ili kabuto ako bi dodao jos love,overlockao bi ga tek kasnije. najbitnija stvar mi je tišina i da u loadu bude gotovo necujan pa koji od ovih uzeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da ti freezer 64 i katana 3 ne bi mogli drzat procesor hladnim - to su vise cooleri za mainstream procesore. Za ovu tvoju zvijer trebas jace

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vjerojatno, mugena ili kabuta bi morao uzet 

16 godina

Zalmana CNPS10X Quiet

Kupio sam ga danas...moj stari mugen odlazi u mirovinu...nije imao snage hladiti phenoma 2 955 na defaultnom naponu ispod 62 stupnja,sa zalmanom na 1.5v naponu temp su unutar 62 stupnja.

Preporuka u svakom slucaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ili da kupiš Zalman CNPS 10X Performa , ja ga imam jeftiniji je od Quita, a isti su u biti na testovima.

Cijena je oko 350 kuna.

Prezadovoljan sam sa njim.

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 0:57 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A nisu baš isti, Quiet je dosta tiši, i hladniji pritom.

Ali i performa je super hladnjak, i još je 100 kn jeftinija.

Tu su svi testovi. http://www.frostytech.com/

Još jednom hvala Littlemanbeingerased-u na ovom super linku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 9:20 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji hladnjak uzeti za navedeni procesor, više ciljam na tišinu. Na raspolaganju imam 270kn±50kn

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hladnjak za Procesor AMD Phenom II X4 965 BE B
SoynTech kaže...
Flue kaže...

Koji hladnjak uzeti za navedeni procesor, više ciljam na tišinu. Na raspolaganju imam 270kn±50kn

Ja ti mogu prodati svoj Raijintek Nemesis(po novom se zove tisis) hladnjak za nekih 350Kn. Ja ga na svom procesoru koristim bez ventilatora oni su radili samo prvih 2-3 dana, a nakon toga sam ih pospremio u kutiju.

Uzimam nove dijelove za PC, pa bi htio da sve dođe od jednom, ali hvala na ponudi. Malo sam prošao po forumu i vidio da su http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=11809http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=13375 dobar izbor. Možete mi reći koji bi bio bolji, računajući da ciljam na tišinu ?

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Flue kaže...
SoynTech kaže...
Flue kaže...

Ja ti mogu prodati svoj Raijintek Nemesis(po novom se zove tisis) hladnjak za nekih 350Kn. Ja ga na svom procesoru koristim bez ventilatora oni su radili samo prvih 2-3 dana, a nakon toga sam ih pospremio u kutiju.

Uzimam nove dijelove za PC, pa bi htio da sve dođe od jednom, ali hvala na ponudi. Malo sam prošao po forumu i vidio da su http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=11809http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=13375 dobar izbor. Možete mi reći koji bi bio bolji, računajući da ciljam na tišinu ?

Između ta dva odgovor ti je več na samim linkovima ovaj jeftiniji 7.2 - 31.07 dBa, a skuplji 5.3 ~ 28dBa (manje dBa = tiši ventilator).

Samo dobro provjeri dimenzije dali ti ihladnjak i fizički stane u kučište!

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2015 14:44 (SoynTech).
14 godina
Flue kaže...

Pa evo imaš i ovaj http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-120-socket-775-1150-1155-1156-1366-2011-fm1-fm2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.309 ,povoljan omjer uloženog i dobivenog.Stjepanj je otvorio temu pa možeš vidjet komentare.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice