Hladnjak za phenom ii x4 955

poruka: 18
|
čitano: 3.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, dobio sam novi komp i sve super, jedino sta je stock hladnjak od phenoma bucan. Pogotovo kad je u loadu. Sad, nemislim ga puno overclocat, mozda 15%, ali sada to nije potrebno. Bitno mi je da je hladnjak prije svega tih. Pa bi vas molio da mi preporucite neki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

anyone?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Scythe Katana 3 ili AC Freezer 64 Pro PWM.

Katana je malo tisa ali ima i malo losije perfomanse.

A ako zelis jos bolje onda mozda ovo Namigiva

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hladnjak za phenom ii x4 955
AA-d00d kaže...

eh, imam na raspolaganju 300 kn. kazes ta Scythe Katana 3 je tiha. Pogledat cu malo po netu.

Ako netko ima neki bolji prijedlog samo kazite.

17 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...
AA-d00d kaže...

eh, imam na raspolaganju 300 kn. kazes ta Scythe Katana 3 je tiha. Pogledat cu malo po netu.

Ako netko ima neki bolji prijedlog samo kazite.

Imam ja Katanu 3, tih i ok cooler, moze i bolje (za 300kn) samo cekaj da netko drugi da neku preporuku

16 godina
protjeran

Protegni se do nebesa.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I da, pošto nikad nisam sam stavljao cooler na proc dali mislite da zovem nekoga da mi to napravi ili bih to mogao sam preko nekih uputa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nebi bilo lose da pozoves nekoga da ti pokaze kako se to sve radi ali daleko od toga da ne mozes sam to napraviti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok, ipak cu zvat nekog za svaki slucaj.

Procitao sam ovdje review za scythe mugen i brine me to sto tamo pise da se treba izvaditi maticna ploca i tek onda montirati mugena. i zanima me dali bi to cudo uopce stalo u moje kućište cooler master elite 334 - (W)187 x (H)421 x (L)485 mm, 6kg, 120mm rear fan -

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

ok, ipak cu zvat nekog za svaki slucaj.

Procitao sam ovdje review za scythe mugen i brine me to sto tamo pise da se treba izvaditi maticna ploca i tek onda montirati mugena. i zanima me dali bi to cudo uopce stalo u moje kućište cooler master elite 334 - (W)187 x (H)421 x (L)485 mm, 6kg, 120mm rear fan -

dobro pitanje, u svakom slucaju ces trebati skinuti onaj plasticni vrag sa lijeve stranice kucista

16 godina
neaktivan

dali bi mi bilo bolje da samo kupim cpu fan posto necu overclocat? moze li se samo skinut fan sa amdovog stock coolera i staviti novi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ventilator ti nece puno pomoci.

ali ako ne mislis OC-ati onda je Katana 3 super, lv6 fan speed stavis i necujan je

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

Ovako, dobio sam novi komp i sve super, jedino sta je stock hladnjak od phenoma bucan. Pogotovo kad je u loadu. Sad, nemislim ga puno overclocat, mozda 15%, ali sada to nije potrebno. Bitno mi je da je hladnjak prije svega tih. Pa bi vas molio da mi preporucite neki.

uzmi ovaj sto sam preporucio u ovoj temi

the PeRo
16 godina
neaktivan

Evo baš prekapam tu po forumu jer sam u istom problemu kao i tvorac ove teme!

Naime, isto imam X4 955BE i hladnjak je prebučan, čak i u default radu u windowsima, do sad sam imao grafu od asusa 8800gt...e to je bila buka, pogotovo u igrama, sad prešao na ati i amd, kad ono opet isto, nikako da imam tihi comp!

Sad imam 5850 i tiha je....prezadovoljan što se toga tiče, ali je sad procesor prebučan, nikako na zelenu granu!

Imam prozračno kučište s ventom od 22cm na bočnoj strani kučišta koji je super tih i dobro tjera zrak, ali čak niti to ne pomaže, mislim da je i gore kad njega upalim jer stvara vibracije zraka koje dolaskom do venta od proca još više povečavaju buku ionako bučnog hladnjaka od procesora, živa koma!!!

Šta mi preporučate a da nije pretjerano skupo?

17 godina
klitmaister kaže...

Evo baš prekapam tu po forumu jer sam u istom problemu kao i tvorac ove teme!

Naime, isto imam X4 955BE i hladnjak je prebučan, čak i u default radu u windowsima, do sad sam imao grafu od asusa 8800gt...e to je bila buka, pogotovo u igrama, sad prešao na ati i amd, kad ono opet isto, nikako da imam tihi comp!

Sad imam 5850 i tiha je....prezadovoljan što se toga tiče, ali je sad procesor prebučan, nikako na zelenu granu!

Imam prozračno kučište s ventom od 22cm na bočnoj strani kučišta koji je super tih i dobro tjera zrak, ali čak niti to ne pomaže, mislim da je i gore kad njega upalim jer stvara vibracije zraka koje dolaskom do venta od proca još više povečavaju buku ionako bučnog hladnjaka od procesora, živa koma!!!

Šta mi preporučate a da nije pretjerano skupo?

"Have you disengaged the external inertial dampeners?"Smijeh

Jesi u biosu podesio smart fan, q-fan ili kako ti se ta opcija već zove u biosu i jeli ti vent od procesora priključen na 4-pinski ulaz za ventilatore na matičnoj ili 3-pinski?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan

Have you....fora ti je Smijeh!

Imam Asrockovu matičnu i neznam kako ali nemogu upalit smart fan, u biosu je sive boje, nemože se ništa promjenit, jedino šta sam upalio je cool&quite u biosu!

Sad na defaultu cpu u win7 je temp. cpu-a 31°C a fan se vrti na 3100rpm, po everestu!

17 godina
klitmaister kaže...

Have you....fora ti je Smijeh!

Imam Asrockovu matičnu i neznam kako ali nemogu upalit smart fan, u biosu je sive boje, nemože se ništa promjenit, jedino šta sam upalio je cool&quite u biosu!

Sad na defaultu cpu u win7 je temp. cpu-a 31°C a fan se vrti na 3100rpm, po everestu!

Evo sad ću ti stavit sliku kako je to kod mene, imam isto ASRocka. Trebalo bi ti biti isto.

EDIT : evo slika

1. sigurno ti je ovako bilo ?

2. samo klik na enter i na enable i dobiješ ovo

3. ovdje biraš na kojem levelu će se ventilator vrtit Recimo level 1 - 500 rpm, level 2 - 700rpm, level 3 - 900rpm... Vidjet ćeš, apply-a se nakon sljedećeg boota.

I da ovo 50C što piše to je do koje temperature se vrti s tim brojem okretaja tj. kada pređe 50C počne se samo vrtiti brže.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 23:59 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

A jesam n00b, kako me sad bruka, trebalo je samo stisnut enter, kad sam tek dofurao comp, prije par tjedana, samo sam to jednom preletio u biosu i nisam se trudio da to bolje pogledam, jesam njubara!

Smanji sam vrtnju, blažena tišina, sutra ću provjerit kako radi clockan i pod opteećenjem....sad treba ići spavati, sutra treba zaradit crkavicu!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice