Eksport bios postavki

poruka: 11
|
čitano: 1.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Eksport bios postavki

Imam više postavki (profila) u biosu, ovisno šta radim pa ih aktiviram. Zanima me kako eksportirati profil postavke, tako da ako slučajno budem mora restirati bios na default da mogu te profile jednostavno vratiti nazad? Radi se o gigabyte matičnoj iz 2010 godine, x58a ud3r.

Bios unutar sebe ima za napraviti backup biosa, ali ne znam da li to znači da se i sami prifili backupairaju?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Eksport bios postavki
TiMi79 kaže...

Imam više postavki (profila) u biosu, ovisno šta radim pa ih aktiviram. Zanima me kako eksportirati profil postavke, tako da ako slučajno budem mora restirati bios na default da mogu te profile jednostavno vratiti nazad? Radi se o gigabyte matičnoj iz 2010 godine, x58a ud3r.

Bios unutar sebe ima za napraviti backup biosa, ali ne znam da li to znači da se i sami prifili backupairaju?

U uputstvima ti piše:

Backup BIOS Image to HDD Allows the system to copy the BIOS image file to the hard drive. If the system BIOS is corrupted, it will be recovered from this image file. (Default: Disabled)

Prema ovome, ispada da se radi samo backup BIOS-ovog imagea, ne i postavki koje su inače spremljene u CMOS-u.

Slikaj si postavke mobitelom. 

16 godina

nema backupa postavki (realno je to besmisleno), MBO može nuditi snimanje 2-3... profila i to je to, dok je MBO ispravna bit će i profil, ako crkne profil je beskoristan za drugu MBO.

backup BIOSa služi bootanju kad 'crkne' BIOS, ugl se računa na reset-factory postavke (ne podešene-profil).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Eksport bios postavki
Jedini način ti je da slikaš bios stranicu po stranicu ako bios ima tu opciju sa F12 na USB stick ili phone-om
http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Eksport bios postavki

Jel to to? kad uprem f11 onda bi moga postavke profila sačuvat na usb-u? pretpostavljam da svaki profil pojedinačno moram sačuvati?

1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Zbilja čudni naziv funkcije - Save CMOS to BIOS. Naziv sugerira da bi se te postavke, u obliku profila, umjesto u CMOS spremile u EEPROM. Pa bi opstale i ako se obriše CMOS.

16 godina
Eksport bios postavki

pa neobična je i sama količina profila za sejvanje.. (default-factory ne treba jer je clrcmos-reset, uz to kao obaveza prije i poslje flašanja..), jedan-dva juzerska za OC, više?

kao i smisao backup-biosa u slučaju da crkne ili loš flash.. ali postavke se ugl trebaju resetirati i čemu bi služio profil na drugoj konfiguraciji osim ako je identična.. neobičan BIOS-opcije, još manje korisnost (u kojem scenariju ima smisla?).

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 13:25 (ihush).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ihush kaže...

kao i smisao backup-biosa u slučaju da crkne ili loš flash..

Ploča mu je dual-BIOS pa bi onda iz backupa izvukao zadnju (tj. backupiranu) verziju BIOS-a. Da, opet - korisnost... Neki valjda vole imati čim više mogućnosti vezanih uz BIOS...

16 godina

opet postojanje profila i izvoz-sejvanje, jer dual bios je upravo to. Onak, profil je beznačajan pa i da uopće ne postoji kao profil, dok rezervni opet ima postavku npr defaultnu ili identične kao primarni. Jedina logična funkcija bi bila da se postavke profila prenesu u rezervni ali to eliminira potrebu sejvanja u file osim prijenosa na drugu MBO (kao neki testbedovi-benčmarkovi..).

za jednog juzera je važno postojanje rezervnog BIOSa i kvar MBO, koju i da hoće više ne može nabaviti.. tak da ima smisla samo na 'velikim' identičnim clusterima ali tad je jedan profil čist OK. Opcija koja se dakle pojavila u x58 .. i nestala, toliko o smislu-upotrebljivosti za pojedinog juzera. :) (.. ima smisla na hrpi identičnih PCja)

- i 'opomena' kako postoji svašta i ne trebamo unaprijed biti sigurni u opcije BIOSa jer 'znamo'.. uvjek nešto drugačijeg postoji. ;-)

16 godina
neaktivan
Eksport bios postavki

te profile sam još u početku kad sam kupio komp radio, jer je služio i još ponekad služi za renderiranje. a više profila sam radio, ovisno šta i kako renderiram, jer kod profila sa overclockom na 3,8 bi mi temperature bile malo kritične pa bi onda aktivira prfil sa 3,4 overclockom. a kod nekih renderiranja sa 3,8 bi bilo sve ok. kažem sve bi ovisilo šta i kako renderiram pa bi taj profil i uključio. profili sa 2,8 su ustvari underclock, i to mi služi kod "klasičnih" stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 14:19 (TiMi79).

0 0 hvala 0
16 godina

osim OCa imaš i twikove-patcheve (kako to već klasificirati) .. nekad davno, za AfterE.. jer je defaultno koristio do 80% CPUa (x jezgra), na 100%.. time se dobijalo dosta. Ali danas ne vidim takvu prednost ako task vrti GPU.. podsjetnik da se sve mijenja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice