Crosshair V ili Sabertooth 990FX

poruka: 29
|
čitano: 5.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam jedan problem, sastavljam konfiguraciju i nikako da mi komponente idu na ruku.

Vec sam morao mijenjat koju vga cu uzet jer ona koju sam htio nije bila dostupna nigdje u Hrvatskoj, a i prestala se proizvoditi pa nije niti moguce vise naruciti. (asus hd6950, ona prva)

Sad imam isti problem sa maticnim plocama. Nigdje u hrvatskoj ne mogu naci Asus Sabertooth 990FX, jedina firma koja ju uopce spominje je Links u kojemu mi kazu da je niti nemaju niti mogu nabaviti...yay.

Sto se tice Crosshair V, ima ju Portio i Links(ista firma tako i onako) ali to mi je drugi izbor jer ne planiram OC-ati nista a to je manje vise cijela poanta te ploce. Znam da na Nabavi ima nekoliko ponuda za Crosshair ali svi osim linksa/portia mi javljaju da nije dobavljiva.

Evo pitanja, zasto ne mogu naci najbolje maticne za AM3+, koje se jos proizvode i bih trebale biti dobavljive, nigdje u hrvatskoj? I ako ipak mogu, gdje?

Isto tako ako neko ima iskustva sa te dvije mrcine, bio bih zahvalan da ih podijelite sa mnom.

P.S. Da, znam da Giga ima svoju mrcinu i AsRock ima onaj mujo i fata brand ali Asus je moj osobni izbor, ipak svi imamo svoje preference.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Crosshair V ili Sabertooth 990FX

CHV je bolji izbor od SBT, ali to su dva različita svjeta, svaka je bolja u nečemu...

AKo terbaš OC do bola, dakle samo OC OC i OC, onda CHV,

ako trebaš više sveobuhvatnu ploču koja ima širinu, onda SBT.

Ako gledaš MSI, tu nemaš ništa od novijih chipseta a da valja šta. 990FXA-GD80 je veliko razočaranje.

Gigabyte... Nemam komentara.

Rock Solid, ASRock. Ali "Mujo i Fata" brand je "Katica za sve", ne nešto što produžuje pišu kao CrossHairV/Sabbertooth.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, ali moje pitanje je bilo gdje nabaviti te ploče u Hrvatskoj, pogotovo Sabertooth.

I siguran sam da je AsRock-ov Fatal1ty divna ploča ali moje iskustvo sa asrock-om je uvijek završilo sa čekićem. Sto se tiče piše, dalo bi se raspravljati da li "Fatal1ty fanboys" uopče imaju navedenu komponentu.

Sada bih molio nekoga tko ima jednu od navedenih ploca ili zna gdje ih nabaviti(pogotovo Sabertooth) da odgovori na moje pitanje.

Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Odgovor ti je jednostavan.

Kod uvoznika i generalnih zastupnika.

Generalni uvoznik za ASRock u HR je Ezy Infotech (donedavno eSys),

za ASUS je MSAN, za MSI je Microline, za Gigabyte Microline.

Uz to, ASRock uvozi manjim djelom i MSAN i ASBIS,

MSI uvozi manjem djelom i ASBIS, a Gigabyte manjim djelom ovozi i LOST.

Renoprom je uvozio MSI, ali to prekriži.

Dakle za Sabbertooth bi morao kontaktirati kao prvo uzvoznika MSAN,

no čisto sumnjam da će ju uskoro pribaviti jer bi morali davati 5 godina jamstva na nj.,

a njima je to preveć za ploču, nisu ispoštovali niti 3 godine za ASRock ploče, ne vjerujem da će

5 za Sabbertooth.

Što se tiče navedenog hardwarea, dali je u posjedu ili ne, to moraš pitati seku. 

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan

Msan ju nema u katalogu proizvoda.

Čudno mi je kako je onda links uopće imao jednu, ako ju je stvarno imao, i garancija je same dvije godine kod njih.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.303.586

Hmm, moram čekati tjedan dana da mi 6950 FleX postane dosupan, mozda se nesto pojavi za to vrijeme.

Puno hvala na odgovoru, pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa povuci je iz Linksa iz Splita, meni je osobno draža nego CHV.

Na testu imaš SBT, ASRock 990FX Extreme4, Gigabyte 990FX-UD7 i MSI 990FXA-GD80.

Na testu je ovaj redoslijed:

1. SBT 8.5/10

2. Ex4 8/10

3. UD7 7/10

4. GD80 6.5/10

13 godina
neaktivan

I meni također. Ja imam konfiguracije duže vrijeme pa bi mi Saber bio optimalan.

Poslao sam upit na prodaju i zvao sam ih. Odgovor je bio da nema i da se ne može nabaviti. Ali kad sam vec zapeo za nju mogao bi i kontaktirati Split direktno, pa da vidimo o čemu se radi.

Hvala, još jednom.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Np.

14 godina
neaktivan
Join Teamspeak 3 === 217.114.63.57

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sinko, kriva strana, odnosno platforma!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Sinko, kriva strana, odnosno platforma!?

da stvarno nisam ni gledo :D

Join Teamspeak 3 === 217.114.63.57
13 godina
neaktivan

Evo mali update.

Kontaktirao sam Split i rekao mi čovjek da imaju još jednu i da li želim rezervirati, rekao sam da i odmah naručio preko webshopa da bi me drugi dan obavijestili da ploče, ustvari, više nema. Ali sve ok bar se čovjek ispričao, praksa koju, na žalost, rijetki prakticiraju.

Zato sam odlučio uzeti Crosshair kojeg, tko bi rekao, isto tako više nema nigdje u Hrvatskoj.

Isto tako još uvijek nigdje ne mogu pronaći Sapphire HD6950 2gb flex ili bilo koju drugu ne-referentnu verziju sa boljim hlađenjem.

Za ostatak komponenti koje sam naručio još u nedjelju nema ni traga ni glasa osim one automatske "Vaša narudžba je zaprimljena".

I jučer su mi isporučili krivi, i 1000kn jeftiniji, monitor i umjesto da se ispričaju rekli su mi da sam ja kriv.

I to sve od drugačijih firmi.

Sve u svemu sastavljati konfiguraciju u ovoj državi je vrlo slično kao plačati nekome 10000kn da te neprestano šutira u međunožje, ali onda bar dobiješ  što si platio.

Opet pitam ako netko zna gdje da nabavim jednu od ovih ploča(ne polovne)?

0 0 hvala 0
16 godina
Marlow kaže...

Isto tako još uvijek nigdje ne mogu pronaći Sapphire HD6950 2gb flex ili bilo koju drugu ne-referentnu verziju sa boljim hlađenjem.

Kako ne možeš pronaći ??? 

Nabava.net

13 godina
neaktivan
Rupy kaže...
Marlow kaže...

Kako ne možeš pronaći ???

Nabava.net

Da, na Nabavi svi imaju, onda pošalješ upit o dostupnosti i odjednom nitko nema. Ono što im piše na web stranicama i ono što imaju su dvije vrlo različite stvari.

16 godina

A čuj, toliko o ažurnosti.

Pa jel baš mora bit 6950 2GB ili može i 1GB verzija... npr. ova u ADM-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rupy kaže...

Da, to sam i ja mislio ali kao što vidiš ovo će biti malo jača konfiguracija pa planiram imati sve na bar 1920x(monitor je 24" IPS), a onda je 1 gb ipak 1gb.

16 godina
Marlow kaže...
Rupy kaže...

Da, to sam i ja mislio ali kao što vidiš ovo će biti malo jača konfiguracija pa planiram imati sve na bar 1920x(monitor je 24" IPS), a onda je 1 gb ipak 1gb.

A koja ti je prvenstvena namjena konfiguracije?

Za gaming na FHD rezoluciji nećeš primjetit niti vidjet razliku između 1GB i 2GB. Tek ako misliš koristit dva ili više monitora ili rezoluciju veću od 1920x1080(1200) onda je definitivno bolji izbor 2Gb verzija.

6950 1GB vs 2GB

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 15:45 (Rupy).
13 godina
neaktivan
Rupy kaže...
Marlow kaže...
Rupy kaže...

A koja ti je prvenstvena namjena konfiguracije?

Za gaming na FHD rezoluciji nećeš primjetit niti vidjet razliku između 1GB i 2GB. Tek ako misliš koristit dva ili više monitora ili rezoluciju veću od 1920x1080(1200)  onda je definitivno bolji izbor 2Gb verzija.

6950 1GB vs 2GB

Grafički dizajn.

Ali stvar je u tome da želim "future proof" konfiguraciju.

Sve ok, pričao sam sa nekom IQ firmom, rekli su da nogu nabaviti FleX, sad čekam.

Nije neki problem kad čini se neču uspjeti završiti konfiguraciju do dok matične ne postanu dostupne, moram čekati njih pa mogu onda i čekati FleX ili Rev2.

Hvala svejedno. ;)

EDIT: Evo upravo sam dobio mail da ostatak komponenti putuje. Sad mi još samo treba MB i VGA pa ako netko slučajno naiđe na jednu od sljedečih komponenti, molim vas obavijestite me ovdje:

ASUS Crosshair V Formula ili ASUS Sabertooth 990FX

i

Sapphire HD6950 2GB FleX ili Sapphire HD6950 2GB Rev2

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 16:08 (Marlow).
14 godina
neaktivan

Jel ste na kraju uspjeli nabaviti SBT 990FX?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

oj frende ovako malo sam se raspito i sazno neke stvari

ovak imam jednu dobru vijest i losu vijest

dobra vijest je da sam naso ASUS Sabertooth xDD imali su je prodali su zadnju ali frajer je poslo zahtjev i maticna je nabavljiva i poslo je na moje ime zahtjev da se maticna nabavi i isporuci cijena ti je 1700kn ali ima i  neki popust za kes brijem xD

losa vijest je da sam je jedino uspio naci u prodaji i jedini koji je moze nabaviti koliko sam se raspito je hg srot -.-'

znam da ce me pol forumasa popljuvat al nema beda xD

tak da ako nisi jos nabavio mbo imas je sad ako te naravno jos zanima

EDIT: ova maticna ima P67 chipset nazalost nema sa 990fx chipsetom

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 16:11 (bubach1989).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima i ovdje, dostupna odmah:

http://www.postopoto.hr/Maticna-ploca-Asus-SABERTOOTH-990FX-71844.aspx

Na žalost, to je samo webshop.

13 godina
neaktivan

ja sam mu naso i sutra vec dolazi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U HG spotu? Baš me zanima :)

13 godina
neaktivan

zvao me frajer reko sutra dolazi al kaj kad se ovaj frajer ne javlja kaj cu sad stim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sry na offu al me zanima Sabertooth i kakva je za clock,jel ima ko iskustva?Do koliko mog terat napon na njoj i sl?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 16:56 (Sideswipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sabertooth uzmi,nije nista spektakularno bolja od Crosshaira V

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sabertooth 990FX svakako ;))