CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
17 godina
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Imao corsair h100, prvi put ga vratio jer je pumpa crkla nakon par dana, drugi put vent se vrtjeli na max kao da imam avion a ne komp, pricekao izlazak h100i i sa njime nikakvih problema. Narucio artic sa cn i montirao i zahebavao se 10 min da vidim koji mu je klinac, da nisam nesto krivo spojio i na kraju pumpa uopce nije radila, najgore sta je pun klinac njih u banani, eto samo na forumu imas par njih koji su narucili sa cn i dosao neispravan, na kraju uzeo triton i za sad sve radi kako spada. Corsair se popravio i ima sada puno bolja vodena gladenja i manje rma, dok kod artica mi se cini da ima dosta veci postotak rma
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Eto dogovorili se ja i Lucidius.

Dansa poslije posla ga kupim i kod mene to testiramo.

Javimo ovdje rezultate

Moj PC  
8 0 hvala 3
15 godina
protjeran
toxic kaže...

Javimo ovdje rezultate

Potucite se i daj zeni da snima 😂

9 godina
protjeran
ansha kaže...
toxic kaže...

Javimo ovdje rezultate

Taj film vrtim u glavi otkad je počela ova rasprava

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Javimo ovdje rezultate

Bude Lucidius vidio što ja imam doma pa se ne bude usudio :) hihihi.

Ljudi budimo ozbiljni, ako se potučemo onda smo i jedan i drugi žešći idioti.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Freezer je tek od ove godine u prodaji, ja jos uvijek nisam nasao nista lose o njemu da negdje pise 

A otkad je h110i gt u prodaji?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Freezer je tek od ove godine u prodaji, ja jos uvijek nisam nasao nista lose o njemu da negdje pise 

A otkad je h110i gt u prodaji?

Ja sam ti odgovarao da je Arctic od ove godine u prodaji zato jer si rekao kako ih je malo prodano.

17 godina

Arctic je odnio pobjedu i to ne s malom razlikom, ima nekih zanimljivosti.

Lucidius će sutra napisati izvještaj..

Moj PC  
11 0 hvala 9
15 godina
neaktivan

Ljudi su pljuvali po Lucidiusovim izjavama. Ne mogu reci da je nacin na koji je dao ispravan obzirom da je donekle indirektno vrijedao odredene ljude, ali naposljetku covjek dokazao sto je htio reci.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

Nije mi jasno jer u mom slučaju Corsair je odnio pobjedu (mizernu ali pobjedu), možda je kumovalo što je moj Corsair dobro ispoliran.

U svakom slučaju čestitke pobjedniku.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

sad moze stavit tvog corsaira h100 u komp :D

cestitam

noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nicky.sl kaže...

Nije mi jasno jer u mom slučaju Corsair je odnio pobjedu (mizernu ali pobjedu), možda je kumovalo što je moj Corsair dobro ispoliran.

Radiator Arctica je dosta deblji... pumpa arctica se vrti na 5000 rpma, bar po izvještaju hw info, Crosaira na nešto više od 2300 rpma.

E sad, Corsair na mom procu radi idealno s CL pastom, s MX4 pastom je radio katastrofa.

Dakle CL pasta temperature max 58 stupnjeva, MX temeperature max 78 stupnjeva...

Aractic temperature mx4 max 55... CL ispod ::)52-53

gledali više puta jel smo krivo nešto montirali kod Corsaira s mx pastom, sve je lijepo i normalno bilo jer je Corsair održavao temperaute na tih 70-78 stupnjeva, nisu rasle više od toga

Doduše baza na mom Corsairu je jebeno loša, pa je zato tu s CL pastom Corsair bliže Arcticu ali kako god okrenete Arctic je učinkovitiji/bolji..

Pumpa kod Arctica je tiša...

Corsair ima prednosti u smislu, sw, deblji tubing, jednostavno je lijepši, daje 5 godina garancije ali performanse mu nisu nešto posebno..

13 godina
neaktivan
Uff.. skidam temu s "tema koje pratim" jer ce ovo ce biti nemoguc topic kad se lucidni na krilima ove pobjede krene jos vise i bezobraznije razbacivati svojim "strucnim" komentarima. Bilo je lijepo dok je trajalo..
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
2 5 hvala 1
15 godina

Links na Freezera daje 72 mjeseca (6 god.) garancije tako da ne morate brinuti za garanciju.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
b4rt!mej kaže...
Uff.. skidam temu s "tema koje pratim" jer ce ovo ce biti nemoguc topic kad se lucidni na krilima ove pobjede krene jos vise i bezobraznije razbacivati svojim "strucnim" komentarima. Bilo je lijepo dok je trajalo..

Ja sam ispao strucan i dokazao to sta sam pricao, a ti i dalje mozes glumit pametnjakovica ;)

13 godina
Lucidius kaže...
b4rt!mej kaže...

Ja sam ispao strucan i dokazao to sta sam pricao, a ti i dalje mozes glumit pametnjakovica ;)

Želim pohvaliti vas dvoje kolega, na nesvakidašnjem susretu i "Friendly bench testu".

Bravo za Arctic cooler freezer!  Koliko sam shvatio, priča je ovakva...

Vjerujem da ti nitko od kolega zapravo ne osporava stručnost i zalaganje, evo sad si neke dodatno razuvjerio uz toxic-ovo sponzorstvo.

Sad nemoj krivo shvatiti(npr. meni si takodjer pomogao savjetom oko kučišta), ali, tvoj grublji način izražavanja ti kvari dojam i donosi sukobe gdje ih nebi inače bilo.

Dobro je imati samopouzdanja i znanja o nekoj temi, no prezentacija je također dio slike, bar na forumu. Nitko ovdje ne zna sve, ali ima jako stručnih i uvaženih forumaša, pa nije

zgodno odmah odbiti sugestiju ili "popljucati" tuđi stav.

Poanta:nitko na forumu nije znao koje će vodeno odnjeti pobjedu, ali imao si 50% šanse za izgubiti, tada bi ti neki sigurno "pili krv" za osvetu. Dakle, također radi se o samo dva

komada HW-a, tako da je i drugi mogao hladno prevladati, tada bi bilo jasnije da je trebalo možda dati umjerene izjave, ako se već unaprijed ne zna rezulatat.

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
protjeran
toxic kaže...
nicky.sl kaže...

Radiator Arctica je dosta deblji... pumpa arctica se vrti na 5000 rpma, bar po izvještaju hw info, Crosaira na nešto više od 2300 rpma.

E sad, Corsair na mom procu radi idealno s CL pastom, s MX4 pastom je radio katastrofa.

Dakle CL pasta temperature max 58 stupnjeva, MX temeperature max 78 stupnjeva...

Aractic temperature mx4 max 55... CL ispod ::)52-53

gledali više puta jel smo krivo nešto montirali kod Corsaira s mx pastom, sve je lijepo i normalno bilo jer je Corsair održavao temperaute na tih 70-78 stupnjeva, nisu rasle više od toga

Doduše baza na mom Corsairu je jebeno loša, pa je zato tu s CL pastom Corsair bliže Arcticu ali kako god okrenete Arctic je učinkovitiji/bolji..

Pumpa kod Arctica je tiša...

Corsair ima prednosti u smislu, sw, deblji tubing, jednostavno je lijepši, daje 5 godina garancije ali performanse mu nisu nešto posebno..

Posto je Toxic uglavnom vise manje sve napisao, ja cu poljepit par slika da dokumentiramo to sve kako spada.

Testirali smo sa ventilatorima od H100i sa termalnom pastom Arctic MX-4, a za stress test smo koristili PRIME 95 v26.6 po 10 minuta sa ventovima na max i minimum.

Evo slike:

Arctic Liquid Freezer 240 vs Corsair H100i obratite pozornost koliko je Arctic-ov radijator deblji.

Arctic Liquid Freezer 240 ventovi na minimum

core #0 51 stupanj

core #1 55 stupnjeva

core #2 58 stupnjeva

core #3 55 stupnjeva

Package 58 stupnjeva

Corsair H100i ventovi na minimum

core #0 75 stupanj

core #1 78 stupnjeva

core #2 81 stupnjeva

core #3 73 stupnjeva

Package 81 stupnjeva

Arctic Liquid Freezer 240 ventovi na max

core #0 47 stupanj

core #1 52 stupnjeva

core #2 55 stupnjeva

core #3 51 stupnjeva

Package 55 stupnjeva

Corsair H100i ventovi na max

core #0 72 stupanj
core #1 75 stupnjeva
core #2 76 stupnjeva
core #3 69 stupnjeva
Package 76 stupnjeva

Razlike su ogromne, i na prvu nam je bilo cudno da je tolka razlika, ali sve smo provjerili 3 puta i sve je bilo instalirano kako treba. Prije nego smo skidali njegovog Corsaira, na njemu je bila pasta Coollaboratory pro, udarili smo 8-10 minuta stress testa da se pasta "rastopi" pa da ju lakse skinemo prilikom skidanja i tada su temperature bile sa ventovima na cca 1450RPM i 56 stupnjeva max.

Posto je Toxic "kupio" od mene Arctica (dao sam mu ga dok ne proda h100i pa ce mi platit) na kraju smo mu ga instalirali u komp sa original ventovima kako i dolazi u pakiranju u push/pull kombinaciji na vrh, a stavili smo istu pastu na kojoj je na pocetku drzao H100i (Coollaboratory pro) i uz ventove od Arctica na 950RPM je imao temperature max 52 stupnja, ali uzmite u obzir i da je pasta bila tek stavljena u odnosu na H100i na kojem je bila par mjeseci, a posto pasta tek nakon određenog vremena (cca 15 dana) od stavljanja pocinje pokazivati najbolje performanse (dok se upece kako spada) Arctic bi imao jos nize temperature od tih 52.

Eto, pa ako tko ima kakve planov za kupnju, ova tema dobro dođe ;)

EDIT:

Inace, ja sam vec testirao i prije Arctica protiv H100i pa sam unaprijed ocekivao rezultat u korist Arctica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 19:37 (Lucidius).
15 godina

Puno hvala kolegi Lucidius i toxic na utrošenom vremenu ! Drago mi je da sam poslušao kolege koji su mi rekli da ne kupujem corsair-a i da uzmem nešto drugo. Stvarno sam jako zadovoljan svojim Freezerom koji vrhunski hladi moj I7-4790K.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Puls3 kaže...

Puno hvala kolegi Lucidius i toxic na utrošenom vremenu ! Drago mi je da sam poslušao kolege koji su mi rekli da ne kupujem corsair-a i da uzmem nešto drugo. Stvarno sam jako zadovoljan svojim Freezerom koji vrhunski hladi moj I7-4790K.

ako imas volje kupi CL pastu i uzivaj jos u nekoliko stupnjeva nizoj temp / provjerno.

ja danas cijeli dan igram igre ne prolazi 52 stupnja s cl pastom s time da pogledajte na kojem naponu meni radi i7 preko 1.32v

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 19:43 (toxic).
13 godina
protjeran

kaj dodati osim da je razlika u minimalnoj temperaturi 10°c na stetu corasaira, 25°c razlike u loadu mi nema smisla jer ja s h80i gt(120mm) nemam te temperature...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 19:47 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

kaj dodati osim da je razlika u minimalnoj temperaturi 10°c na stetu corasaira, 20°c razlike u loadu mi nema smisla jer ja s h80i gt(120mm) nemam te temperature...

gle, i kada sam kupio ovaj i7 koji na ihs-u ima CL pro pastu meni je s mx2 pastom bilo lose, cak su tu negdje temp bile ko sada na testu, vjerujem kada bi kopao da bi nasao taj moj print screen.

Corsair radi fenomenalno s CL pastom sto je i Lucidius rekao no i tu je Arctic bolji i to odmah nakon stavljanja pasta (rijec je oko 5 stupnjeva u koris arctica i pumpa je dosta tisa)

pa caki da smo fejlali s mx pastom opet je Arctic bolji.

i jos bih napomenuo da ja artica sada vozima na 900 rpma..

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 19:54 (toxic).
15 godina
neaktivan

Sad me zanima isplati li mi se preci sa svoje Noctue NH-D15 na taj Arctic?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Realno se ne isplati, mislim da se tebi cak uopce ne isplati na nista drugo prelazit jer nisu to neke razlike vrijedne prodaje i dodatnog ulaganja, osim ako ciljas na nesto ljepsi izgled unutrasnjosti kucista onda mozes primjenit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Moram priznati nisam očekivao ovakvu razliku. Nekako mi se čini da su temp na h100i previsoke. Ali opet, arctic je noviji cooler, deblji rad pa se mogla očekivati neka prednost, al ne ovaka.

Ps koji je bio clock i voltaža na procu?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 0:35 (eywa33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Di kod nas ima CL pasta za kupiti, bas cu probati da vidim razliku poliran mi je cpu i noktua?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Di kod nas ima CL pasta za kupiti, bas cu probati da vidim razliku poliran mi je cpu i noktua?

Kod nas mislim da nema nigdje za kupiti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran

jel ima netko viska za prodati(zg) dodem ja po to!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

ovo je moja : http://www.coollaboratory.com/product/coollaboratory-liquid-pro/

a ova je navodno jos bolja : http://www.coollaboratory.com/product/coollaboratory-liquid-ultra/

evo testovi : http://www.tomshardware.com/reviews/thermal-paste-performance-benchmark,3616-17.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 10:57 (toxic).
14 godina
neaktivan

Zašto CL ne Conductonaut? Ima gotovo duplo bolju termalnu provodljivost.

0 0 hvala 0
17 godina
axos kaže...

Zašto CL ne Conductonaut? Ima gotovo duplo bolju termalnu provodljivost.

ja je koristim jer mi je CL i na ihs-u.

Za ovu gore iskreno nisam niti cuo.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice