CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.195.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Jel ima netko za poklonit/prodat mountig kit za scythe coolere, amd am3? 

Battlelog: [XCT] Xtream_Pato

0 0 hvala 0
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Pošto je podforum za procjene dosta neaktivan, ovdje pitam za procjenu neraspakiranog, s naljepnicom Coolermaster Eisberg 240L Prestigea, na Nabavi je novi 1400kn u Extreme Digitalu.

Znači radi se o 2x120mm all-in-one kitu, Alphacool NexXxos ST30 bakreni radijator, kompresijski fitinzi, pumpa koja je dosta jača od onih u CLC rješenjima, itd.

EDIT: Još ako netko zna gdje se može kod nas nabavit Nanoxia Deep Silence 2...

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Silencio 652
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 2:13 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Svi kojima se nije sviđala boja na Noctuinim ventilatorima sad neka poklope uši.{#}

Noctua je izdala novu seriju ventilatora u "sretnijoj" boji.

http://www.guru3d.com/news_story/noctua_adds_two_fan_product_lines_and_accessory_kits.html

http://www.noctua.at/main.php?show=produkte&lng=en#redux

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Tiby kaže...

Svi kojima se nije sviđala boja na Noctuinim ventilatorima sad neka poklope uši.{#}

Noctua je izdala novu seriju ventilatora u "sretnijoj" boji.

http://www.guru3d.com/news_story/noctua_adds_two_fan_product_lines_and_accessory_kits.html

http://www.noctua.at/main.php?show=produkte&lng=en#redux

Meni su ti sivi gadniji od smeđih, nekak mi ta svjetlo siva nigdje ne paše...

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Silencio 652
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozz ekipa,

Ovako imam stock fan na I7 procesoru i kako se sad ljeto približava htio bi si upiknut neki jači hladnjak za njega jer su temp poprilično visoke... e sada ovako cijelo kućište mi je 18 cm širine tako da sumnjam da u njega stane neki veći cooler pa me zanima što preporučujete od coolera te dali ova 2 ispod kaj valjaju, njih sam si zapikirao naravno zbog visine ali anravno preporučite i vi nekaj :))

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-big-shuriken-2-scbsk-2100-s-775-1155-1150-1156-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_artikl=050.903.255

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-grand-kama-cross-2-sckc-3000-socket-775-1156-1155-1150-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1-fm2&option=artikl&id_artikl=050.903.282

ovaj prvi mi se nekak više sviđa ali pikiram na to da bude što jači pa da čujem vas kaj mislite i dal mogu piknut neki led fan na te coolere da bude ljepše a da ne narušim protok zraka

tnx

0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

koji i7 točno?

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Može preporuka coolera za 300, maksimalno 350kn?

Trenutno imam oc-an Phenom 965, ali želim bit siguran ako kupim FX 8320 ili FX 6300 da nemoram opet novi cooler uzimat. Najbitnija mi je tišina.

Ja sam izvukao par modela pa ako netko može malo svjetovat. Ili ak imate koji drugi.

Thermaltake Frio Extreme

Scythe Ninja 3

Raijintek Ereboss

0 0 hvala 0
14 godina
lolipopmen kaže...

Trenutno imam oc-an Phenom 965, ali želim bit siguran ako kupim FX 8320 ili FX 6300 da nemoram opet novi cooler uzimat. Najbitnija mi je tišina.

Ja sam izvukao par modela pa ako netko može malo svjetovat. Ili ak imate koji drugi.

Thermaltake Frio Extreme

Scythe Ninja 3

Raijintek Ereboss

Nešto ovako, dobro hladi a tišina. Sve dok ne divljaš s naponima i ne ganjaš 5.0Ghz club dobar si  s ovim coolerom.: http://www.protis.hr/products/details/cooler-coolermaster-hyper-412s-775115511561366am3am2am2/60942

Inače taj Frio Extreme je uvjerljivo najpotentniji cooler za 300 i nešto kuna ali uz cijenu velike buke.  Ereboss je dobar također ali je ogroman.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 22:07 (itomic009).
12 godina
lolipopmen kaže...

Thermaltake Frio Extreme

Scythe Ninja 3

Raijintek Ereboss

Ja osobno bih išao na frio extreme bez razmišljanja

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Vidim da je Frio jako glasan što ne želim tak da on otpada.

Našao sam u Extreme-u Hyper 612S za 359kn, jel se isplati nadoplatit za većeg brata?

Veličina coolera mi isto nije problem pošto imam Define R4 u kojeg bi 90% coolera trebalo stat bez problema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

koji i7 točno?

Intel BX80646I74770, Core i7 4770 CPU (3,4 GHz, Haswell, 1MB 8MB, Socket 1150, 84W) ovaj imam

14 godina
lolipopmen kaže...

Vidim da je Frio jako glasan što ne želim tak da on otpada.

Našao sam u Extreme-u Hyper 612S za 359kn, jel se isplati nadoplatit za većeg brata?

Veličina coolera mi isto nije problem pošto imam Define R4 u kojeg bi 90% coolera trebalo stat bez problema.

Hyper 612S je mrtva tišina ali ne hladi manje više ništa bolje od 412S tako da po meni nema smisla. Imao sam ga ja. Što se tiče buke je genijalan jer je potpuno nečujan ali s obzirom na veličinu ne hladi baš tako dobro ali ako ćeš biti umjeren sa naponima svi će ti oni biti ok tako da onda uzmi najtiši a to su ovi Coolermaster cooleri.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Hvala na pomoći, zasad je Hyper 412S prvi izbor, još ću malo pregledat ostale pa ako nešto nađem napišem ovdje.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Još sam malo čitao o coolerima i našao Hyper 412S za 260kn u Extreme-u što je super cijena.

E sad kaj veliš na Enermax ETS 40 i Freezer A30? Na testovima hvale tišinu i kvalitetu izrade Enermaxa dok za A30 nisam baš našao nešto testova, više ih ima za i30.

Da li su A30 i i30 isti cooleri (jedan je za amd drugi za intel) ili ima nekakvih razlika?

0 0 hvala 0
14 godina

I to su isto solidni hladnjaci i  savim ok ako nećeš puno clockati a nisu ni bučni. Buku možeš i sam regulirati, odnosno okretaje venta. Prilagodiš tako da se vrte na što manje okretaja a da su temperature ok.  Da ovo oko A30 i i30 je samo razlika ok bracketa za AMD i Intel.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Uzimam Hyper 412S, obično se veli kaj ti se prvo dopadne to i uzmeš{#} Mislim da će bit i više nego dobar za moje potrebe.

Hvala na pomoći.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

možete meni odgovoriti na post koji jučer napisao, stavio link od ona 2 hladnjaka pa ako nije problem jesu ok, koji bi bolji bio te dali na njih mogu staviti neki drugi ali led ventilator a da ne uništim protok zraka???????????????????

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dostepan kaže...

možete meni odgovoriti na post koji jučer napisao, stavio link od ona 2 hladnjaka pa ako nije problem jesu ok, koji bi bolji bio te dali na njih mogu staviti neki drugi ali led ventilator a da ne uništim protok zraka???????????????????

imas ovaj i vise je nego dovoljan za tu i7

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=16161

ima klasicne kopce pa ces moci staviti drugi vent...

inace tvoj odabir i nije bas najbolji:), a sto se tice protoka zraka to kad budes kupovao drugi vent gledaj da ima veci protok od ovoga?!LP

http://www.overclockers.com/zalman-cnps10x-optima-cpu-cooler-review/

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

imas ovaj i vise je nego dovoljan za tu i7

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=16161

ima klasicne kopce pa ces moci staviti drugi vent...

inace tvoj odabir i nije bas najbolji:), a sto se tice protoka zraka to kad budes kupovao drugi vent gledaj da ima veci protok od ovoga?!LP

http://www.overclockers.com/zalman-cnps10x-optima-cpu-cooler-review/

uzeo sam ta dva iz razloga jer mislim da mi ne idu ovi cooleri kaj su 150mm visine u kućište :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:22 (dostepan).
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

to sam skroz izostavio sry!{#}

iako sumnjam da ti onaj drugi grand Kama stane u to kuciste jer ima 140mm visinu? jesi mjerio pa znas da nesmiju biti visi od 150mm?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:31 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

da išao sam sa ravnalom pa imam cca 15 i nešto jako sitno cm do ruba stranice a nez kak bi točno izmjerio osim da skidam stock hladnjak pa idem mjerit zato sam mislio npr il shuriken on ima 12cm ventilator a nisko profilni je... s time da mi nije procesor overclockan tak da

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dostepan kaže...

da išao sam sa ravnalom pa imam cca 15 i nešto jako sitno cm do ruba stranice a nez kak bi točno izmjerio osim da skidam stock hladnjak pa idem mjerit zato sam mislio npr il shuriken on ima 12cm ventilator a nisko profilni je... s time da mi nije procesor overclockan tak da

hm! rekao si da zelis mijenjati vent na njemu, izbor je nikakav kaj se tice toga jer mora imati i klasicne kopce!

po meni najbolji izbor ak ti nije toliko bitan taj led fan da uzmes fenomenalan freezer 13!

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Freezer+13

ima samo 130mm

toliko od mene{#}!LP

imas ga i u linksu, na njemu sam davno przio i7 920 na 4,5ghz!

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:44 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

okej hvala... budem pogledao :)

1 0 hvala 0
17 godina
8ax kaže...

Pošto je podforum za procjene dosta neaktivan, ovdje pitam za procjenu neraspakiranog, s naljepnicom Coolermaster Eisberg 240L Prestigea, na Nabavi je novi 1400kn u Extreme Digitalu.

Znači radi se o 2x120mm all-in-one kitu, Alphacool NexXxos ST30 bakreni radijator, kompresijski fitinzi, pumpa koja je dosta jača od onih u CLC rješenjima, itd.

EDIT: Još ako netko zna gdje se može kod nas nabavit Nanoxia Deep Silence 2...

S obzirom da se na testu pokazao losijim od h100i a kamoli od h110 ne vrijedi bas nekih novaca. Tako da bi bilo najbolje da probaš na njuškalu izvući neku cijenu za to hladenje. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 16:25 (Patrick_cro).
13 godina
CPU hladnjaci P&O

Posto nisam nasao drugu temu gdje mogu pitati za hladjenje kompa, pitam ovdje:
Naime vlasnik sam kucista i kupio sam dva najobicnija Cooler Master: Case Fan 80mm i hocu da ih instaliram kvalitetno.

Sad, na internetu imaju razlicite sheme kako i gdje staviti ventove, s koje strane da ubacuje hladan a izbacuje topao vazduh!
Elem, posto sam ogranicen(kuciste nema prednji slot za vent) mogu samo da stavim sa zadnje i bocne strane!
Razmisljao sam staviti sa bocne strane da upuhuje hladan vazduh a sa zadnje da izbacuje topao? Ili obrnuto?
Vase preporuke? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Stavi da stražnji ispuje a bočni upuhuje ili možeš staviti ovaj usisni i dole na pod kućišta jer vidim da imaš predviđeno mjesto.

13 godina
itomic009 kaže...

Stavi da stražnji ispuje a bočni upuhuje ili možeš staviti ovaj usisni i dole na pod kućišta jer vidim da imaš predviđeno mjesto.

Znas kako imam jedan stari vent od procesora, njega bih eventualno dole mogao staviti isto da "upuhuje" hladno, direktno na graficku bi isao onda?

14 godina

Stavi ako možeš.  Pravilo ti je da imaš ventove dolje naprijed i bočno ili na dnu kućišta koji upuhuju zrak i stražnji i krov da ispuhuju.

13 godina
CPU hladnjaci P&O

Bocnuo sam dva ova venta, znaci sa bocne i sa zadnje strane a ovaj stari CPU vent radi na "svega" 1200 obrtaja i poprilicno je glasan, tako da cu i treci mozda uzeti jer je cijena trenutno 3e za njih na akciji su i masina mi je dosta tisa i hladnija! 
{#} 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav ljudi, može preporuka za cooler? Moju konfiguraciju možete vidjeti pod "moj pc" da ne pišem sad sve ponovno. Hvala unaprijed 

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice