CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
miki1981 kaže...
kurt kaže...

jer bi cooolermaster V8 stao u ovo kućište?

V8 je sam po sebi prilično bučan, i ako uzmeš neko kućište tako skučeno bit će još bučniji zbog lošeg strujanja zraka.

Posjedujem CM V8 i mogu reci da taj hladnjak uopce nije bucan,drzim ga na 1600rpm,ali naravno neka razmisli o Noctui.

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
kurt kaže...

Ako ne stane CM,onda jer stane mugen 2?Planiram kupiti ssd,pastu,externi hard i neki hladnjak za 1600 kn,pa si sve to slažem.

Ne baš, jako, ali jako teško, i opet je pitanje bi li mogao zatvoriti bočnu stranicu od kućišta...

Uzmi neko pošteno kućište za te pare, kao što je ovo: http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+COOLERMASTER+Elite+333+RC-333-KKN1-GP%2C+MIDI%2C+crno%2C+bez+PS&option=artikl&id_kategorija=052607&id_artikl=052.607.064 pa si miran jer u njega stane i CM V8 i Mugen 2 bez problema.

15 godina
kurt kaže...

Ako ne stane CM,onda jer stane mugen 2?Planiram kupiti ssd,pastu,externi hard i neki hladnjak za 1600 kn,pa si sve to slažem.

Problem nije u konkretnom hladnjaku nego u vrsti hladnjaka. Tower hladnjaci sa 120 mm ventom su visoki od 158-162mm i to obično ne stane u kućišta široka 180mm, dok u 185mm kućišta stane u cca 90% slučajeva.

Dakle imaš nekoliko mogućnsoti, ili drugo kućište, ili tower hladnjak sa 92 mm ventom, ili neki od low profile hladnjaka. Naravno ni jedno ni drugo nije najbolje moguće riješenje.

Znači kod tebe je problem što to kućište već imaš? Ako promjena kućišta ne dolazi u obzir onda traži neki drugi hladnjak. Iako da sam ja u toj situaciji ja bi radije uzeo drugo kućište umjesto npr hladnjaka ili vanjskog diska, ovisno što ti već više treba, i onda prodao staro kućište, počekao još par dana, tjedana (ne znam koliko ti treba jer ne znam što radiš u životu) dok skupiš tih 200njak kuna koje će ti falit za disk ili hladnjak.

EDIT: uf da, ovo što kaže Caesar et Brutus u postu iznad, definitivno to kućište uzmi, odlično je, stane unutra bilo koji hladnjak i super je cijena sad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 9:46 (miki1981).
15 godina
Caesar et Brutus kaže...
kurt kaže...

Ne baš, jako, ali jako teško, i opet je pitanje bi li mogao zatvoriti bočnu stranicu od kućišta...

Uzmi neko pošteno kućište za te pare, kao što je ovo: http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+COOLERMASTER+Elite+333+RC-333-KKN1-GP%2C+MIDI%2C+crno%2C+bez+PS&option=artikl&id_kategorija=052607&id_artikl=052.607.064 pa si miran jer u njega stane i CM V8 i Mugen 2 bez problema.

Radje pricekaj jos malo,pa vidi kakav ce bit Mugen 3.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Ne znam dal ste vidjeli da je stigel gmenc od coolera u Links :D

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
15 godina
Batista kaže...

Ne znam dal ste vidjeli da je stigel gmenc od coolera u Links :D

Bio je u Bug-u testiran,ma jedna rijec za njega -mrcina :)

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
Ovih dana idem kupiti hladnjak u Linksa za moj Phenom II X2 545 @ B45 3.75 GHz .
Cijena do 250kn.

U tom izboru su:

Cooler COOLERMASTER Hyper 212 Plus, socket 775/1155/1156/1366/AM3/AM2/AM2+
Cooler ZALMAN CNPS 5X, socket 775/1155/1156/AM2/AM2/AM3
Cooler XIGMATEK Scorpion HDT-S1283, socket 775/939/940/754/AM2

Svoj trojici je cijena 249kn.

Koji bi mi od ta 3 preporučili za moj procesor?
Koji bi najviše snizio temperaturu?

Zahvaljujem na odgovorima.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
Ovih dana idem kupiti hladnjak u Linksa za moj Phenom II X2 545 @ B45 3.75 GHz .
Cijena do 250kn.

U tom izboru su:

Cooler COOLERMASTER Hyper 212 Plus, socket 775/1155/1156/1366/AM3/AM2/AM2+
Cooler ZALMAN CNPS 5X, socket 775/1155/1156/AM2/AM2/AM3
Cooler XIGMATEK Scorpion HDT-S1283, socket 775/939/940/754/AM2

Svoj trojici je cijena 249kn.

Koji bi mi od ta 3 preporučili za moj procesor?
Koji bi najviše snizio temperaturu?

Zahvaljujem na odgovorima.

CM Hyper 212 Plus, naravno. Definitivno najbolji izbor za te novce, odlično hladi, a pogodan je i za veoma solidan OC-ing.

Moja preporuka! 

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Ako je isti cjenovni rang onda je najbolji XIGMATEK Scorpion HDT-S1283, bolji je 1-2 stupnja od CM Hypera. Za zalman 5X neznam, progooglaj.

ugl svi su više nego dovoljni za hlađenje B45

AMD FANOBY !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

evo počele ljetne vrućine i amd stock cooler je doslovce poludio.

ovaj ili drugi tjedan moram uzet neki cooler inaće ću oglušit. budžet 200-220 kn, phenom ii 965, kučište elite 335. najvažnija mi je tišina i da dobro hladi procesor. po mogućnosti da se ne instalira teško jer nisam expert za slaganje. neće se OC.

katana 3, freezer 13, samurai zz, loki ili nešto drugo?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

evo počele ljetne vrućine i amd stock cooler je doslovce poludio.

ovaj ili drugi tjedan moram uzet neki cooler inaće ću oglušit. budžet 200-220 kn, phenom ii 965, kučište elite 335. najvažnija mi je tišina i da dobro hladi procesor. po mogućnosti da se ne instalira teško jer nisam expert za slaganje. neće se OC.

katana 3, freezer 13, samurai zz, loki ili nešto drugo?

hvala

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206

Moja preporuka!

Ako se možeš malo protegnuti, ovo bi bio savršen izbor za tebe: http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.225.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 14:31 (Caesar et Brutus).
14 godina
CPU hladnjaci P&O
vau, ovaj scorpion je ogroman. 16 cm visine, a moje kučište je 18.5 cm, bi stao?
a koji se najlakše instalira?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
vau, ovaj scorpion je ogroman. 16 cm visine, a moje kučište je 18.5 cm, bi stao?

Da, stao bi, iako na knap, tj. ostalo bi ti još par milimetara lufta.

Katana 3 se   po meni najlakše instalira. 179kn košta u Linksu.

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Može savjet koji hladnjak kupiti za amd X3 435?

SCYTHE Samurai ZZ, Katana 3 ili nešto treće do cca. 200kn? Sad je Samurai ZZ na akciji u Linksu 175kn što je jeftinije od Katane i još ga imaju u Zagrebu pa isplati li se to kupiti za ovaj procesor? Je li kod njega isto instalacije jednostavna kao i kod katane?

Planiram jedino otključati jezgru, a važno mi je i zbog tišine jer je stock prebučan sad preko ljeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iggx kaže...

Može savjet koji hladnjak kupiti za amd X3 435?

SCYTHE Samurai ZZ, Katana 3 ili nešto treće do cca. 200kn? Sad je Samurai ZZ na akciji u Linksu 175kn što je jeftinije od Katane i još ga imaju u Zagrebu pa isplati li se to kupiti za ovaj procesor? Je li kod njega isto instalacije jednostavna kao i kod katane?

Planiram jedino otključati jezgru, a važno mi je i zbog tišine jer je stock prebučan sad preko ljeta.

Veoma dobar hladnjak za te pare, to je zapravo Katana 3, samo vodoravno položena hladnjaka.

Instalacija je jednostavna, kao i u Katane.

Moja preporuka! 

14 godina
CPU hladnjaci P&O
jel katana 3 dobra za phenoma sa 4 jezgre od 125w? nešto sam čitao da je možda "slaba" za nijh.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
jel katana 3 dobra za phenoma sa 4 jezgre od 125w? nešto sam čitao da je možda "slaba" za nijh.

Dobra je za njega ukoliko želiš i preferiraš samo tišinu.

Nije preporučljiva za malo veći OC svih procesora koji imaju TDP viši od 95W. Dakle, ni za Phenoma 955 od 125W TDP također nije baš sretan izbor.

Rađe bih dodao još okruglih 70kn pa uzeo Xigmatek-ova Scorpiona ili CM-ova Hypera 212+ koji su osjetno bolji za OC takvih proceva.

15 godina
zuper kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Da, stao bi, iako na knap, tj. ostalo bi ti još par milimetara lufta.

Katana 3 se   po meni najlakše instalira. 179kn košta u Linksu.

Samo mala napomena u vezi tower hladnjaka sa 120 i 140mm ventom (znači svi ovi koji su cca 160mm visine ukupno)

Ugrađivao sam ih u kućišta koja su bila širine 180mm na knap, ALI ima i priličan broj kućišta širine 185mm u koja ne stanu. Tako da treba an to pripaziti. Tek od 190mm se može reći, po mom iskustvu, da stane sigurno.

Razna kućišta imaju razne dimenzije konstrukcije, ukupn omože biti 185mm, ali neka npr imaju mjesta za lijepo provuć kabel iza matične, dok u neka nebi provukao ni iglu. Naravno ona koja su 185 a imaju dovoljno mjesta za lijrpo provući kabel iza matične znači da imaju manje prostora u širinu za hladnjak. A kako se na 1855 kućištima radi o samo par milimetara da li će pasati ili ne onda to zna biti kritično.

Isto tako neka kućišta imaju razne rupice za ventove i slično, pa i te površine znaju biti čak i uvučene prema unutra i tako skinu npr 4 mm, i opet nema dovoljno mjesta...

Uglavnom kod 185mm kućišta treba biti oprezan.

14 godina
CPU hladnjaci P&O
ne mislim overclockat. tišina i dobro hlađenje su najbitniji. hyper 212 mi se čini velik. freezer 13, katana 3, loki ili možda neki zalman?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
ne mislim overclockat. tišina i dobro hlađenje su najbitniji. hyper 212 mi se čini velik. freezer 13, katana 3, loki ili možda neki zalman?

Ako ne misliš OC-ati, Katana 3 je za tebe way 2 go!  {#}

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Je hyper 212+ je dosta velik, 158,50mm. A u moje kučište stane Cooler visok 160. Tak da sam imao sreće.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 22:33 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav svima. Imam... imati ću konfu pod moj pc... čuo sam dosta loših stvari o amd stock hladnjacima, pa me zanima; da li da uzmem neki aftermarket (koji.... cijena JEST bitna - što manja ... cca do 150 - 200 kn). NE mislim klokat i izvodit razne perverzije s procom. Dakle samo hladnjak da zamjeni stock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Guardsman Of Gor kaže...

Pozdrav svima. Imam... imati ću konfu pod moj pc... čuo sam dosta loših stvari o amd stock hladnjacima, pa me zanima; da li da uzmem neki aftermarket (koji.... cijena JEST bitna - što manja ... cca do 150 - 200 kn). NE mislim klokat i izvodit razne perverzije s procom. Dakle samo hladnjak da zamjeni stock.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

Moja preporuka! 

14 godina
CPU hladnjaci P&O
sad sam malo više čitao testove, komentare i gledao na youtubeu, i sviđa mi se freezer 13. nije toliko visok, ali je obujmom velik. morat ći uzet metar i izmjerit unutar kučišta koliko ima mjesta za što.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Guardsman Of Gor kaže...

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

Moja preporuka! 

oho... opet ti {#}   dal možda znaš dal je glasan taj cooler

14 godina
neaktivan
Guardsman Of Gor kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Guardsman Of Gor kaže...

Moja preporuka! 

oho... opet ti {#}    dal možda znaš dal je glasan taj cooler

Nije uopće glasan. Tih je.

15 godina
zuper kaže...
sad sam malo više čitao testove, komentare i gledao na youtubeu, i sviđa mi se freezer 13. nije toliko visok, ali je obujmom velik. morat ći uzet metar i izmjerit unutar kučišta koliko ima mjesta za što.

Freezer 13 je mali coolerić. Stane u baš svaki midi tower, a i u 99% mini towera.

14 godina
zuper kaže...

Nebi ti stao 100%.

14 godina
zuper kaže...

Taj će ti stati a hladiti će ti sasvim dobro.

15 godina
itomic009 kaže...
zuper kaže...

Nebi ti stao 100%.

Kako mu možeš reć da 100% nebi stao kad ni ne znaš koje kućište ima.

EDIT: I koristi višestruko citiranje, da nemaš dva posta za redom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 8:50 (miki1981).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice