CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.193.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Haf932 kaže...

Oprić.

Samo da reagiram na ovo...cijene su upravo malo smanjene, te će do ponedjeljka na netu biti novi cjenik...

D14 je 562 kn, kao i C14, U12 je 450 i tako, malo smanjenje cijena uglavnom je nastupilo.

I da, za sada u HR nema nigdje osim u Oprić Informatici.

17 godina

to je čak i prihvatljivo :) el imaju oni neku dostavu ili nešto tako?

eQuanimity, Dogs Of War, Lan Wars
15 godina
blackdevil kaže...

to je čak i prihvatljivo :) el imaju oni neku dostavu ili nešto tako?

Pa prihvatljivo, cijene su samo malo više nego cijene po EU shopovima. A ne moraš putovat, ne moraš uvozit, eventualna garancija ti je u HR itd...

Jep, ima dostave, naravno.

14 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Jel zna netko kako se zove ovaj CPU cooler na 5:55 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 0:13 (deepblue).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
deepblue kaže...

Jel zna netko kako se zove ovaj CPU cooler na 5:55 

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=99

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
15 godina

Koju termalnu da uzmem:MX-4 ili Arctic sliver 5?Dosao je valjda napokon dan da Katana se stavi u komp.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
MX-2 best buy
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Kako da obrisem pastu sa proca i koliko mora bit visina razmazane paste na procu?
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
Kako da obrisem pastu sa proca i koliko mora bit visina razmazane paste na procu?

Najbolje natopiti neku krpicu alkoholom i onda dobro izbrisati pastu.

Pastu je najbolje stavljati tak da napraviš mali iksić koji ide prema vrhovima proca i samo stisnuti kuler na to.

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
15 godina
Plahi kaže...
ivanoile kaže...

Pastu je najbolje stavljati tak da napraviš mali iksić koji ide prema vrhovima proca i samo stisnuti kuler na to.

A u slucaju da malo paste pobjegne van proca?
16 godina
Plahi kaže...
ivanoile kaže...

Taj iskić je loša metoda, jer staviš previše paste. Ako je silikonska onda stavi samo "zrno riže" na sredinu proca i jako stisni cooler. Ako je pasta neka koja se tesko razmazuje (kao npr. Arctic Silver), bolja opcija je razmazivanje paste nekom tvrdom karticom.

ivanoile kaže...
A u slucaju da malo paste pobjegne van proca?

Skidaj, briši pa opet. To je znak da ima puno previše paste. I naravno, sljedeći put, manje paste.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 11:14 (DamageHigh).
15 godina
Ako ce pomoc imam MX4 kao pastu za to sa iksicima.
16 godina

Ma samo stavi malu točkicu (veličine zrna riže) na sredinu i stisni coolerom.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina

Hvala svima na pomoci.Kuler je stavljen i zasad su temp dobre i niske.Malo sam imao problema zbog zatezaca na Katani jer su dirali one listice od maticne,ali je sve sredjeno.Jos jednom hvala svima i ustedjeli ste mi 50-100kn.{#}

14 godina

jel treba skidat mbo da bi se stavila katana?

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Cini mi se da nije potrebno vaditi maticnu.

Uz Katanu se dobiju plasticni klipovi koje postavis na bazu i onda klip-as ih u maticnu.

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/041/scktn3000_detail.html

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
dustY kaže...

jel treba skidat mbo da bi se stavila katana?

Ja nisam nista skidao.Imas dvije kopce za AM3/AM2 koje prikvacis i zategnes.

15 godina
Nisam bas zadovoljan Katanom,nekako temp su skoro iste kao sa stockom.Mozda neki razlog jer temp. Nisu previsoke.
15 godina
ivanoile kaže...

Hvala svima na pomoci.Kuler je stavljen i zasad su temp dobre i niske.Malo sam imao problema zbog zatezaca na Katani jer su dirali one listice od maticne,ali je sve sredjeno.Jos jednom hvala svima i ustedjeli ste mi 50-100kn.{#}

ivanoile kaže...
Nisam bas zadovoljan Katanom,nekako temp su skoro iste kao sa stockom.Mozda neki razlog jer temp. Nisu previsoke.

Šta se nešto promijenilo od onog gornjeg posta? Koliko je to skoro iste? Jesi šta OCao proc nakon promjene hladnjaka? Ili je sve isto, i kod istog rada ti ima slične temperature?

Nakon što odgovoriš na ova gore pitanja onda ostaje samo pitanje da li je sve kako treba sjelo i namontirano. Jesi išao na metode zrna riže sa pastom ili? Jer ako je previše paste ona onda zadržava temp i ne može bit dobra temperatura. Osim toga...jel vent ok namješten, jel se vrti kako treba, da nije na nekoj sporoj brzini...

EDIT: a i sad ti malo gledam Katanu3, to je low budget cooler. Možda su ti očekivanja bila nerealna, pogotovo na x4 procu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 16:42 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...
ivanoile kaže...

ivanoile kaže...

Šta se nešto promijenilo od onog gornjeg posta? Koliko je to skoro iste? Jesi šta OCao proc nakon promjene hladnjaka? Ili je sve isto, i kod istog rada ti ima slične temperature?

Nakon što odgovoriš na ova gore pitanja onda ostaje samo pitanje da li je sve kako treba sjelo i namontirano. Jesi išao na metode zrna riže sa pastom ili? Jer ako je previše paste ona onda zadržava temp i ne može bit dobra temperatura. Osim toga...jel vent ok namješten, jel se vrti kako treba, da nije na nekoj sporoj brzini...

Uff,koliko pitanja.Nisam nista OC,pasta je stavljena tocno kao zrno rize i pretisnuo malo,vent radi i hladnjak lezi dobro.Prije je netko pricao da nesto treba cekat da sa pastom,ne sjecam se bas detaljno,mislim da je bilo u vezi nekog razgradjivanja.Vent se vrti na 1700 okr/min.Temp su oko 53C u igrama,a u idle oko 46C.Mozda su mi ocekivanja bila visoka?Ipak nije to Performa ili Mugen 2.
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Mojem prijatelju iz Amerike je i5 760 s stock cooler-om bio non-stop na 65c - cak 72c u BC2.

Onda sam mu preporucio Noctua-u i temperature su mu pale na 55c ali sam ga napomenuo da treba 1-2 tjedna pocekat da pasta dode do svoje 100% efikasnosti.

Nakon 1-2 (ne sjecam se) tjedna javlja on meni kako su mu se temperature jos vise spustile.

Ako si montirao Katana-u prije par dana pocekaj malo temp. ce se smanjit za jos koji stupanj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 16:56 (Puls3).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
ivanoile kaže...

Uff,koliko pitanja.Nisam nista OC,pasta je stavljena tocno kao zrno rize i pretisnuo malo,vent radi i hladnjak lezi dobro.Prije je netko pricao da nesto treba cekat da sa pastom,ne sjecam se bas detaljno,mislim da je bilo u vezi nekog razgradjivanja.Vent se vrti na 1700 okr/min.Temp su oko 53C u igrama,a u idle oko 46C.Mozda su mi ocekivanja bila visoka?Ipak nije to Performa ili Mugen 2.

Katana 3 je hladnjak koji je namjenjen da dobro hladi procesore do 100W TDP-a i to je to.{#} Tvoj proc ima 125W TDP-a, no bez obzira na to Katana 3 je znatno bolje rješenje od onog šrot stock hladnjaka a o buci da ne govorimo.{#}

Da bi hladnjak normalno hladil proc, treba imat u kucištu pravilnu ventilaciju znaci barem jedan odozada i naprijed na kucištu 12cm ventilator to je onda ok.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
ivanoile kaže...

Onda je sve u redu. Samo mi jošp nisi odgovorio koliko je to skoro isto. Znači kolike su bile prije temp?Ali u principu mislim da je to ok, i vjerojatno su očekivanja bila prevelika. Ali ne zamaraj se time, i samo par stupnjeva niža temp ( 2-4 ) čini veliku razliku procu i okolini. A za nešto više ipak treba i jači hladnjak. Ovaj tvoj je više kao zamjena za stock, da hladi ok, al da bude nešto tiši, pouzdaniji. Za neke jače vidljive razlike ipak treba ići u malo viši cjenovni razred.

Inače, da, pasta ima tzv "burn in" period od nekoliko dana nakon kojih se dodatno smanje temp. Iako je to danas kako koja pasta, i temp malo padnu. Pred par godina je to bila puno veća razlika, novije paste to sve manje trebaju, tj nije više razlika tako velika kao što je znala bit.

I što kolega rambox kaže, dobra ventilacija na kućištu puno znači. Jer uzalud ti i najbolji zračn ihladnjak ako će u kućištu cirkulirati samo vrući zrak...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 18:09 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...
ivanoile kaže...

Onda je sve u redu. Samo mi jošp nisi odgovorio koliko je to skoro isto. Znači kolike su bile prije temp?Ali u principu mislim da je to ok, i vjerojatno su očekivanja bila prevelika. Ali ne zamaraj se time, i samo par stupnjeva niža temp ( 2-4 ) čini veliku razliku procu i okolini. A za nešto više ipak treba i jači hladnjak. Ovaj tvoj je više kao zamjena za stock, da hladi ok, al da bude nešto tiši, pouzdaniji. Za neke jače vidljive razlike ipak treba ići u malo viši cjenovni razred.

Inače, da, pasta ima tzv "burn in" period od nekoliko dana nakon kojih se dodatno smanje temp. Iako je to danas kako koja pasta, i temp malo padnu. Pred par godina je to bila puno veća razlika, novije paste to sve manje trebaju, tj nije više razlika tako velika kao što je znala bit.

I što kolega rambox kaže, dobra ventilacija na kućištu puno znači. Jer uzalud ti i najbolji zračn ihladnjak ako će u kućištu cirkulirati samo vrući zrak...

Hah,morao bih ja jednu Noctua-u piknut kod tebe?{#}Iovako je ova Katana prevelika za moje "China"kuciste.

14 godina
CPU hladnjaci P&O
Može li mi itko reći da li mi stane Mugen 2 u moje kućište Thermaltake V4 Black Edition po visini stane jer mi stane u kućište 160mm max hladnjak ali me zanima po širini i duljini

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Može li mi itko reći da li mi stane Mugen 2 u moje kućište Thermaltake V4 Black Edition po visini stane jer mi stane u kućište 160mm max hladnjak ali me zanima po širini i duljini

Stane.

14 godina
CPU hladnjaci P&O
A da li stane Noctua NH-D14

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
A da li stane Noctua NH-D14

99% sam siguran da stane. Ja ju imam i nije puno veća od mugena..

16 godina

Jedno pitanje.Sada imam Scythe Mugen 2,mislite li da je potrebna zamjena ili je dobar?

HTC Desire Android
15 godina
neaktivan
emerik kaže...

Jedno pitanje.Sada imam Scythe Mugen 2,mislite li da je potrebna zamjena ili je dobar?

Dobar je {#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice