CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.193.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
16 godina
neaktivan
Re: Najbolji CPU hladnjak
Pozz...
Potenciometar Sharkoon 12v-9.5V (links)
Koliko ovo smanjuje buku venta? (6000rpm!)
15 godina
Re: Najbolji CPU hladnjak
pod009 kaže...
Pozz...
Potenciometar Sharkoon 12v-9.5V (links)
Koliko ovo smanjuje buku venta? (6000rpm!)

Imas mozda cooler od 955 PII?Ako imas samo vent onda uzmi novi jer danas nisu preskupi,a ako mislis cooler onda takodjer neki novi,Katana 3<CM 212+...

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Želio bih zamjeniti stock AMD cooler sa nekim do 200 kn i sad se dvoumim izmedu Katane 3 i CoolerMaster TX3. Buka mi nije bitna, ionako će stalno raditi na 100%, važne su mi samo performanse, pa me zanima da li bi s kojim od ta dva coolera mogao clockati svoj CPU na kakvih 3.6 a da su temp. normalne.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O
Ad4pt3r kaže...

Želio bih zamjeniti stock AMD cooler sa nekim do 200 kn i sad se dvoumim izmedu Katane 3 i CoolerMaster TX3. Buka mi nije bitna, ionako će stalno raditi na 100%, važne su mi samo performanse, pa me zanima da li bi s kojim od ta dva coolera mogao clockati svoj CPU na kakvih 3.6 a da su temp. normalne.

Moja preporuka je da dodaš još 50 kn i kupiš pravi kuler a to je Mugen 2.

17 godina

intel i5 2500+, pošto mi ovaj stock ne ulijeva povjerenje trebao bi neki do 500 kn, ja ciljam na noctuu d14 al možda ima neki drugi :)

kučište je TT armor a60 :)

eQuanimity, Dogs Of War, Lan Wars
17 godina
Monopol kaže...

Hmm, jedva ču i ovo skupiti. A kaj ovi dva ne bi mogli držati neki overclock na mom procu.

14 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
Monopol kaže...

Hmm, jedva ču i ovo skupiti. A kaj ovi dva ne bi mogli držati neki overclock na mom procu.

To stvarno ne znam posto se ne bavim sa time.

15 godina
blackdevil kaže...

intel i5 2500+, pošto mi ovaj stock ne ulijeva povjerenje trebao bi neki do 500 kn, ja ciljam na noctuu d14 al možda ima neki drugi :)

Tesko da ces naci bolji zracni hladnjak od Noctue ,preporucam ga{#}

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
14 godina
Ad4pt3r kaže...

Evo za usporedbu, ja sam imao Katanu 3 na 965BE, clockan na 3.8GHz@ 1.45V i temp mi nisu prelazile 58C pod Primeom.

Ako si tanak sa lovom slobodno uzmi Katanu, proc nece biti najhladniji, ali bi trebao biti u "sigurnom podrucju".

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 17:38 (anarchyST).
16 godina
Re: CPU hladnjaci P&#38;O
Ljudi... koji je najveci cooler koji ide na NZXT Vulcan ako ima 2x12cm gore i 20cm sastrane? (i jos 12cm napred i 9.2cm straga... hebeno mATX kuciste...)
2.000 Posts! And counting...
17 godina
anarchyST kaže...

Evo za usporedbu, ja sam imao Katanu 3 na 965BE, clockan na 3.8GHz@ 1.45V i temp mi nisu prelazile 58C pod Primeom.

Ako si tanak sa lovom slobodno uzmi Katanu, proc nece biti najhladniji, ali bi trebao biti u "sigurnom podrucju".

Da, samo kaj je tvoj clock za 400 Mhz, a ja pokušavam za 600 Mhz ako bi išlo. Čitao sam nešto po netu za TX 3 da hladi bolje, a da je Katana tiša, pa me zanima da li tko ovdje zna koji od ta dva coolera ima bolje performanse.

16 godina
rambox kaže...

Kaj ti to pričas uopce zapravo,{#} malo si se pogubil ko špekule u travi Samurai ZZ je ista stvar ko Katana 3 performanse su im jednake. Samurai ZZ puše ili ubacuje zrak na maticnu plocu ili Downdraft Cooler, i okolo kaj je dobro pa hladi i okolinu usput ko stock hladnjak normalno dok Katana 3 ima drukciju orijentaciju ali to je nebitno sad.{#}

Uglavnom dobar hladnjak bez greške, itekak za toliko love pogotovo jer dobro hladi na malo ili na manje okretaja svog ventilatora u normalno ventiliranom kucištu s cim se ne mogu njegovi konkurenti baš pohvalit tu spada i AC Freezer Pro.{#}

http://www.silentpcreview.com/article1049-page8.html

Joj, joj...u pravu si u potpunosti...

Skroz sam "zabrijo"...pomiješao sam Big Shuriken i Samurai ZZ...(a jesam panj, a baš sam Samurai kupio i montirao prije koji mjesec jer nije bilo Katane u ADM-u..).

Fail the day..ispričavam se..{#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
blackdevil kaže...

Prporuke na Noctuu NH-D14. Evo dole i objašnjenje.

anarchyST kaže...

Ja sam isto držao i5 2500k na 5.3(možda 5.4 ne sjećem se)GHz pod Prime 95 jedno par minuta i temperature nisu išle preko 65C(nisam točno siguran možda nisu prešle i 60C). 

Kruger
14 godina
Ad4pt3r kaže...
anarchyST kaže...

Da, samo kaj je tvoj clock za 400 Mhz, a ja pokušavam za 600 Mhz ako bi išlo. Čitao sam nešto po netu za TX 3 da hladi bolje, a da je Katana tiša, pa me zanima da li tko ovdje zna koji od ta dva coolera ima bolje performanse.

Evo prouci malo ovaj review, mozda nadjes zadovoljavajuci odgovor.

16 godina
nick54312 kaže...
".

Ja sam isto držao i5 2500k na 5.3(možda 5.4 ne sjećem se)GHz pod Prime 95 jedno par minuta i temperature nisu išle preko 65C(nisam točno siguran možda nisu prešle i 60C).

Za ovo da si clocko proc na 5.4 i da nije prešo 60, nekako ti ne vjerujem.

14 godina
neaktivan
Promatrač kaže...
nick54312 kaže...
".

Za ovo da si clocko proc na 5.4 i da nije prešo 60, nekako ti ne vjerujem.

Budem ti linkao SS samo kad nabavim graficku i napajanje jer mi je comp trenutno OFF. To je bilo u hladnije dane, ali ni sad ne vjerujem da će biti puno topliji(mislim na procesor) možda koji celzijus više.

Kruger
17 godina

Meni su sad temp na stock frek. sa stock coolerom oko 75 stupnjeva tokom igranja crysisa...{#}

14 godina
neaktivan
blackdevil kaže...

Meni su sad temp na stock frek. sa stock coolerom oko 75 stupnjeva tokom igranja crysisa...{#}

???

Pa nemoj više igat. probaj zamjenit termalnu pastu, koji cooler imaš? stock? Provjeri u biosu i u windowsima voltaže. S čime mjeriš temperature? Ja bih se zabrinuo da mi temperature prođu 60C tako kroz igru bez prevelikog clocka.

Kruger
17 godina

voltaža je na defoltu, cooler je stock, nije clockano. Mijenjao sam pastu, mislio sam da mi cooler nije "sjeo" dobro na proc ali čini se da je.

Vrti se na cca 1220 rpm. Programi su coretemp, hwmoniror te asus suite II.

EDIT: gdje kod nas ima noctua D14 za kupit, ne poteže mi se u SLO po nju. Vjerojatno oprić inf, ima li još gdje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 18:45 (blackdevil).
14 godina
neaktivan
blackdevil kaže...

voltaža je na defoltu, cooler je stock, nije clockano. Mijenjao sam pastu, mislio sam da mi cooler nije "sjeo" dobro na proc ali čini se da je.

EDIT: gdje kod nas ima noctua D14 za kupit, ne poteže mi se u SLO po nju. Vjerojatno oprić inf, ima li još gdje?

Onda stvarno neznam jer nsiam uopće probavao pokretar i5 2500k s stock coolerom.

Koliko ja znam Noctuu imaš za kupit samo u Oprić inf kao što si rekao. ALI u Mariboru točnije u DinoKompu je trenutno na akciji i tamo dođe s DDVom (PDV) ko u Hrvatskoj bez PDVa. Računaj na tih 70 eura - 12% i dobiješ je za 450kn.

Kruger
16 godina
blackdevil kaže...

Nema nigdje drugdje. Ali oni ti šalju poštom..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Oprić.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Pozz mislim kupit Mugen 2 no nisam siguran oce li pasat uz ASUS P8P67 PRO i G.SKILL Ripjaws series DDR3 1333Mhz 2x2Gb. Ako netko ima slicnu konfiguraciju neka nabaci neku fotku. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
deepblue kaže...

Pozz mislim kupit Mugen 2 no nisam siguran oce li pasat uz ASUS P8P67 PRO i G.SKILL Ripjaws series DDR3 1333Mhz 2x2Gb. Ako netko ima slicnu konfiguraciju neka nabaci neku fotku. Hvala unaprijed!

Da bude.

Kruger
14 godina
neaktivan
deepblue kaže...

Najbolje je da uzmes metar i izmjeriš pa si siguran!

14 godina
protjeran
Monopol kaže...
deepblue kaže...

Ja bih vrlo rado uzeo metar i izmjerio ali konfiguracija još nije kupljena jer ne znam hoce li biti kakvih komplikacija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 20:58 (deepblue).
14 godina
neaktivan
deepblue kaže...
Monopol kaže...
deepblue kaže...

Ja bih vrlo rado uzeo metar i izmjerio ali konfiguracija još nije kupljena jer ne znam hoce li biti kakvih komlikacija.

Aha, ako ce napajanje biti dolje onda bi trebao pasati bez problema.

14 godina
protjeran
nick54312 kaže...
deepblue kaže...

Da bude.

OK hvala jeli mozes samo stavit neku sliku da vidim kako to izgleda?

14 godina
neaktivan
deepblue kaže...
nick54312 kaže...
deepblue kaže...

Da bude.

OK hvala jeli mozes samo stavit neku sliku da vidim kako to izgleda?

Ne ja nemam Mugen 2 ali zato imam Noctuu NH-D14 koja je još veća od njega i stane s ripwayX seriom od G.skilla bez beda.

Kruger
15 godina
deepblue kaže...

Mugen 2 na Asus p67 sabertooth + 4gb g. Skill Ripjaws .to su skoro iste ploce tak da vjerojatno pase. LINK

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice