Corsair Obsidian 800D zračno hlađenje

poruka: 5
|
čitano: 1.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Uzeo bih ovo kučište, al ne bih koristio vodeno hlađenje već samo zračno pa me zanima kako to najbolje izvesti

Jer po večini reviewa od 3d gamemana na dalje nedostatak je upravo to stock hlađenje, gdje se uvlači zrak samo od ispod i jednim odozada  izbacuje van topli (i jedan za hlađenje diskova)

Pa sad na koja mjesta i koje ventilatore postaviti da kučište ima dobar airflow

Dali bi 3 x SCYTHE Blue LED 120mm Case Fan na grornji dio da ispuhuju topli zrak iz kučišta i  2 SCYTHE Slip Stream 140mm na donji dio da uvlače hladni zrak u kučište riješila stvar ili ima neka bolja solucija a da nije vodeno hlađenje

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nadam se da cu za koji dan dobiti ostale komponente , pa cu ti moci tocno rec kakve su temp .... Ja sam stavio gore 3X 120 mm (enermax t.b.silence) da izvlace zrak (mozda i onaj nablizi prednjoj strani stavim kao usisni), i planiram danas modat na mjesto predvidjeno za ROM-ove  jedan 140mm kao front intake vent.... uz to postoji nesto poput ovoga: http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=N82E16835185020 , sto takodjer moze pomoc da uvlaci zrak ... mislim da se s malko truda da to lijepo modat i da je tad protok zraka sasvim okej .... javim ak sta novo nadjem/smislim ....

evo ti i link slicne teme  nekog foruma, pa mozda pomogne .... http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=84420

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 2:20 (domba_Os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma to mi sve zvuči ko puno posla a i buđet mi je bio nategnut, sad još s ventilatorima i poslom :-(, mislim da ću radije uzeti Silverstone Raven ili Fortres kod njih je zračno hlađenje odlično riješeno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Corsair Obsidian 800D zračno hlađenje

Razumijem :) ...al eto ja imam vremena , pa se bakcem tim ..... jesi razmisljao mozda o ovom : http://www.nzxt.com/new/products/crafted_series/phantom ,   (i review:

ili ako preferiras 3d gamemana
) ... to je meni bila druga solucija ... Kod nas je cijena cca 1300-1400 kn (al u oprica, ne znam kad ce dolazit u links) ... + dobra stvar dolazi u 3 boje ... sad ne znam dal ti se svidja takav transformers stil ... al crno mi sasvim ok izgleda ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 14:02 (domba_Os).
14 godina
neaktivan

Odlično izgleda, al već u ADM-u je polog ostavljen za novi komp, i jedino su imali Raven RV01 bez plexi-a s strane (to ću s vremenom pokušati naručiti ako bude moguće), nažalost Forters F02 nije bilo što bi bio prvi izbor zboj jednog ventilatora više.

Ali i ovo će biti sjajno, prevagnulo je da ima filtre za prašinu na svim mogučim mjestima, odličan protok zraka a i dizajn mi se sviđa , vuče na alienware :-) i zbilja sam se u zadnjih tjedan-dva namučio da nađem neko kučište kak spada. Večina kučišta na našem tržištu s dobrim protokom zraka radi na negativnom tlaku pa navlače puno prašine a i nemaju sva filtre za prašinu, razmišljao sam i o cosmos s koji je 200 kn skuplji tak da s Ravenom neću pogriješiti a Obsidian je veličinom ipak overkill trenutno za mene

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice