Bios update failed pomoc

poruka: 44
|
čitano: 4.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Bios update failed pomoc
H3rc0 kaže...

Ako je cip vadjen iz ploce isto nije dobro jer ima na sebi svjetlosni senzor koji kad se osvijetli unisti cip.

Pa ja ću se upucati. To imaju EPROM čipovi koji se brišu UV svijetlom, a kraće izlaganje dnevnom svjetlu ih u pravilu ne bi trebalo izbrisati.

Takvi čipovi su se u računalima koristili 70-ih.

Danas se koriste EEPROM koji se ne brišu tako, već elektronski.

Vjerojatno ti samo pokušava uvaliti novu matičnu.

Nego, ima još jedna stvar koja bi mogla biti, i to prilično banalna. Ako imaš diskretnu grafičku karticu, moguće da ti je CCMOS prebacio na korištenje integrirane. Pokušaj prebaciti monitor na portove na matičnoj i upaliti. Ako uspije, uđi u bios i postavi Init display first (mislim da se tako zove, provjeri u manualu) na PCIe.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
MrBlc kaže...
H3rc0 kaže...

Ako je cip vadjen iz ploce isto nije dobro jer ima na sebi svjetlosni senzor koji kad se osvijetli unisti cip.

Pa ja ću se upucati. To imaju EPROM čipovi koji se brišu UV svijetlom, a kraće izlaganje dnevnom svjetlu ih u pravilu ne bi trebalo izbrisati.

Takvi čipovi su se u računalima koristili 70-ih.

Danas se koriste EEPROM koji se ne brišu tako, već elektronski.

Vjerojatno ti samo pokušava uvaliti novu matičnu.

Nego, ima još jedna stvar koja bi mogla biti, i to prilično banalna. Ako imaš diskretnu grafičku karticu, moguće da ti je CCMOS prebacio na korištenje integrirane. Pokušaj prebaciti monitor na portove na matičnoj i upaliti. Ako uspije, uđi u bios i postavi Init display first (mislim da se tako zove, provjeri u manualu) na PCIe.

I ja sam se zacudio majke mi, zato sam i rekao odmah da su obliznji servisi u nas ocajni.

Ma odmah sam istekao iz diskretne graficke i prebacio na integriranu, nema nista od toga sve je isto... Cekam odgovore jos obliznjih servisa, a rekli su mi iz ZG, iz systemOne servisa (ovlastenos Asus serv.) da ce mi se njihov serviser jos javiti pa cekam, do tada cu citati gluposti ovih nasih obliznjih servisera xD

H3rc0
17 godina
neaktivan
Bios update failed pomoc

a zakaj jednostavno ne kontaktiraš asus support i možda ti pošalju novi čip za matičnu badava?

edit:vidim da si kontaktiral u Hrvatskoj

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 17:42 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
H3rc0 kaže...
.., do tada cu citati gluposti ovih nasih obliznjih servisera xD

e-da.. zato sve uzmi sa zrnom/šakom soli. Nema 'istine' neovisne o izvoru, postoje činjenice, ljudi i internet..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Bios update failed pomoc

Dobio sam mail od System One (ovlasteni Asus servis u ZG):

"Poštovani,
Nažalost u nemogućnosti smo update biosa raditi na desktop matčnim pločama."

Predlažete li neki drugi servis u Zagrebu u kojem bi mi to mogli napraviti?

H3rc0

0 0 hvala 0
15 godina
Bios update failed pomoc

Servis će te odrati a na e-bay čip za tvoju ploču košta 10,50€. Nego, nešto mislim da možda uzrok kvara nije u čipu već u onome što je dovelo do toga da update BIOS-a blokira. Niko ne garantira da će zamjena čipa popraviti ploču.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

Sta moze drugo jos biti? Sta moze blokirati?

Isplati li se riskirati i naruciti novi cip?

H3rc0
16 godina
odjavljen
Bios update failed pomoc

A da kreneš s osnovnom dijagnostikom kao da ne znaš o čemu se radi:

Spoji samo matičnu, procesor i napajanja. Da li pišti da nema rama?

Stavi ram. Daje li ikakve znakove? Spoji i monitor, ima li išta na ekranu?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 0 hvala 0
16 godina
H3rc0 kaže...

Sta moze drugo jos biti? Sta moze blokirati?

Isplati li se riskirati i naruciti novi cip?

.. ne slušaš.. ponovo, uzrok, eliminacija. Drugi chip je 90% prazan.. (bm-ov primjer s programatorom nisam vidio po našim servisima.. kao što vidm odgovor servisa to potvrđuje).

ovisno o greški pa i pola biosa.. nešto (ne)možeš. Procedura s automatskim flashanjem je ono što te može spasiti (ili druga MBO-chip s BIOSom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Lol ali baš ne želi probati automatskim flašanjem sa cd-a.

Iskopčati sve nepotrebno za rad računala sa matične i pokušati.
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bios update failed pomoc

Originalni support disk na e-bay košta 10€. Ja bih ipak kupio drugu ploču. Ovu ne bih popravljao jer čip i disk koštaju gotovo pola cijene korištene ploče. Možeš pozvati prijatelja koji se u ovo malo bolje razumije pa nasjeci meze i ohladi pivo pa neka ti on to sredi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 19:13 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bios update failed pomoc

Kolega, iskreno, nije mi se dalo čitati sve prijašnje postove, no, po ovome što pišete to bi se trebalo moći odraditi bez problema jer niste dirali recovery dio boot sektora BIOS-a. Dakle, samo proučite koji USB port vam je "odgovoran" za upgrade BIOS-a, u njega utaknete flash drive (najbolje fat32 formatiran), a za oblik imena i ekstenzije "rescue" BIOS-a najbolje proučite ASUS-ov site te isti stavite u root flash drivea. Potom samo slijedite proceduru koju su zamislili u ASUS-u i to je to. Mora raditi. Isprobano! Inače, ta procedura dosta traje i treba imati strpljenja. Naime, ako se prati postupak, psotoje pauze i od 30-tak sec prilikom flashanja BIOS-a! Ubog toga je najpametnije imati flash drive koji ima signalnu LED-icu jer Vam je to najbolji pokazatelj aktivnosti flashanja! Eto...

2 0 hvala 0
17 godina
Jehonan kaže...

Kolega, iskreno, nije mi se dalo čitati sve prijašnje postove, no, po ovome što pišete to bi se trebalo moći odraditi bez problema jer niste dirali recovery dio boot sektora BIOS-a. Dakle, samo proučite koji USB port vam je "odgovoran" za upgrade BIOS-a, u njega utaknete flash drive (najbolje fat32 formatiran), a za oblik imena i ekstenzije "rescue" BIOS-a najbolje proučite ASUS-ov site te isti stavite u root flash drivea. Potom samo slijedite proceduru koju su zamislili u ASUS-u i to je to. Mora raditi. Isprobano! Inače, ta procedura dosta traje i treba imati strpljenja. Naime, ako se prati postupak, psotoje pauze i od 30-tak sec prilikom flashanja BIOS-a! Ubog toga je najpametnije imati flash drive koji ima signalnu LED-icu jer Vam je to najbolji pokazatelj aktivnosti flashanja! Eto...

Da, to sam ti zaboravio reći, postoji samo jedan USB port koji može flashati BIOS na ovaj način, kod mene je oko njega ofarbano zeleno 

12 godina
phoenix2003 kaže...

Originalni support disk na e-bay košta 10€. Ja bih ipak kupio drugu ploču. Ovu ne bih popravljao jer čip i disk koštaju gotovo pola cijene korištene ploče. Možeš pozvati prijatelja koji se u ovo malo bolje razumije pa nasjeci meze i ohladi pivo pa neka ti on to sredi.

Samo da se javim da je problem rjesen!

Narucio sam na ebayu novi cip, najnoviji BIOS na njemu, za cca 70kn.

Ubacio ga, sve radi besprijekorno.

Kad sam ga ubacio, odmah mi se pojavilo "Press 4 to unlock all cores!" iznad "Press DEL to enter BIOS", odmah sam stisnuo i time mi se otkljucale automatski sve 4 jezgre na mom Phenom II x2 550 BE.

Uradjen sress test (par razlicitih sam probao), nikakvih problema sve cetiri jezgre rade odlicno. To je i bio razlog zasto sam update-a BIOS pa sam s*ebo cip, htio sam otkljucat ostale jezgre na procesoru, a da bi to uradio trebao mi je novi update BIOS-a.

Eto sad imam maticnu na najnovijem biosu, te funkcionalan quad core procesor.

Novi cip je rjesio sve probleme. Hvala vama na odgovorima i na svemu. :)

H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 13:39 (H3rc0).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice