Pozdrav!!!!
Trebam pomoc oko ASUS P8P67 PRO mbo..
Problem je u tome sto nemogu da nadogradim bios sa novijom verzijom...
Pokusao sve i sa HDD-a i sa USB-a ali neide i sve sto dobijem je IMAGE INTEGRITY CHECK FAILED...
Jedino sto nisam pokusao je da to odradim iz Windows okruzenja preko ASUS AI programa jer strahujem da bi ostao bez mbo...
Ako neko ima rjesenje neka pomogne....
Asus P8P67 Pro
- poruka: 13
- |
- čitano: 3.074
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moja ploca je starija pa ima onaj crash free to jest kad se nesto zbrlja sa updatom biosa stavis cd od ploca i vrati se kako je bilo!
Problem je sto je CD izgubljen i to zauvjek izgleda
Sa sticka bi trebalo raditi OK.
Kod ASUS-a je to malo "zayebano", osobito kad poslije flasha MBO ne daje znakove života (a i kod Gigabytea ista stvar).
Onda je potrebno sve otkopčati, resetirati BIOS (CMOS) i onda sve odjednom radi.
Zašto je to tako, nemam pojma, ali tako to ide kod starijih ploča.
Hyperion je moj svjedok.
Pa da kod starijih al sta da ja radim sa ovom svojom??Dali EFI bios mozda pravi problem???
Jest da se hvale kako je to sad sve jednostavnije al zasto neradi
Pokusao odradit i iz WIndows okruzenja tj ASUS AI ali nista..
Sve sto dobijem je : THE MODEL OF THE BIOS IMAGE DOESNT MATCH THE BIOS ROM CURRENTLY PRESENT..
Neznam vise sta da pokusam ?!?
Mislim da ti pokusavas flashati sa biosom koji nepase na tvoju plocu!
Nerazumijem plocu sam uredno registrovo na Asus stranici i tu i skidam sve za nju pa i ovaj BIOS image.
Da dolazi do zbrke na ASUS serverima nevjerujem.
Posto je ova ploca B3 Revision model mozda i to pravi neki problem...
Lupam razne stvari al rijesenje jos nemam.
Cak na njihovim forumima mi daju link za BIOS koji je jos stariji od ovog koji je trenutno kod mene...
Sve radi dobro osim podrske za 2,2TB Hard diskove,koji trenutno imam ...
Imam navedenu ploču Rev. 3.1(bios 2001) i cpu i5 2500k. Imam problem sa naponom ram-a, po tvorničkim specifikacijama napon na kojem radi ram koji sam kupio je 1.5V i tada radi na 1600 MHz kako je i deklarirano na ambalaži. Kako ova matična ima hrpu opcija za overclock, mogu se štimati razni naponi no ja sam ostavio da sve to bude automatsko i tada se javio problem. Matična je umijesto 1.5V DRAM voltage stavila 1.65V i latencija memorije koja je pri 1.5V 9-9-9-24 porasla je na 11-11-11-26, pa sam onda stavio da DRAM voltage bude 1.5V fiksno. Sada mene zanima dali bi to bio kakav bug u biosu ili je ram pokvaren, uz sve gore navedeno primjetio sam da mi je windows (win 7 64 bit) nekako usporen.
Ram je G.SKILL Ripjaws X, F3-12800CL9D-8GBXL
Imam navedenu ploču Rev. 3.1(bios 2001) i cpu i5 2500k. Imam problem sa naponom ram-a, po tvorničkim specifikacijama napon na kojem radi ram koji sam kupio je 1.5V i tada radi na 1600 MHz kako je i deklarirano na ambalaži. Kako ova matična ima hrpu opcija za overclock, mogu se štimati razni naponi no ja sam ostavio da sve to bude automatsko i tada se javio problem. Matična je umijesto 1.5V DRAM voltage stavila 1.65V i latencija memorije koja je pri 1.5V 9-9-9-24 porasla je na 11-11-11-26, pa sam onda stavio da DRAM voltage bude 1.5V fiksno. Sada mene zanima dali bi to bio kakav bug u biosu ili je ram pokvaren, uz sve gore navedeno primjetio sam da mi je windows (win 7 64 bit) nekako usporen.
Ram je G.SKILL Ripjaws X, F3-12800CL9D-8GBXL
Samo podesi XMP.
Ja imam isto tu ploču, mene samo zanima sljedeće i neka mi odgovore oni koji je isključivo imaju i oni koji jako dobro prate te ploče...
Koliko je ona dobra, i po čemu se ona razlikuje od Deluxe ili Saberbooth i boljih verzija, ako mi može tko ukratko objasniti razlike između boljih verzija...
Fazna regulacija je bitna kod OC-a, a jos razlike mogu biti u broju PCI-E slota (povoljno za CF i SLi) i u verziji PCI-E slota, najnoviji je Gen3 (3.0)