Asrock P67 extreme 6 vs. Asus P8P67 PRO

poruka: 42
|
čitano: 7.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Asrock P67 extreme 6 vs. Asus P8P67 PRO
Razer_Copperhead kaže...

Ma tražio sam na nabava.net, ali nije bilo rezultata za tu pliču nego s nastavcima PRO, EVO, -M itd.

[EDIT]

Sad se ne mogu odlučit između Asrock P67 Extreme 6 B3 i ASUS P8P67 PRO B3. {#}

Asrock P67 Extreme 6 bi svakako bio moj izbor. 

1. Jedna godina dulje garancije u odnosu na Asus (glavan uvijet)

2. 16+2 faze

3. Samo 50 kn skuplja

Je li to dovoljno?

Kruger
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Ma tražio sam na nabava.net, ali nije bilo rezultata za tu pliču nego s nastavcima PRO, EVO, -M itd.

[EDIT]

Sad se ne mogu odlučit između Asrock P67 Extreme 6 B3 i ASUS P8P67 PRO B3. {#}

Asrock P67 Extreme 6 bi svakako bio moj izbor. 

1. Jedna godina dulje garancije u odnosu na Asus (glavan uvijet)

2. 16+2 faze

3. Samo 50 kn skuplja

Je li to dovoljno?

Na stranu garanciju, ove 4 faze više u odnosu na Asusa ce mu fenomenalno koristiti u buducnosti, za potrebe ogromnog OC-a.

14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Na stranu garanciju, ove 4 faze više u odnosu na Asusa ce mu fenomenalno koristiti u buducnosti, za potrebe ogromnog OC-a.

Hoće ali moj bi odabir pao zbog garancije.

Kruger
15 godina
protjeran
zbuzz kaže...
Don Kihoty kaže...
deepblue kaže...

I mene isto zanima koju da uzmem... Vidim da je jedina veća razlika u regulaciji napona. Da li se još po nečemu bitnijem razlikuju što bi me odvratilo od kupnje Asus Pro ploče?

1. bolje hlađenje

2. bolji OC

3. bolja ploča speukupno

4. bolja opremljenost

5. 3 godine (36 mjeseci) jamstva

Koliko mi je poznato, a i test u zadnjem broju BUG-a to potvrdjuju Asrockove (Extreme, Fatality) ploce imaju problema pri skaliranju u turbo modu i desava se znacajan pad performansi. Nekome ko ce OC-at procesor to nije ni bitno jer ce mu turbo biti iskljucen ali onome kome se neda cackati po biosu i zeli performanse out of box Asus je puno bolji izbor.

Drugo, ako nabarajas prednosti onda nema smisla pored pojedinacnih prednosti pisati i "bolja ploca sveukupno". Ploca ima mana i prednosti u odnosu na Asus i nekome je bolja a nekome losija. Prosjecnom korisniku je Asus puno bolji izbor.

Problem je poznat samo kod par modela,

al to se riješilo odavno sa novim BIOS-om..

A ja BUG-ovce neću učiti flashati BIOS. To je stvar iskustva i malo googlanja.

Ako su prelijeni, njihov problem, ne moj...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

puno bolji izbor.

Problem je poznat samo kod par modela,

al to se riješilo odavno sa novim BIOS-om..

A ja BUG-ovce neću učiti flashati BIOS. To je stvar iskustva i malo googlanja.

Ako su prelijeni, njihov problem, ne moj...

Da, upravo kod modela o kojima smo govorili. Bugovci su testirali plocu out of the box i dosli do vec poznatih saznanja. Da se ne bi krivo razumjeli, ja takodjer vecini ljudi preporucam Extreme seriju jer uz neke preinake problemi se jednostavno  rjesavaju i to su ploce koje daju najvise za najmanje ulozenog novca, ali im odmah i ukazem na te probleme i sta im je ciniti. velika vecina kupaca hardware ipak ostavlja na stocku a u bios ne ulazi ni za zivu glavu a kamoli flash da radi. Svaki kupac prije odluke o kupovini treba dobro razmisliti za sto ce mu comp sluziti te kakav ce mu biti setup. Kupovanje na preporuku tipa "to je odlicna placa, ima vrhunsku regulaciju, zvuk, podrsku za quad gpu, PLX... cesto ljude odvede u nepotrebno bacanje novca. Da, Asrock Extreme i Fatality su odlicne ploce za nekoga ko ce overclockirati, koristiti multi gpu, ima  7.1 zvucnike... no za preko 95% usera bolja je opcija neka jeftinija ploca jer ce jednako dobro ispuniti sve zahtjeve koji mu zaista trebaju. Ono sto Asrock cini boljim izborom za tog prosjecnog korisnika je iskljucivo garancija a spomenutu Asusicu to sto je out of box bolja ploca za nekoga ko nece prckati po njoj. Da znas samo koliko ljudi poznajem sa Rampage ili UD7/9 plocama koji imaju stock setup i kojima bi pametnije bilo da su za trostruku razliku u cijeni kupili... sta ja znam, 50kg cevapa :)

14 godina

I ja sam sve bliži kupnji Extreme6 ploče. Posebno mi se sviđa 36 mj. garancije. Jedino me kopka jedan detalj. Jel zna netko kak u praksi funkcionira ona Combo Cooler opcija? Ta opcija omogučava instaliranje starijih s775 hladnjaka. Upiknuo bih svoj predobri Thermalright Ultra Extreme i time bih uštedio nekih 400 kn ili više koliko bi me koštao novi high end s1155 hladnjak.

Po njihovom promotivnom videu radi se samo o dodatnim rupicama u koje se upiknu s775 hladnjaci. One male crne rupice mi ne ulijevaju baš neko povjerenje :-)

E sad, mene zanima kak to radi u praksi. Da li je stabilno? Da li se klima?

Jel ima netko ovdje sa nekom extreme pločom i s775 hladnjakom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pretpostavljam da bi trebalo biti stabilno, jer mi se cini ove origigi rupe su zatvorene sa metalnim obrucima, tako da nebi trebalo nista pucati. ako nisi siguran, kupi scythe ninja wire, pa mozes dodatno odteretiti plocu tako da cooler fiksiras tom zicom za kuciste (recimo). imas je u linksu po kunu XD nemoj se odreci tog coolera, predobar je! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
xyan kaže...

pretpostavljam da bi trebalo biti stabilno, jer mi se cini ove origigi rupe su zatvorene sa metalnim obrucima, tako da nebi trebalo nista pucati. ako nisi siguran, kupi scythe ninja wire, pa mozes dodatno odteretiti plocu tako da cooler fiksiras tom zicom za kuciste (recimo). imas je u linksu po kunu XD nemoj se odreci tog coolera, predobar je! {#}

Ma rupa ko rupa, sve su rupe na svim plocama iste

bez metalnog ruba.

Bijelom bojom su 1156/1155 oznacene,

neobojane su 775.

Rupa ko rupa, radit ce ti super.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
xyan kaže...

Baš sam gledao na linksovim stranicama i nigdje ne vidm tu nindžu. Po američkim web dućanima cijena joj ide od 4$ pa na više. Na ebay-u od 10$ na više. Praktična stvarčica.

14 godina
Don Kihoty kaže...

Ma rupa ko rupa, sve su rupe na svim plocama iste

bez metalnog ruba.

Bijelom bojom su 1156/1155 oznacene,

neobojane su 775.

Rupa ko rupa, radit ce ti super

Nadam se da hoće. Nadam se da su te rupe pouzdane jednako kao i one za s1155,  premda izgledaju manje cool :-)

14 godina
protjeran

Ako kupujete AsRock obavezno odmah potražite najnoviji bios da vam se ploča ne bi uključivala kad gurnete USB stick u Usb Front utor.

I svakako premjestite jumper za USB hibernaciju s 2-3 na 1-2 da vam isto tako na zadnjem panelu gornja dva USB porta postanu korisna, jer ako to ne napravite uključivanjem vanjskog hard diska ili USB dticka računalo se "budi" samo od sebe. :D

Forumaši su uvijek u pravu ! Naročito kupci novinskih izdanja.

0 0 hvala 1
14 godina
Mustafa kaže...

Ako kupujete AsRock obavezno odmah potražite najnoviji bios da vam se ploča ne bi uključivala kad gurnete USB stick u Usb Front utor.

I svakako premjestite jumper za USB hibernaciju s 2-3 na 1-2 da vam isto tako na zadnjem panelu gornja dva USB porta postanu korisna, jer ako to ne napravite uključivanjem vanjskog hard diska ili USB dticka računalo se "budi" samo od sebe. :D

Čitam na nekim forumima da postoje određeni problemi s USB 3.0 controllerom. Asrock koristi novi EtronTech USB 3.0 controller. Driveri još nisu sazreli valjda ali to će se rješit novim driverima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice