Zanima me da li tko ima ovaj hladnjak.Kakvi su dojmovi?
Preskup hladnjak itekak s obzirom na performanse, u odnosu na verziju Arctic Freezer 13 koji košta 220kn i zapravo nije ništ lošiji. Preporucam da si uzmeš ovaj dole hladnjak, kojeg sam spomenul na linku to je za toliko love najbolji izbor trenutno sigurno. Za njegovu montažu ne treba skidat maticnu plocu, znaci lako se montira košta isto ko i Arctic Freezer 13 kojeg hladi 9cm ventilator u odnosu na ovaj Thermaltake koji ima 12cm ventilator a to je puno bolje rješenje itekak.
Dobar je AC freezer 13 pro ja ga imam i prezadovoljan sam.
Što se tiče skidanja matične kad se stavlja cooler, ne moraš skidat matičnu ako na kučištu imaš onaj provrt gdje ti se nalazi matična i procesor, s stražnje strane.
Mozes li mi reci koje temperature dobivas u load-u.Koliki ti je napon CPU?Da li ti je kuciste otvoreno ili zatvoreno?Je li na hladnjaku
default ventilator?Znam da puno pitam ali moram znati pojedinosti.
Uzmi si u Linksu Freezera 13 za 190 kn. To je puno jeftinije od pro verzije a hlade praktički isto.
Uzmi si u Linksu Freezera 13 za 190 kn. To je puno jeftinije od pro verzije a hlade praktički isto.
Nisam to videl do sad LInks ima akciju, Arctic Freezer 13 za 190kn do 3.7 ja bi rekel i da je to zapravo njegova realna cijena. 220kn kolko inace košta taj model, je previše sigurno jer onaj spomenuti Thermaltake hladnjak kojeg cesto linkam košta isto a osjetno je bolji itekak.
Stos je u tome sta mi treba non HDT hladnjak.Kako znate da 13pro i 13 hlade jednako.
Stos je u tome sta mi treba non HDT hladnjak.Kako znate da 13pro i 13 hlade jednako.
Znam tako što u 8 testova tih hladnjaka razlika nije više od stupanj do dva što ti je u praksi manje više ista stvar. Taj stupanj dva ti se može izgubit u recimo načinu na koji ćeš ti nanjeti termalnu pastu. Prednost tog PRO je bila zamišljena i u tome što ti on ima mali ventić od 5 cm koji bi trebao hladiti chipset, ali je praksa na testiranjima pokazala da nije baš djelotvorno. Dakle ama baš nikako se neisplati uzeti taj PRO pored običnog Freezera 13, kao što recimo je potpuno neisplativ i Freezer Extreme Rev.2 za 300 kn pored Freezera 13 za 190 kn jel također čak Freezer 13 malo bolje hladi. Zašto tebi baš treba non HDT hladnjak ( usput Freezer 13 je non HDT hladnjak ) ??
Zato sto ga mislim staviti na graficku,ne na procesor.Znam da je to mozda ludo,ali cu napravit to.
Zato sto ga mislim staviti na graficku,ne na procesor.Znam da je to mozda ludo,ali cu napravit to.
Looool, jesi legenda . Hahaaha, pa imaš hladnjaka za grafe. Prvo neznam kako si ti to mislio izvest, a drugo čisto po dimenzijama i položaju grafe neznam kao bi ti stavio taj hladnjak da ti stane sve skupa u kučište. Definitivno poslikaj ako izvedeš to uspješno :)
Znam da ima hladnjak za grafe ali oni su skuplji i slabiji.Npr accelero xtreme ima oko 2 puta manju povrsinu od tog 13pro-a a i skuplji je.
Mogu ga stavit(preracunao sam sve).Najteze je to sta cu morat podignut maticnu.
A za koju grafu bi to to uzeo i hladio ?
Svašta!
Za bilo koju.Trenutno imam 250 GTS,u buducnosti cu kupiti neku jacu.U tom i je stvar,zelim jak hladnjak koji ce ohladiti bilo koju graficku.
Imam mount koji je kao kuka i onda samo mijenjam graficke.
Za bilo koju.Trenutno imam 250 GTS,u buducnosti cu kupiti neku jacu.U tom i je stvar,zelim jak hladnjak koji ce ohladiti bilo koju graficku.
Neznam stvarno, mislim da je to nepotrebano ali ako se tebi zabavlja onda probaj. Samo hajde stvarno poslikaj da vidim kako to izgleda ako ti uspije :)
Pogledaj malo, dolje u speckama ćeš pronaći da je kompatibilan s GTS250.
To ti je miljama bolje rješenje.
Da istina da je nepotrebno i neprakticno(gubim sve zive slotove) ali se ne radi o tome.Radi se o tome da ne platim puno a dobim vrhunsko
hladenje.
care , nadam se da češ uspjet
Ako uspiješ napravi temu u samogradnji :D CPU cooler kao GPU cooler :D
care , nadam se da češ uspjet
Ako uspiješ napravi temu u samogradnji :D CPU cooler kao GPU cooler :D
Hvala na ohrabrenju.
Radije neki koji nije tower, kao neki stock cooler.
Autoru teme, ja ti sad imam Cooler Master Hyper 212+, mijenjao sam se s prijateljom. Nije mu se dalo skidat matičnu i pitao je mene hoćemo li se zamijenit ja njemu AC freezer 13pro on meni Cooler Master Hyper 212+. Ja nisam morao skidat matčnu jer imam sa strane na kučištu rupu iza matične.
Što se tiče stavljanja cpu coolera na gpu, ak ti uspije javi rezultate.
Autoru teme, ja ti sad imam Cooler Master Hyper 212+, mijenjao sam se s prijateljom. Nije mu se dalo skidat matičnu i pitao je mene hoćemo li se zamijenit ja njemu AC freezer 13pro on meni Cooler Master Hyper 212+. Ja nisam morao skidat matčnu jer imam sa strane na kučištu rupu iza matične.
Što se tiče stavljanja cpu coolera na gpu, ak ti uspije javi rezultate.
Cestitam,imamo isti CPU hladnjak.I jesi li primjetio razliku u temperaturi.
Jedno 4-5 stupnja imam manje s CoolerMasterom Hpyer 212+, neznatna razlika.
Odličan je i jedan i drugi cooler.
Jedno 4-5 stupnja imam manje s CoolerMasterom Hpyer 212+, neznatna razlika.
Odličan je i jedan i drugi cooler.
Hmm,misam ocekivao da je Hyper 212 plus bolji od 13Pro-a.A i 5 C nije bas mala razlika.Nadam se da gledas CPU temp,ne Core temp.
CPU gledam. Btw kučište mi je zatovreno.
CPU gledam. Btw kučište mi je zatovreno.
4 do 5 C je osjetna razlika,ali se ovo nemože smatrati kao neka stabilna referenca. Testirati se treba u kontroliranim uvjetim pa onda izvlačiti neke zaključke. Po svim testovima po stranim portalima ta dva hladnjaka su sličnih rashladnih kapaciteta.
Može biti i razlog što sam kad sam stavljao ColerMAster stavio sam malo manje paste.
Može biti i razlog što sam kad sam stavljao ColerMAster stavio sam malo manje paste.
Lool, eto jedan od primjera kontroliranih uvjeta. Manje paste je zapravo VIŠE što se tiče performani hlađenja . Tu većina ljudi griješi kad stavlja pastu.
Da manje je više.
Evo od mog starog coolera rezultati nakon 3 minute Aida 64 cpu stress testa
Znači tu su ti temperature već bile došle do maximalne !