AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.758.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Jakovp kaže...

Vjerojatno još uvijek uštimavaju BIOSe na starijim platformama, ali ako radi kako treba na stocu nema beda, ionako su benefiti od OC relativno maleni kod zen2.

slazem se, OC procesora nema smisla za gaming, pogotovo na rezi na kojoj igram, za premier bi mozda jos i radio OC, vidjetu cu kako ce se pokazati benefit na X570 u tome slucaju

vise me jebe sto mi memorija ne ide vise od 2133 

zaboravio sam napomenuti da se moze raditi OC infinity fabric, sto nisam probao, a i ne sjecam se da li je to bilo u biosu prije ili je sada dodano, a i trebao bih prostudirati kako to funkcionira uopce

www.youtube.com/TerabitTV
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pozdrav!

Imam pitanje....da li će AMD Ryzen 3600X raditi na ploči GIGABYTE B450 AORUS ELITE, odnosno moram li imati 

raniju generaciju procesora kako bi napravio update BIOS-a, ili mogu odmah upiknuti 3600X pa onda napraviti update?!

Možda je pitanje glupo, ali na svašta sam naletio na netu, a nigdje konkretnog opisa...

Hvala ;)

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only appear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Jakovp kaže...

Vjerojatno još uvijek uštimavaju BIOSe na starijim platformama, ali ako radi kako treba na stocu nema beda, ionako su benefiti od OC relativno maleni kod zen2.

I to, a i činjenica je da 3600 ima loš OC potencijal... 4,2Ghz na svim jezgrama je max što možeš dobit sa razumnim voltažama, sve iznad ide u zonu 1.43v+, što je u full loadu nemoguće hladit bez "custom" vodenog....

12 godina
Zvekan kaže...

Pozdrav!

Imam pitanje....da li će AMD Ryzen 3600X raditi na ploči GIGABYTE B450 AORUS ELITE, odnosno moram li imati 

raniju generaciju procesora kako bi napravio update BIOS-a, ili mogu odmah upiknuti 3600X pa onda napraviti update?!

Možda je pitanje glupo, ali na svašta sam naletio na netu, a nigdje konkretnog opisa...

Hvala ;)

Jel si vec uzeo tu maticnu ili ? Ako ne, idi na MSI B450 A-PRO ili Tomahawk, aorus nema bas neke dobre maticne na am4 platformi (bar ove "jeftinije").

17 godina
HCgamingCRO kaže...

Bio je danas live stream/keynote za epyc 7NM(jos traje)... pored svih  niko se nije sjetio to staviti -.-

Evo LIsa uhvatila i hp enterprise, dell emc,twitter,google cak.

U ovoj temi ili đumbusu, pa koga još zanimaju AMD Serverski procovi ili daleko največi izvor prihoda za AMD.Tu se pretumbava samo gejming, i to uvjek iste fore ili dilema non stop u krug.

Dobro da Intel još nije tražio i muzičku podlogu, uz koji bi prigodno odradili određeni test.

https://en.wikichip.org/wiki/amd/cores/rome

https://www.servethehome.com/amd-epyc-7002-series-rome-delivers-a-knockout/7/

"Many cores, bigger caches, more memory bandwidth, and a newer microarchitecture all help AMD quite a bit here. Intel asked us to compare a similar number of cores to be fair to their chips. In that spirit, the dual AMD EPYC 7502 configuration has 32 cores each while the dual Intel Xeon Platinum 8280 only has 28 cores each. AMD does not have 28 core SKUs.

On the other hand, the dual AMD EPYC 7502 is faster and uses $2600 each list price SKUs while the Intel Xeon Platinum 8280 is a $10,007 list price SKU. AMD provides four more cores per socket which help performance, but they are doing so at an initial list price discount of around 74%. That is a big deal if you assume Intel Xeon Platinum list pricing is designed so server vendors can utilize large 60% discounts. AMD still has the better platform, but we think here the Xeon Platinum 8280 can be very competitive with an 80% discount off of list price."

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 13:56 (rambox).
12 godina
neaktivan
Mitohondri kaže...

Asrock X370 Killer SLI proca

Geil 3200 CL14 2x8 samsung

Gskill 3000 CL15 2x8 hynix

Ryzen 5 1600X

Ryzen 5 3600

zanimljivo je kako ti bez oc-a radi na 4.2GHz sve jezgre, moguce je da imas dobar primjerak silikona, pa svakako probaj na X570 do koliko ga mozes gurat, jer 4.2GHz je boost za 1-2 jezgre koliko pratim

6 godina
protjeran

Znaci kad je doso CEO google-a i rekao da ce u jeseni cijeli sustav svoj prebaciti na zen(bili su i iz twitera della i hp-a isto rekli)-shvatio sam zapravo koliko je taj biznis zapravo mozda i bitniji amd-u nego ovaj nas mainstream-znas sta znaci da ce google sav svoj sustav prebaciti-pa to su mldr dolara vjv...neki dan sam citao kako samsung najavljuje 2021 prve eksemplare za navi gpu i da ce do 5 godina ovakvi mobovi sto znamo izumrijeti...neznam jel to dobro ili lose takvu malu kompaniju razvuci na tolike grane i drzati sve pod kontrolom,sigurnoscu i performancama,cijenom,ali evo bas od AMD-a da ce mijenjati pravac tehnologije doslovno-hah.

6 godina
HCgamingCRO kaže...

neznam jel to dobro ili lose takvu malu kompaniju razvuci na tolike grane i drzati sve pod kontrolom,sigurnoscu i performancama,cijenom,ali evo bas od AMD-a da ce mijenjati pravac tehnologije doslovno-hah.

Uvijek oni "mali" rade pomake jer onim velikima je u interesu da prodaju ista muda pod bubrege više godina za redom... Da se Intela pita razvlačili bi 14nm dok im ne bi ponestalo prostora za pluseve koje stavljaju pored 14nm...

Nvidia je ista stvar... Godinama razvlače jedan te isti drek, a rade to jer im prolazi... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 14:16 (NoDe31).
6 godina
protjeran
NoDe31 kaže...
HCgamingCRO kaže...

neznam jel to dobro ili lose takvu malu kompaniju razvuci na tolike grane i drzati sve pod kontrolom,sigurnoscu i performancama,cijenom,ali evo bas od AMD-a da ce mijenjati pravac tehnologije doslovno-hah.

Uvijek oni "mali" rade pomake jer onim velikima je u interesu da prodaju ista muda pod bubrege više godina za redom... Da se Intela pita razvlačili bi 14nm dok im ne bi ponestalo prostora za pluseve koje stavljaju pored 14nm...

Nvidia je ista stvar... Godinama razvlače jedan te isti drek, a rade to jer im prolazi... 

I mislim da je i pitanje pojedinca vamo-Lisa SU je veliko ime u semikonduktivnoj industriji i IBM- je izvukla iz govana bila i sad si je prije par dana htijeli nazad(sto jos uvijek smatram otvorenim pitanjem). 

Pa pogledaj samo kako je ona dosla-AMD je okrenuo se x2 360 stupnjeva oko sebe.

11 godina

Mitohondri

Jesi podigao VSoc napon? AMD predlaze 1.1V za 3000 seriju, mozes probat i malo vise, ak ne ide. Trebas vjerojatno dizat i napon memoriji da ide na defaultne vrijednosti ili opalit postavku koja to radi. Inace, osjetis kaj razliku naspram 1600 u igrama ili cemu vec? Grafa je vidim rtx 2060, a monitor?

15 godina
odjavljen
HCgamingCRO kaže...
NoDe31 kaže...
HCgamingCRO kaže...

I mislim da je i pitanje pojedinca vamo-Lisa SU je veliko ime u semikonduktivnoj industriji i IBM- je izvukla iz govana bila i sad si je prije par dana htijeli nazad(sto jos uvijek smatram otvorenim pitanjem). 

Pa pogledaj samo kako je ona dosla-AMD je okrenuo se x2 360 stupnjeva oko sebe.

Daj molim te, kaže se poluvodičkoj. Kao kad pročitam kapacitor lol

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
6 godina
protjeran
Jakovp kaže... 

A nadam se da helica nazivas onda zrakomlat(ispravna RH rijec za to) i dodirnik za touch screen-smijesno...

15 godina
odjavljen
HCgamingCRO kaže...
Jakovp kaže... 

A nadam se da helica nazivas onda zrakomlat (ispravna RH rijec za to) i dodirnik za touch screen-smijesno...

Ne, ali ovo tvoje je baš totalno krivo i apsolutno nitko to ne koristi i ne bi trebao.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
6 godina
protjeran
Jakovp kaže...
HCgamingCRO kaže...
Jakovp kaže... 

A nadam se da helica nazivas onda zrakomlat (ispravna RH rijec za to) i dodirnik za touch screen-smijesno...

Ne, ali ovo tvoje je baš totalno krivo i apsolutno nitko to ne koristi i ne bi trebao.

Samo pola svijeta od njemackog do engleskog jezika...

6 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mitohondri

Jesi podigao VSoc napon? AMD predlaze 1.1V za 3000 seriju, mozes probat i malo vise, ak ne ide. Trebas vjerojatno dizat i napon memoriji da ide na defaultne vrijednosti ili opalit postavku koja to radi. Inace, osjetis kaj razliku naspram 1600 u igrama ili cemu vec? Grafa je vidim rtx 2060, a monitor?

i to sam probao, i rucno vise vrijednosti napona i na auto, nije pomoglo

nisam stigao usporediti jos performanse u odnosu na 1600X, osim u cinebenchu, planiram i to odradit isto, vjerovatno cu za vikend se igrat sa time

1600X 3018cb, a 3600 je 3618cb, Cinebench20

monitor je 34" 3440x1440

edit: vidim da je upravo izasao novi BIOS, pa kad dodem doma probam, pa javim da li ima kakvih poboljsanja u pogledu memorije :)

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 15:19 (Mitohondri).
15 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Mislim da se od davno moglo skuzit da je on klinjo kojem su biseri koje konstantno strapa na razini pismenosti tog strapanja.

11 godina

Mitohondri

Reko da vidim radi cega ides na upgrade jer sam se razmisljao izmedju polovnog Ryzena i novog 3600, ali ja imam upola slabiju grafu (rx 580 8gb) i upola manje zahtjevan monitor (29" 2560x1080 75Hz). Pretpostavljam da tvoj jos ide na 100Hz tako da ti sigurno treba jaci proc. Iskreno na tvom mjestu bih mozda lovio polovni i7-8700K.. Uglavnom, fala za dojmove i sretno s podesavanjem.

14 godina

Polovni i7 8700K ti ljudi traže 2500kn, svaka riječ je suvišna.

12 godina
itomic009 kaže...

Polovni i7 8700K ti ljudi traže 2500kn, svaka riječ je suvišna.

A novi r5 3600 koji je na razini stock i7 8700k 1.650kn ...

11 godina

Spustat cijenu, ima jedan za 2200kn, mozda bi isao na 2000kn, ali da.. Ma za tak veliku rezu mu je upgrade taman + ne treba mijenjati plocu.

3600 je na razini stock i7-8700K da. Ne znam zakaj recenzenti jednostavno ne napisu i7-8700 kad usporedjuju stock.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 16:14 (The_Fichek).
6 godina
protjeran
ansha kaže...

Mislim da se od davno moglo skuzit da je on klinjo kojem su biseri koje konstantno strapa na razini pismenosti tog strapanja.

Mislim da ova tvoja slika vise govori o tebi nego moje neznanje hrvatskoga jezika o meni.

Jednostavno se tu nema vise nista za reci...

14 godina

Otkad sam kupio proc i matičnu niti jednom nisam vidio welcome screen za ulazak u bios, trebao sam lupati naslijepo po DEL tipki da uđem u njega. Prošli tjedan sam stavio novi v18 bios i nove chipset drivere i opet ništa jer sam opet to pripisivao kao bug u biosu sve dok nisam prekjučer slučajno naletio na temu na redditu gdje jedan savjetuje da se na monitoru zamjeni display port kabel za hdmi i gle vraga, vidim ga sad Ako netko ima sličan ''bug'' nek proba.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 16:58 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Nije to bug nego video kartica šalje signal prema prioritetu, imam monitor na DP i TV prek HDMI i samo an TV-u mi posta BIOS. Ima neka opcija u biosu kojom to možeš promjeniti ali sam zaboravio kak se zovi, uefi ili tak neš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Od prekjučer znam da nije bug, zato sam i stavio navodnike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Samo kaj ti prek HDMI-a ne radi freesync.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam ga ni koristio

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
vrinho kaže...

Nisam ga ni koristio

Why? 

14 godina

Jer nisam neke koristi i vidljive razlike vidio s njim uključenim, da je 100+hz monitor onda bi bilo drugačije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
vrinho kaže...

Jer nisam neke koristi i vidljive razlike vidio s njim uključenim, da je 100+hz monitor onda bi bilo drugačije.

Nema šanse da isključim freesync, jedva sam čekao da ga osposobe na nvidiji i u biti cijelo vrijeme gledao prema AMD-u jer mi je konstantno falio. Slika bez treganja uz varijabilni fps, pa kud češ bolje?

14 godina

Još na početku kad su izbacili drivere sam bio odustao od njega. Prvo je bilo da sam morao paliti gasiti monitor da proradi, pa sam sitne trzaje znao osjetiti u gameplayu i ugasio i nisam više palio. Možda opet probam ali ne vidim potrebu iskreno jer sve mi radi glatko.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice