Lijevo su tvoje postavke,a ovo desno je default ili?
Vcore soc si dizao zbog stabilnosti cpu ili memorije?
Malo je drugaciji bios nego na hd3 modelu.....

Adata SX8200 Pro ovaj
U praksi nema razlike između SATA i M2 NVME SSDa.
Za te iste novce mogao si uzeti duplo veći klasični SATA SSD.
Samo za backup je dobar. Kao drugi disk ili za nezahtjevnog kućnog korisnika.
Bit će stutteringa u gameplayu.
Glavni disk uzeti isključivo Cruciall mx500 ili Samsung evo, odnosno neki brži ssd.
Vidi review: Samsung 860 QVO , pogledaj i grafove.
imam stuttering u glavi... 0_o
Nemaš. Samo si bezobrazan i ne vladaš materijom
Samo za backup je dobar. Kao drugi disk ili za nezahtjevnog kućnog korisnika.
Bit će stutteringa u gameplayu.
Glavni disk uzeti isključivo Cruciall mx500 ili Samsung evo, odnosno neki brži ssd.
Vidi review: Samsung 860 QVO , pogledaj i grafove.
Kakvi loši grafovi i kakav stuttering?
Nemaš. Samo si bezobrazan i ne vladaš materijom
daj budi normalan, kakav sttutering čovječe?
igra će ti se duže učitavati a sttutering nećeš vidjeti, dio igre koji trenutno igraš je u ramu a ne čita se direktno s diska
Imao sam takav sporiji ssd i igre nisu radile glatko.
Prešao sam na samsung 850 pro i sve je puno brže i življe i nema problema.
placebo... igre i njihove instalacije držim na mehaničkim diskovima u životu nisam vidio sttutering ukoliko je ostatak hw bio dovoljan za sys. req. igara koje sam igrao
Daj nam to dokaži nekim linkom.Tom logikom igre bi sa HDD-a bile totalno neigrive.
Ukucaj u google "ssd stuttering", imaš linkova i videa.
Ja sam imao Intel 520 ili 530 ssd od 256 gb.
Uglavnom osjeti se razlika.
Placebo
Bogami, cini mi se da je ovo neka urota, zavjera.....
Stalno izmisljaju neke probleme, samo da se kupuje novi, skupi, i ponekad nepotrebni hardver....
Jos malo pa cemo pricati kako odabir kucista utice na igranje, ili kako boja stola uzrokuje fps drop
Bogami, cini mi se da je ovo neka urota, zavjera.....
Stalno izmisljaju neke probleme, samo da se kupuje novi, skupi, i ponekad nepotrebni hardver....
Jos malo pa cemo pricati kako odabir kucista utice na igranje, ili kako boja stola uzrokuje fps drop
naravno pa tvoj zalman s3 ima više fps od mog s2 a ovaj 1600 taman uhvati 1600x u s3 kučištu
Normalno, svi znamo da je 3 jace od 2.... barem 10fps ima vise. Jos sam naljepio i amd naljepnicu na njega, odmah je podiglo takt procesora za 300mhz u boostu.
Imam i 4rgb ventilatora, to je barem jos 5fps po ventilatoru.
Znaci, da me prestignes, treba ti barem s8 kuciste, sve ispod toga ti nece dobro raditi....
Napon upisem direktno, lijevo su moje postavke a vcore soc sam malo podigao jer sam i ram oc sa 2400 na 3200 (neki jeftini kingston). U mene je Noctua cooler pa su mi temp. ok i sa Turbo llc. Fotke su tu da posluze samo kao vizuelno pomagalo jer je svaki cpu drugaciji pa se treba poigrati sa svojim primjerkom.
Daj nam to dokaži nekim linkom.Tom logikom igre bi sa HDD-a bile totalno neigrive.
Iskreno, boga mi, zadnj put kad sam to doživio bilo je u GTA, e sad neznam je Vice City ili SA.. i pojavljivalo se jedino kad se išlo iz jednog dijelu u drugi.. preko mosta.
Odabir kućita utječe na igranje.
Ako je slaba ventilacija kućišta i loši hladnjaci na grafičkoj i procesoru pa se pregrijavaju. što se događa s igrama?
Želiš reći da nema razlike između najskupljeg ssd-a i najjeftinijeg?
Čestitamo! Vaša objava je nominirana za ispaljotku godine!
Proglašavanje pobjednika i dodjela "zlatni balac" će se održati 26.12.2019. godine.
Moguce da je igrao neku igru s 32bit engineom pa je cesto swapala po disku, tu se moze osjetiti to sto on zove "stuttering". Kao npr. SW TOR:
https://www.reddit.com/r/swtor/comments/a2w2jf/swtors_engine_is_the_only_reason_why_we_all_cant/
swapala je ak ima 4gb sistemskog rama a to ne vjerujem.
Dakle brže se učitava. Nije li to već razlika?
A što je s vremenima čitanja i zapisa? latencijama? endurance rating?
Vrsta kontrolera? Garancija na proizvod? Cijena?
Ne bih se složio da nema razlike.
Ali respektiram tvoje mišljenje.
Govorimo o performansama i stutteringu o kojem si pricao, tu razlike nema. Tu ulogu igraju 3 glavne stvari kod racunala za gaming - CPU, GPU, RAM te naravno i optimizacija same igre (ako je igra banana optimizirana nece ti pomoc ni i9 9900k sa titan x ).
Moguce je bez obzira na kolicinu rama, igrao sam nekad SW i to je bio stvaran problem, rijesili su ljudi tako sto su napravili utility za ucitavanje paketa igre u ram disk.
S gornjeg linka za sw:
Speaking of handicaps: they are provided by 16-years-old DX9 API (released in 2002) and the x86 32-bit architecture that allows to use up to 2GB RAM. Not all people realize how deep the rabbit hole is:
All those stutters, freezes, desyncs and sudden loading screens during any mass-PvP activity (more than 4 players involved) are happening because your monstrous Core-i9 with RTX 2080 and 32 GB of RAM use only a tiny fraction of their resources, merely 2 threads, 2 GB of RAM and up to 1GB of video memory.
Govorimo o performansama i stutteringu o kojem si pricao, tu razlike nema. Tu ulogu igraju 3 glavne stvari kod racunala za gaming - CPU, GPU, RAM te naravno i optimizacija same igre (ako je igra banana optimizirana nece ti pomoc ni i9 9900k sa titan x ).
I zaboravio si kontroler na ssd-u.
Taj Intel je imao Sandforce kontroler, koji je bi loš..
I da imao sam stuttering i ne nemam placebo.
Kakav intel? U testu je samsung evo
SSD-ovi imaju brze reakcijsko vrijeme...mozes imati hdd raid po 500-tinjak gb pisanje/citanje,ali ce opet ssd brze bootati sve.
Najbolje se primjeti po OS-u...sa 860 evo trebali mi je 15tak sec sa nvme 8 sec bootanja.
Za shuttering zbog diska prvi puta cujem- za ssd...ja hdd je moguce kad je Spor i ucitava duze poligone kako se priblizavaju.
I da imao sam stuttering i ne nemam placebo.
pliz ne vuci se više po blatu, sttutering nema veze s tim na čemu si instalirao igru, probaj shvatiti logiku, kada se što i kako odvija na PCu kod igranja igre i shvatit ćeš o čemu ti se ovdje priča, ukoliko imaš premalo sistemske memorije tek bi onda mogao vidjeti sttutering ali bi ga vidio i na nvmeu... kad ćeš još vidjeti sttutering, u loše napisanim neoptimiziranim igrama i driverima...
nadalje vidjet ćeš drastični napredak učitavanja igre između mehaničkih diskova i onih nemehaničkih, između pci nvme i ssd razlike su zanemarive ili nepostojeće...
igre nisu tip programa gdje se dešavaju tone poziva na bazu podataka na serveru niti scratch disk u premieru ili nekakve situacije gdje bi se eventualno vidjela razlika među diskovljem raznih vrsta i brzina