AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.730.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Izgleda da je riza ipak dobil boost sa zadnjom verzijom wins-a, najviše se vidi u bf-u, gledaj low fps.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2019 22:22 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

Kad će kod nas dođi zen2?? Vidim da je u Futuri već na webshopu ali to su prednarudžbe???

ZEN 2 IS OUT...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2019 22:28 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Ne znam jel' bilo.

Bas me zanimala situacija sa memorijom, pa, ako nekoga isto zanima :

https://www.techpowerup.com/review/amd-zen-2-memory-performance-scaling-benchmark/

6 0 hvala 5
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

Izgleda da je riza ipak dobil boost sa zadnjom verzijom wins-a, najviše se vidi u bf-u, gledaj low fps.

I još jedno pitanje! Što točno znači ovaj 1% LOW, (znam da je vezano uz grafičku i FPS), ali šta to točno mjeri??

ZEN 2 IS OUT...
16 godina

isus će ti reči

14 godina
ranko091 kaže...
mislioc kaže...

Hebiga morao sam ovo napisat AND STILL INTEL is heavyweight champion in gaming.

Ali i Ryzen odličan nema tu priče jako male su to razlike sada.

istina. megaherzi ih još drže na prvom mjestu. ali dolaskom ps5 i novog xboxa, koji će oboje bit na zen2 platformi, moguće je da će optimizacije za zen2 biti mnogo bolje, pa se taj jaz i još više smanji.

Bilo bi ljepo da se to dogodi ali sumnjam da hoće. Pa sadašnje konzole se vrte na AMD-ovom hardveru (istina nije Ryzen), ali je AMD.

Kakva je to sad shema s "beta" BIOS-ima? Danas je launch i obični kupci mogu kupiti procesore i nema službenog BIOS-a koji je 'potvrđen' nego nekakve bete?

11 godina
SamoPitam3 kaže...

Ne znam jel' bilo.

Bas me zanimala situacija sa memorijom, pa, ako nekoga isto zanima :

https://www.techpowerup.com/review/amd-zen-2-memory-performance-scaling-benchmark/

Zanimljivo, fala. Ako naletis na jos koji link samo salji jer mi zavisi odabir maticne od memory perf na Zen2.

9 godina
Promster kaže...

Kakva je to sad shema s "beta" BIOS-ima? Danas je launch i obični kupci mogu kupiti procesore i nema službenog BIOS-a koji je 'potvrđen' nego nekakve bete?

to je u redu, sjecam se nakon release-a prvog ryzena bios na taichi x370 koja je bila prva predstavljena je mjesecima nakon jos osta u "beti" iako se nije zva beta nista nije radilo kako triba....

6 godina
dery kaže...

isus će ti reči

Nemam ja pojma...

Sve Vas Volim
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2019 22:56 (Srce Isusovo).
15 godina
rambox kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Nisu ga ni počeli prodavat več 140 prodano, hoče li se išta drugo osim njega prodavat od danas.

Nisi vidio 3700x, 290 prodano i 11200 gledatelja 

Da, ili i9 9900K verzija za sirotinju ili seljačine u državnim firmama itd.

A joj kak če past prodaja Intel procova, pa to bude jako grdo izgledalo bogu za plakati.

rambox  Daj se malo smiri pa na kojim si ti drogama prije si bio ok postovi su ti bili ok , a sad ko da si poludio skužili smo svi da AMD ima dobre procesore.

Daj se malo skuliraj i prestani pljuvati po INTEL-u.

Čovjek treba imati mjeru u svemu pa i u pljuvanju jebote ti si totalno nabrijan i svake 2 sec. izbacuješ novi post i svršavš na AMD.

P.S. to su samo komadići lima daj odi van i izjebi nešto makni se od ekrana.

17 godina
odjavljen
hummer0 kaže...

Čovjek treba imati mjeru u svemu pa i u pljuvanju jebote ti si totalno nabrijan i svake 2 sec. izbacuješ novi post i svršavš na AMD.

On kad pocne pricati kako intel propada, kao kad slusam linuksase o tome kako ce microsoft propasti jer linux preuzima desktop... Daleko od toga da je slicni omjer besmisla - ali i dalje je besmisleno.

Freak Show Inc.
17 godina
hummer0 kaže...

rambox  Daj se malo smiri pa na kojim si ti drogama prije si bio ok postovi su ti bili ok , a sad ko da si poludio skužili smo svi da AMD ima dobre procesore.

Ja sam miran kao jastuk, a ostalo nema smisla komentirat od vlasnika dva Intel proca sa mrtvim upgrade putom.i9 9900K neš nikad kupit, jer realno kad tad prebacit češ se na Ryzen to je 1000% sigurno.

Priznaj da si frustriran bit če ti lakše. Fučkaj ga sad, znam ja da nikako ne moš progutat R5 3600 nisi jedini.

Kaj se tiče žutila, ako te moderatori ne pometu to je još jedan dokaz da na Bug forumu vlada propisan nered i raspašoj.Pa mogel si smislit nekaj puno inteligentinije, ali ne kad realno i ne moš/nemaš bio-hardver za smislit nič inteligentnije.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2019 23:32 (rambox).
15 godina
rambox kaže...
hummer0 kaže...

Ja sam miran kao jastuk, a ostalo nema smisla komentirat od vlasnika dva Intel proca sa mrtvim upgrade putom.i9 9900K neš nikad kupit, jer realno kad tad prebacit češ se na Ryzen to je 1000% sigurno.

Priznaj da si frustriran bit če ti lakše. Fučkaj ga sad, znam ja da nikako ne moš progutat R5 3600 nisi jedini.

Kaj se tiče žutila, ako te moderatori ne pometu to je još jedan dokaz da na Bug forumu vlada propisan nered i raspašoj.Pa mogel si smislit nekaj puno inteligentinije, ali ne kad realno i ne moš/nemaš bio-hardver za smislit nič inteligentnije.

Nisi ti mene razumio nije problem u mojim procesorima koji dobro služe meni i sinu za gamming na full HD. Nego u tvom nastupu.

Kažem ti da sam uvijek čitao tvoje postove jer su bili zanimljivi i nešto novo se moglo saznati, ali sad stvarno pretjeruješ, postalo je iritantno.

Tvoj odgovor: nema smisla komentirat od vlasnika dva Intel proca sa mrtvim upgrade putom sve govori droga te je zela.

13 godina
neaktivan

Sve u svemu možemo zaključit da je Zen 2 veliki napredak i hit. Ogroman pomak u single threadu, i još malo u ionako odličnim multi thread radnjama. Jedina mana su cijene ovih x570 ploča, a s obzirom da starije matične ne dolaze s najnovijim biosima, mi koji ne posjedujemo starije ryzene morat ćemo se snalazit s update biosa kod nekog tko posjeduje ryzen, ili plačati servisu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2019 23:45 (Shockwave).

3 0 hvala 0
11 godina

Ja bih si uzeo r5 3600 i sta sada da radim sa maticnom na kraju, platio sam je 1000kn prije 2 god. Drzim svoj 1600 na 3.8 i rame na 3200. Radi ona uredno. Sad kupovati novu mi nema smisla kad je isti socket a ionako ne pucam na ryzen 7 i 9... Ali neki dan su ovi iz msi maknuli bios update za nove zen procesore. Tako da sto mi je ciniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BeLLicus kaže...

Ja bih si uzeo r5 3600 i sta sada da radim sa maticnom na kraju, platio sam je 1000kn prije 2 god. Drzim svoj 1600 na 3.8i rame na 3200. Radi ona uredno. Sad kupovati novu mi nema smisla kad je isti socket a ionako ne pucam na ryzen 7 i 9... Ali neki dan su ovi iz msi maknuli bios update za nove zen procesore. Tako da sto mi je ciniti?

Realno pa šta ti fali na žutanjku ništa, dakle guraj dalje taj proc i koristi matičnu dok je god ispravna.Kupovanje nove matične nema smisla, to se jednostavno ne isplati i kraj priče.

Zakaj tvoja MSI matična ne podržava Ryzen 3000, hm pa to fakat nema nikakvog smisla.Naponski dio je i više nego ok, i bez frke proguta R5 3600 ili R7 3700X to sigurno.

Kaj se tiče MSI, pa očito su idijoti na kvadrat kad su blokirali čak i 65W Ryzen 3000 procove na takvoj matičnoj ploči.Asrock ili Asus ili Gigabitavci, njihove matične iste klase bez frke primaju Ryzen 3000 65W TDP-a.

https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK-ARCTIC

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
11 godina
Shockwave kaže...

Sve u svemu možemo zaključit da je Zen 2 veliki napredak i hit. Ogroman pomak u single threadu, i još malo u ionako odličnim multi thread radnjama. Jedina mana su cijene ovih x570 ploča, a s obzirom da starije matične ne dolaze s najnovijim biosima, mi koji ne posjedujemo starije ryzene morat ćemo se snalazit s update biosa kod nekog tko posjeduje ryzen, ili plačati servisu.

Ili kupiti plocu koja ima flashback bios tipku kao npr. milijun puta spomenuta B450 Tomahawk ili bilokoja druga MSI 4xx ploca. Evo video od MSI-a da ne pisem dalje:

BeLLicus kaže...

Ja bih si uzeo r5 3600 i sta sada da radim sa maticnom na kraju, platio sam je 1000kn prije 2 god. Drzim svoj 1600 na 3.8 i rame na 3200. Radi ona uredno. Sad kupovati novu mi nema smisla kad je isti socket a ionako ne pucam na ryzen 7 i 9... Ali neki dan su ovi iz msi maknuli bios update za nove zen procesore. Tako da sto mi je ciniti?

Strpi se malo. Vjerojatno je bio neki problem s BIOSom pa su makli. Ni prvi ni zadnji put da se to radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2019 0:47 (The_Fichek).
16 godina
mislioc kaže...

Hebiga morao sam ovo napisat AND STILL INTEL is heavyweight champion in gaming.

Ali i Ryzen odličan nema tu priče jako male su to razlike sada.

Ali vidi kako je slab kad mu daš malo usput posla, ovde se vidi nadmoć rize i značenje riječi procesor.

Te u nekim igrama više nije champion.Tek se riž rodio još nek malo dozrije pa da vidiš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2019 1:01 (dery).
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Ajde Rambox priznaj da si junfer u cetrdesetima, nema drugog objasnjenja tvog stanja...

12 godina
protjeran
ansha kaže...
rambox kaže...

Ajde Rambox priznaj da si junfer u cetrdesetima, nema drugog objasnjenja tvog stanja...

15 godina

hahah odlicn video opisao ramboxa u svim segmentima 

6 godina
protjeran
dery kaže...

Ali vidi kako je slab kad mu daš malo usput posla, ovde se vidi nadmoć rize i značenje riječi procesor.

Te u nekim igrama više nije champion.Tek se riž rodio još nek malo dozrije pa da vidiš.

Ne kužim, po ovome 9900k daje isti FPS pri streamingu kao i Ryzen sa 2 jezgre više u Battlefieldu V, ista stvar se događa u Counter strikeu gdje je 3700x sad odjednom brži od 3900x pri streamingu? Apex legends je pak razlika 3 fpsa što je statistička pogreška, a taj fps što je prikazan je ionako posljedica GPU bottlenecka pošto sa uštimanim config fajlom (teksture itd) ta igra leti i preko 200 fpsa čak i sa slabijim procesorima. Ovo zadnje je opet 3 fpsa razlika, da li ja ne vidim neki dio ili?

15 godina

Ok, čovjek očito malo previše to uzme k srcu.

Ali ne treba sad na njega svaliti krivnju a ove Intel trollove ćemo zaboraviti jer rambox u pitanju. 

Besmisleno spamanje kak nekakav Intel s istom cijenom ima 5 fpsa više od novog Ryzena u 2 igre ne vodi apsolutno ničem suvislom. Meni je to onda doslovce sramota ako taj "kralj gaminga Intel" uspije u samo 2 igre izvuć veći FPS za istu cijenu. I samo taj FPS, nikakvih drugih prednosti.

No, natrag na temu s nečim korisnim.

Po OC3Du memorija ide i do 4600MHz, no navodno nakon 4000MHz nema značajnih promjena(barem prema dosad testiranom).

Također, navodno je svaki test sa Asus pločama koje koriste drugu verziju BIOSa od one koju AMD preporuča(0066) upitan za bilokakav multithread test. Navodno se Asus igrao s power limitima u novim verzijama BIOSa. Detaljnije ovdje.

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Oni najglasniji koji non stop spominju te famozne frejmove itd najviše vremena provode po forumima, redditu. Ne znam kad stignu odigrati išta pored toga. Kompleksi Intelaša kako ih neki vole zvat, potreba da konstantno opravdavaš svoju investiciju. Uglavnom AMD s 3 generacijom ryzena napokon konkurira i u gamingu, a u svemu ostalom dominira, multi-thread, cijena, potrošnja, dobiješ i solidan cooler uz to i mogučnost nadogradnje na 4 generaciju. Uz to su znatno sigurniji od Intela pa neće biti dodatnog smanjivanja performansi kroz krpanje patchevima, a očekuje se s vremenom i sve bolje optimizacije od strane developera kako raste popularnost. Vidjeli smo na prethodne 2 generacije koliko bolje kotiraju danas nego prilikom izlaska, čak su i windowsi dobili tu prijeko potrebnu optimizaciju. Sad se čeka potez Intela, a dotad će AMD uzimati dobar dio kolača.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

10 0 hvala 0
13 godina
Shockwave kaže...

Oni najglasniji koji non stop spominju te famozne frejmove itd najviše vremena provode po forumima, redditu. Ne znam kad stignu odigrati išta pored toga. Kompleksi Intelaša kako ih neki vole zvat, potreba da konstantno opravdavaš svoju investiciju. Uglavnom AMD s 3 generacijom ryzena napokon konkurira i u gamingu, a u svemu ostalom dominira, multi-thread, cijena, potrošnja, dobiješ i solidan cooler uz to i mogučnost nadogradnje na 4 generaciju. Uz to su znatno sigurniji od Intela pa neće biti dodatnog smanjivanja performansi kroz krpanje patchevima, a očekuje se s vremenom i sve bolje optimizacije od strane developera kako raste popularnost. Vidjeli smo na prethodne 2 generacije koliko bolje kotiraju danas nego prilikom izlaska, čak su i windowsi dobili tu prijeko potrebnu optimizaciju. Sad se čeka potez Intela, a dotad će AMD uzimati dobar dio kolača.

Aj molim te nemoj me nasmijavat. Ova tema je 99% opravdanja uloženo/dobiveno i konstantnog opravdavanja investicije. Fanboyizam u postovima je probio granicu normale već davnih dana.

Dođeš pročitat neki objektivni  info, a ono sranja na izvoz.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2019 7:07 (DarthMarkus).
14 godina

Ona mala govanca od ventilatora na x570 chipsetima vele da zuje u pm čim počnu jače vrtjeti. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Tu se pol godine drukalo sa gamingom na novom ryzenu, gaming i gaming i sad nije samo gaming, opet su bitne neke druge stvari a ne samo gaming...jer je novi ryzen 10% brži od starog u gamingu. Pa se drukalo sa 5.0 ghza pa to bu boostalo, reko škot a cijene će biti kikirki, intel bu propao skroz na čisto i na mrtvo a ono u prošloj godini debelo u vrijeme ryzena zaradio 21 milijardu dolara, dok je amd zaradio 337 milona dolara. O kavom se tu propadanju satalno piše?? Pa se stalno linka koliko je švapski šop prodao a ono na steamu nikako da dođu do 10% udjela, štoviše intel i dalje raste.

I sad toliko su se tresla brda, kao da dolazi Isus na zemljau a sve skupoa ispalo OK. U gamingu ponekad nema nikave razlike u odnosu na prošli ryzen a ponekad se novi ryzen izjednačio sa i5 9400f procesorom od 1200 kn, napominjem u igrama. Ali sad opet nije sve u igrama, ajde molim vas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2019 7:27 (XXX).
Moj PC  
6 5 hvala 0
16 godina
Ja samo vidim da je jedan trol uspio izbaciti iz takta Intelase :) Sta se uopce date isprovocirati od strane Ramboxa kad znate vec godinama kakav je? Ja samo letimicno pogledam njegove postove i nasmijem se i citam dalje nesto korisno.Mene je cak vise iznenadilo vrijedanje na osobnoj razini starih forumasa prema Ramboxu. Jednostavno ako ti ide na zivce stisni ignore i problem rijesen.
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina

Prošla serija Ryzen-a je bila odlična, ova je još bolja i donijela je napredak. Ne znam što ti trabunjaš i gaming i i5 i šta god, ovi procesori su odlični i cijenom su povoljniji a brži od Intela, tako da je sve jasno. O tome tko je što htio/mislio do sad, nema veze s tim kako stvari stoje. A da je Intel ogromna korporacija, jeste. Nema se tu što filozofirati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice