AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.761.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
avdma kaže...
metallic kaže...

Zanima me kad ćemo mi uzvratiti brutalno ne-kupnjom nihovih proizvoda kao zahvalu za deranje godinama(propusti sigurnosti ne uključeni u jednadžbu)...?

Ne razumijem ovaj način razmišljanja i smatram da on može škoditi jedino kupcu.

Kupiš ono što je bolje za tvoje vlastite potrebe neovisno o proizvođaču i to je to.

Pretpostavljam da ti razmišljaš na način da bi Intel mogao zadobiti jak udarac ako se većina zainati i kupi AMD pa da budu prisiljeni na spuštanje cijena itd što bi na koncu pogodovalo nama kupcima. To je lijepo razmišljanje, ali isto tako spada u kategoriju "paralelni svemir".

Ej ma u redu je da se ne kužimo, jer ja ne vidim kako uvjetna šteta Intelu šteti kupcu. Čudna teza, al dobro.

Ne razmišljam o šteti Intelu, nije mi u fokusu, dok sad je pravo vrime da ih se zaobiđe radi nepoštene prakse.

Pa kako kome... A svi imamo svoju logiku, ne moramo biti isti.

Moje lijepo razmišljanje nije bilo takvo da AMD snizi cijenu pa kupim INtel, to mogu i odma bez AMD-a.

Može se reći da sam trenutno pro-AMD, a drugi nek se snalaze sami...

coffe,coffe,coffe.....
6 godina
protjeran
metallic kaže...

Ej ma u redu je da se ne kužimo, jer ja ne vidim kako uvjetna šteta Intelu šteti kupcu. Čudna teza, al dobro.

Ne razmišljam o šteti Intelu, nije mi u fokusu, dok sad je pravo vrime da ih se zaobiđe radi nepoštene prakse.

Pa kako kome... A svi imamo svoju logiku, ne moramo biti isti.

Moje lijepo razmišljanje nije bilo takvo da AMD snizi cijenu pa kupim INtel, to mogu i odma bez AMD-a.

Može se reći da sam trenutno pro-AMD, a drugi nek se snalaze sami...

Slažem se sa prvim dijelom, ali ovo boldano si krivo shvatio, ja sam mislio na razmišljanje gdje će Intel spustiti cijenu ukoliko većina kupi AMD i tiem im zada malo jači udarac od trnutnog.

13 godina

Preko poruke gore za Maldinija skužio sam što misliš i imalo bi smisla da je Ryzen inferioran, ali znamo svi kako nije tako.

Kažem, ako su procesori li~la ili podjednaki(trenutno) ajmo na Ryzen pa di puklo.

Ako novi budu bolji, znamo što treba.

Na kraju krajeva ne mora svaki privatni izbor biti objašnjiv, zar ne?

coffe,coffe,coffe.....
6 godina
protjeran
metallic kaže...

Kažem, ako su procesori li~la ili podjednaki(trenutno) ajmo na Ryzen pa di puklo.

Po svemu sudeći sada su procesori li-la i tu se onda ne bi trebalo previše razmišljati. Ja sam se uhvatio općenitog mišljenja da neovisno kako stvari stoje treba podupirati jednu stranu, nakon tvojih komentara shvatio sam da zapravo jako slično razmišljamo.

metallic kaže...

Na kraju krajeva ne mora svaki privatni izbor biti objašnjiv, zar ne?

Naravno da ne mora, ali ovo je forum tj mjesto gdje se razmjenjuju privatni izbori i mišljenja i argumentiraju tuđa.

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pa i treba podupirat jednu stranu - SVOJU!

Intel ima prostora snizit cijene, ovisno o uspjehu AMD-a, i sa cijenom se borit, ali vjerujem da i AMD ima prostora spuštat u odnosu na MRSP. Nadam se, štogod se desilo sa releaseom, da bi ova jesen/zima moglo biti pravo vrijeme raditi upgrade (odmah po releaseu ne nužno).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

@Ansha koji su to "poslovni rezultati AMD-a" koji nisu toliko bajni te zašto im je dionica porasla 1000% u tom slučaju?

Jeote jel stvarno tako tesko progooglat malo? Ukupni prihodi u prvom kvartalu 2019. su 23% manji nego u prvom kvartalu 2018. npr. 

A kad se brojevi usporede s Intelovim brojevima, onda tek vidis koliko je AMD jos uvijek beznacajan, a nije da su Ryzeni jucer izasli...

6 godina
protjeran
rambox kaže...

Eto za početak R5 3600 vjerojatno ide za 219eura.

https://geizhals.de/amd-ryzen-5-3600-100-100000031box-a2064574.html

i sta sad? svi Hrvati ce magicno otici u MF po svoj novi chip? nekuzim te? a sam znas da ce u nekim US saveznim drzavama biti jos jeftiniji...kao prvo koji je RH retail lanac tako velik i mocan da ce ga imati vec u ponedjeljak u sortimentu??

6 godina

Gledajući prepirke, predlažem da se ova tema zaključa do 8.7., nakon šta svi relevantiji reviewi izađu :D 

Apoc
Moj PC  
5 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...
rambox kaže...

i sta sad? svi Hrvati ce magicno otici u MF po svoj novi chip? nekuzim te? a sam znas da ce u nekim US saveznim drzavama biti jos jeftiniji...kao prvo koji je RH retail lanac tako velik i mocan da ce ga imati vec u ponedjeljak u sortimentu??

velika vecina ce ga imati u ponedjeljak na lageru 

www.youtube.com/TerabitTV
6 godina
protjeran
ansha kaže...
Rhodin kaže...

@Ansha koji su to "poslovni rezultati AMD-a" koji nisu toliko bajni te zašto im je dionica porasla 1000% u tom slučaju?

Jeote jel stvarno tako tesko progooglat malo? Ukupni prihodi u prvom kvartalu 2019. su 23% manji nego u prvom kvartalu 2018. npr. 

A kad se brojevi usporede s Intelovim brojevima, onda tek vidis koliko je AMD jos uvijek beznacajan, a nije da su Ryzeni jucer izasli...

jel to revenue samo za chipove(desktop,server) ili sveukupni?? jel ako je sveukupni sorry ali AMD se bori sam nadvije fronte sa jako velikim igracima...to sto su pojeftinile grafe i pocesori nema veze jel ionako ih AMD prodaje po dog cijeni svojim partnerima...to sto je pao revenue mozda je i  AMD sam kriv jel nisu od vege iskreno nista izbacili na grafickom segmentu(zanemari radeon7 rx590 naspram rtx line upa jedan grafa naspram njih 4) nemora taj pad nista znaciti, AMD je zasigurno vratio udio u trzistu i povecao se broj  AMD korisnika od izlaska ryzena i vise od pola ryzen korisnika ce sigurno upgradeati barem u procesorskom smislu radi toga barem sto je ostao cijenama ipak ispod konkurencije- uzvratice intel ali nevjerujem da ce tako kako velis barem dok je LISA u AMD-u..nece intel odgovoriti na 16 jezgri,ni na 12 vjerujem

6 godina
protjeran
Mitohondri kaže...
HCgamingCRO kaže...
rambox kaže...

velika vecina ce ga imati u ponedjeljak na lageru 

moguce,ali ipak sumnjam...jel bilo tako i sa prijasnjim ryzenima? evo neznam,zato pitam,nisam duo dugo  U RH kupovao...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 14:35 (HCgamingCRO).
6 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...
Mitohondri kaže...

moguce,ali ipak sumnjam...jel bilo tako i sa prijasnjim ryzenima? evo neznam,zato pitam,nisam duo dugo  U RH kupovao...

imaju ih vec na lageru, samo cekaju da prode 7.7. jer je NDA

ne sjecam se iskreno za prijasnje dvije generacije da li su bili odmah dostupni, cimi mi se da jesu

6 godina
protjeran
Mitohondri kaže...
HCgamingCRO kaže...
Mitohondri kaže...

imaju ih vec na lageru, samo cekaju da prode 7.7. jer je NDA

ne sjecam se iskreno za prijasnje dvije generacije da li su bili odmah dostupni, cimi mi se da jesu

znam samo da sam predomisljao oko radeon 7 i MF u njemackoj je imao u prodaji jedno 2-3 dana kasnije od sluzbenog izlaska za prodaju...tako je bilo i sa ryzen chipovima..nece ih biti u MF u ponedjeljak, najranije u srijedu negdje, i sa caseking-om ista stvar

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 14:58 (HCgamingCRO).
6 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...

znam samo da sam predomisljao oko radeon 7 i MF u njemackoj je imao u prodaji jedno 2-3 dana kasnije od sluzbenog izlaska za prodaju...tako je bilo i sa ryzen chipovima..nece ih biti u MF u ponedjeljak, najranije u srijedu negdje

eto, konacno nesto gdje smo brzi od germanije 

6 godina
protjeran
Mitohondri kaže...
HCgamingCRO kaže...

znam samo da sam predomisljao oko radeon 7 i MF u njemackoj je imao u prodaji jedno 2-3 dana kasnije od sluzbenog izlaska za prodaju...tako je bilo i sa ryzen chipovima..nece ih biti u MF u ponedjeljak, najranije u srijedu negdje

eto, konacno nesto gdje smo brzi od germanije 

pa zato se cudim..sta se radeonku dobili isti dan isto?? mislim evo velim ja znam za MF i caseking gdje uzimam..amazon ce imati vjv vec u nedjelju za naruciti jel oni su ipak amazon jbga pa ju posalju iz danske nizozemske mozda...ali MF tu ti mogu 100% garantirati, bicu u ponedjeljak na stranici i nece biti nista

12 godina
Paolo Maldini kaže...

Onda je sasvim jasno si trenutno u team red 

tako je, r5 2400g je već naciljan za manje od 900 kuna u ed, jedino se kontam oko ploče

ne bih htio neku jeftinjaru, makar je vrlo upitno da će biti značajnije nadogradnje ili nekog teškog ocanja u tom kompu

sad sam trenutno s odlukom na asus tuf b450m pro gaming, na tom's hardware kažu da je podebljan vrm, veći je hladnjak, dodan je jedan m.2 slot i unaprijeđen je zvuk

nekako mi se to čini kao sasvim ok obzirom na 4-core ryzen i u budućnosti možda, ali veliko možda, neki 6-core tamo neke 4000 serije ako bude pasalo na ploču

ako tko ima bolji prijedlog za ploču, neka kaže - s tim da mi je asus nekako najbliži jer mi paše ai suit, pa ako je ikako moguće na asusu bih se i zadržao - pogotovo jer mi nije primarno da bude neki bijesni vrm koji podržanva 12-core, ludo ocanje i slično - dakle, cilj je kvalitetna ploča srednjeg ranga za dječji komp, stabilno, hladno i ne preopterećeno do krajnjih granica računalce na koje će samo kasnije ići neka dodatna grafa 

8 godina
protjeran

toxic ima viška ovu popularnu ASRock AB350 Pro4. Dokazano dobra ploča, taj APU će raditi ko sat. Samo je pitanje jel ima verziju BIOSa koja podržava APU, da nije bilo dabrova paketa ja bih je uzeo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 16:03 (Paolo Maldini).
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Paolo Maldini kaže...

Onda je sasvim jasno si trenutno u team red 

tako je, r5 2400g je već naciljan za manje od 900 kuna u ed, jedino se kontam oko ploče

ne bih htio neku jeftinjaru, makar je vrlo upitno da će biti značajnije nadogradnje ili nekog teškog ocanja u tom kompu

sad sam trenutno s odlukom na asus tuf b450m pro gaming, na tom's hardware kažu da je podebljan vrm, veći je hladnjak, dodan je jedan m.2 slot i unaprijeđen je zvuk

nekako mi se to čini kao sasvim ok obzirom na 4-core ryzen i u budućnosti možda, ali veliko možda, neki 6-core tamo neke 4000 serije ako bude pasalo na ploču

ako tko ima bolji prijedlog za ploču, neka kaže - s tim da mi je asus nekako najbliži jer mi paše ai suit, pa ako je ikako moguće na asusu bih se i zadržao - pogotovo jer mi nije primarno da bude neki bijesni vrm koji podržanva 12-core, ludo ocanje i slično - dakle, cilj je kvalitetna ploča srednjeg ranga za dječji komp, stabilno, hladno i ne preopterećeno do krajnjih granica računalce na koje će samo kasnije ići neka dodatna grafa 

Ako ti je AI suite bitan, provjeri dobro po netu jel sljaka ok s tom plocom, meni je na Asusovoj x370 prime ploci AI suite konstantno izazivao black screen crasheve kad sam podesavao ventove, kasnije je mozda rijeseno, ali do prije nekih 7-8 mjeseci nije bilo...

8 godina
protjeran
avdma kaže...
Paolo Maldini kaže...

Ware što je loše da kupiš Intela (ako je dobra ponuda) a istovremeno navijaš za AMD? Navijamo za AMD zbog održavanja duopola, nikad ne bi kupio inferiorniji proizvod samo da podržim neku firmu.

Ware

To što si ti sad naveo je zapravo ispravno razmišljanje, zapravo isto ono što sam ja napisao. Međutim ovo što je metallic izjavio kako trebamo uzvratiti ne-kupnjom jedne strane (koja god ona bila) nije samo navijanje, već nekakav inat da se ne kupi proizod koji je možda bolji ili isplativiji. Takvo razmišljanje osobno smatram promašenim.

Ovdje si još pristojan, na PPu si u starom evil modeu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 17:21 (Paolo Maldini).
13 godina
neaktivan

Lijepo je vidit koliko guši trollove ova 3 generacija ryzena pa idu pravit nove accounte po raznim forumima, kako ide ona stara: za dobrim konjem prašina se diže...

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 17:13 (Shockwave).

6 1 hvala 0
12 godina
Da ta asrock je dobra, samo ću radije izbjeći asrock... ovu zadnju asrokicu sam uzeo računajući da ću im dati još jednu šansu i da ne trebam suditi po lošim iskustvima otprije 7-8 godina, pa je crkla par mjeseci po isteku garancije, da svako malo zajebancije s radi-ne radi usb utorima ne spominjem. Hvala ne, asrock i ja smo zavrsili.
6 godina
protjeran

https://www.3dmark.com/fs/19708840

naspram 2700x to je 25% bolji physics score  https://www.3dmark.com/fs/19565110

to je vec postotak vrijeda raspravljanja- ocito je istina da cemo dobiti 20tak posto boljki IPC 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 17:56 (HCgamingCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
HCgamingCRO kaže...

https://www.3dmark.com/fs/19708840

naspram 2700x to je 25% bolji physics score  https://www.3dmark.com/fs/19565110

to je vec postotak vrijeda raspravljanja- ocito je istina da cemo dobiti 20tak posto boljki IPC 

Neznam ima li razlike al ta dva linka nisu na isti bench, jedan je extreme verzija a drugi obični

evo stavio sam i ektreme,ali nema razlike u physics scoreu vidim tako da ektreme ocito za graficki benchmark

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naslovna stranica največeg Japanskog dučančeka za PC ili komp tehnikalije hardver.Japanci su uvijek bilo posebni, očito tam ljudi duboko štuju Ryzen ali vjerojatno ne više od Mirka Filipoviča.

https://i.redd.it/ac6nnfioi9831.png

https://shop.tsukumo.co.jp/

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 21:56 (rambox).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
protjeran

Rambox ja evo samo zbog tebe necu uzet novog Ryzena, zgadio si mi AMD... majkemi..

Moj PC  
5 3 hvala 0
14 godina

Gdje to nalazi? Tko ima vremena i radi takve debilne videe? Mislim da je ovo najžešći slučaj fanboyizma, nisam vidio da netko pati od još goreg/razvijenijeg oblika.

Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina

Ne znam tko je ludji, taj koji je napravio video ili ja koji sam odgledao taj video do kraja, a traje gotovo 4 minute.

4 0 hvala 0
10 godina

"*enables HT on i5*"

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jos 3 dana........

15 godina

Super i ja cu se pridružiti raspravi al kad dodjen iz ove vukojebine gdje je internet pojam

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2019 23:43 (dreadmoore).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice