AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ansha kaže.
Iz perspektive gejminga nije nikakav mljac, 8600K @5ghz ce u prosjeku bit brzi za daleko manje od pola cijene, nemoj petljat hedt u gejming jer tu nikako nema racunice, za cijenu tog rippera s plocom uzmes 8600K s plocom, coolerom i gtx 1080Ti.... 

Hedt procesori i gejming kao glavna namjena nikako ne idu skupa...

Ne bi ti slučajno spomenuo umjesto 8600K  možda će rizen 2600x biti brži ili jednak za trostruko manje para.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 12:14 (dery).
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Neće spomenit 2600 zato što 8600 ide preko 5Ghz, a 2600 isto/slično kao TR.

Dobra mu je usporedba. Max OC vs MOAR Cores je vječna bitka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2018 21:54 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne može, tema je alergična na spomen intela.

13 godina

Ja sam u dvoumici, znam da je AMD tema, planiram si uzet vegu 64 za 1440 freesync, i mučim se sa kojim ga procom uparit, nebi htio ocat, vise plug and play, 90% za gaming.  Pa mislim ici i5 8400 ili na neki ryzen, koji? 2600x? Mrvicu naginjem na Intel, ali htio bih ne mijenjati cpu bar 3-4 godine, a sa ryzen bi to bio dost lakši postupak, sa istom maticnom apgrejdat ryzen?

Moze li i5 8400 postati bottleneck sljedećih par godina za kartice poput vege 64?

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pošto je 1440p, odi na 2600x, imat ćeš isti fremarate, ali dobiti više vrijednosti (threadova) i kasnije ćeš moći ubaciti 7nm ryzena u matičnu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

2 0 hvala 1
14 godina
Pa nije bas skroz ista stvar izmedju 8400 i 2600x... Ta hebena rijec bottleneck je debilana posto uvijek u kompu nesto moze jos malo, stvar je u ekvilibrijumu, da ne uparujes prerazlicite stvari i koliko ce ta konfa izdrzati godina. Ja osobno tu biram 2600x jer OC, kompatibilnost ploca s novijim CPUom, 6c/12t itd. Veci je problem nabaviti Vegu po razumnoj cijeni...

Ako gledas Intel ja bi preporucio radije 8600k... Nije da ce bilo koji od ta dva faliti opcenito.
13 godina
Mad Ant kaže...
Pa nije bas skroz ista stvar izmedju 8400 i 2600x... Ta hebena rijec bottleneck je debilana posto uvijek u kompu nesto moze jos malo, stvar je u ekvilibrijumu, da ne uparujes prerazlicite stvari i koliko ce ta konfa izdrzati godina. Ja osobno tu biram 2600x jer OC, kompatibilnost ploca s novijim CPUom, 6c/12t itd. Veci je problem nabaviti Vegu po razumnoj cijeni...

Ako gledas Intel ja bi preporucio radije 8600k... Nije da ce bilo koji od ta dva faliti opcenito.

Em skuplji proc em skuplji mbo, a i trebao bi i hladnjak, pa bih ili 8400 ili ryzen. Na kraju ću coinflipat sta da uzmem... 

EDIT: nisam znao da se 2600x moze OCat, mislio sam da je non-x za OC

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 17:30 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
Svi se mogu OC-at, stvar je u tome da X modeli to rade sami, ova 2xxx serija jos bolje/pametnije zavisno o tome koliko dobro hladjenje stavis. Uzmi to kao OC bez previse razmisljanja i uplitanja uopce, ali ne toliko da stvar poludi.

Shodno tome X modeli imaju manje "lufta" za OC iako su malo bolji primjerci da dodju do toga. Znaci bez razmisljanja X modeli, non-X za overclockere.
11 godina
neaktivan

Ako ti je gaming bitan ja ti opet preporucam više 8400 ili 2600x od 8600k. Ali ce svi oni postat lagano nebitni za par godina u gamingu. 8400 Jer ce bit nizak clock, 8600k (jer ima 6c/6t, ali to se skoro nece dogoditi), a 2600x zbog lošijeg IPCa i ne mogucnosti vecem OCu.
Sve navedeno se nece dogoditi jos koju godinu tako da ne isplati se o tome puno razglabati, preko 6 jezgri ti nije toliko bitno, evo ja imam 4% CPU usage u MGSV na ultra

Zašto onda 2600x ili 8400? Zato što ces za AMD imat plocu koja ce supportat proceve u buducnosti, kao i za taj Coffee, moci ces kupiti npr. 9700k i stavit ga na istu plocu kao za 8400, a to je 8c/8t na vjerojatno cca 5ghz = Zvijer, ili ako hoces overkill i9 9900k (ili non k? jer 5ghz je dosta samo po sebi)

Iako te price o uštedama na ploci i ne drže neku vodu, imalo bi smisla da radis nadogradnju svaku generaciju i svaki put uzimas plocu. Ali svakih npr. 4 godine promjenit maticnu za 700kn stvarno ne igra nikakvu ulogu... + Nove maticne cesto imaju support za novije tehnologije tako da nema smisla držat se jedne ploce ko pijan plota.

Znam da ce bit downvoteova od fanboyeva, ali to su cinjenice. Ja na tvom mjestu se nebi sad previše isprsio, pogotovo ako ne planiraš uzet neku zvijer od gpua. 8400 ce držati i Vegu 64 i 1080ti bez problema.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 18:36 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Mad Ant kaže...

Po kojoj osnovi ti preporučaš taj proc, i to još u Ryzen temi nemaš ti strah od Remetinca jel.

Jel ti shvačaš da nije isto 6/6 proc i 6/12 proc, uostalom bilo koji 6/12 Ryzen nije stari Bulldozer dakle u kojem grmu leži zec?Eto ti kaj savjetuje poznati Tech Deals, a to je človek kojem je Intel badave poslao sve i svašta. Na drugoj strani AMD njemu u zadnje vrjeme nije poslal nikakav spomena vrjedan hardver.Dakle Intel šalje svašta ili podmičuje, ali on i dalje drži svoju liniju ili Ryzen za određenu lovu nudi/daje najviše CPU performansi.

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=369&jumpto=5491993&sort=asc&view=flat

A fučkaj ga sad kad je eto AMD zahebo Intel, pa razuman človek logički večinom preporuča Ryzen procove.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
13 godina

Ako bi 2600x, koja ploca bi mi trebala? A da bi mogao kasnije ubaciti bolji ryzen ako bude trebalo.

Ubi bene, ibi patria.

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bilo koja AM4 ploca.

15 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Ako bi 2600x, koja ploca bi mi trebala? A da bi mogao kasnije ubaciti bolji ryzen ako bude trebalo.

neku x470 kupis i miran si kad vec kupujes kupis kako treba da se ne zamars 

AMD AntiBoy
13 godina
D3lBoy kaže...

Bilo koja AM4 ploca.

Čitao sam da nisu bas sve dobre, neke triba flashat, neke nisu dovoljno jake 

dreadmoore kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Puno previše mi je dati 1300 kn za maticnu, nekih 650 kn mi je prihvatljivo, toliko bih dao za b360 ako bih i58400 uzeo.

Poceo sam naginjati na ryzena radi tog sto ce am4 biti do 2020, a za Intel nije sigurno afaik ocel ostat na 1151(?).

Ako trebam iskrsati toliku lovu onda bi radije na jeftiniji i5 osao.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 19:14 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
Nemojmo zaboraviti niti cinjenicu da za bilo koji Intel K proc, tipa 9700K, ti prvenstveno treba Z ploca da bi overclockao. I to ne neko sranje za 700kn...

EDIT: 1151 socket sam po sebi ne znaci da ti ne treba nova ploca/chipset. Intel vec dugo koristi 1151 i ne mozes kombinirati kako te volja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 19:30 (Mad Ant).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Mad Ant kaže...
Nemojmo zaboraviti niti cinjenicu da za bilo koji Intel K proc, tipa 9700K, ti prvenstveno treba Z ploca da bi overclockao. I to ne neko sranje za 700kn...

Nisam nigdje rekao da bih ikakav k procesor, rekao sam ne zelim ocat, tako da ne moram davati novac za maticnu koja košta ko sami cpu.

Zato i ciljam na 8400 i 2600x

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
To je vise bio odgovor D3lboyu.
11 godina
neaktivan

Zasto bi trebao clockati, pa bit ce oko 5ghz 8 core, s tim je miran sve do novog AMD socketa... Recimo da sad uzme 8400 naigro bi se dobrano, a onda po potrebi tamo 2021. uzme polovni 9900 8c/16t na 5ghz i ima strava komp iducih nekoliko godina.
Za gaming uopce ne treba clockanje na Coffeeu, jer ces pomocu OCa recimo u prosjecnoj igri imati npr. 165 umjesto 150fpsa, tako da je totalno ne potrebno kad je upareno sa odgovarajucom grafom, pogotovo ako imaš 60-75hz monitor.

Možeš i jeftiniju B plocu uzeti ako ti ne treba više od 2 ram slota (npr. 2x8gb). Ako bi dao 650-700kn za non Z plocu, onda se mos protegnut jos 100tinjak kn i imat plocu pogodnu za buduci OC, sa više ram slotova, m.2 portom, usb portovima etc... 12 threadova ti ne treba ako samo gameaš, nit ce ti trebat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 19:43 (D3lBoy).
14 godina
"moci ces kupiti npr. 9700k i stavit ga na istu plocu kao za 8400"

Zato. Stavljat K proc na B plocu? N-n...

EDIT: zabrijali smo, ovo je AMD tema...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 19:56 (Mad Ant).
11 godina
neaktivan

Procitaj ostatak... Kazem ako bi dao 650-700kn za B, bolje da doda 100 (ili manje)kn i kupi Z plocu pa ima mogucnost OCa i ostalih stvari ako mu se prohtje. A ako uzme B opet može uzeti non k 9700 ili cak 9900 ako bude.
Ali po meni za 60-75hz 1080p monitor, 8400 + 1060 = Mirna Bosna. 1440p 60-75hz, 8400 + 1070.

Ryzen nije više future proof za gaming zato što ima više threadova, jer mu je ipc i clock niži. A to što ima više threadova macku o rep... Tako su isto svi govorili za FX... "Kad stigne DX12!!! kad stigne Mantle!!! Kad stigne Vulkan!!! FX ce iskoristit svoje jezgre!" Meanwhile haswell dual core ga satre...

Da radi neki teški multi tasking, renderanje ili što već, onda bez razmišljanja Ryzen. Ali za gaming sa boljom grafom nece parirati intelu dok ne stignu nekih 4.5ghz all core.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 19:56 (D3lBoy).
15 godina
odjavljen
Et_Tu_Brute? kaže...
D3lBoy kaže...

Bilo koja AM4 ploca.

Čitao sam da nisu bas sve dobre, neke triba flashat, neke nisu dovoljno jake 

dreadmoore kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Puno previše mi je dati 1300 kn za maticnu, nekih 650 kn mi je prihvatljivo, toliko bih dao za b360 ako bih i58400 uzeo.

Poceo sam naginjati na ryzena radi tog sto ce am4 biti do 2020, a za Intel nije sigurno afaik ocel ostat na 1151(?).

Ako trebam iskrsati toliku lovu onda bi radije na jeftiniji i5 osao.

Pogledaj ovo:

MSI B450 tomahawk se čini super!

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 21:13 (petarjukic).

0 0 hvala 0
16 godina
D3lBoy kaže...

Ali po meni za 60-75hz 1080p monitor, 8400 + 1060 = Mirna Bosna. 1440p 60-75hz, 8400 + 1070.

Ryzen nije više future proof za gaming zato što ima više threadova, jer mu je ipc i clock niži. A to što ima više threadova macku o rep... Tako su isto svi govorili za FX... "Kad stigne DX12!!! kad stigne Mantle!!! Kad stigne Vulkan!!! FX ce iskoristit svoje jezgre!" Meanwhile haswell dual core ga satre...

Da radi neki teški multi tasking, renderanje ili što već, onda bez razmišljanja Ryzen. Ali za gaming sa boljom grafom nece parirati intelu dok ne stignu nekih 4.5ghz all core.

R5 2600 i 8400 su jednaki ali igra koja voli ht npr crysis se vidjelo u nekim zahtjevnim scenama da čak i R5 1600 radi stabilnije od i5 jer mu fali veča brzina čime bi kompezirao nedostatak ht-a . Stoga zašto uzeti 6/6 jezgri naspram 6/12 ista cijena ista brzina, koga od viška glava boli. R5 2600 +msi B450A PRO je dobitna kombinacija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2018 0:11 (dery).
12 godina

platio jucer 2700x

sad cekam da dodju preostali djelovi i nakon 12g intela (core2duo E6700/i5-3470) vracam se AMDu (zadnji njihov proc mi je bio Athlon thunderbird 1GHz)

btw nisam imao pojma da su m.2 SSDovi toliko mali - nevjerojatno da 1tb podataka stane na proizvod manji od vecine USB stickova od 32gb

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ajme Fanu pa kaj napravi...😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina

cijelo racunalo sa monitorom me izaslo blizu 20.000kn (cetvrto racunalo u zivotu, mislim prvo koje sam kupovao uz minimalne kompromise)...

svojski sam se potrudio kupiti racunalo prije zenidbe iduce godine i svega ostalog sto to povlaci za sobom :P

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Fanu kaže...

platio jucer 2700x

sad cekam da dodju preostali djelovi i nakon 12g intela (core2duo E6700/i5-3470) vracam se AMDu (zadnji njihov proc mi je bio Athlon thunderbird 1GHz)

btw nisam imao pojma da su m.2 SSDovi toliko mali - nevjerojatno da 1tb podataka stane na proizvod manji od vecine USB stickova od 32gb

Ajooj, pored golog SSD-a baterija te još uz to položen na vjerujem sintetičku podlogu!!!

12 godina

nije sinteticka podloga, ali dobro si me podsjetio da cu morati pronaci odgovarajuce mjesto u stanu za slozit komp :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fanu kaže...

nije sinteticka podloga, ali dobro si me podsjetio da cu morati pronaci odgovarajuce mjesto u stanu za slozit komp :)

Bojler na leđa, uzemlji se te naprijed u nove pobjede i slaganje kompa!

17 godina

Amazon lista najpopularnijih/najprodavanijih procesora, a poredak se updejta svakih sat vremena.

Ryzen R5 1600 očekivano najprodavaniji AMD proc, ili eto 150$ za 6/12 proc jezuš kristuš jeftino.

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Electronics-Computer-CPU-Processors/zgbs/electronics/229189

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=197&jumpto=5689361&sort=asc&view=flat

Amazon ne pokazuje broj prodanih procesora, baš se pitam zakaj a kaj se tu ima skrivat fučkaj ga.Švapski MindFactory ne skriva ništa(R5 1600 trenutno 29.200 komada), i oni očito imaju malo drukčiju poslovnu filozofiju.

S obzirom da je to gigant Amazon, hm od oka procjena vjerojatno minimalno 100 000 prodanih R5 1600 procova preko Amazona.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice