AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Almin94 kaže...

Za koju vrstu ram memoriju mogu biti sto posto siguran da ce raditi na deklariranih 3200MHz uz Pinnacle Ridge ZEN+ ? Imam Ripjaws IV 3200MHz i strasne probleme sa stabilnoscu sistema. Memorija ne ide iznad 2666MHz stabilno. 

Btw mozda da cekam jos koji Agesa bios update za Pinnacle Ridge? Mozda se popravi situacija?

Uzmi flare x 3200 cl14, to ti je najbolja memorija za rizu...

14 godina
ansha kaže...

Uzmi flare x 3200 cl14, to ti je najbolja memorija za rizu...

I ne samo za rižu. 

16 godina
Almin94 kaže...

Za koju vrstu ram memoriju mogu biti sto posto siguran da ce raditi na deklariranih 3200MHz uz Pinnacle Ridge ZEN+ ? Imam Ripjaws IV 3200MHz i strasne probleme sa stabilnoscu sistema. Memorija ne ide iznad 2666MHz stabilno. 

Btw mozda da cekam jos koji Agesa bios update za Pinnacle Ridge? Mozda se popravi situacija?

Moja radi na deklariranih 3200mhz cl14 od prvog dana na ryzen 7 1700 i x370 na prvoj generaciji gdje je bilo puno više problema(navodno, pošto meni radi sve super 3:)  ) pa će raditi sigurno i na ZEN+.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ BattleNet uplay: StariGAD_HR
15 godina
neaktivan
Butcher kaže...
Almin94 kaže...

Moja nece ma sta god pokusao. Kontam pricekati jos koji bios update, mozda proradi. Sad je trenutno aktuelan Agesa 1.0.0.2 za Zen+, a proizvodjaci lagano pustaju 1.0.0.4. Koliko vidim stariji Zen tek sa 1.0.0.5 omogucava Hynix cipovima da idu do doklariranje brzine, pa cak i iznad. 

15 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

1.265V za 4.0GHz bi trebao biti ok napon? Inače sa Auto volt radi ispod 1.2V. Vrm je hladan inače, noctua puse direktno po fazama

Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Almin94 kaže...

1.265V za 4.0GHz bi trebao biti ok napon? Inače sa Auto volt radi ispod 1.2V. Vrm je hladan inače, noctua puse direktno po fazama

OK je to, ali ti je memorija (prema tvome pisanju) teška žalost pa nije da imaš neku korist od ovoga.

15 godina
neaktivan
Seronja nezauzet kaže...
Almin94 kaže...

OK je to, ali ti je memorija (prema tvome pisanju) teška žalost pa nije da imaš neku korist od ovoga.

Zategao sam latencije na C12 tako da je sve jako brzo i responsive. Sljedeci bios update bi svakako trebao srediti memoriju pa bude isla vise, iako mi je trenutno stanje skroz zadovoljavajuce.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2018 1:59 (Almin94).
7 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Seronja nezauzet kaže...
Almin94 kaže...

Zategao sam latencije na C12 tako da je sve jako brzo i responsive. Sljedeci bios update bi svakako trebao srediti memoriju pa bude isla vise, iako mi je trenutno stanje skroz zadovoljavajuce.

A cuj. Brzo i 'responsive' je relativno. Kod ryzena je daleko bitnija brzina memorije, nego latencije. Ali, ako je tebi zadovoljavajuće, onda je sve 5. Sretno sa slijedećem BIOSom.

15 godina
odjavljen

To je super napon, si siguran da je stabilan, Prime 95?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

To je super napon, si siguran da je stabilan, Prime 95?

Jeste. Prime95, OCCT, IntelBurnTest AVX, Aida64 - sve prolazi bez problema. Par dana se testovi vrtili. Samo mali problem je sto sa novijim Bios update CnQ ne radi uredno, nebitno koji proizvodjac maticne. CPU spusti frekvenciju ali napon ostane 1.26V u ovom slucaju. Ali trebalo bi biti uredu da ostavim ovako s obzirom danije neki pretjerano napet overclock?

15 godina
odjavljen

Ma super ti je to, mislim da imaš dobar primjerak! Ako imaš ok hlađenje vidi koji je max takt na kom prolazi cinebench na 1.475 V :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ma super ti je to, mislim da imaš dobar primjerak! Ako imaš ok hlađenje vidi koji je max takt na kom prolazi cinebench na 1.475 V :)

Malo me zeza memorija i frekvencija iste. Kada sredim memoriju bacit cu koji benchmark. :) Vidim na netu da lik istu memoriju vozi na deklariranih 3200MHz uz istu plocu u kombinaciji sa Ryzenom starije generacije. Kod mene ne ide iznad 2666 niti pomocu raznih DRAM Ryzen kalulatora te ostalih mogucih i nemogucih trikova koje sam pokusao. :)

9 godina

Koliko je pouzdan ovaj ryzen dram calculator?

Planiram ubaciti još koji stick pa da se nađem u sredini za dual channel, ne planiram imati iste tako da želim ovo isprobat 

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Pouzdan je kao i moja pokojna baba. Prvo niti ne znaš hoće li ta memorija i raditi, a kamoli u ovoj kombinaciji koju želiš.

0 0 hvala 0
9 godina

Probat ću kasnije pa ćemo viditi jel valja šta pa javim 

0 0 hvala 0
11 godina

Kod mene je Ryzen 1600 na 3.8Ghz stabilnih memoriju držim na 2933mhz stabilno, na 3200 nisam probao. 2933 mi je dovoljno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
petarjukic kaže...

Koliko je pouzdan ovaj ryzen dram calculator?

Planiram ubaciti još koji stick pa da se nađem u sredini za dual channel, ne planiram imati iste tako da želim ovo isprobat 

Nije bas preporucljivo da neces se proveseliti volio bi da sam sad dole u IM pa da ti dam svoja dva keksa da probas i tu kombinaciju 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2018 13:19 (dreadmoore).
9 godina
Vrtim sad hci memtest, za sada na 300% nema nikakvih problema, diga sam na 3000mhz cl16, 17 ostatak, 1.35v ram i 1.05v soc, nisam uopće bio u biosu nego u ryzen masteru osnovno namjestio, ak bude problema idem u bios i još dižem latencije, već sam malo digao, neće mi bit neke velike razlike pa nema veze

0 0 hvala 0
9 godina

Odvrtio sam još jednom do 800ak% i sve je ok 

Samo šta ima problema s detekcijom latencija i voltaže, i cpu z i ryzen master pokazuju 16-17-17-34 a aida 18-18-18-39, ryzen master pokazuje 1.2v (trenutna) dok sam ja namjestio na 1.35v a na cpu z i na aidi ne mogu naći voltažu tako da nemam pojma šta je tu sad ispravno  u biosu lako ja sve stavim al ako ovo radi na 1.2v nemam ja ništa protiv 

0 0 hvala 0
9 godina

@3200mhz cl16-18-18-37 1.35v nema nikakvih problema, do 600% došao na hci memtestu, večeras ću odvrtit preko 1000% pa da onda vidim, latencije sam mogao još zategnit al nisam probava, i ovako mi je ok

Ranije kad sam pokušavao na 3000mhz i više na nižim latencijama na 1.5v nije radilo jer sam bio još veći panj pa nisam sve latencije stavio tako da mi je ovo dobro za najjeftiniji ram 

0 0 hvala 0
17 godina

Eto opet samo Ameri pobiru vrhnje, R7 1700 za samo 200dolarčina jer promo kod vrjedi 20dolara.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113428

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa nije ni kod nas loše, najniža cijena na nabavi je 1.750 (1.400 bez PDVa), pa ako je ovih $220 bez poreza, to je tu negdje.

16 godina
neaktivan

vidim da su izašle b450 ploče po netu. zna li tko imaju li koje HDMI 2.0b?

baš listam ovu https://www.anandtech.com/show/13091/analyzing-b450-for-amd-ryzen-a-quick-look-at-all-the-motherboards   , al znam da neću stić prolistat sve prije posla.

jednu našao. ASUS Prime B450-Plus

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2018 7:20 (ranko091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A nisu trebali istovremeno sa pločama i novi procevi izaći?

Konkretno 2500x i 2300x

11 godina
Ti procesori ne bi trebali ni izlaziti, 2200g i 2400g ih mijenjaju.
12 godina
ranko091 kaže...

vidim da su izašle b450 ploče po netu. zna li tko imaju li koje HDMI 2.0b?

baš listam ovu https://www.anandtech.com/show/13091/analyzing-b450-for-amd-ryzen-a-quick-look-at-all-the-motherboards   , al znam da neću stić prolistat sve prije posla.

jednu našao. ASUS Prime B450-Plus

izbjegavati asus i gigabyte

izgleda da MSI ima najbolje B450 ploce

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2018 10:28 (Fanu).
12 godina
Chico12 kaže...
Ti procesori ne bi trebali ni izlaziti, 2200g i 2400g ih mijenjaju.

Izlaze sigurno, samo se datum nezna..

15 godina
protjeran
Fanu kaže...

izbjegavati asus i gigabyte

izgleda da MSI ima najbolje B450 ploce

Pretjerujes, test bez ikakvog airflow-a je nebitan jer nije realan scenarij. 

16 godina

Razlike uz airflow je isto drastična, msi 52, giga 67. 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dery kaže...

Razlike uz airflow je isto drastična, msi 52, giga 67. 

Nebitno, 67°C je nista za vrm....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice