AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
X3M kaže...

Da li netko ima kombo Asrock X370 Killer, Ryzen 5 1600 i G.SKILL Trident Z, i kako mu radi outof the box, bez update biosa?

moze i na PP.

Ovdje imaš popis memorija za tvoju ploču. Zaskrolaš prema dolje i na lijevoj strani pod rubrikom Compatible Parts odabreš View Compatible Memory, kad se otvori stanica u desnom kutu imaš Search memory, upišeš G.Skill i pretražuješ po listi. Bitno je da si kod memorije koju želiš kupiti pogledaš da li ti paše na ploču, to vidiš po part numberu. Manje više G.Skill dela bez beda na AM4 socketu.

Ne vjeruj računalu kojeg ne možeš baciti kroz prozor!!
    9 godina
    neaktivan
    BOGDO kaže...
    X3M kaže...

Da li netko ima kombo Asrock X370 Killer, Ryzen 5 1600 i G.SKILL Trident Z, i kako mu radi outof the box, bez update biosa?

moze i na PP.

Ovdje imaš popis memorija za tvoju ploču. Zaskrolaš prema dolje i na lijevoj strani pod rubrikom Compatible Parts odabreš View Compatible Memory, kad se otvori stanica u desnom kutu imaš Search memory, upišeš G.Skill i pretražuješ po listi. Bitno je da si kod memorije koju želiš kupiti pogledaš da li ti paše na ploču, to vidiš po part numberu. Manje više G.Skill dela bez beda na AM4 socketu.

da, znam za to.

zanimalo me da li je netko imao mozda kakav problem u radu, sa biosom koji dolazi sa plocom i bez namjestanja icega u istome

pitao me poznanik koji ce to kupiti sutra, a nije sposoban napraviti update biosa i podesiti postavke, a ja nisam u mogucnosti doci do njega narednih 10 dana, a ni ne znam verziju biosa, itd itd

valjda ce mu raditi 

15 godina

Ma vjerojatno je već nova revizija ploče, mislim da nema šta nepotrebno paničariti, ako je na listi proizvođača, memorija bu radila. Ma kakvo fleshanje biosa, to se samo radi u ekstremnim situacijama, odnosno ako ploča ne podržava memoriju out of the box. Uglavnom sretno. Na mojoj MSI B350 pc mate je sve radilo bez beda. 

Ne vjeruj računalu kojeg ne možeš baciti kroz prozor!!
    14 godina
    AMD Ryzen procesori (opća tema)

Je li moguce da sam dobio toliko los primjerak R3 1200 da se na 1.33V i 3800MHz ne moze dici racunalo i moram vaditi bateriju? Na 3700 i 1.28V je radio normalno koliko sam imao prilike probati

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina

Pa šta se patiš za tih 100 Mhz ?? 

15 godina
    Promster kaže...

Je li moguce da sam dobio toliko los primjerak R3 1200 da se na 1.33V i 3800MHz ne moze dici racunalo i moram vaditi bateriju? Na 3700 i 1.28V je radio normalno koliko sam imao prilike probati

a gle, može biti, nitko ne isključuje tu opciju i mogućnost da si dobio takav primjerak

jbg, lutrija...

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
    14 godina

Pa nije da patim, ali priča se kako svi Ryzen dođu do 3.8 bez problema, pa mi je malo čudno, no šta ćeš...jedino kaj me brine je to dal je i tih 3.7 stabilno jer nisam jos pustio prime95 na neko duže vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 18:53 (Promster).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    13 godina
    Promster kaže...

Pa nije da patim, ali priča se kako svi Ryzen dođu do 3.8 bez problema, pa mi je malo čudno, no šta ćeš...jedino kaj me brine je to dal je i tih 3.7 stabilno jer nisam jos pustio prime95 na neko duže vrijeme.

Stavi 1.35 u cemu je problem?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
    16 godina
    neaktivan

Šta mislite koliko će trebati od 12.02. kad je izlazak R3 2200G APU-a do trgovina?

pikiram si složit glavni server i htpc u jednom, pa ono da vidim do kad da nabacam pare na hrpu... :D

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    9 godina
    neaktivan
    ranko091 kaže...

Šta mislite koliko će trebati od 12.02. kad je izlazak R3 2200G APU-a do trgovina?

pikiram si složit glavni server i htpc u jednom, pa ono da vidim do kad da nabacam pare na hrpu... :D

unutar tjedan dana ce ti biti na lageru kod nas

R5 2400G  4/8 core,  3.6/3.9 clock, vega 11  oko $169 MSRP

R3 2200G  4/4 core,  3.5/3.7 clock, vega 8   oko $99  MSRP

zaboravih napisati da dolaze sa Wraith Stealth hladnjakom

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 13:50 (X3M).
    14 godina
    Navodbo krajem treceg mjeseca dolaze ryzeni novi na 12 mm procesoru. Bolje pricekati za kupnju?
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    9 godina
    neaktivan
    Gamer21 kaže...
    Navodbo krajem treceg mjeseca dolaze ryzeni novi na 12 mm procesoru. Bolje pricekati za kupnju?

a ono, datum je blizu i mozes cekati ako bas patis da imas skrzo novo, ako mislis uzet i novi chipset

nece biti nista drasticno bolji/brzi od trenutnih, mozda nekoliko MHz vise overclock, ali po vecoj cijeni naravno od trenutnih, jedino sto ce ploce imati malo bolje "feature"

cijene aktualnih ryzena su ti snizene nedavno, a novi ce biti nesto skupji

ja bih kupio aktualnu generaciju osobno jer su i ploce i procevi pojeftinili i stvarno se moze za relativno malu lovu kupiti super proc i ploca

recimo za 2600kn kupis R5 1600 i X370 plocu

14 godina
    chaselol kaže...
    Promster kaže...

Probao sam ja i više od toga, čak i 1.40V čini mi se, jednostavno ne ide, računalo se neće dići i moram restartat CMOS.

15 godina
    protjeran
    Tonči kaže...

Za AMD su CL važni zbog Infinity Fabrica. Za Intel i sami memorijski bandwidth na obje platforme, manje su bitni. Bolje niže latencije, nego veći takt.3200 na 13-13-13 je super.

Koja besmisčena izjava. Jednako je tocno rec i obrnuto. 

13 godina
    Promster kaže...
    chaselol kaže...
    Promster kaže...

Probao sam ja i više od toga, čak i 1.40V čini mi se, jednostavno ne ide, računalo se neće dići i moram restartat CMOS.

Moze biti da je i maticna onda losa, ono 3.7 je 100% kod svih sve iznad ti trazi osjetno vise soka (napona) moze biti da si bocnuo veoma los cip ali nek te ne brine, razlika je malena.

12 godina
    Promster kaže...

OC ti ovisi i o maticnoj i o RAMima

nije dovoljno nafrljiti voltazu na procesoru i misliti da je to to..

13 godina
    protjeran
    Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se ryzen+ ponasati na starim plocama tj dal ce se dat oc-ati jednako dobro kao i na x470 plocama koje su prema amd-ovim rijecima "ryzen+ optimized".
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    13 godina
    war3_tft kaže...
    Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se ryzen+ ponasati na starim plocama tj dal ce se dat oc-ati jednako dobro kao i na x470 plocama koje su prema amd-ovim rijecima "ryzen+ optimized".

Ako ploca ima kvalitetnu faznu reg i vrm (sad) isto ce se ponasati, neces dobiti nista novo i bolje, eventualno 100-200mhz out of box OC i cao.
    Da ce biti 4ghz out of box, to zaboravi 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 9:34 (chaselol).
    13 godina
    neaktivan

Da li je tko instalirao microcode spectre patch za ryzen?? Kakav je utjecaj na performanse?? Čitam da će zen+ dolaziti s tim patchom, dok će tek sa zen 2 to hardverski riješiti. 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

I još jedno pitanje vezano za nove APU modele. znači matična ima (jedna koju gledam) hdmi, dvi, vga. i za sve su ukucane specifikacije (rezolucije i refresh rate), samo neznam po čemu. ne bi li APU trebao biti taj po kojem će se određivati max vrijednosti izlaza?

ovo pitanje vrijedi vjerovatno za sve procesore sa igpu, pa me zanima malo detaljnije objašnjenje onih koji to već imaju, ili slično nešto.

i evo mi i odgovor, sam sebi, nakon par sati listanja. nema trenutno niti jedna budget matična koja daje više od hdmi 1.4. vidim da ću morat čekat nove matične sa podrškom 2.0 hdmi. ima ih par trenutno ali su x370 a to mi uopće ne treba za mini itx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 21:52 (ranko091).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina

Svi koji imate Asrock ab350 pro4 ploce ne instaliravajte njihov novi isprdak od biosa 4.60...

3.30 verzija je def najbolja a dao sam si truda da to i provjerim..

Moj PC  
    4 0 hvala 6
    8 godina

Za ab350m pro4 jos nije izisa al hvala na upozorenju 

9 godina
    protjeran
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    8 godina
    protjeran

15W APU veoma dobro gejma.

17 godina

AMD je davno rekao, ako se približiš dovoljno blizu Intelu i njihovoj perjanici, onda ti ne mogu nauditi, bez da naude sebi

Mindfactory brojke za 01/2018:

https://imgur.com/a/v1ImI#iwuW17X

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

6 0 hvala 1
    9 godina
    protjeran

Al su navalili na 8700k, pobija rekorde po prodaji 

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    9 godina
    Lucidius kaže...

Al su navalili na 8700k, pobija rekorde po prodaji 

Fulo si temu. Sreća za tebe da sam gospodin pa ti neću izmasakrirati tvoju temicu vijesti o Intelu.

10 godina

Društvo, kratko i jednostavno pitanje za procesor, računalo prvenstveno namjenjeno za gaming, da se ide na i3-8100 ili AMD Ryzen 3 1200

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    13 godina
    protjeran
    Cansee kaže...

Društvo, kratko i jednostavno pitanje za procesor, računalo prvenstveno namjenjeno za gaming, da se ide na i3-8100 ili AMD Ryzen 3 1200

Pretpostavljam da koristis 60hz monitor, do tih 60 fps ce oba zadovoljitio potrebe, ali zbog jednostavnosti ja osobno bih isao na i3. Nemas zafrkancije oko OC-a (koliko god to jednostavno bilo), nemas brige oko nekompatibilnosti rama, imas integrirani gpu ako ikad zatreba i imas cak nesto bolje performanse. U korist ryzenu 1200 bi isao "upgrade path", no pitanje je kako ce se ryzen+ ponasati na starim b350 plocama (pogotovo onim jeftinijim) tj da li ce se moci postici jednak overklok kao i na novim x470 plocama, a gotovo sam siguran da ce za ryzen 2 trebati novi chipset tako da i ta jedina prednost najvjerovatnije pada u vodu.

8 godina
    protjeran

i3 ima vecu kolicinu max FPS-a, Ryzen 3 ima veci broj min FPS-a.

Dakle ne postoji univerzalni odgovor, sve je na tebi.

S obzirom na OC mogucnosti, ja bih uzeo AMD, jer se dobije za manje ipak nesto vise,

plus mogucnost nadogradnje procesora kroz 2+ godine, sto je kod Intela nemoguce.

Po meni se isplati dodati 35€ i kupiti Ryzen 5 1400 u startu, jer je povoljniji od i3 8350K s kojim se takmici.

E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice