AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

AM4 do 2020 godine  klik

To je tako na papiru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 12:33 (Glavas_ZG).
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Bolje probat zategnut latencije na 2933 nego forsirat 3200 sa užasnim latencijama. Pogledajte ima li bios sa 1.0.7.1 AGESA-om za vašu ploču, s njim bi trebalo bit lakše vrtit niže latencije. Možete slobodno koristit 1.4-1.45V za ram 24/7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ok imam taj zadnji bios al nemslim pretjerivat sa clockom rama jel ipak to nedonese toliko puno nakraju osim ako se ide sa 2133

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Znac sa 1.3 imam na cl16 2933 i necu dalje za sada ni dirat mislim da mi netreba posto niti nemam neke potrebe

15 godina

ja evo napravio na update na novi bios, f10 sa zadnjim agesa updateom, postavio sve kako je bilo prije, i vidim da je ram memorija sada na 16-17-16-36, prije je bilo 16-17-17-36 na 3200 mhz

trenutno mi se neda pokušavati latencije spuštati, bitno da radi kako je bilo i prije 
srećom pa sam ja svoje mogao sa 2933 dignut na 3200 sa skoro identičnim latencijama (2933 ima 16-16-16-36), tako da meni osobno nema smisla da se držim sporije brzine, a latencije skoro pa iste, da su latencije više vjerojatno nebi

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 14:40 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni radi sad na 16 16 16 36 2933 sa 1.2v odvrtio sam benchmark tamo je stabilno vidjet cu kasnije u igrama jel sve ok u prime testu je isto stabilno. Uglavnom ovo je bila najjeftinija 2666mhz memorija za nesto bolje morao bi dati 50e vise a to mi nije imalo smisla dobitnci ipak nisu toliki barem meni.

16 godina
CroVandal kaže...

Meni radi sad na 16 16 16 36 2933 sa 1.2v odvrtio sam benchmark tamo je stabilno vidjet cu kasnije u igrama jel sve ok u prime testu je isto stabilno. Uglavnom ovo je bila najjeftinija 2666mhz memorija za nesto bolje morao bi dati 50e vise a to mi nije imalo smisla dobitnci ipak nisu toliki barem meni.

Koliko si platio rame?

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ BattleNet uplay: StariGAD_HR
17 godina

...kaze mu "Moj PC" - 2x4GB Crucial Ballistix

...i ako je to tocno, razlika od tih 2666mhz i 3000mhz je cca 90kn...

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 20:37 (djigibao).
15 godina

imam tocno ove cijena je ta samo minus 10posto popusta. Promjenit cu naziv da pase. dobro nije bas 50e, ali opet mi je bilo previse ovo su bili najjeftinije i imaju pozitivne recenzije na netu.

17 godina

...da si isao na ove (KLIK) cijena bi bila veca 8€...al nebitno, sta je tu je sad...uzivaj....

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
djigibao kaže...

...da si isao na ove (KLIK) cijena bi bila veca 8€...al nebitno, sta je tu je sad...uzivaj....

htio sam zapravo al nisu bili na stanju. Ma ja sam zadovoljan i ovako.

17 godina

AMD na Qualcomm summit Hawaii. Neprijatelj mog neprijatelja, je moj gost :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

2 0 hvala 0
12 godina
Pa ne znam bas tko je tu kome neprijatelj... treci igrac znaci konkurenciju oboma sadasnjim igracima, s tim da amd sigurno ima daleko manje sanse za prezivljavanje
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

I zvanicna potvrda 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Imam jedan problem vezan za plocu i ryzena, znaci uvijek sam drzao ryzena 1200 na 3800 mhz uz voltazu od 1.28750 i sad kad sam updateo na zadnju verziju uefija uopce mi ne hvata overclock, znaci stalno prikazuje stock brzinu, probao sam i clear cmos i promjenu brzine i iskljucio cool n quiet, zna li itko u cemu je problem?

0 0 hvala 0
15 godina

Napravi clear cmos da izvadis bateriju na par minuta. Obavezno iskljuci kabel od napajanja iz njega. Meni je bilo slicno kad sam memoriju overclocko zapelo na 3.1 i preko jumpera mi nije funkcioniralo pa sam bateriju izvadio od onda bez problema.

15 godina

Ne pomaze...

Znaci izvadio sam kabel od napajanja, izvadio bateriju, stavio jumper na clear, drzao tako dobrih 20 min ako ne i vise i vratio sve na svoje mjesto, usao u uefi opet postavio brzinu i voltazu i kao da ignorira to sto ja stavim. Znaci windows se boota sve normalno radi ali brzina i voltaza su stock.

Edit: preko ryzen mastera uredno clocka

Rjeseno downgradenjem uefija

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.12.2017 11:58 (Grom).
17 godina

Grom 

O kojoj ploči se radi?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina

ASRock AB350 PRO4

Rijesio sam tako sto sam flashao UEFI na staru verziju 3.30

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.12.2017 11:24 (Grom).
13 godina
neaktivan

Jooj i šta da radim sad mislio sam uzet ryzena i sad ovi najaviše drugu generaciju u prvoj polovici 2018...dal da čekam? Ne očekujem neku ogromnu razliku ali opet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Motorino kaže...

Jooj i šta da radim sad mislio sam uzet ryzena i sad ovi najaviše drugu generaciju u prvoj polovici 2018...dal da čekam? Ne očekujem neku ogromnu razliku ali opet...

Čekaj da nema druge opcije, uostalom šta češ kupit pa ne valjda R5 1600 ili R7 1700 taman posla.Navedeni AMD zelenaši, pa to su ionak najlošiji AMD procovi u zadnjih deset godina.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
17 godina
Grom kaže...

ASRock AB350 PRO4

Rijesio sam tako sto sam flashao UEFI na staru verziju 3.30

Tako je i kod mene jucer bilo.

navodno ta zadnja bio verzija uopce ne aplicira oc. Ocekivat je da ce uskoro popraviti.

17 godina
rambox kaže...
Motorino kaže...

Čekaj da nema druge opcije, uostalom šta češ kupit pa ne valjda R5 1600 ili R7 1700 taman posla.Navedeni AMD zelenaši, pa to su ionak najlošiji AMD procovi u zadnjih deset godina.

Bemti kolač šta je ovo, nova serija procesora ne stigne ni nakupit prašinu na cooleru a već se izdaje sljedeća serija procesora.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina

Ja zato uzeo r3 nisam mogao vise cekat a posto ce novi ici na stare ploce je dobro kasnije cu proc moci sigurno prodat za 80ak eura a 100e sam ga platio tako da nije neka razlika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ne znam tko je to mogao povjerovati. 

13 godina
neaktivan

Pa i bilo je očito da je fake. Nek bude 4.5ghz i dobro je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

U takve stvari povjeruju okorjeli obožavatelji koji maštaju o takvim speckama da mogu intelašima to nabit na nos.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.12.2017 23:45 (Glavas_ZG).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam povjerovao 

Ali sam se molio da nije istina jer se zadnji put nisu baš proslavili s tih 5 Ghz (fx 9590)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Ne znam tko je to mogao povjerovati. 

Znam za trojicu odavde 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice