AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
miki1981 kaže...

Onaj test u BUG-u me potaknuo sa njihovim prilično malim razlikama me potaknuo da isprobam to i sam, i ja sam dobio još manje razlike, još prilično manje razlike.

Na nekoj većoj koliličini RAM-a nema nikakvog smisla dat više love za skuplji, bolje uzet jaču grafu ako su igre bitne, ili veći SSD ili tako neka kompbinacija, ili jednostavno stavit razliku love u džep.

Jel u BUG novinama (koji br.?) ili na web-u (moze link)?

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Meni je prelazak s 2133 MHz na 3000 MHz donio i do 15% brži rad. Ovisi kako što treba RAMa
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ryzenima padaju preporučene cijene.

https://wccftech.com/amd-ryzen-sale-black-friday/

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Lucidius kaže...

Bilo bi pametnije AMD-u da ubaci preko reda taj Ryzen 3 jer Ice Lake kada dođe sa 8 jezgri iduce godine i 5+GHz overklokom lupat ce 2500 bodova u cinebenchu i bacit ce AMD ponovo u vrijeme FX-a 

Tonči zahvaljujem se na crvenom, sada mi fali jos jedan da zaokruzim na jubilarni 15.ti , ali samo me zanima kaj je tocno ovdje offtopic posto si tako opisao pod opisom kartona, koliko vidim ja sam ontopic sa ovim postom... 

Nemoj niti pokušavati igrati se sa mnom oko toga. Sve si rekao što imaš o Ryzenu, dosta je bilo s tim skrivenim provokacijama AMD korisnika. Imaš chat temu, a ovdje možeš pisati isključivo nešto vezano za postojeći Ryzen i to samo zaista, ako ga imaš ili se čini kao korisno za nekoga tko ga ima.

Nope.
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

MA  ja vam ponekad  citam ovu temu .

Necu kritizirati, samo imam li ja problem s pretrazivacem illi sam ja brzoprstas?

Ova stranica i prethodna .... nedostaje mi vise od 18 sati.  poruka.

Znam da nisam nis propustio. samo me zanima,  i sitnice mi dobro dode.

BUG se mijenja pa da znam.

ispricavam se na OT....

svako dobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...
miki1981 kaže...

Onaj test u BUG-u me potaknuo sa njihovim prilično malim razlikama me potaknuo da isprobam to i sam, i ja sam dobio još manje razlike, još prilično manje razlike.

Na nekoj većoj koliličini RAM-a nema nikakvog smisla dat više love za skuplji, bolje uzet jaču grafu ako su igre bitne, ili veći SSD ili tako neka kompbinacija, ili jednostavno stavit razliku love u džep.

Pa s obzirom da i dalje preferiram fizičke novine za čitanje gotovo sigurno je u "novinama". A koji br...gotovo sam siguran 299, ali ako nije moralo bi bit 1+-

15 godina
igy kaže...
Meni je prelazak s 2133 MHz na 3000 MHz donio i do 15% brži rad. Ovisi kako što treba RAMa

Ja sam imao 2400 i 3000 i 3600 je bio zadji ako se ne varam.

I niti u jednom slučaju mi razlika nije bila osjetna u istim svakodnevnim rabotama (malo igre, malo rada, malo prekodiravanja vide čisto za test), a izmjereni podaci nisu nikad prelazili više od 10%, osim u jednom slučaju sa FPS-ovima, u nekom od nalsova koji sam pokrenuo za test, sve ostalo dale u praksi nezamjetno, u mjerenjima sitne razlike i to toliko sitne da je svakako, po meni, bolje s tom razlikom napravit bilo što drugo.

2133 modul nisam imao pri ruci...ustvari mislim da se ne sjećam da sam ga ikad imao u ruci, iskreno nisam bio svjestan ni da postoji. Uvijek kad slažem kompove dobavljači mi imaju 2400 kao neki minimum pa nisam ni skužio da ima tih sporijih.

10 godina
neaktivan
igy kaže...

jest sa te brzine, ali evo ja sam mislio kloknuti svoj ram(16gb) sa 2666 na 3000 ako mogne naravno, ali neda mi se pokusavati, kentrati, a neće biti vele razlika, jer nisam ni na ssdu

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
10 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
igy kaže...

I niti u jednom slučaju mi razlika nije bila osjetna u istim svakodnevnim rabotama (malo igre, malo rada, malo prekodiravanja vide čisto za test), a izmjereni podaci nisu nikad prelazili više od 10%, osim u jednom slučaju sa FPS-ovima, u nekom od nalsova koji sam pokrenuo za test, sve ostalo dale u praksi nezamjetno, u mjerenjima sitne razlike i to toliko sitne da je svakako, po meni, bolje s tom razlikom napravit bilo što drugo.

2133 modul nisam imao pri ruci...ustvari mislim da se ne sjećam da sam ga ikad imao u ruci, iskreno nisam bio svjestan ni da postoji. Uvijek kad slažem kompove dobavljači mi imaju 2400 kao neki minimum pa nisam ni skužio da ima tih sporijih.

jel pali brze komp na 3600 ili je tu samo pitanje ssda ne rama?

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
15 godina
hanteed kaže...
miki1981 kaže...
igy kaže...

U prvih par pokušaja je paljenje kompa sa 3600 trajalo beskonačno dulje nego sa 2400 :)

Al kad sam se malo poigrao postavkama onda je proradilo. Pa osjetio razliku nisam, a nije mi uopće palo napamet pokrenut nešto da mi mjeri boot time.

Ali generalno na boot timeu ti brzina rama ne znači ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.11.2017 8:24 (miki1981).
12 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ryzenima padaju preporučene cijene.

https://wccftech.com/amd-ryzen-sale-black-friday/

189$ za ryzen 5 1600 zvuci odlicno, ali sta kad je postarina do hr dodatnih 90 eura :/

Imam u planu uzet gore navedeni procesor i bas me zanima ako ce bit kod nas kakvih popusta za black friday, i na maticne i rame.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.11.2017 13:36 (Rijeka051).
15 godina
djigibao kaže...
miki1981 kaže...

Br 299, str 40-41, imaš okvir i tablicu

16 godina
odjavljen
hanteed kaže...

Samo SSD.

Nope.
17 godina

Došlo je vrijeme da je procesor jeftiniji od memorije za njega.

R5 1600 1600 Kn, 16GB DDR4 2666MHz 1600 Kn, ako hoćeš dobru ploču - također 1600 Kn.

Ako si na budgetu, onda R3 1200 za 900 Kn, 8GB DDR za 900 Kn i ploču za, pogodite, 900 Kn. Dobro, ajd, proc za 850, memoriju za 850 i ploču za 750.

Ako hoćeš jače, daš 3500 za i7 8700K ili Ryzen 1800X, skoro 2000 za matičnu i pogodite - 3500 Kn za 32GB memorije.

Memoriji cijena toliko brzo raste da ispada da su gaming grafičke kartice jeftinije nego memorija.

Twitter: @191x7
Moj PC  
5 2 hvala 0
12 godina

Ja sam jos super i prosao..dao 1100 za 16 gb cors kad sam slagao...

razorblade
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Viator kaže...

Koliko je korisnika koji nemaju x370 čipset a da imaju probleme sa ram-om?Ili je broj podjednak...

ja imam ab350m gigabyte gaming 3 matičnu, i patriot viper4 3000mhz ram 8gb, sve uredno radi bilo to da je xmp profil ili ručno štelanje nakon poslagivanja 

xmp je na 2933 sa 16-16-16-36, ručno je na 3200 sa 16-17-17-36-72 (za zadnji broj nisam siguran jer sam na poslu), u oba slučaja je 1.38v

niti jednog problema nisam do sad imao sa njima, sve radi kao urica, da pokucam u drvo

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina
miki1981 kaže...
igy kaže...

Jedan kanal 2133 MHz CL15 sam zamijenio sa dva kanala 3000 MHz CL15 i samo mogu reći da spori DDR4 nije za Ryzen, a razlika je od FPSa do sintetičkih testova do 15%. U praksi i u raspakiravanju RAR datoteka i renderu.

Kada sam uzimao RAM nisam se previše obazirao na brzinu. Nije meni frka ovaj keks ću lako utopiti.

P.S. Inače ne koristim 7zip ali znam kada sam stavio Ryzen da mi je ukupni score bio oko 31000, a sada sada je 36500 što je otprilike 15%. Ne znam kako su bugovci to mjerili. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.11.2017 18:58 (igy).
15 godina
igy kaže...
miki1981 kaže...
igy kaže...

Jedan kanal 2133 MHz CL15 sam zamijenio sa dva kanala 3000 MHz CL15 i samo mogu reći da spori DDR4 nije za Ryzen, a razlika je od FPSa do sintetičkih testova do 15%. U praksi i u raspakiravanju RAR datoteka i renderu.

Kada sam uzimao RAM nisam se previše obazirao na brzinu. Nije meni frka ovaj keks ću lako utopiti.

P.S. Inače ne koristim 7zip ali znam kada sam stavio Ryzen da mi je ukupni score bio oko 31000, a sada sada je 36500 što je otprilike 15%. Ne znam kako su bugovci to mjerili. 

Ali razlika u cijeni jednog kanala spore ili dva kanala brze memorije je tolika da bi da de novce potrošiš na drugi model grafe ili jači Ryzen imao jači HW koji bi ti dao još bolje rezultate. Jer su cijene memorije trenutno, tj zadnjih par mjeseci otišle nebu pod oblake, i ako imaš 8, 16 ili više GB razlika između jenodg kanala npr 2400 i dual ch 3400 npr je ogromna.

17 godina
miki1981 kaže... 

Ali razlika u cijeni jednog kanala spore ili dva kanala brze memorije je tolika da bi da de novce potrošiš na drugi model grafe ili jači Ryzen imao jači HW koji bi ti dao još bolje rezultate. Jer su cijene memorije trenutno, tj zadnjih par mjeseci otišle nebu pod oblake, i ako imaš 8, 16 ili više GB razlika između jenodg kanala npr 2400 i dual ch 3400 npr je ogromna.

Ne kažem ja da je isplativo već da se ne uzima spori RAM ako se ne mora

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 10:56 (igy).
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dolaze li uskoro novi AMD procesori?

Priprema li AMD nove procesore za AM4 platformu? Iz AMD-a još nema dodatnih informacija, ali sudeći po novom BIOS updateu za B350 i X370 matične ploče, možemo očekivati nove procesore i prije no što smo mislili.

Naime, radi se o seriji BIOS updateova od 17.11., a naglasak je na „Update to AGESA 1071 for new upcoming processors.“

ASUS je jedini proizvođač matičnih ploča koji zasad nudi novi BIOS.

Zasad možemo samo čekati konkretnije informacije iz AMD-a, ali ovo može biti dobra vijest za sve ljubitelje AMD-ovih procesora.

http://www.vidilab.com/vijesti/3406-dolaze-li-uskoro-novi-amd-procesori

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
5 0 hvala 5
15 godina
neaktivan
Re: Dolaze li uskoro novi AMD procesori?
djigibao kaže...

Priprema li AMD nove procesore za AM4 platformu? Iz AMD-a još nema dodatnih informacija, ali sudeći po novom BIOS updateu za B350 i X370 matične ploče, možemo očekivati nove procesore i prije no što smo mislili.

Naime, radi se o seriji BIOS updateova od 17.11., a naglasak je na „Update to AGESA 1071 for new upcoming processors.“

ASUS je jedini proizvođač matičnih ploča koji zasad nudi novi BIOS.

Zasad možemo samo čekati konkretnije informacije iz AMD-a, ali ovo može biti dobra vijest za sve ljubitelje AMD-ovih procesora.

http://www.vidilab.com/vijesti/3406-dolaze-li-uskoro-novi-amd-procesori

nek naprave USB 3.0 da ne gubi napon.... a procesore nek nadodaju kasnije

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
14 godina
neaktivan
Re: Dolaze li uskoro novi AMD procesori?
Robert_84 kaže...
    nek naprave USB 3.0 da ne gubi napon.... a procesore nek nadodaju kasnije

Kaj tvoj CPU ima usb slot?

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
odjavljen

Jbt, pa kako je moguce da je razlika tako drasticna?

Freak Show Inc.
17 godina

Jedno laicko pitanje: zasto radit OC (oko 3,8MHz) ako sam CPU ide defaultno do 3,7MHz kada mu to treba (slika)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...

Jedno laicko pitanje: zasto radit OC (oko 3,8MHz) ako sam CPU ide defaultno do 3,7MHz kada mu to treba (slika)?

to je dizanje jedne jezgre do te frekvencije kad je moguće

s obzirom da je to monitoring program, i ako ga imaš neko vrijeme upaljenog, normalno je da će prije ili poslje pokazati sve jezgre na maksimumu

defaultno ide do svog maksimuma, ali ako hlađenje i napon dozvoljavaju, proc sam diže frekvenciju za jednu jezgru

ja svojeg držim na 3.8,  i uredno znam viđati u hwmonitoru da su mi sve jezgre na 3.9 skoro bile, a to je samo dizanje jedne jezgre dok mu napon i hlađenje daje mogučnost

u naponu ne ide više od 3.8, jer je load rasprostranjen na sve jezgre i tako mu je zadan max u biosu

tako je i tebi sigurno

edit:

evo slika kod mene kako je 

jedino ne znam zašto mi hw monitor i hwsisinfo ne čitaju spuštanje frekvecnije kako treba
u task manageru mi ide do 3.2ghz, ali u njima se ne prikazuje 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2017 11:02 (matija656).
13 godina
djigibao kaže...

Ako imas adekvatno hladjenje, zasto da ne.

Pogotovo ako imas jacu grafu ili igras starije igre koje profitiraju od mhz 

Isti shit i sa brzinom RAM memorije

tipa kod mene vrti 3ghz ram, cpu  na 3.7ghz, ovih dana dolazi novi asus bios pa cu cackati 4ghz da vidim i to je to.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Na stock/auto postavkama (x32) Cinebech je 1150, stavio sam CPU na 3,3MHz (x33) i rezultat je oko 1105 i onda je max frq @3,3
15 godina

Sa već vremešne 1155 platforme prelazim na Ryzen.

Posjedujem Noctua hladnjak.

Trebao bih dobru dušu da mi pošalje sliku računa mtične ili procesora u svrhu dobijanja besplatnog AM4 mountig kita.

Kako bi izbjegao čekanje paketa i ponovno skidanje matične. 

Lp 

http://noctua.at/en/nm-am4-mounting-kit.html

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Probaj se javit Oprić informatici da ti riješe ;) ilitiga miki1981 na forumu ak se ne varam

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice