Ako hoćeš spuštanje frekvencije i napona morat ćeš preko P-statea overclocakti
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sta preko p-statea bi dobio bolji oc sa istom voltazom?
Ovako su ti zakucani stalno
Ovako su ti zakucani stalno
Sta znaci samo trebam deseblati c state ti to je to.
Ne moraš ništa više podešavat ako sve radi ok, tako ti je najjednostavnije.

Tako je. Kad nađeš stabilan clock i napon koji ti treba onda bi trebao popalit sve standardne opcije a ne da CPU radi bez veze pod punim naponom i taktovima stalno !!
Jedini je problem sta ova Gigabyte AX370 Gaming 5 ne podrzava p-state koliko vidim ili sam nesto promasio u biosu.
Jedini je problem sta ova Gigabyte AX370 Gaming 5 ne podrzava p-state koliko vidim ili sam nesto promasio u biosu.
Probaj u power options u windowsima staviti minimum procesor state na 0 ili 10% pa vidi, možda će ti raditi spuštanje frekvencije u idlu, meni na biostar ploči radi. Imam instalirane drivere za čipset i ryzen blanaced plan.
Probaj u power options u windowsima staviti minimum procesor state na 0 ili 10% pa vidi, možda će ti raditi spuštanje frekvencije u idlu, meni na biostar ploči radi. Imam instalirane drivere za čipset i ryzen blanaced plan.
Imam i ja chipset drivere (skinuo direkno sa amd stranice a ne sa stranice od maticne) i ryzen balance plan evo kad ukljucim u biosu cool and quiet ide mi frekvencija od 3.1- 3.8Ghz.
A za ovo u windowsim budem probao kad dodem doma sa posla.
Zato što, koliko mi je poznato, na gigi još nemaju pristup amd cbs-u, a sve ostalo je više-manje medvjeđa usluga da bi se povremeno uštedilo 4w. Ukratko imat će manje EF PI ESa.
Eto preko Ryzen pawera radi frekvencija od 1.5GHz do 3.82Ghz jedino voltaza je ista ali to se mora preko p-stata kojeg maticna nema.
Sve se bojim kako će 16 core intel ići na sve jezgre na 4.1 sa aio hladnjakom AMD je ubio sa ovom zen arhitekturom, i po performansama i po niskoj potrošnji.
Infinity fabric, kakva ideja :) svaka im cast! Jos bi 5 godina cekali na consumer procesore s toliko jezgri da to nisu napravili.
Sve se bojim kako će 16 core intel ići na sve jezgre na 4.1 sa aio hladnjakom AMD je ubio sa ovom zen arhitekturom, i po performansama i po niskoj potrošnji.
Ici ce preko, sasvim sigurno, racunaj 200-300mhz manje od 10-corea.
Ici ce preko, sasvim sigurno, racunaj 200-300mhz manje od 10-corea.
Mislis? Hmm, nekako sve sumnjam da hoce. Vidjeti cemo uskoro :)
Čitam gore link, Threadripper na 16 jezgara je testiran i otprilike je tu negdje kao 10-jezgreni i9 7900X. Nije baš toliko impresivno, iako opravdava cijenu. Treba vidjeti maksimalne taktove...
Sa AIO neće sigurno.
Poz evo imam sljdeci neopisivi problem znaci oc proc na 3.82Ghz radi u primu95 6h bez greske kada idem renderat sa adobe nakon 20 sec dobijem crash zna neko mozda zasto?
Evo samo da napomenem znaci na 3.825 Mhz prime 95 prolazi 6h u komadu bez greske, a adobe premiere se kresa kada spustim za 0.25Mhz znavi na 3.8Ghz onda je sve noremlno ne kuzim prime uzima 100% cpu i nem kresa a adobe uzima 70% cpu i kresa?
Sa AIO neće sigurno.
100% hoce. Vidjet ces, 4.1ghz trazi nikakav napon i to ce aio hladit bez problema.
Poz evo imam sljdeci neopisivi problem znaci oc proc na 3.82Ghz radi u primu95 6h bez greske kada idem renderat sa adobe nakon 20 sec dobijem crash zna neko mozda zasto?
da li ti je radio bez problema sa Adobe prije OC-a?
Adobe tradicionalno ima rupe i bugove u svojim programima, pa probaj update napravit
sretno
Čitam gore link, Threadripper na 16 jezgara je testiran i otprilike je tu negdje kao 10-jezgreni i9 7900X. Nije baš toliko impresivno, iako opravdava cijenu. Treba vidjeti maksimalne taktove...
Di je taj test? Za render bi trebao bit puno brzi od 7900X, kod avx512 kompatibilnog koda intel moze biti puno brzi (toga bas nema doduse) kao i u svemu sta ne koristi hrou jezgri... Kazu da dobri primjerci idu na 4.1ghz, znaci racunaj kao prakticni i prosjecni max 4ghz. Znaci 18-core skylake ce bit neusporedivo brzi?
Evo samo da napomenem znaci na 3.825 Mhz prime 95 prolazi 6h u komadu bez greske, a adobe premiere se kresa kada spustim za 0.25Mhz znavi na 3.8Ghz onda je sve noremlno ne kuzim prime uzima 100% cpu i nem kresa a adobe uzima 70% cpu i kresa?
To ti nije cudno, ni kod mene prime nikad ne crasha dok na istim postavkama zna crashat u chromeu. Ili smanjit takt ili dignut napon, a tih 25mhz ti stvarno ne znaci nista u pogledu performansi..
Di je taj test? Za render bi trebao bit puno brzi od 7900X, kod avx512 kompatibilnog koda intel moze biti puno brzi (toga bas nema doduse) kao i u svemu sta ne koristi hrou jezgri... Kazu da dobri primjerci idu na 4.1ghz, znaci racunaj kao prakticni i prosjecni max 4ghz. Znaci 18-core skylake ce bit neusporedivo brzi?
Ništa još od AVX-512...
Inače, https://videocardz.com/71701/first-ryzen-threadripper-gaming-result-released
Taj test...
Koliko sam ja pratio testove TR 16/32 je brži i do 50% od 10/20 Intela u non gamingu.
Pa usporedili su score sa 7900x na 4.5Ghz koji cjenovno isto dodje i amd ima 35% bolje perfomanse. Nije valjda da mislis da ce 7900x ici na vise od 4.5ghz ?
Pa nije to za igranje. Za igranje imaš G4560 :)
Pa usporedili su score sa 7900x na 4.5Ghz koji cjenovno isto dodje i amd ima 35% bolje perfomanse. Nije valjda da mislis da ce 7900x ici na vise od 4.5ghz ?
7900X ide i na 4.9GHz. To nije uopće diskusija, nego to da TR na 16x ima performanse kao 7900x na 10 jezgara + 20%. To je problem... 6 jezgara više, 60% više jezgara za 20% više performansi. Nije malo, nije loše, ali po jezgri je lošije i zato nije baš gejming cpu.
I zbog cega bi trebalo sada biti cudno da Ryzen u igrama sa 16 jezgri gubi od 7900x koji je brzi i ima jaci IPC?
Ista stvar i sa 7700k i 1700 modelima...