AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
war3_tft kaže...
Ne izvlaci se sad na "nije mi se dalo", prisustvovao si u razgovoru i jos si odgovarao na svaki post kako meni tako i Tonciju i XXX-u, cak si i rekao XXX-u kad ti je covjek jos jednom objasnio ono sto sam ja vec napisao u vezi opterecenja procesora na razlicitim rezolucijama kako ti to razumijes, da bi danas opet sirio dezinformacije o 1080p...

Ma naravno to sto ti 1% low dipovi utjecu na stutter i fluidnost igre je nebitno cim ryzen gubi na tom podrucju...

Znas ti sta je 1% low ili 0.1% low u stvarnom svijetu?

Znaci 1 frejm u 100 ti je znacajno?

Jedna sekunda u njih sto?

Ne sirim dezinformacije sve ti je objasnjeno iznad, 7700k ima prednost u 144hz 1080p gaming za sve ostalo je neisplativ. Kraj rasprave, pitaj internet ili druge forume, mani se bug foruma gdje 2-3 osobe znaju sta pricaju, a ostali ili kopiraju linkove ili lose prevode, pa ispadne da ljudi sa 3 razreda srednje skole glume da su pametniji od visoko-obrazovanih informaticara :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Rezultati testa R3 1200 i R3 1300X, nasa sam ih na http://www.pcgameshardware.de

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...

"AMD's TR4/X399 Threadripper platform will reportedly lack NVMe RAID capabilities at launch."

Obojica ljudi na svijetu kojima to treba ce biti u problemu

Hmm, ali kad kupuješ HEDT, onda ti je M2 NVMe u RAID1 sasvim fino rješenje. Pretpostavlja se da na računalu radiš nešto bitno. Zašto ne bi imao RAID1? A s obzirom da si na zadnjem kriku tehnologije sa svime, zašto ne bi bio i s diskovima, najsporijom komponentom računala, koja zapravo jedina ima smisla u nadogradnjama svake godine. :) 

Threadripper je HEDT i baš je bezveze da nemaju to u startu.

Nope.
17 godina

Zakaj ti uopče linkaš testove, suma sumarum pa sve več znamo isti procovi sa različitim stock frekvencijama+vrlo lagani overclock.Moram odma na zahod fučkaj ga, čim čujem da se ljudima ne da natezat sa Ryzen overklokingom.

Otključani CPU množitelj je čudno neviđeno(Bios ili Ryzen Master), i to pogotovo na jeftinom Ryzen procu dakle diži do optimalnih 3.8ghz i nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Srečom večina "jeftinijih Intel procova"nema problema sa klokanjem. Uostalom to je ionako teška zahebancija, rezervirana samo za sumanute budale sa viškom love za Intel K procove+pozlačene matične ploče itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 17:26 (rambox).
14 godina

I onda pogledas i vidis da je testirano na 720p..

15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

I onda pogledas i vidis da je testirano na 720p..

Tako se testira procesore u igrama..

14 godina

Testira se na standardnoj rezoluciji, a to je 1080p u sadašnje doba. Nisam vidio da itko igro na 720p bar 5godina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 19:13 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Testira se na standardnoj rezoluciji, a to je 1080p u sadašnje doba. Nisam vidio da itko igro na 720p bar 5godina.

A onda mogu slobodno testirati u 8k, ako jedan procesor ostvaruje 80 fps a drugi 180 fps zna se koji je bolji.

17 godina
ivanzu kaže...

automobilski novinari jos uvijek testiraju ubrzanje u 4. brzini 40-80kmh, zakaj se nebi ni gaming u 720p.

dobijes podatke i statistiku, koja ti je na kraju nebitna.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen

Ryzen 1600 rastura i5 7600k u gamingu, profi alate ne treba ni spominjati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Onda ti nije jasno zasto se testira na 720p...

14 godina

Shvaćam ja zašto se testira na nižim rezolucijama jer više opterećuju CPU ali to i dalje ne znači da su ti podatci korisni većini kada sada 90% ljudi igra na 1080p i 24in monitori. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A U ......!

Koja montaza, mrak

ako je bilo ovoga.... stvarno se isoricavam

https://www.youtube.com/watch?time_continue=172&v=jsgSx5JYmvA

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Zakaj ti uopče linkaš testove, suma sumarum pa sve več znamo isti procovi sa različitim stock frekvencijama+vrlo lagani overclock.Moram odma na zahod fučkaj ga, čim čujem da se ljudima ne da natezat sa Ryzen overklokingom.

Pa tako, zanimao me ovaj najslabiji Ryzen jer sam u jednom njemackom casopisu cita da ne moze parirati niti i3, te kako je novinar napisa, da je dobar samo za surfanje i rad sa uredskim programima tipa Office...mislim, doslo mi se nasmijati, ko da Intel "placa" takve tekstove......

13 godina
protjeran
chaselol kaže..

Ne sirim dezinformacije sve ti je objasnjeno iznad, 7700k ima prednost u 144hz 1080p gaming za sve ostalo je neisplativ. Kraj rasprave, pitaj internet ili druge forume, mani se bug foruma gdje 2-3 osobe znaju sta pricaju, a ostali ili kopiraju linkove ili lose prevode, pa ispadne da ljudi sa 3 razreda srednje skole glume da su pametniji od visoko-obrazovanih informaticara :D

Priču o 0.1 i 1% low fps-ima je uveo tj pisao jedan čovjek iz amd-a pošto average FPS ne priča cijelu priču, stvar ide do te mjere da možeš imat cpu koji daje bolji average fps i slabi 1% fps i drugi koji daje slabiji average ali ima stabilniji 1% fps i ovaj drugi je na kraju puno bolji za korisnika pošto daje fluidniju sliku tj pruža bolji game experience. To su shvatili i recenzenti sa svih ozbiljnijih kanala pa su to uveli u svoje testove.

Ako uzmemo u obzir da 7700k ima bolji average i 1% low fps tu nema rasprave tko je kralj cpu-a po pitanju gaminga.

XXX kaže...

Jedino što ja vidim je da 7600k svugdje daje bolje rezultate kad se klokne. Jedini primjetni drop se javi na crysisu za kojeg se zna da je cpu intensive igra i to na cherry pickanoj sceni. Moram priznat da su se dobro potrudili pronaći dvije igre tj dvije scene gdje je 1600 "bolji". 

Da se razumijemo, ryzen 1600 je i dalje bolja kupnja, ali o nekom šamaranju 7600k nema ni s (bez kvačice čak).

13 godina
war3_tft kaže...
chaselol kaže..

Priču o 0.1 i 1% low fps-ima je uveo tj pisao jedan čovjek iz amd-a pošto average FPS ne priča cijelu priču, stvar ide do te mjere da možeš imat cpu koji daje bolji average fps i slabi 1% fps i drugi koji daje slabiji average ali ima stabilniji 1% fps i ovaj drugi je na kraju puno bolji za korisnika pošto daje fluidniju sliku tj pruža bolji game experience. To su shvatili i recenzenti sa svih ozbiljnijih kanala pa su to uveli u svoje testove.

Ako uzmemo u obzir da 7700k ima bolji average i 1% low fps tu nema rasprave tko je kralj cpu-a po pitanju gaminga.

XXX kaže...

Jedino što ja vidim je da 7600k svugdje daje bolje rezultate kad se klokne. Jedini primjetni drop se javi na crysisu za kojeg se zna da je cpu intensive igra i to na cherry pickanoj sceni. Moram priznat da su se dobro potrudili pronaći dvije igre tj dvije scene gdje je 1600 "bolji". 

Da se razumijemo, ryzen 1600 je i dalje bolja kupnja, ali o nekom šamaranju 7600k nema ni s (bez kvačice čak).

Pa naravno ako se slažu da je i7 7700k bolji gaming cpu logično da je i i5 7600k skoro pa identičan kao i i7 7700k podjednak u performansama. Visok takt dobar ipc is rule in gaming atm. Sve ostalo su bajke i basne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 20:11 (mislioc).
14 godina

R5 1600 i i5 7600k imaju podjednak FPS u igrama, daleko je to od razbijanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jebalo ih testiranje u 720p.

Da ih jebalo!

Freak Show Inc.

7 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Jebalo ih testiranje u 720p.

Da ih jebalo!

ko tamo 91"lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
neaktivan

Nešto mi nije jasno, već nekoliko mjeseci slušam kako r5 1600 ima bolje minimume od i5 7600k, a ovdje je očito da su im u najgoru ruku isti, a kod i5 su obično bolji :S

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2875-amd-r5-1600x-1500x-review-fading-i5-argument/page-4

Zanimljivo je kako su 4c4t procesori premalo za igre koje su bile dizajnirane upravo za te procesore pa čak i i3, zašto se tek sada počelo pričati o frame timeovima a I sada niko ne pokazuje prosječne frame time-ove koji su daleko važniji od minimuma.Usput zašto je testiranje u 720p loše?To nikakav problem neće biti za svemoćne ryzene sa daleko više jezgri kada znamo da su tek 15-ak posto iza kabyja.

0 0 hvala 0
14 godina
Nažalost nije pomogao ručni unos latencija za 16GB LPX 3000 MHz na X370 Prime Pro,morat ću eksperimentirati s onih milijun postavki.
Izgleda da je razlog zašto ne radi to što trenutni BIOS uopće ne vuče dobro XMP profil.
A i izgleda da sam ja dobio novu verziju kita koja koristi Hynix A-die
https://i.imgur.com/uCIWDjc.png

Imam i neki problem s Windowsima i SSD-om.
Znači na random mi se freezaju windowsi na jedno 20-30 sekundi i u event vieweru imam Error 129-Reset to device, DeviceRaidPort0, was issued i Error 153-The IO Operation at logical block address xxxx for Disk 1 was retried.
robimarko@gmail.com
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Je ali pogledaj u tom testu koliko loš fram time ima i5 7600k i nemože držati ni GTX 1060....dok je sa Ryzenom 1600 ravan ko špaga i dobiješ i 15-20 fpsa više sa GTX 1060. Razlika je nebo i zemlja. Totalno je očito koliko je Ryazen jači, intelu ne pomaže ni puno viši klok. Gledaj desni grafikon koliko je nestabilan na i5 procu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 22:25 (XXX).
17 godina
ivanzu kaže...

Razbijanje je u $$$. R 1600 je na 3.8 GHz na stock cooleru, a i5 s vodenim Corsair h110i od 130$ na 4.0GHz

Najbolje performanse po dolaru ili jezgre po dolaru daje R 1600, a zatim R 1700. Top fps daje i7-7700K, a najjeftiniji low entry gaming Pentium G4560. Odaberite hoćete li najjeftinije, najpovoljnije performanse ili top fps. 

Ja kad bi kupovao birao bih najpovoljnije performanse sa 6 jezgri, stock coolerom i dugim upgrade putom. Netko drugi ima drugačije potrebe.

Ryzen je vani nekoliko mjeseci i sve je jasno. 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina

king best buy all-round je R5 1600 i teško će ga tko uskoro pobijedit

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Je ali pogledaj u tom testu koliko loš fram time ima i5 7600k i nemože držati ni GTX 1060....dok je sa Ryzenom 1600 ravan ko špaga i dobiješ i 15-20 fpsa više sa GTX 1060. Razlika je nebo i zemlja. Totalno je očito koliko je Ryazen jači, intelu ne pomaže ni puno viši klok. Gledaj desni grafikon koliko je nestabilan na i5 procu...

Ponovno si stavio tu cherry pickanu scenu eksplozije, al nema veze, nek ryzen 1600 ima bolje frame tajmove u crysisu, ne može se o nekom "razbijanju" pričati temeljem jedne igre, pogledaj gore link s gamers nexusa što je kolega linkao (a hvala Bogu ima ih još brdo koji pričaju istu priču), 7600k ima jednak ili veći što average što 1% low FPS čak i u igrama koje mogu pošteno opteretiti cpu tipa bf1. Proći će još dosta vremena dok ryzen 1600 ne počne razbijati, za sad tek sustiže taj doduše mali zaostatak.

hrvooje kaže...
ivanzu kaže...

Razbijanje je u $$$. R 1600 je na 3.8 GHz na stock cooleru, a i5 s vodenim Corsair h110i od 130$ na 4.0GHz

Najbolje performanse po dolaru ili jezgre po dolaru daje R 1600, a zatim R 1700. Top fps daje i7-7700K, a najjeftiniji low entry gaming Pentium G4560. Odaberite hoćete li najjeftinije, najpovoljnije performanse ili top fps. 

Ja kad bi kupovao birao bih najpovoljnije performanse sa 6 jezgri, stock coolerom i dugim upgrade putom. Netko drugi ima drugačije potrebe.

Slažem se sa svime sto si rekao, da danas biram između 1600 i 7600k uzeo bi ryzen, ali ovaj lik u testu ga isto kenja s tim hlađenjem, taj i5 možeš hladiti sa malo boljim air coolerom i kad uzmeš u obzir da ti za i5 ne treba skupa memorija, a za ryzen treba ta razlika u cijeni je drastično manja nego što se prikazuje na tom videu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 23:08 (war3_tft).
10 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
ivanzu kaže...

Čovjek objasnio.

The Show Must Go On
10 godina
robimarko kaže...
Nažalost nije pomogao ručni unos latencija za 16GB LPX 3000 MHz na X370 Prime Pro,morat ću eksperimentirati s onih milijun postavki.
Izgleda da je razlog zašto ne radi to što trenutni BIOS uopće ne vuče dobro XMP profil.
A i izgleda da sam ja dobio novu verziju kita koja koristi Hynix A-die
https://i.imgur.com/uCIWDjc.png

Imam i neki problem s Windowsima i SSD-om.
Znači na random mi se freezaju windowsi na jedno 20-30 sekundi i u event vieweru imam Error 129-Reset to device, DeviceRaidPort0, was issued i Error 153-The IO Operation at logical block address xxxx for Disk 1 was retried.

Neznam da li brzina rama uopće ima veze, sa 2400 imam isti score u cinebenchu kao i sa 3200 na videu iznad.

A za problem sa SSD, jesi stavio najnovije chipset drivere? Windows instalira starije. Ja sam dobivao bsod bez novih drivera "video scheduler internal error".

14 godina
Ma RAM mi nije toliko bitan iako ti Cinebench uopće nije briga za RAM.

Da,isto je s chipset driverima i bez,zamijenit ću sutra SATA kabel,vidim da je to nekima pomoglo.
robimarko@gmail.com
13 godina
dery kaže...

king best buy all-round je R5 1600 i teško će ga tko uskoro pobijedit

Tolko ste me uvjerili u taj ryzen da ću ga fakat kupit i prodat svoj i7 3770k.Koliko mogu dobit za 3770k bez gare po hitnom postupku prodaja? Nadam se da ću dobit boost u odnosu na ovu moju staru kramu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 23:41 (mislioc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice