AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dreadmoore kaže...

Ma ako bude 10% veci IPC na odnos kabya bit ce dobro.A isto tako ce biti I za zen+ ili kako se vec bude zvala druga generacija zena.Ja cu nju kupiti samo pod uslovom ako bude bolji IPC i naravno bolji klok ili tocnije reci base klok 4.2Ghz minimalno.

Zar več nismo zaključili da nema ipc napretka? Ovde ulazimo u 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 10:55 (dery).
15 godina
protjeran
dery kaže...
DaShip kaže...

Ovo je poprilično razočaravajuće, još ako Intel zbilja digne performanse coffee lake-a za 30%...

performanse u igrama će biti podjednake kao u predhodnika, samo više jezgri znači u zadacima brži te sigurno dosta skuplji

Nece biti skuplji, to nema logike.

8 godina
neaktivan

Nema logike ni kaby lake pentium niti smanjenje njegove proizvodnje pred sam izlazak ryzena 3.

Pitanje: pošto će najvjerovatnije doći do povećanja radnog takta kod budućih Zen arhitektura, kako će se sa time nositi trenutne AM4 matične ploče?

15 godina

A gdje ti vidis off topic ocito ti trebaju naocale sa dnom od tegle

13 godina
dreadmoore kaže...

Pa ovo je kao ryzen tema pa nismo dobrodošli sa ponekim infom o intelu. A u biti čovjek priča o ryzenovom ipc-u ali ovi odmah paljba o off topicu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 11:08 (mislioc).
16 godina
dreadmoore kaže...

mislioc kaže...
dreadmoore kaže...

Pa ovo je kao ryzen tema pa nismo dobrodošli sa ponekim infom o intelu.

naravno da to vama nije van teme jer ništa drugo ne postoji osim intela i nvidije zar ne

13 godina
dery kaže...
dreadmoore kaže...

mislioc kaže...
dreadmoore kaže...

Pa ovo je kao ryzen tema pa nismo dobrodošli sa ponekim infom o intelu.

naravno da to vama nije van teme jer ništa drugo ne postoji osim intela i nvidije zar ne

Pa kak stvari stoje trenutno i ne postoji.

16 godina
mislioc kaže...

Tebi ne ali da stvarno ne postoji platio bi ti to što imaš pet puta skuplje.

15 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Evo spojia sve i mogu rec odlicno izbrisa stare drivere nove instalira nisam windows nanovo ... bf1 radi na 144fps na 1080p i highto... jos bios updetat

Moj PC  
12 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
dery kaže...

dery kaže...
mislioc kaže...

Btw i kada bi bilo tako ne bi morali svake 2-3 godine kupovati novi hardver (koliko ljudi nema razloga da mijenja svoje K sandy bridge procesore?).

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 11:23 (DaShip).
13 godina
DaShip kaže...
dery kaže...

dery kaže...
mislioc kaže...

Btw i kada bi bilo tako ne bi morali svake 2-3 godine kupovati novi hardver (koliko ljudi nema razloga da mijenja svoje K sandy bridge procesore?).

A gle ryzen i je prava konkurencija u gamingu upravo sandy-u po performansama. 

9 godina
protjeran
mislioc kaže...

A gle ryzen i je prava konkurencija u gamingu upravo sandy-u po performansama. 

Touche 

12 godina
neaktivan
augi80 kaže...

Evo spojia sve i mogu rec odlicno izbrisa stare drivere nove instalira nisam windows nanovo ... bf1 radi na 144fps na 1080p i highto... jos bios updetat

I jesi osjetio koji boost u odnosu na i5 u bf1?

8 godina
neaktivan

Ima li igdje benchmark koji poredi r5 1400 i i7 7700k sa istim radnim taktom?Pronašao sam samo jedan na yt-u ali bih htio vidjeti malo opširniju  i detaljniju usporedbu.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

"AMD's TR4/X399 Threadripper platform will reportedly lack NVMe RAID capabilities at launch."

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

"AMD's TR4/X399 Threadripper platform will reportedly lack NVMe RAID capabilities at launch."

Obojica ljudi na svijetu kojima to treba ce biti u problemu

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

Imam 144fps i ne pada ispod 140 dok je na i5 znalo ispod 100 past

12 godina
Tonči kaže...

jel ne rijesava to softwerski raid? bar tako citam po netu..

15 godina
neaktivan

Izvadia sam maticnu i procesor i rame ... prije toga izbrisa sve drivere i onda stavia ovo novo tyzen mbo i rame i gtx1080 ali nisam novi windows stavlja mislia sam ali je normalno upalia samo je pisalo optimiziram  i nanovo drivere i sve radi normalno brzo... jel moram nanovo ili mogu vako ostavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ne moraš ako nemaš nikakvih problema.

12 godina
neaktivan
augi80 kaže...

Izvadia sam maticnu i procesor i rame ... prije toga izbrisa sve drivere i onda stavia ovo novo tyzen mbo i rame i gtx1080 ali nisam novi windows stavlja mislia sam ali je normalno upalia samo je pisalo optimiziram  i nanovo drivere i sve radi normalno brzo... jel moram nanovo ili mogu vako ostavit

A preporuceno je nanovo windowse stavljati nego daj reci jeli ti sta veci fps sa ryzenom od i5 ili ti je isti?

12 godina
neaktivan

Citao sam dosta o tome, kad stari hard prebacis na novu konfiguraciju, da vrlo vjerojatno moze doci do problema, zbog samog Windowsa kao OSa, jer se kao konfigurira specificno na postojecu konfiguraciju na koju se stavlja prvi put... Sad da li imas srece pa ti radi ili su oni nekako softwareski to rijesili... 

Ispravite me ako sam u krivu

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Crucifixion kaže...

Citao sam dosta o tome, kad stari hard prebacis na novu konfiguraciju, da vrlo vjerojatno moze doci do problema, zbog samog Windowsa kao OSa, jer se kao konfigurira specificno na postojecu konfiguraciju na koju se stavlja prvi put... Sad da li imas srece pa ti radi ili su oni nekako softwareski to rijesili... 

Ispravite me ako sam u krivu

Sedmicu ultimate si mogao staviti na bilo sta sa bilo cega. Mislim da ni sa jednim drugim OS-om to nije funkcioniralo u windows sferi.

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan

Za svaki slucaj uradis backup i reinstaliras, reinstalacija ne traje dugo svakako, a ne da ti kroz koji dan rikne, pa da se moras hebavat s tim

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ekipa ima li netko X370 Prime Pro i 16GB Corsair LPX 3000 Mhz?
Konačno mi stigle komponente za Ryzen 1600 build i sve boota ali nikako na 2933 MHz natjerati da RAM radi,odabrao preko D.O.C.P-a XMP profil no neće bootati.
robimarko@gmail.com
13 godina
protjeran
Probaj manualno postaviti tajminge koje ti pisu na ramu.
14 godina
Probat ću definitivno.
Vjerovatno je jedan od milijun parametara krivi
robimarko@gmail.com
10 godina
odjavljen

Zbog ovakvih stvari ljudi ne vole AMD, ne želim upisivati ništa ručno, nikakve timeinge, ako na memoriji piše 3000 onda mora radit na 3000, ne može drugačije ili sporije, briga me kako će radit na 3000, preko xmp-a, bmp-a, smp-a ili kako već, mora radit na 3000 i gotovo, kako će to biti ne bi smio biti moj problem a sa AMD-om je, to mi je isto kao da si kupiš Auto i kočnice rade slabije, i oni ti na servisu kažu, da, to ti je zbog ovoga, to je zbog onoga, znaš moramo još ovo, moramo to postavit onako jer ne može ovako pa ti zato radi slabije, i don't fucking care, ima da radi kako piše, sve drugo nije prihvatljivo.

The Show Must Go On

4 2 hvala 0
13 godina
protjeran

jos gore, njemu nece ni na 2933mhz, da slazem se!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Glavas_ZG kaže...

Zbog ovakvih stvari ljudi ne vole AMD, ne želim upisivati ništa ručno, nikakve timeinge, ako na memoriji piše 3000 onda mora radit na 3000, ne može drugačije ili sporije, briga me kako će radit na 3000, preko xmp-a, bmp-a, smp-a ili kako već, mora radit na 3000 i gotovo, kako će to biti ne bi smio biti moj problem a sa AMD-om je, to mi je isto kao da si kupiš Auto i kočnice rade slabije, i oni ti na servisu kažu, da, to ti je zbog ovoga, to je zbog onoga, znaš moramo još ovo, moramo to postavit onako jer ne može ovako pa ti zato radi slabije, i don't fucking care, ima da radi kako piše, sve drugo nije prihvatljivo.

Tonči je to već spominjao !! Tih 3000Mhz je OVERCLOCK a ne standardna radna frekvencija DDR4 ram-a. A između ostalog, ako svima drugima radi onda mora i njemu ili mu nešto ne valja. Kao da nema nitko s Intel sustavom a da nije imao neki takav problem s nekompatibilnosti overclockanog rama   ? Ne razumijem, čemu to ??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice