AMD ili Intel procesor

poruka: 11
|
čitano: 2.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor
pitanje

Budući da uskoro kupujem novo stolno računalo i ne mislim u njega ugrađivati nešto ekstra jako i skupo ne znam dali bih čekao 45 nm Phenom ili bih za nekoliko mjeseci uzeo 45 nm Core 2 Duo pošto cijena ide dosta dolje. Računalo bi bilo uglavnom namijenjeno za igranje igrica. Koja je vaša preporuka kojeg proizvođača odabrati, koji procesor od tog proizvođača i neke prednosti te kupnje.

Legija je moja domovina!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor

Ovisi za šta ti treba. Ja bih trenutno uzeo Intela jer su dosta brži, puno bolje se clockaju, a i cijena im svakodnevno pada.

EDIT: Sad sam malo pažljivije pročitao post. Uzeo bih Intel E8400/E7200 - ovisi kolko love imaš, ne...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2008 12:34 (kompotko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AMD ili Intel procesor
autorov komentar
Računalo bi mi uglavnom služilo za igranje igrica. Ne bih ga overclockirao.
Legija je moja domovina!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2008 12:33 (Legionar).
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor

Ako planiras igrati onda definitivno intel..a sad za OC to mislis da ga neces...kad jednom probas nemozes statNamigiva

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina

Isto intel,dosta dugo sam imao adm.Nedavno (prije 7 mjeseci) sam kupio C2D E 6750 i prezadovoljan sam.S vlastitim coolerom radi ko beba na 3.2 GHZ.Uglavnom definitivno intel

17 godina
neaktivan

Pitanje je koliko novca misliš potrošit. Ako uzimaš ADM ništa osim Phenoma nije vrijedno kupnje. To pripada segmentu od oko 1000-1500kn. U tom rasponu cijena Phenom je bolji izbor ako nemaš namjeru overclockati.

Ako si pak ovisnik o kuhanju procesora, onda uzmi Intela jer se bolje clocka od AMD-a.

AMD Phenom je za istu cijenu uglavnom bolji od Intel Quada, ali za igre radije uzmi Intel E8500 koji je u igrama jednostavno brži.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor

Intel Core 2 Quad Q6700 BOX, 4×2.67GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor

Intel E8500 ako je za igre,a i cijena mu je dosta pala u adm-u ga imaš za oko 1140 kuna.Evo ti review pa prosudi sam:  http://www.bit-tech.net/hardware/2008/04/07/intel_core_2_duo_e8500_e8400_and_e8200/1

ASUS M2N-E,AMD x2 5600+,NVIDIA 9800 gx2,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,SEAGATE BARRACUDA 320GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor
autorov komentar

Ne želim overclockirati procesor. Ne znam da li će do 11 mjeseca ove godine izaći u prodaji kod na 45nm Phenomi. Uglavnom ne treba mi ništa jako skupo i htio bih neku matičnu na koju ću moći staviti DDR 3.

Legio patria nostra i neka Bog čuva sve legionare!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2008 16:05 (Legionar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Legionar kaže...

Ne želim overclockirati procesor. Ne znam da li će do 11 mjeseca ove godine izaći u prodaji kod na 45nm Phenomi. Uglavnom ne treba mi ništa jako skupo i htio bih neku matičnu na koju ću moći staviti DDR 3.

Za matičnu - P35C-DS3R. Ako ne misliš clockat, izvrsna je, a podržava i DDR3 i DDR2.
17 godina
neaktivan
AMD ili Intel procesor
autorov komentar

Meni je problem što sam ograničen samo na HG Spot i Ve Mil. Te matične tamo nema raspoložive već nekoliko mjeseci.

Legio patria nostra i neka Bog čuva sve legionare!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice