AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD FX Club

Evo vrtim prime na stocku. I opet imam problem vrludanja napona. I to kolko c se moze sigurno tjerat?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina

Možeš ti i na "vazduhu" preko 1.4V ako imaš jedan od najboljih zračnih hladnjaka. Siguran OC je ograničen ponajprije naponom i temperaturama koji idu ruku pod ruku. Postoje neke smjernice ali svako treba testirat i vidjet kako radi njegova kombinacija. Svakako clockanje radi iz BIOS-a, mani se software-a iz Windowsa kod clockanja osim za test i praćenje parametara. Ovisno kakav je chip, do nekih 1.5V recimo da se smatra ok (naravno ako možeš to ohladiti). Što manje napona, to bolje.

12 godina
Lord_Marko kaže...

Evo vrtim prime na stocku. I opet imam problem vrludanja napona. I to kolko c se moze sigurno tjerat?

kako da imaš upaljen Cool and Quiet, power saver

http://valid.canardpc.com/hwx19k
17 godina

hebe me kaj i na ovoj ploci s llc-om napon divlja. malo skace gore pa dolje...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Temperatura soketa kod 8320ne bu trebala ici iznad 70C a proc 60-62 pa gledaj.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Temperatura soketa kod 8320ne bu trebala ici iznad 70C a proc 60-62 pa gledaj.

soket je ovo cpu temp na hw monitoru, a proc je package? 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mhm, na tel sam ne otvaram slike a skini ozbiljno AMD overdrive, tu ti je lako OC i da pratis i temperature usput!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Doso do 4ghz

Uglavnom ide. Moram se upoznat s plocom. tek je imam par sati. Bit ce kroz par dana. 

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ja sam to napravio odmah nakon instalacije windowsa :p

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

jbg. nisam vec dugo clockal. ovaj fx ima prve susrete s 4 ghz  a star je prek pola godine . al bice. kolko vidim taman ce mi cooler drzat do kojih 4.2ghz. morat cu i njega uskoro promjenit 

16 godina
AMD FX Club

Imam amd fx 6300 black nisam ga clockao i na njemu cm 212 evo!temp su u idleu 38!jel to ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
unky kaže...

Imam amd fx 6300 black nisam ga clockao i na njemu cm 212 evo!temp su u idleu 38!jel to ok?

Malo visoko u idle-u al idle se inako neuzima kao mjerodavno nego pod loadom je bitno kakve su temp da ne prelazi core 60°C i socket 70°C i jel sistem stabilan.

13 godina
protjeran

Moj ide na 4.2 ghz bez problema sa 1.3 na ovoj ploci ali ga moram jos detaljnije testirat sa sto vise bench programa i prime-om pa cemo vidjet sto ce pokazat...

Inacetko kaze da je kriza sa FX-ovima, vidite da ih ima za prodaju koliko hoces...

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-procjene/procjena-procjena-am3-procesora-fx-8150-fx-8/222225.aspx

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
11 godina
neaktivan
unky kaže...

Uzmi u obzir da ispod nekih 45c senzor ne cita pravu temperaturu, ali obicno prikazuje abnormalne temp. tipa 8c u idleu i slicno... Koja temperatura ti je 38c ? Core (package), ili CPU temp. ak je cpu temp. onda ne brini, ja sam ugradio jedan 120mm fan na zid :D Iza socketa da puše direkt... Posto mi je isao socket na stress testu do 79c, sad ne dolazi ni do 70c

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina

testirat cu ovih dana pa javim!hvala38c je cpu temp!

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 21:11 (unky).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

sabertooth fercera ko blesav fx 8350@ 4.5ghz 1.32v stabilno..mislim da ce ic na 4.8ghz sigurno.h100i vodeno je gore pa cemo vidit  http://valid.x86.fr/vwjujf

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo da se pridružim sa svojim FX8350

Konfiguracija se vidi pod moj PC

Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
Zujko008 kaže...

Evo da se pridružim sa svojim FX8350

Konfiguracija se vidi pod moj PC

Dobro dosao u klub

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
Trabant601 kaže...

sabertooth fercera ko blesav fx 8350@ 4.5ghz 1.32v stabilno..mislim da ce ic na 4.8ghz sigurno.h100i vodeno je gore pa cemo vidit  http://valid.x86.fr/vwjujf

Odradi IBT AVX sa memorijom na very high 10 krugova pa vidi dal je stabilno , uslikaj i upload ovdje

13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Trabant601 kaže...

Odradi IBT AVX sa memorijom na very high 10 krugova pa vidi dal je stabilno , uslikaj i upload ovdje

moras seljaku rec prvo kaj je ibt avx..

16 godina
AMD FX Club

Evo aida kaze cpu 34 ili 33 stupnja mjenja se u idleu 😅 imam cm evo 212 nije clockan temp u sobi na podu 22 stupnja

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To je normalno za socket, gledaj temp. jezgri (core, package) to da ti ne ide preko 62 u loadu iako nikako nebi trebalo, takodjer imam 212 EVO

16 godina

Kako jedino?sta kad igram da izadjem iz igre ili sta da pustim prime na 30 min pa vidim sa aidom64m?

16 godina
AMD FX Club

Igrao wot prvi put nema laga moj phenom 2 x4  945 to nije mogao gurat pogotovo kad sam zumirao sad sve leti!u igri core 48c i ne mice se!jedino sam trebao uzet drugu karticu ali ok!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Kupio bi novi fx 8300 jel to kaj vrijedi?budjet oko 1100...za proc ili je mozda bolje uzet fx 6350...i dal da mijenjam plocu ga 970 ud3..istekla joj gara pa da kupim novu i nju ili samo proc..unaprijed hvala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mariolla79 kaže...

Kupio bi novi fx 8300 jel to kaj vrijedi?budjet oko 1100...za proc ili je mozda bolje uzet fx 6350...i dal da mijenjam plocu ga 970 ud3..istekla joj gara pa da kupim novu i nju ili samo proc..unaprijed hvala

Nemaš potrebe mijenjati poloču,ploča je savršena za bilo koji FX,možeš komotno i OC snažnije FX8XXX.Preporučio bih svakako da odeš na novi i snažniji FX8300 zbog više jezgri na raspolaganju,ipak probaj se rastegnuti još koju kunu i upiknut FX8320,čisto zbog boljeg OC potencijala.

12 godina
AMD FX Club

Ma nebih oc..mislim da  i mi ovaj bio dosta....

razorblade
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
3n3m1 kaže...

Nemaš potrebe mijenjati poloču,ploča je savršena za bilo koji FX,možeš komotno i OC snažnije FX8XXX.Preporučio bih svakako da odeš na novi i snažniji FX8300 zbog više jezgri na raspolaganju,ipak probaj se rastegnuti još koju kunu i upiknut FX8320,čisto zbog boljeg OC potencijala.

samo ak nije rev1. ak je navise onda da. inace s rev1 zaboravi na oc. nema llc i vcore skace ko majmun

mariolla79 kaže...

Ma nebih oc..mislim da  i mi ovaj bio dosta....

ak nemislis oc-at nemas frke. ja sam ju imal do neki dan (jos uvjek imam kao rezervu) i radi super. 

11 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

Ako ti nisu bitne te 2 jezgre vise a zelis ustedit ja bi ti preporucio fx6300 prije nego 6350 jer 6350 ako se nevaram ima 125w tdp i malo je jace clockan, sto lagano mozes ostvarit sa 6300 koji je 95w tdp. Ali sigurnije bi ti bilo ici sa 8320 navodno ce tih 8 amdovih jezgri profitirat sa novim win 10.

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nisam se ni pridruzio vec problemi.

Igram bf4 dva sata idem pogledat temperature i core temp pokazuje max 69℃ !!!!

Odem u bios voltaze sve na auto...

Jedino sto cooler nisam ja postavljao pa mozda to ali cu tek za vikend moc pogledat

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice