AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD FX Club
toxic kaže...
Perica Kerempuh kaže...

Mislio sam je neko vrijeme zadrzat pa onda je dat ca.....a da bi je prodavao koliko bi dobio za nju? I sta bi se mogla uzet kao alternativa? GTX 960?

računaj na oko 500-550 kn i na amd konfi nasprem intelove si uštedio još 800 kn = 1300-1350 kn za to kupiš jako dobru grafu.

ili se okaneš klokanja, zagrijavanja i viška zahebancije, uzmeš i5 4460 koji također u većini igara radi bolje od 8320 i podjednako sa 4690k pa uštediš još više

EDIT:

ako ne možeš bez klokanja i to ti je gušt, nemaš se što misliti - 8320 za manje para ili 4690k za 500 kuna više

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 14:47 (picajzla0707).
15 godina
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

zaboravio si reci da kad kupi amd procesor da mu treba aftermarket cooler

a za intela ne treba? imao sam ih a između zadnjih je bio i7 3770 k koji se na stocku pregrijavao nedaj bože ako želiš na par sto mhz više.

Nitko koga ja znam a želi iole tihu konfu neće ostaviti stock cooler a između ostaloga i katastrofa izgleda :)

Za izgled se bas nesto i ne zamaram svejedno je sve u kucistu koje je zatvoreno ljeti i zimi.Ali amd sam ima problem da nemoze hladiti stock frekvenciju sa stock koolerom

17 godina
dreadmoore kaže...

Za izgled se bas nesto i ne zamaram svejedno je sve u kucistu koje je zatvoreno ljeti i zimi.Ali amd sam ima problem da nemoze hladiti stock frekvenciju sa stock koolerom

Ne znam za ovo, imao sam stock svega 2 tjedna i velim da ovo nije točno, jedino je bučan u pm.

17 godina
dreadmoore kaže...

Ne znam za AMD, ali za Intel mogu da potvrdim, i7-4790K na stocku sa stock kulerom u Cinebenchu 11.5 u roku od odmah prebacuje 80°C. Stvar je podnošljivija ako se isključi turbo, mada on ionako diže frekvenciju za svega 200MHz.

14 godina
Perica Kerempuh kaže...

Imam vodeno hladenje spremno..... tako da temp. nece biti frka......a ovo sto si reko na zakljucanu verziju nije losa ideja i slabija maticna.......al nezzz, nemogu se nosit s time da nemogu clockat proccc XD

Možda da ubodeš i7 4790 + najeftinija H81 ploča i na konju si sa stock 4GHz brzinom,hladan proc,troši ko "lampica",nema pregrijavanja,stabilnost itd da ne govorima kako moraš teško OC i5 posebice FX koji i tada zaostaje u perfomansam za močnim i7.U gamingu i7 nema ravnoga pa radilo se to minimalnom prednošču naspram i5 i FX.

17 godina
AMD FX Club

"Obični" i7-4790 ima stock frekvenciju od 3.6GHz, K verzija ima stock frekvenciju od 4GHz (wiki). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Ne znam za ovo, imao sam stock svega 2 tjedna i velim da ovo nije točno, jedino je bučan u pm.

Onda nesto nemoj tvrditi da nije tocno vidio sam kod prijatelja da mu je se win rusio i to na stock frekvenciji napon je bio 1.296V ovo govorim za fx 8350  a kad je uzeo aftermarket cooler,  danas sad tom voltazom bez problema radi temperatura ne prelazi 45°C. Za fx 8320 neznam kako se ponasa posto nisam imao prilike da se susretnem sa tim procesorom.

12 godina
Ivan(4) kaže...

"Obični" i7-4790 ima stock frekvenciju od 3.6GHz, K verzija ima stock frekvenciju od 4GHz (wiki). 

pa ako ide s turbom na 4.0 pod opterećenjem, odnosno kad ti zatreba, onda je to također "stock"

mom procu je osnovna brzina na 3,3 no svako malo se penje na 3,7 kad ga opteretim, dakle, kad treba radi na 3,7, kad ne treba spušta se na 0,8 i što me briga jel 3,7 "stock" ili turbo kad na tome radi kad mi treba

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 15:19 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

Kume sve je bolje od dual cora....... XD

17 godina
AMD FX Club

Pod opterećenjem, kad se koriste sva 4 jezgra, ide do 3.8. Ne kažem, doduše, da je to loše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 15:23 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
Ivan(4) kaže...

pa ako ide s turbom na 4.0 pod opterećenjem, odnosno kad ti zatreba, onda je to također "stock"

Kolega Stjepanj koristi i7 4771S i njemu u full loadu svih 4 jezgre proc radi na boost 3.9GHz iako bi trebalo raditi na 3.5GHz svi,to je moguče uz MSI H81 s posebnom postavkom u BIOSU ( Enhanced EIST function when use non turbo boost CPU )koja mjenja logiku i omugučuje da sve jezgre istovremeno rade na najvišem mogučem množitelju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 15:25 (3n3m1).
17 godina
dreadmoore kaže...
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Onda nesto nemoj tvrditi da nije tocno vidio sam kod prijatelja da mu je se win rusio i to na stock frekvenciji napon je bio 1.296V ovo govorim za fx 8350  a kad je uzeo aftermarket cooler,  danas sad tom voltazom bez problema radi temperatura ne prelazi 45°C. Za fx 8320 neznam kako se ponasa posto nisam imao prilike da se susretnem sa tim procesorom.

apsolutno isti procesori samo je jedan sa povišenim taktom u startu.

15 godina
AMD FX Club

Da ali ne znaci da su svi cipovi isti izasli sa trake ipak treba imati malo srece kad kupujes.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...

Da ali ne znaci da su svi cipovi isti izasli sa trake ipak treba imati malo srece kad kupujes.

Triba imat puno srice !!!

Evo ti cisti primjer moj i7 2600k i isti takav od kolege s posla.

Zajedno sam ih kupio u Protisu i moj ide stabilno u ama bas svim testovima na 5175mhz dok njegov ne ide preko 4,8ghz da se na glavu izvrne a proba sam ih oba na istoj ploci.

Dobra stara poslovica kaze: Tko je sritan ni u zahodu (WC-u) nije gladan

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Da, pogledaj malo po forumima negdje sam nasao jednog lika kuka najstrasnije sto njegov fx 6300 trazi citavih 1.475V za 4.1Ghz, sve iznad rusi sistem .

Sve je lutrija, sta dobijes!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Ne znam za AMD, ali za Intel mogu da potvrdim, i7-4790K na stocku sa stock kulerom u Cinebenchu 11.5 u roku od odmah prebacuje 80°C. Stvar je podnošljivija ako se isključi turbo, mada on ionako diže frekvenciju za svega 200MHz.

Za AVX Prime95 i Linpack dodaj jos barem 30-40C na temperature koje imas u Cinebench-u 

17 godina
AMD FX Club

Znam da to nije nikakav ekstreman slučaj, tim pre je Intelov stock cooler zastrašujuće neadekvatan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Samo da se nadovežem na nekoga tko je spomenuo nikakvi i3 i pentiumi...

Tko trenutno ne može priuštit i5 ili i7 koji ionak može ići na jeftine h81 matične Pentium G3258 je odličan procesor.

Evo jedan test

oba su overclockana na 4,7 Ghz i testirana su sa overclockanom GTX 970

Istina u Watch Dogs i sličnim ne optimiziranim Ubisoft naslovima Pentium ce trokirat, freezat itd.

Ali večina igara još uvijek fluidno rade na dvije jezgre. Tako da ova mala zvijer po meni najjači dualcore na tržištu je savršena za budget buildove. Ja sam si uzeo iz razloga jer mi budžet nije bio dovoljan za FX-a i zato jer ću nakon par mjeseci nadogradit  na i5 ili i7 ( polovno ) bez potrebe za novom matičnom. 

0 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Da je pentium za dualca dobar jeste, ali vec je poceo trend igara koje zahtjevaju quad da bi radile normalno (dragon age inq) gdje ce jedan fx 4xxx serije pokrenuti a taj intel nece, a realno u istom cjenovnom rangu su. Iako sad kad dodje dx12 taj bi FX trebao biti jaci zbog "4" jezgre :)

Ali ne mozes kriviti igre gdje ce taj pentium bneck raditi 970 gtx, jer i moj fx 6300 se mora OC na 4.4 barem da bi izvukao 100% iz grafe :F

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
iAvenger kaže...

Tko trenutno ne može priuštit i5 ili i7 koji ionak može ići na jeftine h81 matične Pentium G3258 je odličan procesor.

Evo jedan test

Istina u Watch Dogs i sličnim ne optimiziranim Ubisoft naslovima Pentium ce trokirat, freezat itd.

Ali večina igara još uvijek fluidno rade na dvije jezgre. Tako da ova mala zvijer po meni najjači dualcore na tržištu je savršena za budget buildove. Ja sam si uzeo iz razloga jer mi budžet nije bio dovoljan za FX-a i zato jer ću nakon par mjeseci nadogradit  na i5 ili i7 ( polovno ) bez potrebe za novom matičnom. 

Dobar je ali pogledaj zadnje dvije igre, skroz su neigrive na dualcu...ne da igre trokaju nego zamrzavaju po nekoliko sekundi ili skroz pada igra. Pogledati video do kraja. S druge strane FX sve gura bez problema. Fora je u tome da se ovaj FX stavi na stock od 4.0 razlika u FPSu bi bila par postotaka manja, znači funkcionira savršeno i neklokan sa jedno gtx 970 iz videa. U igrama naklonjenim dualcu, igrama koje ne koriste više od 1-2 jezgre opet FX ne gubi puno ili skoro ništa od ovako naklokanog pentiuma. Logično bi bilo pretpostaviti da će sve buduće igre trebati sve više jezgri...

11 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Evo jedan test

Koga briga za wot? Ta igra isto radi na tom pentiumu i na i7 4960x jer nemoze iskoristiti jezgre. Benchaju se zahtjevne cpu igre koje ikoristavaju vise jezgri kao npr. ac unity, watch dogs, battlefield 3/4 64p MP, far cry 4...

Ac unity je benchan u najnezahtjevnijem dijelu, trebali su pariz benchati.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Što sam htio gore napomenut je da procesor od 500kn i matična od 300kn mogu radit s GTX 960/970, imaš upgrade path na i5 ili i7 bez da moraš matičnu mijenjat. Manje troši kolko tolko od FX-a a performanse nisu daleko od FX-a. Dobro sam ja pogledao video do kraja, ali Watch Dogs i Assassins Creed Unity su ionak neoptimizirane igre, i za 2-3 igre koje su takve ne valja pljuvat po dualcoru poput ovog. Naravno da ne možeš benchati jedan od top 3 AMD procesora i neki budget Pentium i očekivati da će pentium nadmašit, ali realno gledano nije daleko od amd-a iako je ovaj dual a ovaj octa core.  Iskreno se nadam da će AMD izbacit neki novi socket ili na FM2+ probat izbacit hexa i octa athlone. Treba im upgrade jer sa fm2+ su samo opskrbili budget procesore koji su kao i Intelov Pentium dovoljni za gaming čak i sa jačom karticom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 20:40 (iAvenger).

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

A gle uz dužno poštovanje prema poklonicima tog procesora ali nije DOVOLJAN ako ne pokreće neke igre čak ni na minimalnih 30 fps-a bez trokanja i smrzavanja i to ovako jako kloknut. Po meni je to manje od dovoljan osim ako ne igraš samo neki specifični naslov.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

A gle uz dužno poštovanje prema poklonicima tog procesora ali nije DOVOLJAN ako ne pokreće neke igre čak ni na minimalnih 30 fps-a bez trokanja i smrzavanja i to ovako jako kloknut. Po meni je to manje od dovoljan osim ako ne igraš samo neki specifični naslov.

Znam, osobno ću napraviti par testova kad nabavim kroz par dana grafičku pošto sam trenutno na integriranoj. Neke popularne naslove sp i mp. 

Vjerujem da je Watch Dogs i AC Unity napravljen s ciljem da navuku ljude na nadogradnju računala, malo mi je abnormalno da Watch Dogs zahtjeva hexa ili octa core procesor i high end intelove procesore.

12 godina
AMD FX Club

Single core procesori su proslost cak i kod mobitela a dual core im se pridruzuju u ropotarnici proslosti cak i kod mobitela.

Ljudi moji budimo realni vrime dual core proceva polako prolazi 

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Nisi komentirao ni Crysis 3 gdje je isto u nekim djelovima skoro pa neigrivo sa dual core procesorima. U ovom videu ti pada FPS dosta često na 20+ a sa FX- om koliko vidim nema pada uopće, odnosno iskorištava grafu. Ja sam isto testirao Crysis 3 sa dual vs quad vs i7 i dual core je loše do nemoguće u tim zahtjevnim djelovima. Tko nema para nije da može birat ali ne možeš u 2015. godini preporučit nekom za gaming dual core CPU.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 22:50 (itomic009).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nemozes usporedivati opce ta 2 procesora, amd je jasno dosta jaci i pokrece igre koje ovaj nemoze pokrenuti, mislim da je to dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 21:19 (alien20).

0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Postao ponosni vlasnik fx 6300 black edition!

Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

i ja danas kupil konacno 990FXA-UD3. rev 4. sa prokletim LLC-om. clockanje moze poceti :D do kojih temp/napona je sigurno? 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

i ja danas kupil konacno 990FXA-UD3. rev 4. sa prokletim LLC-om. clockanje moze poceti :D do kojih temp/napona je sigurno? 

Na vazduh ne bih iznad 1.4v a znaces i sam koliko mozes. Kreni polako, preporucujem AMD overdrive za oc/voltazu pa cak i za test stabilnosti!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice