AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
Zanima me koja bi matična najbolje "išla" uz AMD a10 x4 4.1 GHz
10 godina
neaktivan
Zanima me koja bi matična najbolje "išla" uz AMD a10 x4 4.1 GHz
13 godina

CPU temperatura je?

15 godina
AMD FX Club

Pozdrav forumaši, evo da se i ja učlanim u klub.

Danas mi je stigao FX-6300 BLACK EDITION

Čekam matičnu i grafičku da počnem slagati komp. Inače je trebalo sve biti kod mene danas ali je malo vrijeme nezgodno pa će najvjerovatnije tek tamo iza nove godine..

Mogu misliti kakav će biti boost performansi sa starog AMD Athlona X2 240 na FX6300 i HD 4350 na R9 270x

volio sam jednu zenu, ne zna im se broj.... :OMG
Moj PC  
15 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SeFiKuCkA kaže...

Pozdrav forumaši, evo da se i ja učlanim u klub.

Danas mi je stigao FX-6300 BLACK EDITION

Čekam matičnu i grafičku da počnem slagati komp. Inače je trebalo sve biti kod mene danas ali je malo vrijeme nezgodno pa će najvjerovatnije tek tamo iza nove godine..

Mogu misliti kakav će biti boost performansi sa starog AMD Athlona X2 240 na FX6300 i HD 4350 na R9 270x

From zero to hero

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ljudi. Kupujem novi PC i planiram kupit FX-8320. Zanimaju me vasi prijedlozi oko CPU Coolera. Trebam nekog ko vec ima FX-8320 da mi preporuci cpu cooler koji nije glasan i s kojim su temperature normalne. Fala

0 0 hvala 0
14 godina

Imaš hrpu hladnjaka a sve što trebaš reći za preporuku je koliko novaca misliš izdvojiti ?

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sto jeftinije, to bolje, al da je kvalitetno i valja.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gnar kaže...

Sto jeftinije, to bolje, al da je kvalitetno i valja.

Cm hyper 212 Evo do 250 kn...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Hyper+212 

Ako ces nesto jos bolje i malo skuplje onda ovo zracno ili vodeno: 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Raijintek+Ereboss

http://www.nabava.net/hladnjaci-za-komponente__470/cooler-master-vodeno-hladenje-seidon-120v-62mm-aluminij__5212781 

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 23:42 (Tomo53nja).
17 godina
Gnar kaže...

Pozdrav ljudi. Kupujem novi PC i planiram kupit FX-8320. Zanimaju me vasi prijedlozi oko CPU Coolera. Trebam nekog ko vec ima FX-8320 da mi preporuci cpu cooler koji nije glasan i s kojim su temperature normalne. Fala

Vodeno za bešumno i niske temp ako ćeš ga dobro clocknuti.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ne mislim ga clockat.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
13 godina
protjeran
Gnar kaže...

Ne mislim ga clockat.

Onda kupi Cm Hyper Evo 212 za 250 kn i miran si, ako te pukne kada zelja da clocknes moci ces i to, sada ce ti bez clockanja biti super jer ces imat hladnjak s kojim ce ti procesor biti dovoljno hladan a cooler nece biti glasan...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
17 godina
odjavljen
Gnar kaže...

Ne mislim ga clockat.

Digneš mu multi tako da radi na 4.0 ili 4.2. To i nije klokanje nego neka osnova za taj procesor. I da, kupi Hyper 212 EVO, odličan hladnjak za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 9:08 (XXX).
17 godina
AMD FX Club

Pozdrav ekipi, eto i mene tu, postao sam vlasnik jednog FX-a 8350, u kombinaciji sa Corsair H100i vodenim hlađenjem.

6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Najbrži kaže...

Vodeno za bešumno i niske temp ako ćeš ga dobro clocknuti.

Vodeno za besumno? Vodena hladjenja su u pravilu bucnija od zracnih...

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Inace, pogledajte lc-cc-120, fx6300 na 3.5ghz radi na 35 stupnjeva pod primom. Ugl, to je cooler u rangu hyper 212 evo a kosta puno manje (platio ga 160kn u linksu). Postavljen je pravilno, nije krivi airflow, znaci ispuhuje zrak prema zadnjem dijelu kucista.

Kod mene je kuciste zalman z5 plus sa 6 venzilatora, 2 naprijed, 1 nazad, 2 gore, 1 dolje, shema je da 2 prednja i donji upuhuju, a 2 gornja i zadnji ispuhuju. svi na 800rpm. Ploca je gigabyte 970a ds3p, koristena pasta je zalman stg2.

evo evo
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 10:04 (alien20).

4 0 hvala 0
14 godina

Thermal margin ti nije temperatura procesora nego Delta T do maximalne temperature. Inače taj cooler je definitivno super za samo 160 kn. 

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Thermal margin ti nije temperatura procesora nego Delta T do maximalne temperature. Inače taj cooler je definitivno super za samo 160 kn. 

Gdje da onda vidim stvarnu temperaturu?

11 godina

cpu-z?

14 godina

Pa kod AMD-a nigdje.

16 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Gdje da onda vidim stvarnu temperaturu?

Ovdje.

Veca slika

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 14:13 (Rupy).
14 godina

Bliže bi bilo CPU socket jer teško da ti je temperatura samo 42C na 4.5Ghz pod takvim sintetičim testom.

13 godina
AMD FX Club

Ja na svojoj ploči samo povisim ovaj CPU Clock Ratio sa 17.5 na 20 i imam 4.00 GHz ?

Vjerujem da bi ovaj cooler to mogao podnesti, ako ne i malo viši clock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Ja sam se malo igrao sa postavkama danas, FX8350, zasad je na 4.5Ghz, temperatura pod prime95 nakon 45min 36 stupnjeva sa Corsair H100i.

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

slike drug HWinfo64 monitora i prime95

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Pozdrav ekipa !

Nesto razmisljam o upgradeu CPU-a,trenutno imam Phenom II x4 920 na 3.1 ghz ( uskoro dizem na 3.5 ghz nadam se ).

Komponente su pod Moj Komp.

E sada gledam maticna mi podrzava FX 4130 i Thubane X6,jel se isplati kupiti FX 4130 ili bolje stediti  i za 3-4 mjeseca mbo + fx 6xxx/8xxx ?

I nije mi jasno kako podrzava FX 4130 a ne FX 6xxx/8xxx ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Pozdrav ekipa !

Nesto razmisljam o upgradeu CPU-a,trenutno imam Phenom II x4 920 na 3.1 ghz ( uskoro dizem na 3.5 ghz nadam se ).

Komponente su pod Moj Komp.

E sada gledam maticna mi podrzava FX 4130 i Thubane X6,jel se isplati kupiti FX 4130 ili bolje stediti  i za 3-4 mjeseca mbo + fx 6xxx/8xxx ?

I nije mi jasno kako podrzava FX 4130 a ne FX 6xxx/8xxx ? 

Isplati se stediti definitivno, pici na FX 6/8, nista manje!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
doky01akablava kaže...

Pozdrav ekipa !

Štedi za FX 8320 ali i za novu matičnu.

16 godina
AMD FX Club

Tako ce i biti,ali nije mi jasan support za FX 4130,a ne FX 6xxx barem iako bi trebalo biti.

Ovakav odgovor sam dobio na jednom drugom forumu

definitely wouldn't recommend the FX-4130 since it's based on the Zambezi microarchitecture which was slower than Phenom II clock-for-clock, and was pretty power-hungry as well. I also wouldn't recommend a Thuban x6 because it'd be harder to OC (they usually topped out around 3.9~4.0ghz). If your MOBO supports the Zambezi chip mostly likely it would support a Vishera as well, check with your manufacturer's website to see if they have any BIOS updates that would allow a Vishera to be dropped in. If that is the case, I'd recommend the FX-6300 on price/performance alone. GTA V will most likely take advantage of all six CPU threads to some appreciable extent.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice