AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
kenan.M kaže...

AMD stock cooler max rpm 6000 dok je lc cc 95 radi na max 1800. Na tim pločama se neće previše naklokat takod a je i lc cc 95 dostatan za boost frekvencije

Na Asus M5A97 R2.0,FX 6300 ide na 4,5 Ghz bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 17:51 (WalterWolf).
10 godina
AMD FX Club

hvala, postam temp. kad ga dobijem ;) (stock s gigabyte ds3p) :P

EDIT: ide i nova termalna pasta (Arcrtic MX-2 4g, gustoća 3,96g/cm3, OR-MX2-AC-01) :P

a za nekih 3-4 mjeseca uzet neki aftermarket

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 21:27 (LLAMABOY).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo ubacio Sabertooth R2.0 u PC. Sve uredno radi, samo me zeza CPU fan jer radi na maksimalnim obrtajima bez obzira koje postavke u biosu postavio (Silent, standard ili turbo). Zna li neko kako da rijesim to? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Evo ubacio Sabertooth R2.0 u PC. Sve uredno radi, samo me zeza CPU fan jer radi na maksimalnim obrtajima bez obzira koje postavke u biosu postavio (Silent, standard ili turbo). Zna li neko kako da rijesim to? 

Znam da sam dosadan, ali pomagajte kako god umijete i znate. :)

13 godina
Almin94 kaže...
Almin94 kaže...

jesi probao s drugim biosom?

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
13 godina
odjavljen
AMD FX Club

A kako si spojio CPU fan? I probaj regulirati preko nekog softvera. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...
Almin94 kaže...
Almin94 kaže...

jesi probao s drugim biosom?

Probao sam, opet ista stvar.

Deawood kaže...

A kako si spojio CPU fan? I probaj regulirati preko nekog softvera. 

Pokusao sam sa stock coolerom i normalno radi sve, regulise brzinu po potrebi. Kada ukljucim ovaj corsairov u neki chassis_fan prikljucak, onda i on radi normalno i regulise brzinu. Samo ne radi na mjestu gdje bi trebao raditi - cpu_fan. :/

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Ja sam spojio 4pinski konektor od pumpe na power cpu na ploći, dok su venti od radijatora na vanjskim potenciometrima.... ili ih možeš regulirati softverski...

kolike su ti temp sada?

ropevas
15 godina
neaktivan
ptrvic kaže...
Almin94 kaže...

Ja sam spojio 4pinski konektor od pumpe na power cpu na ploći, dok su venti od radijatora na vanjskim potenciometrima.... ili ih možeš regulirati softverski...

kolike su ti temp sada?

Nemam ja pwr_fan na ovoj ploci, tako da sam ga spojio na prvi slobodan i punmpa radi uredno. Temperature su dobre, oko 30 u idle-u. Load oko 48C.

13 godina
neaktivan

Koliko vidim ploća ti ima TUF Thermal radar predinstaliran, poigraj se s tim, nemoguće da se ne može regulirati brzina fanova...

ropevas
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 10:57 (ptrvic).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ak se ne varam nitko još nije stavio da su novi FX-i došli kod nas.

FX 8370

FX 8370E

FX 8320E

Zasad mi se čine cijene ipak previsoke (vjerojatno će past nakon nekog vremena).

Ovaj FX 8370 mi nema nikakvog smisla, ova 2 bar imaju TDP manji ak niš drugo.

U biti kad malo bolje pogledam ne vidim svrhu kupovanja tih procesora pored FX-a 8320, malo se poigrat sa multijem i naponom i od njega se može "dobit" bilokoji od ova 3 nova modela za najmanje love, kaj ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 12:49 (veki22).
Moj PC  
7 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

hm, slažem se sa kolegom iznad. koliko vidim po netu ni ti 8370 non E nisu neki naročiti overlockeri. a skupi su brate ...

Forzza Fiume !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa niti jedan FX 83xx osim FX 8320 nema  smisla kad se ionako svi slično clockaju (ajd oni FX 93xx možda malo bolje ali je to nebitno) a i FX 8320 se može undervoltat pa bude kao ovaj od 95W. Tko razmišlja o FX-u FX 8320 najjeftiniji koji nađe je jedino vrijedno preporuke.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sam tek tolko da objavim, 24/7 clock na FX4100 mi je 4.54 GHz.
Sad koji dan cu probat dobit jos veci 24/7 al ovo je dosta za sad.
Temperatura ne prelazi 60 °C.
Evo vec cca 2 i nes sata mi je proc na 100% opterecenja i dela normalno (Warp stabilizer u Adobe Premiere-u analizira jedan poveci full HD video). 

U isto vrijeme mi je i RAM zauzet, cca sav jer Premiere zdere i to. RAM je isto dosta clockan al ici ce to jos skup s svim ostalim.

http://www.pohrani.com/f/c/Y0/1ROQGZVz/capture.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 23:01 (zagi988).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ptrvic kaže...

Koliko vidim ploća ti ima TUF Thermal radar predinstaliran, poigraj se s tim, nemoguće da se ne može regulirati brzina fanova...

Samo mi nesto nece nikada biti jasno. Normalno je radio na staroj ploci, a na ovoj zeza. Stock cooler radi ok. On je četiri pinski kao i ovaj corsairov, a i corsairov radi normalno u svakom drugom fan konektoru.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club
Ljudi, radim novu konfiguraciju, jel mi valja ovaj procesor za gaming, AMD FX-Series X8 8320 (3,5GHz, 16MB, 125W,AM3+, 8 core) ?

Prvotno sam htio Intel I7 4790 (3.60GHz, 4 jezgre), ali mi je rečeno da je taj više za poslovne svrhe i da mi je dovoljan gore navedeni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

I više nego dovoljno AngryBird.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...
Ljudi, radim novu konfiguraciju, jel mi valja ovaj procesor za gaming, AMD FX-Series X8 8320 (3,5GHz, 16MB, 125W,AM3+, 8 core) ?

Prvotno sam htio Intel I7 4790 (3.60GHz, 4 jezgre), ali mi je rečeno da je taj više za poslovne svrhe i da mi je dovoljan gore navedeni...

Kolega prestigao.. :) 

Dovoljan je cpu itekako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 21:54 (Almin94).
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
AngryBird kaže...

Kolega prestigao.. :) 

Dovoljan je cpu itekako.

Aha, pretpostavljam da cu ga moc kloknuti na 4GHz ili više obzirom na Zalman CNPS10X OPTIMA hlađenje (cuo sam da su stock cooleri kod amd-a loši) ? 

15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Aha, pretpostavljam da cu ga moc kloknuti na 4GHz ili više obzirom na Zalman CNPS10X OPTIMA hlađenje (cuo sam da su stock cooleri kod amd-a loši) ? 

Moci ces do nekih 4GHz, sto je i taman. :-)

14 godina
Almin94 kaže...

Moci ces do nekih 4GHz, sto je i taman. :-)

Moći će i više. 

Za 4.0 GHz mu je dosta hladnjak za 100 kn.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 12:38 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

sve i jedan kuler za procesor iznad 100 evra je los, jednostavno je takva situacija na trzistu

p.s. apsolutno nemas potrebe da clockas taj proc, mislim po zelji radi sta hoces, ali ja ti preporucujem samo da ugasis turbo core opciju i vozi

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Pronasao sam u cemu je problem. Problem je u tome sto ovaj Corsairov ventilator koji dolazi uz H60 2013 edition nije "true PWM", bez obzira na to sto je 4 pinski. Moram mijenjati ventilator i to je to.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kaj nema ta ploca i kontrolu ventilatora prek voltaze?

Moja znam da ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

Kaj nema ta ploca i kontrolu ventilatora prek voltaze?

Moja znam da ima.

Ne znam, cini mi se da nema. Ploca koju sam imao prije ove imala je opciju da odaberem PWM ili DC za tip ventilatora. Kako izgleda ta kontrola na tvojoj ploci?

12 godina
AMD FX Club

čudno mi je da asus nije na tu ploču ubacio fan xpert s kojim se mogu kontrolirati i ventovi s tri pina...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

čudno mi je da asus nije na tu ploču ubacio fan xpert s kojim se mogu kontrolirati i ventovi s tri pina...

Nije ubacio. Moram istraziti je li fan od H80i pravi PWM ventilator, pa da njega trazim i kupim.

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koliko vam treba za stabilnih 4GHz (FX 8320)? Kod mene stabilan s 1.25V. Od ranog jutra se vrti IBT, uredno prolazi. 

Btw malo sam testirao razliku izmedju 4GHz i 4.6GHz, nema nikakve razlike u igrama. Nema razlike ni u Crysisu 3 bez AntiAliasinga. Zato cu ga ostaviti da radi na 4GHz, CnQ na off i dobar. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Jesil u IBT stavio da koristi max memoriju, dobar je to CPU ja stavio na 2.2ghz i 1.2V i guram CF HD7970 +HD7950 u Crysisu
http://valid.canardpc.com/hwx19k
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Jesil u IBT stavio da koristi max memoriju, dobar je to CPU ja stavio na 2.2ghz i 1.2V i guram CF HD7970 +HD7950 u Crysisu

Da, jesam. Pokusat cu i sa manjim naponom. 4Ghz mi je i vise nego dovoljno za GTX 770. To sam se sada uvjerio.

Nego koja brzina RAM memorije najbolje odgovara ovom FX-u, 1866MHz? Igra li ulogu brza memorija ili nize latencije? S kojom najbolje profitira?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice