AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD FX Club
Schweini7 kaže...

Al fora je u tome npr. ja mu stavim napon na 1,4125 V (ili tak nekak), i on pod full load (occt) spušta na 1,392 V (neovisno o razini LLC-u).

To znači da na tom naponu može 4,3 GHz?

Još nkj, pa ovih 63 C kaj dojde, ako pretpostavimo da je to temp CPU-a, nije to malo previše s ovim coolerom? (phenoma je na 4,0 držal s 1,45V ispod 50 C).

Sad vidim da imas Rev. 1.1 plocu, moja je 3.0. Ja u bios-u namjestam offset za napon (konkretno +0.075V), a ne direktno da unesem iznos, isto tako mi LLC ima mislim samo normal i extreme te ga drzimm na extreme. Bez opterecenja je 1.356V (drzim ukljucen i CNC pa pada i do 0.9V) a pod punim opterecenjem je 1.408.

Sta se temp. tice, imam AC Freezer 13 i max u prime-u mi je 38C iznad sobne tj. oko 58-63 C - kako kad.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

I ja namještam +nešto, točnije stock je 1,3125. Sad je trenutno na 4,3GHz, s +0,075V, tolčnije u full load mi ide a 1,376, s extreme LLc-om.  Čak je stabilno za sad.. (2 runu OCCT-a, malo dote2 i malo cod:ghosts)

0 0 hvala 0
14 godina

kako sredite to, i ja imam rev 3 plocu i llc mi je na extreme ali na 4ghz i primeom padne sa 1.356 na 1.332, a sa regular nije ni vrijedno spomena

17 godina
AMD FX Club

bok, evo i ja čekam fx 8350, trebao bi ga dobiti za koji dan, i zanima me jer je moj stari Scythe zipang dovoljan za procesor...koja su vaša mišljenja?

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/zipang-cpu-cooler.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 15:38 (ZgGost).

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ashcro kaže...

kako sredite to, i ja imam rev 3 plocu i llc mi je na extreme ali na 4ghz i primeom padne sa 1.356 na 1.332, a sa regular nije ni vrijedno spomena

To mi nije jasno, bez LLC-a napon pada pod opterecenjem i fluktuira, sa LLC-om meni poraste do 0.05 iznad namjestenog i stabilan je.

14 godina
ansha kaže...
ashcro kaže...

To mi nije jasno, bez LLC-a napon pada pod opterecenjem i fluktuira, sa LLC-om meni poraste do 0.05 iznad namjestenog i stabilan je.

tako mi je bilo sa starim phenomom, a sada pada na extreme u primeu, ali u igricama poraste

jel moguce da je do napajanja ili je nesto faulty kod maticne?

EDIT: u ibtu mi fluktuira izmedu 1.306 i 1.392, svake sekunde vamo-tamo

EDIT 2: u planetside 2 bi llc pravilno fukncionirao, do 1.380. znaci li to da imam vrm throttling? tocnije moram li staviti neki ventic na vrm cooler?

EDIT 3: problem rijesen, frekva bi u prime padala na 3 ghz i tako fluktuirala, kad sam upalio hpc mode u biosu sve radi izvrsno, ispravan llc kao i sve ostalo

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 22:03 (ashcro).
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

pitanjce... 

fx 8320 i fx 8350 su u principu isti proc.

što znači da bi se 8320 mogao oc-at kao i 8350 na nekih 4.8ghz sa hydro h100?možda i više?

na SABERTOOTH 990FX R2.0 sa thermaltake smart se 650w?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kole2689 kaže...

pitanjce... 

fx 8320 i fx 8350 su u principu isti proc.

što znači da bi se 8320 mogao oc-at kao i 8350 na nekih 4.8ghz sa hydro h100?možda i više?

na SABERTOOTH 990FX R2.0 sa thermaltake smart se 650w?

na 4.8ghz sigurno sa h100 ide, vodena su predviđena za visoke frekvencije što nijedan vazdušni neće moći postići držati pod loadom stresom, da li će biti bučan hoće sigurno, ja sam sebi naručio cooler master seidon 240m, vodno svoju snagu pokazuje na visokim frekvencijam tu su u predosti nad vazdušnim dok na frek. ispod 4.8ghz bolje je rješenje vazdušni cooler jer su jeftiniji plus tiši

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 19:42 (mirzet1976).
14 godina

Da isti su ali generalno 50 model ima nešto bolji OC potencijal jel bi to trebali biti nešto bolji primjerci što se tiče viših taktova. 4.8Ghz 24/7 stabilno hvataju rijetki a više od toga još manje. Objektivno je od 4.4 do 4.6Ghz, sve preko toga sa razumnim naponima je dobro. Hladnjak ti je ok, ploča super ali to ti neće samo po sebi donjeti 5.0Ghz. Najvažniji je chip pa onda hlađenje i ploča.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

mislim da bi bio zadovoljan da sa 8320 sa 3.6 ga mogu držat stabilno na nekih 4.6-7-8 ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kole2689 kaže...

mislim da bi bio zadovoljan da sa 8320 sa 3.6 ga mogu držat stabilno na nekih 4.6-7-8 ...

E moze pitanje, stvarno me interesuje sto vi clockate procesore? Vecina stock brzina ce izgurati sve i jednu karticu na trzistu i radice igre preko 45fps garant sto je dovoljno za hd gaming (od r9 270 ce ici na 60+)

znaci u koje svrhe najvise koristite taj OC potencijal?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

osobno, kao "vise je bolje", a i uzbudenje dok fine tunas, a i placeba nikad dosta :)

12 godina

to ti je isto ko da pitas zasto ljudi kupe bmw m5 i onda ga jos nadrkavaju da bi dobili koju stotinku manje od 0-100km/h

a i u orginalu ide brutalno

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Cisto pitam jer me stvarno zanima, moj FX6300 kuca na 3800, sve zivo pokrecem na max bez ikakvih problema (doduse ogranicen sam rezolucijom trenutno ali work in progress i to da se sredi) pa ono cisto da vidim sta vi radite od svojih pila {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Cisto pitam jer me stvarno zanima, moj FX6300 kuca na 3800, sve zivo pokrecem na max bez ikakvih problema (doduse ogranicen sam rezolucijom trenutno ali work in progress i to da se sredi) pa ono cisto da vidim sta vi radite od svojih pila {#}

Ti dalje od toga puno nemožeš a ovdje možeš vidjeti i zašto

13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
chaselol kaže...

eh gdje su oni dani kad je MSI bio vrhunski brend kad si na budzet maticnoj mogao da clockas ko covjek :/

Ma realno kad dodje mantle (ako ikad dodje majku mu) mislim da necu imati potrebe da nista clockam bar dvije godine! Dosta sam karticu clocknuo tako da, prezadovoljan sam procom ^^

15 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

na 4.8ghz sigurno sa h100 ide, vodena su predviđena za visoke frekvencije što nijedan vazdušni neće moći postići držati pod loadom stresom, da li će biti bučan hoće sigurno, ja sam sebi naručio cooler master seidon 240m, vodno svoju snagu pokazuje na visokim frekvencijam tu su u predosti nad vazdušnim dok na frek. ispod 4.8ghz bolje je rješenje vazdušni cooler jer su jeftiniji plus tiši

Ljudi suzdrzite se tog "sigurno" jer definitivno nije 100% sigurno. Ne ide svaki 8320 na 4.8+ ghz, a pogotovo za 24/7 upotrebu.

11 godina
mirzet1976 kaže...
chaselol kaže...

Mozes linkati pls stranicu s koje je ta slika za mbo-e koji podrzavaju optimalno fx8320

13 godina
The_Fichek kaže...
Mozes linkati pls stranicu s koje je ta slika za mbo-e koji podrzavaju optimalno fx8320

Nasao sam ovo preko Googla:

http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database

Kak sam spor {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 0:07 (CyberDemonVZ).
11 godina
CyberDemonVZ kaže...
The_Fichek kaže...

Kak sam spor {#}

Phase count (VRMs) bolje imati 8 + 2 nego 6 +2 ili svejedno za fx 8320 ?

12 godina
The_Fichek kaže...
CyberDemonVZ kaže...
The_Fichek kaže...

Kak sam spor {#}

Phase count (VRMs) bolje imati 8 + 2 nego 6 +2 ili svejedno za fx 8320 ?

zavisi šta očekuješ od tog proca ako imaš visoka očekivanja onda veči broj faza pa će biti manje razočarenje

11 godina

Kada bih kupio taj proc iso bi na neko razumno clockanje kako kaze itomic, znaci do 4.6 Ghz, a tu i tamo bi isao i malcice preko. Znaci ocekivao bih puno.

Btw. gledo sam malo tutoriale za clockanje fx 8320, i sad je covjek pojasnio kako treba clockati dok na prime95 se ne zgasi kao jedna jezgra blabla.

Al mene zanima kolko funkcionalno dugo moze biti overclockan fx 8320 dok npr. igram neku zahtjevniju noviju igru i na kolko je tu onda pametno clockat za igranje na par sati npr. ili kolko vec..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 0:33 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Kada bih kupio taj proc iso bi na neko razumno clockanje kako kaze itomic, znaci do 4.6 Ghz, a tu i tamo bi isao i malcice preko. Znaci ocekivao bih puno.

Btw. gledo sam malo tutoriale za clockanje fx 8320, i sad je covjek pojasnio kako treba clockati dok na prime95 se ne zgasi kao jedna jezgra blabla.

Al mene zanima kolko funkcionalno dugo moze biti overclockan fx 8320 dok npr. igram neku zahtjevniju noviju igru i na kolko je tu onda pametno clockat za igranje na par sati npr. ili kolko vec..

sve zavisi od kvalitete ploče dali ona može filati procesor konstantnim naponom a da se ne pregrijavaju vrm faze, a u vezi igranja par sati ljudi vrte prime95 nekoliko sati a i to je za njih neka vrsta igre pa mu nebude ništa i tako ga siluju sve dok on pametniji ne odustane pa prijave evo ga puko prime95 poslije 8 sati torture traže neki maxOC stabilan clock

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 0:58 (mirzet1976).
11 godina
mirzet1976 kaže...
The_Fichek kaže...

sve zavisi od kvalitete ploče dali ona može filati procesor konstantnim naponom a da se ne pregrijavaju vrm faze, a u vezi igranja par sati ljudi vrte prime95 nekoliko sati a i to je za njih neka vrsta igre pa mu nebude ništa i tako ga siluju sve dok on pametniji ne odustane pa prijave evo ga puko prime95 poslije 8 sati torture

Pa znaci isao bih na tih 8 + 2 ili 6 + 2 VRM, zavisi sto je bolje za dugotrajno igranje/rad/slusanje glazbe pod nekakvim overclockom i kolko se moze dugo igrat pod overclockom od eto npr. ~4.6 Ghz s plocama koje imaju te pin vrm (znaci uzmi npr. GA-990FXA-UD3 za 8+2 pin i M5A99X EVO (R2.0) za 6+2 VRM)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 1:02 (The_Fichek).
12 godina
AMD FX Club

SA tim pločama max ti je 4.5Ghz i igraš dok ti oči ne pregore ko u mene sad pišem ovo a peču me{#}  od buljenja u monitor   bez ljutnje pozz

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...
mirzet1976 kaže...

Ljudi suzdrzite se tog "sigurno" jer definitivno nije 100% sigurno. Ne ide svaki 8320 na 4.8+ ghz, a pogotovo za 24/7 upotrebu.

izvinjavam se za upotrebu riječi sigurno ali svaki ispravan ići će na 4.8ghz a ovi falični do 4.4ghz

11 godina
mirzet1976 kaže...

SA tim pločama max ti je 4.5Ghz i igraš dok ti oči ne pregore ko u mene sad pišem ovo a peču me{#}  od buljenja u monitor   bez ljutnje pozz

Mislim to su najbolje ploce koje se predlazu za OC-anje po toj cijeni. Naravno mislio sam uz to i neki brutalan hladnjak pa bi jos bolje ispalo valjda. Neznam zakaj bi se ljutio. Ajd pozz {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 1:19 (The_Fichek).
12 godina
AMD FX Club

Po mom mišljenju koje važi samo za mene drugima ga ne namećem to su ploče ispod kojih nebi išao u kombinaciji sa ovim procom i koje mogu izcjediti koji mhz više iz njega iznad stock clock-ova

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
mirzet1976 kaže...

Po mom mišljenju koje važi samo za mene drugima ga ne namećem to su ploče ispod kojih nebi išao u kombinaciji sa ovim procom i koje mogu izcjediti koji mhz više iz njega iznad stock clock-ova

a uz npr. noctua D14 sa tim plocama? sorry kaj te davim :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 1:31 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice