AMD Athlon II X4 620 vs Phenom II X2 545

poruka: 51
|
čitano: 11.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: AMD Athlon II X4 620 vs Phenom II X2 545
Mitsuoka kaže...

ja san bez podizanja voltaze na 3257 mhz ( a original FSB mi je nekim cudom na 200.5 a ne na 200?!?!)

Kolika ti je voltaza?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Mitsuoka kaže...

ja san bez podizanja voltaze na 3257 mhz ( a original FSB mi je nekim cudom na 200.5 a ne na 200?!?!)

Kolika ti je voltaza?

1.31-1.32

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda ok, pitam jer si napisao "bez dizanja voltaze" a meni je default voltaza 1.4V na 2.6GHz lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Onda ok, pitam jer si napisao "bez dizanja voltaze" a meni je default voltaza 1.4V na 2.6GHz lol

heh kako to

17 godina
neaktivan

Neznam ali vidio sam i gore: Athlon 620 sa ukljucenim C'n'Q, downcloackan na 800MHz a voltaza 1.45V Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

konfa naručena, može lock !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kikipro kaže...
Mitsuoka kaže...
kikipro kaže...

nakon pogledanih benchmarka i mozganja odlučio sam uzeti Phenoma X2 545 pa za godinu dana neki jači quadBelji se. u odluci mi je pomogla i OVA tema

sad neznam koju matičnu da uzmem jer se baš ne razumijem u matične. U ADM-u sam našao onu MSI koju sam naveo prije i ASRock iz prvog posta. koju od te 2 ili neku drugu?

hvala na odgovorima.

jesi ti primjetia da je 620 skoro svugdi jaci...

evo nakon što sam pogledao test procesora do 100$  ipak uzimam Athlona X4 jer je kao što si rekao bolji od Phenoma u gotovo svemu. pisao sam onu poruku u 2 i po ujutro pa valjda nisam bio pri sebi potpuno =)

mogu uzet ovu MSI-770 C43 matičnu ili da idem na ASRock. Znam da sam dosadan al danas naručujem pa neželim failat.

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=106

Mislim da si bacio 100 kuna i još dobio lošiji proc :)

Doduše vjerojatno će se vremenom sve više aplikacija koristiti 4 jezgre, ali zasad je Phenom u debeloj prednosti

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
kikipro kaže...
Mitsuoka kaže...
kikipro kaže...

nakon pogledanih benchmarka i mozganja odlučio sam uzeti Phenoma X2 545 pa za godinu dana neki jači quadBelji se. u odluci mi je pomogla i OVA tema

sad neznam koju matičnu da uzmem jer se baš ne razumijem u matične. U ADM-u sam našao onu MSI koju sam naveo prije i ASRock iz prvog posta. koju od te 2 ili neku drugu?

hvala na odgovorima.

evo nakon što sam pogledao test procesora do 100$  ipak uzimam Athlona X4 jer je kao što si rekao bolji od Phenoma u gotovo svemu. pisao sam onu poruku u 2 i po ujutro pa valjda nisam bio pri sebi potpuno =)

mogu uzet ovu MSI-770 C43 matičnu ili da idem na ASRock. Znam da sam dosadan al danas naručujem pa neželim failat.

Doduše vjerojatno će se vremenom sve više aplikacija koristiti 4 jezgre, ali zasad je Phenom u debeloj prednosti

u cemu u 21 od 31 stvari je bolji

17 godina
Mitsuoka kaže...
segregator kaže...
kikipro kaže...
Mitsuoka kaže...
kikipro kaže...

hvala na odgovorima.

A u koliko stvari koje NJEGA zanimaju je bolji? Evo da ti ponovim što piše u prvom postu:

"komp služi za gaming, većinom cod4/cod2"

plus je bolji u sysmarku, znači uredskim aplikacijama.

Mislim da to što je x4 bolji u povrayu ili 3dstudio maxu (na koji otpada četvrtina od svih testova) njega baš i ne pogađa puno

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Mitsuoka kaže...
segregator kaže...
kikipro kaže...
Mitsuoka kaže...
kikipro kaže...

hvala na odgovorima.

A u koliko stvari koje NJEGA zanimaju je bolji? Evo da ti ponovim što piše u prvom postu:

"komp služi za gaming, većinom cod4/cod2"

plus je bolji u sysmarku, znači uredskim aplikacijama.

Mislim da to što je x4 bolji u povrayu ili 3dstudio maxu (na koji otpada četvrtina od svih testova) njega baš i ne pogađa puno

e heniga ipak je bolji od x3, ja gledam opcenito...jos kad bi ga oc-a bia bi bolji i u ovih 10 stvari tako da...

17 godina
Mitsuoka kaže...

e heniga ipak je bolji od x3, ja gledam opcenito...jos kad bi ga oc-a bia bi bolji i u ovih 10 stvari tako da...

A što kažeš na moj Phenom II 550BE kupljen u travnju za 719kn, otključane sve 4 jezgre i OC-an na 3.7GHz?

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Mitsuoka kaže...

A što kažeš na moj Phenom II 550BE kupljen u travnju za 719kn, otključane sve 4 jezgre i OC-an na 3.7GHz?

prvo sta tribas bit sritan da otkljucas sve jezgre drugo tako mozes i sa 620 na 3.8ghz 24/7 sa otkljucanim l3, ali ovo je prepucavanje bzvz jer on nece oc-at proc a za dulju uporabu mu je bolji x4 i jos je 550 skuplji

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 2:02 (Mitsuoka).
17 godina

Samo da se sjete jos proizvođaci programa napravit podrsku za vise jezgri onda bi to bilo kak spada, a do tad se bumo jos nacekali dosta jer se to njima neda bas napravit i to je ziva istina.Nevinašce Zacudili bi se da mnogi poznati programi recimo za dekodiranje videa i to oni placeni ne znaju nit iskoristit 2 jezgre posteno a kamoli cak 4 inace su vrlo poznati programi i vecina ih koristi pa sad onda fuckaj ga. Uglavnom imas jezgre tj alat ali posla za njih bas i nema ili ima malo pa se vecinom odmaraju ali bitno da su puno placeni procesori pa da.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 2:53 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Samo da se sjete jos proizvođaci programa napravit podrsku za vise jezgri onda bi to bilo kak spada, a do tad se bumo jos nacekali dosta jer se to njima neda bas napravit i to je ziva istina.Nevinašce Zacudili bi se da mnogi poznati programi recimo za dekodiranje videa i to oni placeni ne znaju nit iskoristit 2 jezgre posteno a kamoli cak 4 inace su vrlo poznati programi i vecina ih koristi pa sad onda fuckaj ga. Uglavnom imas jezgre tj alat ali posla za njih bas i nema ili ima malo pa se vecinom odmaraju ali bitno da su puno placeni procesori pa da.Nevinašce

pa 620 i nije puno, jeftiniji je od doosta x2 procesora

17 godina
neaktivan

Ali je najjeftiniji X4 procesor što ga svrstava u odličnu kupnju glede uloženo/dobiveno i nemjerljiv je po usporedbi sa X2 bilo kojim tako da mislim da cijena nije odlučujući faktor kod kupnje.

Tu naravno nemoj računati "ako" se otključa još koja jezgra kad je u pitanju Phenom II 545/550BE jer se u tom slučaju ipak radi o Athlonu II 620/630 gdje je dobitak glede cijena potpun

što si kupio to si i dobioOsmijeh i nema promašaja glede izbora kao i performansi navedenog.

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smille kaže...

Ali je najjeftiniji X4 procesor što ga svrstava u odličnu kupnju glede uloženo/dobiveno i nemjerljiv je po usporedbi sa X2 bilo kojim tako da mislim da cijena nije odlučujući faktor kod kupnje.

Tu naravno nemoj računati "ako" se otključa još koja jezgra kad je u pitanju Phenom II 545/550BE jer se u tom slučaju ipak radi o Athlonu II 620/630 gdje je dobitak glede cijena potpun

što si kupio to si i dobioOsmijeh i nema promašaja glede izbora kao i performansi navedenog.

Kao što rekoh, pogledaj link koji sam postao...u "normalnim" aplikacijama + igrama pobjeđuje X2 Phenom...tako da se 620/630 isplate samo ako si profesionalac u obradi audia/videa ili radiš u CAD aplikacijama

15 godina
neaktivan

Jam sem novi u ovome pa sam vidio nesto oktljucavanje jezgri, moze te mi malo to pojasnit

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa malo pročitaj te dvije stranice i saznat češ o čemu se priča glede otključavanja jezgri glede Phenoma II X2 u X4 ili keša L3 na Athlon II X4 620/630 ili malo "googlaj" i imaš PCE pa vidi tamo

o čemu je riječ uglavnom net je pun informacija o tomeOsmijeh.

I sam sam se rješio svog proca X3 435-nije mi sjeoMršti se pa sam ga utopio i uzeo Phenom II X2 550BE i nakon malo poigravanja u biosu otključao u X4Osmijeh e sad još samo treba ispitati dokle ide i

hoče li to biti stabilnoOsmijeh

Phenom II X2 550BE itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smille kaže...

Pa malo pročitaj te dvije stranice i saznat češ o čemu se priča glede otključavanja jezgri glede Phenoma II X2 u X4 ili keša L3 na Athlon II X4 620/630 ili malo "googlaj" i imaš PCE pa vidi tamo

o čemu je riječ uglavnom net je pun informacija o tomeOsmijeh.

I sam sam se rješio svog proca X3 435-nije mi sjeoMršti se pa sam ga utopio i uzeo Phenom II X2 550BE i nakon malo poigravanja u biosu otključao u X4Osmijeh e sad još samo treba ispitati dokle ide i

hoče li to biti stabilnoOsmijeh

Kak to mislis nije ti sjeo taj X3 435 pa kaj si ti htio i ocekival zapravo, imal si trojezgreni proc koji radi na 2.9 hgz i trebal si ga samo kloknut na 3.5 ghz recimo i to je to nema problema nist ti ne bi falilo uopce.Nevinašce

17 godina
neaktivan

Ma nisam ništa očekivao nego sam se zahebo glede kupnje i izbora(nevolim broj 3 u niakvoj izvedbi)Osmijeh a ovo je možda ispalo i bolje od očekivanog jer komp koristim samo za igranjeOsmijeh pa ponekad malo i fantaziram(to od dosade)Belji se

Phenom II X2 550BE itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice