Amd am3,am2+ i am2

poruka: 5
|
čitano: 6.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Amd socket am3 proc u am2+ utor?

Moze mi neko objasnit dali amd-ovi procesori socketa am3 idu u am2+ utor?

I po mogucnosti da mi sve to mal objasni jer se bas nekontam u amd-ove procesore :S

P.N.V.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Amd am3,am2+ i am2

AM2 - najstariji socket u njega ti idu svi athloni x2 i većina phenoma I, ali ako se stavi phenom I performanse procesora su manje nego kada se stavi u AM2+ socket zbog smanjene frekvencije HT Linka na 1000MHz (AM2 socket nepodržava više od toliko)

Taj socket se može još naći polovan.

Socket podržava samo DDR2

AM2+ - isti vrag ko AM2, svi AM2 procesori pašu na njega od Atholna 64,athlona x2, phenoma, Phenoma II, Athlona II itd. Podržava isključivo ddr2 memoriju. Podržava veće frekvencije HT linka i tu phenomi prodišu.

AM3 - isti vrag ko AM2+ samo podržava isključivo DDR3 memoriju i ima jednu ili dvije rupice manje 938 ili 939 neznam točno pa AM2 (phenom I, Athlon x2, athlon 64) procesori nemogu na taj socket fizički samo Phenomi II i Athloni II te novi semproni uz izuzetak Phenoma II x4 920 i 940 koji imaju samo ddr2 kontroler.

Svi socketi(AM2,AM2+,AM3) imaju isti socket bracket pa tako cooler koji si naprimjer imao na AM2 socketu ide i na AM2+ i na AM3 socket što je super :-)

Uskoro dolazi i AM3+ socket na kojeg će pasati svi am3 procesori (athlon II, phenom II, semproni novi) te novi bulldozeri.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Amd am3,am2+ i am2

Idu, ali am2+ matična mora imati podršku za am3 procesore. Neke već dolaze sa podrškom "iz kutije", dok je na drugima potrebno flashat BIOS na noviju verziju. Popis podržanih procesora možeš naći na web stranici prozvođača ploče. AMD ima pinove na procesoru. AM2 ima 940 pinova, dok AM3 ima 2 manje, tj. 938. Tako da AM2 procesori ne mogu u AM3 utor, to nije podržano, čak ih ni fizički nemožeš ugurati zbog ta 2 pina viška {#}. U slučaju da koristiš AM3 procesor na AM2+ matičnoj, on će raditi u kombinaciji sa DDR2 memorijom, dok na AM3 sa DDR3 memorijom. Eto to su ti neke osnovne razlike, nadam se da ti je sad malo jasnije  {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Amd am3,am2+ i am2

Molio bih za pomoć. Imam novu matičnu ploču msi K-9 N neo, koja ima socket am2. Dali mogu na tu ploču stavit procesor AMD Sempron LE 140 na 2.7 Ghz za kojeg piše da ide na am2+ i am3? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Amd am3,am2+ i am2

A a pogledaš CPU compatibility list za svoju ploču na stranicama proizvođača. Mislim, ak si se znao registrirati na ovaj forum, ona ćeš znat i to pogledat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice